معاون اجرايي قوه قضاييه از تشكيل يك تيم قضايي متشكل از قضات باتجربه و عالي رتبه براي تعقيب و رسيدگي به پرونده جنايت هاي اخير پاكدشت خبر داد و گفت كه نبايد از اين حادثه استفاده ابزاري كرد.
…اميرعباس سهراب بيگ … روز گذشته در جمع خبرنگاران افزود : اين تيم با جديت در حال تحقيق و بررسي پيرامون ابعاد حادثه است ولي به علت حساسيت و احتمال گسترده تر بودن اين جنايت، ذكر اطلاعات در خصوص نتايج حاصله و تحقيقات مقدماتي ممنوع است.
وي، گفت : حادثه پاكدشت همچنين ما را متوجه خلاء كرد اما به جاي رفع اساسي مشكل و اين خلاء به دنبال مقصر مي گرديم .
معاون قوه قضاييه اضافه كرد كه ما در اين خلاء تلاش مي كنيم تقصير را متوجه چند مامور و يا عملكرد يك تشكيلات كنيم كه به نظر من اين كار، موضوع را ريشه اي حل نمي كند.
وي، با طرح اين سوال كه …چرا جاني حادثه پاكداشت توانسته در مدت چند سال در سايه حركت كند و به جنايت خود ادامه دهد؟”، گفت : كشف جرم امر تخصصي مهم و محتاج ابزار و فنآوري پيشرفته است و امروز روش هاي كشف جرم به بازجويي و اخذ اعتراف خلاصه نمي شود.
وي، همچنين از رسانه ها خواست كه از ورود به ماهيت موضوع و انتشار نتايج تحقيقات پرهيز كنند تا هر چه زودتر مراحل رسيدگي اين پرونده به پايان رسيده مجازات قاطع ، شرعي و قانوني و در ملاء عام در خصوص جاني يا جانيان به مرحله اجرا گذاشته شود.
معاون اجرايي قوه قضاييه همچنين تاكيد كرد كه نبايد از حادثه جنايت كودكان در پاكدشت استفاده ابزاري كرد و با تحريك احساسات جامعه ، نهاد يا ارگاني را زير سوال برد.
خبرنگاري از معاون اجرايي قوه قضاييه سوال كرد كه … با توجه به اينكه اين سلسله جنايات از سال۸۱ آغاز شده بود، چرا اطلاعات لازم به مردم داده نشد تا بيشتر از فرزندان خود مراقبت كنند؟
سهراب بيگ پاسخ داد : در سال۱۳۸۱ تنها خبر مفقود شدن يك كودك منتشر شد كه امري طبيعي به نظر مي رسد و بسياري از اين كودكان بعدا پيدا مي شوند.
وي، با بيان اينكه شماري از اين قتل ها در سال۸۲ اتفاق افتاد، گفت: تعداد زيادي از اين خانواده ها افغان بوده و بعضي از آنها به علت مهاجرت غيرقانوني، مايل نبوده اند كه موضوع را از طريق مراجع رسمي و نيروي انتظامي تعقيب كنند و يا كشور را ترك كرده اند.
وي، در همين رابطه افزود: در حال حاضر هم، هنوز شش خانواده براي پيگيري موضوع فرزندشان به نيروي انتظامي مراجعه نكرده اند.
سهراب بيگ با اشاره به اقدامات پليسي صورت گرفته در طي سال۸۲ ، گفت: در اين ارتباط متهمان متعددي دستگير شده اند كه در ميان دستگيرشدگان متهمان فعلي هم ديده مي شدند اما ادله كافي و محكمه پسند در آن دوران توسط ضابطان دستگاه قضايي ارايه نشده بود.
معاون اجراي قوه قضاييه در پاسخ به سوال ديگر مبني بر اينكه نيروي انتظامي گفته كه به دليل عدم شكايت خانواده ها نتوانستيم موضوع را به موقع پيگيري كنيم و چرا مدعي العموم شكايتي طرح نكرد؟ گفت: دستگاه قضايي بدون اينكه طرح شكايتي شود به خاطر جنبه عمومي جرم و اهميت موضوع، ضمن تشكيل پرونده موضوع را مورد رسيدگي قرار داد اما در آن دوران به نتيجه لازم نرسيد.
وي با اشاره به شرايط عمومي كشور، خاطرنشان كرد : مردم مامردمي هوشيار، مومن و معتقد به اصول مذهبي و اخلاقي و پايبند به خانواده هستند و چنين جامعه اي اصولا يك جامعه امن است.
وي گفت: در بسياري از كشورها جرايم اخلاقي و بر ضد كانون خانواده دامنه محدودي دارد، بنابراين آمار جرم در اين زمينه به خاطر جرم نبودن عمل پايين است ،در مقابل در كشورمان جرايم بر ضد اخلاق و عفت عمومي و حيثيت اشخاص از سنگين ترين جرايم محسوب مي شود.
معاون اجرايي قوه قضاييه تاكيد كرد : وقوع حوادثي مانند حادثه پاكدشت در كشور ما به نسبت ساير كشورها در حداقل ممكن است.
وي، در پاسخ به اين سوال كه چرا مسوولان كشورمان بعد از هر حادثه اي به فكر حل آن مي افتند و اگر بعد از حوادث مشابه ، به حل موضوع مبادرت مي شد، شاهد تكرار اين گونه حوادث نبوديم، گفت: بعضي اوقات اقدامات مقطعي است يعني با توجه به جريحه دار شدن افكار عمومي برخورد قضايي صورت مي گيرد، اما نبايد باعث شود كه از اقدامات اساسي و زيربنايي غفلت كنيم.
