وزارت امورخارجه آمريكا نسبت به برگزاري همه پرسي در تايوان هشدار داد.
چن شويي بيان رييس حكومت تايوان روز چهارشنبه لايحه اي را امضا كرد كه اين جزيره را يك گام به برگزاري همه پرسي جنجال برانگيز ماه مارس نزديك تر مي كند.
اين همه پرسي به منظور درخواست براي بر چيدن صدها موشك بالستيك چين كه عليه تايوان مستقر شده اند، انجام مي شود.به گزارش ايرنا، آدام ارلي معاون سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در واكنش به امضاي لايحه ياد شده توسط چين اعلام كرد: واشنگتن با هر گونه اقدام يكجانبه كه وضع موجود را برهم زند، مخالف است .
دولت چين كه تايوان را متعلق به خود مي داند نسبت به برگزاري اين همه پرسي هشدار داده است .
ارلي، خواستار اتخاذ سياست هاي مسالمت آميز و
گفت وگوهاي پكن و تايپه براي حل مشكل تنگه تايوان شد.
دولت چين كه تايوان را متعلق به خود مي داند، اعلام كرده است برگزاري اين همه پرسي را به منزله گامي براي اعلام استقلال تايوان تلقي مي كند.
تمجيد غرب از ابتكار صلح
هند با پاكستان
وزيران امورخارجه كشورهاي آمريكا،انگليس و فرانسه در گفت وگوي تلفني با وزير امور خارجه هند از ابتكار دهلي نو براي بهبود مناسبات و روابط ميان اين كشور با پاكستان تمجيد كردند.
براساس بيانيه مطبوعاتي روز پنجشنبه وزارت امورخارجه هند،جك استراو ، كالين پاول و دومينيك دوويلپن وزراي امورخارجه انگليس ، آمريكا و فرانسه در گفت وگوهاي تلفني جداگانه با ياشوانت سينها وزير امورخارجه هند از ابتكار عمل دهلي نو براي تقويت و تحكيم روابط و همكاري ها ميان هند و پاكستان تمجيد و حمايت كشورشان را از اقدامات مثبت هند ابراز داشتند.
دهلي نو روز گذشته يك پيشنهاد گفت وگو براي برقراري دو خط اتوبوسراني به پاكستان در ماه آينده ارايه داد.
به گزارش ايرنا، در اعلاميه وزارت امور خارجه هند همچنين آمده است ، اين كشور خواهان افزايش اعضاي سفارت دو كشور از ۵۵ نفر فعلي به ۷۵ نفر است و آماده است محدوديت هاي موجود در سفر كاركنان سفارت دو كشور لغو شود.
دولت هند آبان گذشته نيز چند پيشنهاد از جمله برقراري سرويس اتوبوسراني، ايجاد خط دريايي و خط راه آهن ، ايجاد سرويس ويژه بين گارد ساحلي هند و پاكستان و برقراري پرواز هوايي را به پاكستان داده است .
به موازات اين اظهارات پاكستان اعلام كرد در مورد تماس مقام هاي عالي رتبه اين كشور با هند طي كنفرانس همكاري هاي منطقه اي كشورهاي جنوب شرق آسيا در اسلام آباد بسيار خوشبين است.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه گلف نيوز، مسعود خان، سخنگوي وزارت امور خارجه پاكستان در اين رابطه ابراز خوشبيني كرد. درباره فرصت براي ديدار رو در رو ميان مشرف و آتال بيهاري واجپايي، نخست وزير هند گفت: در اين باره خوشبين هستيم.وي ديدار عزيزاحمد خان، كميسر عالي پاكستان با همتاي هندي اش را به منظور درخواست براي برگزاري ديدار ميان مشرف و واجپايي رد كرد و گفت: طي اين ديدار در اين باره مذاكراتي انجام نشد و توجه اصلي بر موضوعات مربوط به كنفرانس سارك متمركز بود.
مسعود خان تاكيد كرد: تماس ميان واجپايي، مشرف و ظفرا... خان جمالي روند رو به جلوي صلح را تقويت مي كند.
وي بر عادي شدن روابط ميان هند و پاكستان به منظور گسترش همكاري هاي منطقه تاكيد كرد و گفت: ما بايد مناقشات خود را در داخل منطقه سارك حل و فصل كنيم و اختلافات را از بين ببريم.
واجپايي براي شركت در دوازدهمين نشست سارك كه از ۴ تا ۶ ژانويه در اسلام آباد برگزار مي شود، راهي اين كشور خواهد شد.
نشان سلطنتي براي متهم پرونده دكتر كلي
نخست وزير انگليس نام يكي از سخنگويان خود را كه در افشاي نام دكتر «ديويد كلي» كارشناس ارشد فوت شده وزارت دفاع اين كشور نقش داشت ، در فهرست دريافت كنندگان نشان سلطنتي قرار داد.
