معاون اول قوه قضائيه:
مجلس با تحقيق و تفحص در جريان مشكلات دستگاه قضايي قرار مي گيرد
ايسنا: رئيسي گفت كه دستگاه قضايي با اين موضوع كه بخش هاي مختلف، خصوصا بخش هاي بودجه ريزي در جريان مشكلات و تنگناهاي اين دستگاه قرار گيرند، موافق است.
در حاشيه ديدار مردمي اين هفته رئيس قوه قضاييه، ابراهيم رئيسي، معاون اول قوه قضاييه در جمع خبرنگاران درباره طرح تهيه شده در مجلس جهت تحقيق و تفحص از قوه قضاييه، گفت: هنوز به طور رسمي مطلبي اعلام نشده است و من خبرش را از طريق رسانه ها شنيده ام.
وي افزود: قوه قضاييه مشكلات جدي مالي و اداري دارد و بارها از سوي رئيس قوه نيز تأكيد شده و ما با اين موضوع كه بخش هاي مختلفي در كشور در جريان تنگناها، مشكلات و مسائل اداري دستگاه قضايي قرار گيرند، موافقيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري اظهار داشت: پرونده هاي زمين خواري در حال حاضر در بعضي از استان ها مطرح است و قضات ما به اين پرونده ها رسيدگي مي كنند؛ البته اطلاع رساني انجام نشده است كه اين دليل نمي شود رسيدگي به اين پرونده ها انجام نشده باشد.
رئيسي اظهار داشت: درخصوص مسأله زمين خواري حتما بايد جمعي در دولت كار كارشناسي كنند تا بسترها و زمينه هاي اين فسادها از بين برود؛ در بخشي كه به دادگستري محول مي شود تلاش اين است كه پرونده با جديت دنبال شود منتها نكته اي كه در اين پرونده مطرح است مسأله اطلاع رساني است چون اطلاع رساني در حين رسيدگي امكان ندارد ولي ما معتقديم بعد از رسيدگي حتما مردم در جريان نحوه رسيدگي به پرونده هاي مفاسد اقتصادي و زمين خواري قرار بگيرند.
|
|
دستورالعمل استخدام معلمان حق التدريسي هفته آينده نهايي مي شود
گروه اجتماعي:وزير آموزش و پرورش درخصوص استخدام ۴۰ هزارمعلم حق التدريسي گفت : مصوبه مجلس دراين مورد چند بخش دارد، يك بخش از آن به معلمان با چهارسال سابقه كار و حداقل ۱۲ ساعت تدريس در هفته مربوط مي شود و بخش ديگر سه سال سابقه كار و ۱۲ ساعت حق التدريس را شامل مي شود.
حاجي افزود: بر اساس مصوبه مجلس معلمان داراي چهار سال سابقه بدون آزمون استخدام مي شوند و معلماني كه سه سال سابقه كار دارند به استثناي كساني كه درآزمون استخدام ادواري قبول شده اند با شركت در آزمون ، استخدام خواهند شد.
وي افزود: دستورالعمل لازم براي اين كار نوشته شده و روز گذشته نيزگزارش آن در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به اطلاع نمايندگان رسيد وتقريبا تمام موارد آن نيز تاييد شد و ظرف هفته آينده نهايي مي شود.
وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: در مرحله اول كساني كه نبايد آزمون دهند با پركردن فرمهاي ثبت نام در ادارات آموزش و پرورش مشخص خواهند شد ونسبت به مابقي آنها تا ۳۸ هزار نفر با برگزاري آزمون از ميان معلمان داراي سه سال سابقه استخدام خواهند شد.
|
|
اخبار كوتاه سياسي
اظهارات منتسب به رئيس جمهوري عراق درباره ايران تكذيب شد
ايرنا - سخنگوي دولت عراق اظهارات منتسب به رئيس جمهوري كشورش را در رسانه هاي گروهي ، كه موجب تخريب روابط عراق و ايران مي شود، تكذيب كرد.
روزنامه «السياسه» چاپ كويت ديروز نوشت : سخنگوي دولت عراق تأكيد كرده كه جمهوري اسلامي ايران همسايه و دوست عراق است .
سخنگوي دولت عراق خاطرنشان كرد: با همكاري ايران در راستاي اعتمادسازي و تقويت مناسبات در چارچوب خدمت به منافع دو كشور همسايه قدم بر مي داريم .
