نويسندگان و ناشراني كه به معرفي كتاب خود در ستون خواندني ها تمايل دارند مي توانند يك نسخه از اثر خود را به نشاني خيابان آفريقا، بلوار گلشهر، مركز خريد آي تك، طبقه چهارم،بخش داستان ارسال كنند.
اجداد اوليه ما
تاريخ بشر از كج بيل تا هات ميل
ترجمه و تاليف: حسين يعقوبي
ناشر: روزنه
حسين يعقوبي نويسنده جواني است كه تا پيش از اين مطالب طنز و غير طنز او را در مطبوعات خوانده بوديم. او به تازگي كتاب «تاريخ بشر از... »را به چاپ رسانده كه در بخش اول آن توضيحاتي پيرامونش نوشته است. بخشي از آن را مي خوانيم:
«ما در مورد انسان هاي اوليه چيزهاي خيلي كمي مي دانيم. يعني حقيقتش تقريباً هيچ چيز نمي دانيم. نه نوشته اي از آنها به يادگار مانده و نه حتي تصويري، تمام دانسته هاي ما تنها حدس و گمان هايي هستند بر پايه يافته هاي باستان شناسان. اين يافته ها چه هستند؟ در حفاري هاي مختلف در كنار يكسري كاسه كوزه شكسته و تعدادي ابزار سنگي چند تكه از استخوان هاي اندام و جمجمه اجداد شبه آدميزاد ما كشف شده است. انسان شناسان اين استخوان ها را با خود به لابراتوار بردند و به كمك علم آناتومي و اندكي تخيل خودشان، موفق به بازسازي شكل و شمايل اجداد اوليه ما شدند.»
هنر شرقي
آشنايي با آراي متفكران درباره هنر
(هنر و زيبايي در نظر متفكران شرقي)
نوشته: دكتر محمد مددپور
ناشر: سوره مهر
محمد مددپور از جمله كساني است كه علاقه زيادي به پژوهش در مباحث نظري و فلسفي هنر دارد و انتشار كتاب «آشنايي با... »را هم بايد در راستاي اين علاقه، ارزيابي كرد. پيش از اين مددپور كتاب «ديدار فرهي و فتوحات آخرالزمان» را به چاپ رسانده بود كه سخنان مرحوم فرديد را در بر مي گرفت و البته انتشار آن واكنش هاي متفاوتي را برانگيخته بود.
در پشت جلد كتاب آشنايي با... آمده:
«هنر شرق به مثابه هنري آييني، ديني و اساطيري، هنري از روزگار كهن است كه اكنون بسيار منزوي و تنها و غريب و گمشده به نظر مي آيد. هرچند در جهان معاصر كه غربي است همه از هنر شرق و همدلي و همدردي با شرق سخن مي گويند و توريسم جهاني تمايلي عميق به سفر به شرق از جمله هندوچين و ژاپن و ايران و مصر و بين النهرين دارد. اما در حقيقت ذات اين شش تمدن بزرگ آسيايي در محاق نسيان افتاده اند و خود دچار صورت هاي مبتذل مدرنيسم شده اند...»
دستور
بيدار بمانيم تا نقطه
نوشته: مجتبي ويسي
ناشر: نگيما
كتاب «بيدار بمانيم تا نقطه» مجموعه اشعار«مجتبي ويسي» را در بر مي گيرد كه در ۶۴ صفحه با قيمت ۶۰۰ تومان به چاپ رسيده است . در شعري با نام «دستور» مي خوانيم:
به ويرگول كه رسيد
پرسيد
ولي انگار او
به بقيه كوچه پشت كرده بود.
نيمه هاي راه
مضافي آمد
مفعول مي خنديد
جاي من اين جا
كلمه گفت:
در اين كوچه نيست
حرف ها را برداشت
به سمت كوچه ديگر پيچيد
فعل ها
تكيه به نقطه پشت ته بن بست داده بودند.
كوچه ها را سطر به سطر زد
از گل و آتش و تار شنيد
شهر و بودجه و
فلسفه هم يك بار
صفتي دست اش را كشيد
بيا با من زيبا مي شوي
نعره فاعل از دور
پشت نهادي پنهان شد.
آه از نهاد گزاره برآمد
از سر سطري
ـ همين كه خواست ـ
جايز نيست
ـ اين را فعل گفت ـ
و دستور را بر ديوار نشاند
كوچه ها را دور زد
از سر صفت و مفعول و فعل...