گودريك اسميت كه قرار است به زودي نشان سلطنتي را از ملكه انگليس دريافت كند، از جمله كساني بود كه در نشست تصميم گيري در مورد چگونگي برخورد با دكتر كلي شركت داشت كه به خبرچيني از دولت براي رسانه ها متهم شده و به همين دليل دست به خودكشي زد. در پي مرگ اين كارشناس ، يك هيات قضايي به سرپرستي قاضي «هاتون » مامور رسيدگي به علت مرگ وي شد كه در طول يك ماه و نيم فعاليت از ۷۰ تن از جمله توني بلر نخست وزير، جف هون وزير دفاع و چند تن از كاركنان دفتر نخست وزير از جمله اسميت در اين مورد تحقيق كرده بود.
قاضي هاتون قرار است نتايج گزارش خود را طي يك ماه آينده منتشر كند و تحليلگران سياسي و رسانه اي انگليس پيش بيني كرده اند كه اين گزارش احتمالاً ضربه شديد ديگري را به دولت كارگري توني بلر وارد خواهد كرد.
گنجاندن نام گودريك اسميت در ميان دريافت كنندگان نشان سلطنتي سال ۲۰۰۳ ميلادي ، بلافاصله با مخالفت شخصيت هاي چپ گراي حزب كارگر و نيز حزب ليبرال دمكرات انگليس مواجه شده است .
مخالفين تاكيد كرده اند، گنجاندن نام فردي كه خود در پرونده مرگ دكتر كلي متهم بوده ، نوعي پيش قضاوت دولت در مورد گزارش قاضي هاتون و افراد درگير در اين پرونده است.
اعطاي نشان سلطنتي به افراد از سوي ملكه انگليس ، هر ساله به طور سنتي صورت مي گيرد. نشان سلطنتي به افرادي اعطا مي شود كه داراي خدمات برجسته به امپراطوري بريتانيا بوده و از سوي نخست وزير معرفي شوند.
هرساله در فهرست نخست وزير انگليس ، نام ده ها تن از نويسندگان ، محققان ، دانشگاهيان ، سياستمداران ، ديپلمات ها، هنرمندان ، ورزشكاران ، كارمندان دولت ، كشيشان و افراد عادي براي دريافت القاب و نشان سلطنتي گنجانده مي شود.
استخدام قاتل
براي حفاظت از امنيت هواپيما
يك شركت فرانسوي كه مسئوليت حفظ امنيت پروازهاي شركت هواپيمايي فرانسه را در فرودگاه پاريس برعهده داشت به دليل استخدام يك قاتل محكوم شده و چند تن ديگر كه سابقه كيفري براي انجام جرايم جدي دارند در مظان اتهام دستگاه قضايي فرانسه قرار گرفت.
به گزارش روزنامه انگليسي گاردين سابقه نگاهبانان اين شركت در يك دادگاه پاريس و در ضمن رسيدگي به پرونده ورشكستگي شركت «پرتوري» كه براي مدت دوسال مسئول حفظ امنيت پروازهاي هواپيمايي فرانسه بود اما به دليل تقلب مالياتي مورد اتهام قرار گرفت و همين مسئله ورشكستگي اين شركت را در پي داشت، افشا شد.
هنگامي كه پليس رسيدگي به پرونده ۲۰۰ كارمند امنيتي شركت مذكور را آغاز كرد از حضور تعدادي قابل توجهي محكوم سابقه دار در بين كاركنان اين شركت پرده برداشته شد.
ديپلمات مكزيكي عرب ها را
به آمريكا قاچاق مي كرد
ايملدا اورتيز، ديپلمات مكزيكي شاغل در سفارت اين كشور در لبنان به اتهام كمك به مهاجران غيرقانوني براي عزيمت به ايالات متحده از طريق خاك مكزيك توسط مقامات قضايي اين كشور دستگير شد.
به گزارش نيويورك سان پس از آن كه در اواسط سال ۲۰۰۲ يك مرد عرب به نام يوسف بلاغي به بيمارستاني در سن ديه گو ايالت كاليفرنيا مراجعه كرد و ساعاتي بعد به دليل قرار گرفتن در برابر تشعشعات قوي راديواكتيو جان باخت وحشتي بر ايالات متحده و مكزيك سايه افكند كه هنوز هم به قوت خود باقي است.
بلاغي فاقد اسناد هويتي معتبر بود و در تحقيقات پليس آمريكا مشخص شد وي به طور غيرقانوني از طريق خاك مكزيك وارد قلمرو آمريكا شده بود و منشا تشعشعات راديواكتيوي كه عامل مرگ او بود هيچگاه مشخص نشد.
به دنبال اين حادثه شناسايي آن دسته از ديپلمات هاي كنسولي مكزيك كه به ادعاي ايالات متحده در قاچاق شهروندان كشورهاي عرب به ايالات متحده كه ممكن است تروريست ها هم در ميان آنان باشند دستي دارند، در دستور كار قرار گرفت. دستگيري اورتيز اولين مورد بازداشت يك ديپلمات مكزيكي به اتهام مشاركت در قاچاق عرب تبارها به خاك آمريكاست.