خبرگزاري فرانسه روز دوشنبه از كويت گزارش داد: «غازي الياور» رئيس جمهوري دولت موقت عراق ، ايران را به دست داشتن در حملات در اين كشور متهم كرد.
به گزارش فرانس پرس ، الياور در گفت وگو با روزنامه «القبس» چاپ كويت گفته بود كه «ايران در عراق نقش منفي ايفا مي كند» .
فرانسه خواستار تعليق مداوم غني سازي اورانيوم از سوي ايران است
وزير امور خارجه فرانسه از ايران خواست فعاليت هاي غني سازي اورانيومش را بطور مداوم متوقف كند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل، ميشل بارنيه در حاشيه نشست اتحاديه اروپا در جمع خبرنگاران گفت: «ما در مرحله بسيار جدي از مذاكرات با دولت تهران قرار داريم و با خوش بيني خاصي در حال ورود به مرحله آخر اين گفت وگوها هستيم.»
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است اتحاديه اروپا پيشنهاد ايران براي تعليق غني سازي اورانيوم تنها براي مدت شش ماه را بپذيرد، گفت : اتحاديه اروپا خواستار غني سازي «مداوم» بدون اشاره به مدت آن است.
يك منبع ارشد فرانسوي گفت «مداوم» به معناي «تا هر زمان كه ممكن باشد» است.
سولانا: از توافق با ايران نااميد نشده ام
خاوير سولانا نماينده عالي اتحاديه اروپا در سياست خارجي، روز سه شنبه اعلام كرد از توافق اروپاييها با ايران در مورد تعليق فعاليت هاي غني سازي اورانيوم نااميد نشده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بروكسل، سولانا بعد از گردهمايي وزيران امور خارجه چند كشور اروپايي در بروكسل به خبرنگاران گفت : ما با ايرانيها كه بتدريج سازنده تر شده اند، گردهماييهايي داشته ايم. سولانا اعلام كرد : از اينكه از حالا تا گردهمايي آتي آژانس بين المللي انرژي اتمي درماه نوامبر در وين ، به توافقي دست يابيم ، نااميد نشده ام.
سولانا كه در مورد پيشنهاد روز سه شنبه ايران مبني بر تعليق فعاليت هاي غني سازي اورانيوم خود براي يك مدت محدود، مورد سئوال قرار گرفت ، اظهار نظري نكرد .
صدور قرار منع تعقيب براي سعيد حجاريان و عليرضا علوي تبار
ايسنا: از سوي شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومي تهران براي سعيد حجاريان و عليرضا علوي تبار به دليل عدم كفايت ادله، قرار منع تعقيب صادر شد.در پي شكايت سازمان صدا و سيما از سعيد حجاريان و عليرضا علوي تبار به عنوان گرداندگان سايت «امروز» و به اتهام نشر اكاذيب و افترا پرونده اي تشكيل شد كه پس از ارجاع اين پرونده به شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومي تهران، قاضي اسلامي، رييس اين شعبه، بررسي هاي لازم را انجام داد و بعد از استعلام از مراجع ذي صلاح به لحاظ عدم كفايت ادله براي حجاريان و علوي تبار قرار منع تعقيب صادر كرد.
بالگردهاي آمريكايي اقدام به تصويربرداري از خاك ايران كردند
مهر: يك منبع آگاه اعلام كرد: بالگردهاي اشغالگران عراق در نزديكي مرز جمهوري اسلامي ايران در منطقه طلاييه خوزستان اقدام به تصويربرداري از داخل خاك ايران كردند.
اين منبع آگاه كه خواست نامش فاش نشود، افزود: بالگرد اشغالگران عراق هفته گذشته در نزديكي مرز ايران در منطقه طلائيه خوزستان از داخل خاك عراق اقدام به تصويربرداري از مناطق مرزي ما كردند.اين منبع آگاه تصريح كرد: هفته گذشته نيز بالگردهاي آمريكايي در اين مسير تردد كرده بودند.پرواز بالگردها و هواپيماهاي اشغالگران عراق طي يك ماه گذشته در طول نوار مرزي عراق با جمهوري اسلامي افزايش يافته است.