وي، ابراز اميدواري كرد حادثه پاكدشت درس عبرتي براي حل مشكل اساسي ودرازمدت در امر پيشگيري از وقوع جرم و تقويت نهادهاي امنيتي شده باشد.
همچنين فرمانده نيروي انتظامي گفت : مردم بايد مطمئن باشند كه پليس در ابعاد مختلف بر امنيت عمومي كشور مسلط است .
سردار محمدباقر قاليباف ديروز در گفت وگويي در مجلس با تسليت حادثه ناگوار و تلخ قتل هاي پاكدشت افزود : اين حادثه در محدوده اي اتفاق افتاد كه محروم ترين قشر جامعه در آنجا هستند.
وي در زمينه عملكرد پليس در اين خصوص گفت: پليس در عملكرد گذشته خود نشان داده است كه توجه بيشتري به موضوعات حاشيه اي شهرها به ويژه در حوزه هاي مرزي و مناطق محروم داشته است .
قاليباف تاكيد كرد : ما سعي كرده ايم به بحث امنيت در اين حوزه ها بيش از ساير بخش ها توجه كنيم .
وي موضع گيري هاي انجام شده در رسانه ها و توسط برخي از مسوولان در اين خصوص را ناپخته دانست و گفت: مجموعه موضع گيري هايي كه در اين خصوص چه در رسانه ها و چه در بخشي از مسوولان مطرح شده هيچكدام پخته و دقيق نبوده است .
فرمانده نيروي انتظامي اظهار داشت : شايد از جهت زماني فرصت مناسبي نباشد كه ابعاد اين حادثه را چه از بعد پليسي و جنايي و چه از بعد جامعه شناسي مورد بحث قرار دهم اما اين قول را مي دهم در اولين فرصتي كه ابعاد اين پرونده باز شود و در قوه قضائيه مورد بررسي قرار گيرد، من به عنوان رئيس پليس اين مساله را در ابعاد مختلف به اطلاع مردم مي رسانم .
وي اين قتل ها را يك مساله خاص و ويژه دانست كه نمي توان با قتل هاي سلسله اي از نوع قتل هايي كه مثلا در مشهد اتفاق افتاد مقايسه كرد و گفت : اين پديده اي كاملا جديد است و ماهيت آن با بقيه متفاوت بود.
قاليباف با اشاره به اينكه پليس توانست كار خود را به خوبي انجام دهد، گفت : همزمان با كشف اين مساله تيم ويژه اي را ازبازرسي كل ناجا مسوول رسيدگي به اين پرونده در ابعاد مختلف كرديم كه اگر چنانچه درنيروي انتظامي يا در هر بخشي از حوزه هاي كاري ما كوتاهي انجام گرفته باشد را مشخص كنيم و حتما با متخلفان برخورد خواهيم كرد، اما تا اين لحظه جمع بندي مشخصي در اين خصوص نداشته ايم.
فرمانده نيروي انتظامي تصريح كرد : با سابقه گذشته كار پليس و اعتمادي كه مردم به ما دارند، اين اعتماد بايد ادامه يابد و بدانند كه اين پرونده را تا آخر دنبال كرده و ابعاد آن را به اطلاع مردم مي رسانيم و نخواهيم گذاشت اين پرونده به دست فراموشي سپرده شود.
وي تاكيد كرد : برخي در جامعه احساس ناامني را گسترش مي دهند به گونه اي كه در اول مهر ماه دانش آموزان احساس خطر مي كنند.
قاليباف گفت : اميدوارم فرصت آن پيش آيد كه ابعاد مختلف پرونده را باز كنم و مردم تسلط امنيتي پليس را ببينند.
فرمانده نيروي انتظامي اضافه كرد : كارنامه عملكرد ناجا روشن است . يكي از افتخارات ما در نيروي انتظامي اين است كه توسعه امنيت را با عدالت در كشور دنبال كرده ايم .
قاليباف گفت: وقتي ما سيستم 110 را آورديم براي پليس هيچ فرقي نمي كرد كه يك فرد مستضعف يا پولدار 110 را به خدمت بگيرد. وي تاكيد كرد : كارشناسان مي توانند نوع كشفياتي كه امروز در نيروي انتظامي وجود دارد را مقايسه كنند، مااز همه استانداردها و شاخص هاي دنيا جلوتر هستيم .
فرمانده نيروي انتظامي ادامه داد : در برقراري امنيت براي ما نه سليقه سياسي، نه سن، نه دين و نه مذهب مهم است . هر شهروندي كه در جمهوري اسلامي زندگي مي كند و قانون را پذيرفته از امنيت برخوردار است .
قاليباف خاطرنشان كرد : امروز افتخار پليس اين است كه به طور متوسط در هر۶۶ پرونده اي كه در پليس جنايي وجود دارد، تنها يك افسر روي آن كار مي كند، در شرايطي كه هر پرونده قتل بيش 350 ساعت كار نياز دارد. فرمانده نيروي انتظامي اظهار داشت : كمبودهاي موجود به اين معنا نيست كه ما پاسخگوي امنيت مردم نباشيم . پليس با عملكردي كه داشته است نشان داده كه پليس توسعه يافته است و مردم نيز از آن راضي هستند.