يك ديپلمات ايراني موضع جديد اروپا را گامي در تأييد مواضع ايران دانست
ايرنا : يك ديپلمات ايراني موضع جديد اتحاديه اروپا مبني بر به رسميت شناختن محدود بودن زمان تعليق غني سازي اورانيوم را گامي در جهت تاييد مواضع اصولي جمهوري اسلامي ايران دانست .اين ديپلمات مستقر در وين پايتخت اتريش سه شنبه شب اظهار داشت : جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام كرده است كه از حق خودمبني بر استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي صرف نظر نخواهد كرد و بر اين موضع پافشاري مي كند.اين ديپلمات ايراني همچنين اظهار داشت : موضع گيري جديد اروپا گامي به سود ايران و در جهت خواسته هاي ماست . ديپلمات هاي غربي سه شنبه شب در وين اعلام كردند كه اتحاديه اروپا محدودبودن مدت زمان تعليق غني سازي اورانيوم توسط ايران را پذيرفته است .
|
|
هيأت دولت سه سازمان را مكلف به حل مشكل كاغذ مطبوعات كرد
گروه اجتماعي:احمد مسجدجامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، درجلسه هيات دولت گزارشي از وضعيت مطبوعات كشور و موانع و مشكلات آن ارايه كرد.
دراين گزارش، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اهم اقدامات انجام شده در حوزه مطبوعات اشاره كرده كه اين اقدامات شامل ساماندهي توزيع سهميه ارزي و كاغذ يارانه اي مطبوعات، كاهش كمك دولت به روزنامه هاي پرتيراژ، افزايش كمك به نشريات تخصصي، تشويق مطبوعات به مصرف كاغذ توليد داخل، استاني كردن سهميه ها و واگذاري امر توزيع به خانه هاي مطبوعات استان بوده است.
درادامه اين گزارش ازمشكل كمبود كاغذ به عنوان يكي ازمعضلات حوزه مطبوعات نام برده شد و اعلام شد علت كاهش عرضه كاغذ در بازار عدم تعادل بين سرانه پيش بيني شده براي مطبوعات در كشور واعتبار در نظر گرفته شده از سوي دولت با توجه به افزايش قيمت جهاني كاغذ بوده است.
وزير ارشاد دراين گزارش خواستارايجاد تعادل دراين بخش از طريق تسريع درتخصيص اعتبار لازم و جبران كسري يارانه مربوطه شد.
|
|
وزير علوم : حادثه دانشگاه علم و صنعت مورد تأييد بدنه دانشجويي نيست
ايسنا: وزير علوم، تحقيقات و فناوري تأكيد كرد كه كميته انضباطي در ارتباط با حادثه شب گذشته در دانشگاه علم و صنعت تشكيل شده و مشغول رسيدگي به تخلفات است.
دكتر جعفر توفيقي وزير علوم، روز گذشته پس از جلسه هيات دولت درباره حادثه دانشگاه علم و صنعت گفت: اقدامي كه صورت گرفته خوشبختانه توسط همه مسئولان، مديران و به خصوص برخي از تشكل هاي دانشجويي محكوم شده است و ابعاد اين محكوميت ادامه دارد. وي با بيان اين كه حركت صورت گرفته كار بسيار زشت و ناپسندي خارج از هرگونه عرف، ضابطه و مقررات بوده است و برخوردي كه شده به هيچ وجه قابل توجيه و دفاع نيست، تأكيد كرد: بايد با عاملان و متخلفان برخورد شود.
وزير علوم خاطرنشان كرد كه تا حدي افراد متخلف در اين زمينه شناسايي شده اند و مشخص است كه چه كساني هستند.
وي ادامه داد: اين موضوع در هيات دولت مطرح شده و شخص رئيس جمهور و اعضاي هيات دولت به شدت اين حركت را محكوم كرده اند، همچنين خواهان پيگيري شديد و برخورد با عوامل اصلي اين جريان از طريق كميته هاي انضباطي شده اند.
وي ابراز اميدواري كرد كه با توجه به محكوميت اين حادثه از سوي تمام تشكل ها و مسئولان، ديگر شاهد چنين حوادثي نباشيم.
وزير علوم با بيان اين كه حوادثي مانند قضيه دانشگاه علم و صنعت نمي تواند به طور جدي حوادث ملي ما را تحت الشعاع قرار بدهد، از اين كه چنين حوادثي مي تواند ضايعاتي را ايجاد كند، ابراز تأسف كرد و گفت: اطمينان دارم اين حوادث توسط افراد قليلي كه باور چنداني به ارزش هاي نظام ندارند، اتفاق مي افتد و به هيچ وجه مورد تأييد بدنه دانشجويي، دانشگاهي و اعضاي هيأت علمي نيست و افراد خاطي بايد طرد و منزوي شوند.
ديدگاه هاي بسيج دانشجويي
دانشگاه علم و صنعت
ايسنا: بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت در پي انتشار اخبار مربوط به وقايع اين دانشگاه در نامه اي آورده است:
اعتراضات ديروز دانشجويان به وضعيت نامساعد فرهنگي دانشگاه به صورت خودجوش رخ داده و بسيج دانشجويي هيچ گونه برنامه اي در اين زمينه نداشته است.
اما چند نفر از كساني كه در حمله به سوله بسيج دانشجويي و تخريب اموال آن نقش اساسي داشته اند، با شايعه پراكني و جوسازي عليه بسيج و اعلام اين كه بسيج سعي دارد مراسم غيرقانوني سخنراني ابراهيم يزدي را برهم زند به تحريك احساسات دانشجويان پرداختند و پس از اين حركت ناپسند با اعلام اين كه بسيج دانشجويي در قضايا دخيل بوده، سعي در فرافكني و توجيه عمل شنيع خود در سوءاستفاده از پتانسيل دانشجويي دارند. لذا بدين وسيله ضمن اعلام كذب بودن آن چه كه به بسيج دانشجويي نسبت داده شده، موضع رسمي بسيج در بيانيه اي اعلام شده است.
در اين بيانيه آمده است: بسيج دانشجويي دانشگاه ضمن اعتراض به حضور سران احزاب غيرقانوني كه بدون طي مراحل قانوني وارد دانشگاه مي شوند، نحوه برخورد با رئيس دانشگاه علي رغم بي كفايتي ايشان را قابل قبول نمي داند و حمله اوباش دانشجونما و پياده نظام به اصطلاح نهضت آزادي به بسيج دانشجويي دانشگاه و تخريب خانه امن بسيجيان و خروج اسناد و مدارك آن را محكوم مي نمايد و براي احقاق حقوق خود از هيچ كوششي فروگذار نخواهد كرد.از مدعيان قانونگرايي توقع مي رود به وضعيت قانوني خود عمل نمايند و موكداً اعلام مي كنيم چنانچه با تخريب كنندگان ساختمان و اموال بسيج دانشجويي برخورد جدي و قانوني صورت نگيرد، حق پيگيري قضائي را جهت برخورد با عناصر تهديد كننده عواطف دانشجويان براي خود محفوظ مي دانيم.
نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علم و صنعت ضمن اظهار تأسف از اين گونه حوادث دانشگاه علم و صنعت در بيانيه اي آورده است : براي از بين بردن ريشه هاي حرمت شكني و اهانت راهي جز بررسي مشكلات و ريشه يابي آن و نيز شفاف سازي وظايف و اختيارات قانوني همگان و برخورد قانون با همه متخلفان در همه موارد وجود ندارد.
گزارش حادثه علم و صنعت
در كميسيون آموزش مجلس
ايرنا: دكتر علي عباسپور تهراني رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در نامه اي به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري خواستار دريافت گزارشي از حادثه روز گذشته دانشگاه علم و صنعت شد.
عباسپور روز گذشته گفت: كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به محض دريافت اين گزارش، ابعاد مختلف اين حادثه و نيز علل و ريشه هاي آن را بررسي خواهد كرد.
نماينده مردم تهران در مجلس از هر گونه اظهار نظري در خصوص اين حادثه خودداري و آن را به دريافت گزارش جزئيات از وزارت علوم موكول كرد.
|
|
اخبار انتخابات رياست جمهوري
ديدار اعضاي شوراي مركزي جامعه اسلامي دانشجويان با ولايتي
فارس:اعضاي شوراي مركزي جامعه اسلامي دانشجويان با علي اكبر ولايتي ديدار كردند.
مسئول ستاد انتخابات جامعه اسلامي دانشجويان با اعلام اين مطلب گفت: در اين جلسه شوراي مركزي جامعه اسلامي دانشجويان به طرح ديدگاه ها، دغدغه ها و سوالات خود درباره مسائل كشور و انتخابات آتي رياست جمهوري از دكتر ولايتي پرداختند.
وي افزود: دكتر ولايتي نيز در اين ديدار با بيان نظرات خود درباره وضعيت كشور، مسائلي مانند امنيت سرمايه گذاري، رشد و رونق اقتصادي را مورد تأكيد قرار داد و با اشاره به اهميت عدالت اجتماعي رسيدگي به وضعيت افراد زير خط فقر را بسيار مهم و ضروري دانست.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت:كانديداي مورد اجماع را همراهي مي كنيم
مهر: مصطفي درايتي عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت تاكيد كرد: مشاركت هنوز هم قرار را بر اين گذاشته است كه اگر گروه هاي دوم خرداد روي كانديداتوري اجماع كاملي انجام دهند اين همراهي را انجام دهد و اين وفاق اين امكان را مي دهد كه نيروها در يك مسير حركت كنند و امكان فراهم آمدن زمينه ها بيشتر شود تا گفت وگوها انجام شود و منجر به نتايج بعدي شود.
جامعه روحانيت :چندماه آينده رسماً اعلام نظر مي كنيم
مهر: غلامرضا مصباحي مقدم عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز درخصوص آخرين تصميمات جامعه روحانيت مبارز درباره انتخابات رياست جمهوري گفت: هنوز بحث جدي درخصوص انتخابات رياست جمهوري در جامعه روحانيت صورت نگرفته است و هنوز درخصوص فرد خاصي نيز ديدگاهي ندارد.وي افزود: تصور مي كنم ظرف چندماه آينده نظرات خود را به طور رسمي درخصوص انتخابات رياست جمهوري اعلام نماييم.عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز درخصوص ديدگاه اين جامعه در قبال كانديداتوري هاشمي رفسنجاني گفت: درمورد هاشمي رفسنجاني نه بحثي شده و نه نظري اعلام شده است.
اعضاي حزب اعتدال و توسعه هفته آينده با هاشمي رفسنجاني ديدار مي كنند
سخنگوي حزب اعتدال و توسعه از ديدار اعضاي شوراي مركزي حزب متبوعش و نمايندگان فراكسيون اعتدال و توسعه در مجلس با هاشمي رفسنجاني در هفته آينده خبر داد.
غلامعلي دهقان، افزود: حزب اعتدال و توسعه معتقد است موقعيت هاشمي رفسنجاني براي شركت در انتخابات رياست جمهوري نسبت به ماه هاي گذشته مساعدتر است و اقبال عمومي اعم از خواص جامعه و توده مردم، به وي گسترش يافته است كه نظرسنجي هاي اخير نيز اين مطلب را به اثبات مي رساند.وي ادامه داد: در همين راستا، حزب اعتدال و توسعه در اين جلسه خواست خود مبني بر حضور هاشمي رفسنجاني براي شركت در انتخابات نهم رياست جمهوري را مجددا با وي در ميان خواهند گذاشت.
پس از هاشمي به دنبال جاسبي هستيم
محمدي نوري دبيركل جمعيت جوانان انقلاب اسلامي، هاشمي رفسنجاني را شايسته ترين نامزد احتمالي نام برد و اعلام نمود: پس از هاشمي به دنبال چهره هاي برجسته دانشگاهي هستيم.وي از دكتر جاسبي به عنوان مرد اول عرصه دانشگاهي ايران ياد كرد و با دعوت از وي براي شركت در انتخابات رياست جمهوري حضور ايشان را موجب شور انتخابات برشمرد.
|
|
بررسي تحولات هسته اي در نشست كميسيون امنيت ملي با روحاني
ايرنا: اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي روز چهارشنبه در نشست مشتركي با دكتر حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي، آخرين تحولات پرونده هسته اي را بررسي كردند.
كاظم جلالي مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي افزود: در اين نشست مقرر شد تعامل بين كميسيون امنيت ملي و دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي بيشتر شود تا بتوانيم هماهنگي هايي با مجموعه نظام داشته باشيم . نماينده مردم شاهرود اظهار داشت : در اين جلسه دكتر روحاني آخرين مسايل مربوط به تحولات پرونده هسته اي ايران از جمله جمع بندي اروپايي ها و نيز نظرات جمهوري اسلامي را به اطلاع اعضاي كميسيون رساند و اعضاي كميسيون نيز ديدگاههاي خود را مطرح كردند.
جلالي تأكيد كرد: ما همچنان تعليق نامحدود غني سازي را نمي پذيريم ، امابا اروپايي ها تعامل خواهيم داشت .
وي در عين حال اظهار داشت : البته تعامل ما با اروپا و نيز حركت درچارچوب قواعد بين المللي نبايد باعث ايجاد اين تصور شود كه اروپايي ها، به هر سمت و سويي كه بخواهند مي توانند پرونده ما را بكشند.
|
|
اروپا لحنش در درخواست از ايران براي تعليق نامحدود غني سازي را نرم كرد
ايسنا: خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلمات هايي كه نامي از آنها نبرد، گزارش داد: اتحاديه اروپا ديگر به صراحت تعليق نامحدود برنامه غني سازي اورانيوم ايران را خواستار نيست.
اين خبرگزاري به نقل از ديپلمات هاي ياد شده افزود: سفراي آلمان، فرانسه و انگليس در تهران قرار بود روز سه شنبه و پيش از برگزاري نشست پاريس كه در روز جمعه برگزار خواهد شد، پيشنهاد مكتوب اتحاديه اروپا را به تهران ارايه دهند.
اين خبرگزاري به نقل از يك ديپلمات غربي ادامه داد: اين پيشنهاد مكتوب، مسئله غني سازي اورانيوم را به شكلي ديگر بيان مي كند و مي گويد تعليق بايد تا زمان به نتيجه رسيدن مذاكرات در خصوص وضعيت برنامه هسته اي ايران در دراز مدت، ادامه پيدا كند. يك ديپلمات ديگر نزديك به مذاكرات نيز گفت كه لغاتي كه در اين متن به كار رفته اند، بسيار پرداخت شده اند، تا مشكل (تعليق نامحدود غني سازي) را پشت سر بگذارد. اين گزارش مي افزايد: اتحاديه اروپا به رهبري آلمان، فرانسه و انگليس تاكنون گفته است كه ايران بايد به طور نامحدود غني سازي اورانيوم را به مدت نامحدود به تعليق در آورد، اما ايران تأكيد دارد كه حقش براي غني سازي نبايد مورد معامله قرار بگيرد.
در ادامه به نقل از ديپلمات ها آمده است، ايران گفته است كه مي خواهد مشوق هاي اروپا را فورا دريافت كند، نه اين كه تا پايان روند مذاكرات منتظر بماند.
سولانا : برگزاري مذاكرات هسته اي در سطح مقامات عالي رتبه ضروري است
خاوير سولانا اظهار داشت: تماسها با ايران با پيشرفت زمان به طور زيادي سازنده بوده است. خبرگزاري فرانسه با مخابره اين خبر افزود: خاوير سولانا، رئيس روابط خارجي اتحاديه اروپا همچنين برگزاري مذاكرات در سطح مقامات عالي رتبه ميان تهران و اتحاديه اروپا پس از نشست روز جمعه را منتفي ندانست. سولانا گفت: براي به دست آوردن پيشرفت، برگزاري نشستي در سطح مقامات عالي رتبه ضروري است.
در ادامه اين مطلب به نقل از دنيس مك شين، نماينده انگليس در اتحاديه اروپا با اشاره به اين كه در مذاكرات پاريس تلاش خواهد شد مقامات ايراني را متقاعد كنند از غني سازي اورانيوم صرف نظر كنند و از تهديد شوراي امنيت جلوگيري كنند، افزود: ما همكاري بسيار نزديكي با آمريكا داريم و از طريق آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين براي دستيابي به راه حلي كه فكر مي كنم تمامي جامعه بين المللي از مسكو تا واشنگتن با آن موافقند، فعاليت مي كنيم.
آلمان با همكاري آمريكا از دستيابي ايران
به سلاح هسته اي جلوگيري مي كند
رويتر گزارش داد: آلمان به رغم اختلافات گذشته اش با آمريكا روز گذشته تعهد داد با برنده انتخابات رياست جمهوري آمريكا در برقراري ثبات عراق و حصول اطمينان از اين كه ايران به سلاح هسته اي دست نمي يابد، همكاري كند.
اين خبرگزاري انگليسي به نقل از اوتو شيلي، وزير كشور آلمان گزارش داد: به نفع برلين است كه بدون توجه به مخالفتش با جنگ آمريكا با عراق به بازسازي عراق كمك كند.
گزارش ياد شده به نقل از كارستن ويت، هماهنگ كننده روابط آلمان - آمريكا در وزارت امور خارجه آلمان به ايران از عنوان حوزه اي ياد كرد كه همكاري نزديك برلين - واشنگتن در خصوص آن لازم و ضروري است. وي با بيان اين كه قطعا لازم است در خصوص ايران با يكديگر همكاري كنيم؛ اروپايي ها متشكل از آلمان، فرانسه و انگليس به دنبال راه حلي مسالمت آميز هستند، ايران را متهم به تلاش به دستيابي به سلاح هسته اي كرد و گفت: هدف اين است كه به همراه آمريكا از اين اقدام جلوگيري كنيم. وي در خصوص امكان حمله نظامي آمريكا به ايران ابراز ترديد كرد و گفت: بگذاريد اميدوار باشيم و براي اطمينان يافتن از موفقيت راه حل مشتركي كه اروپا روي آن كار مي كند با يكديگر همكاري كنيم.
پرونده ايران به شوراي امنيت نمي رود
فارس: يك منبع ديپلماتيك بلندپايه اروپايي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل در نشست ۲۵ ماه جاري ميلادي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين را بعيد دانست.
اين منبع ديپلماتيك فرانسوي روز سه شنبه در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن گفت: «آمريكا و انگليس و طرف هاي ديگر به همكاري ايران در عراق و موفقيت انتخابات عراق كه قرار است در ابتداي سال آينده برگزاري شود، نياز دارند بنابراين به سياستي يا موضعي كه به قطع رابطه با تهران در اين مرحله بينجامد، روي نخواهند آورد.»
بر اساس اين گزارش، موضوع ايران جمعه در پاريس مطرح مي شود و نشست بين ايران و سه كشور انگليس، آلمان و فرانسه در سطح مديران سياسي وزارت خارجه اين سه كشور برگزار خواهد شد در عين حال كه نماينده اتحاديه اروپا به نشست پاريس خواهد پيوست. الشرق الاوسط نوشت، «جان سوارز» مدير سياسي وزارت امور خارجه انگليس نماينده اين كشور در اين نشست خواهد بود و «ستانيسلاس دو لابوليه» نيز به عنوان نماينده فرانسه در اين نشست شركت خواهد كرد و حسين موسويان از سوي ايران در اين نشست حضور خواهد داشت.
اين ديپلمات اروپايي با اشاره به اين كه ايران مي داند اروپا نيازمند همكاري اين كشور در خصوص پرونده عراق است، مدعي شد: «ايران تصور مي كند مي تواند به سهل انگاري و وقت كشي ادامه دهد و تلاش ها و صبر جامعه بين المللي را به ويژه در زمان كنوني كه آمريكا سرگرم انتخابات رياست جمهوري است، به چالش بكشاند.»
اين منبع ديپلماتيك گفت: «انتظار تصميم قاطعي از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص ايران در نشست آينده وين نمي رود و همان طور انتظار نمي رود، گزارش شديداللحني از سوي محمد البرادعي عليه ايران بخاطر همكاري نكردن اين كشور با آژانس بين المللي صادر شود.»
برد موشك هاي ايران به لندن هم مي رسد
مهر: وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي در ادامه اقدامات تبليغاتي عليه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران تحريم اين كشور را از سوي شوراي امنيت درخواست كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، سيلوان شالوم وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي روز گذشته ابراز اميدواري كرد كه شوراي امنيت، ايران را در صورتي كه با توقف كامل غني سازي اورانيوم موافقت نكند، تحريم كند.
شالوم به راديو اسرائيل گفت: اميدواريم نتايجي كه آژانس بين المللي انرژي اتمي در پايان نوامبر در وين ارائه خواهد كرد چنان واضح باشد تا شوراي امنيت بتواند در صورت مخالفت ايران با توقف برنامه هسته اي خود اين كشور را مورد تحريم قرار دهد.
وي مدعي شد: ايران تهديدي براي تمام جهان قلمداد مي شود زيرا برنامه هسته اي خود را توسعه داده است و سيستم موشك هاي دوربرد خود را به گونه اي بهبود داده است كه برد آن تا لندن و پاريس و برخي مناطق روسيه مي رسد.
نشست مشترك اعضاي غير متعهد عضو شوراي حكام با ايران برگزار شد
نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي از برگزاري نشستي مشترك با كشور هاي عضو جنبش عدم تعهد، در محل آژانس در وين خبر داد و گفت: در اين نشست توجيهي كه روز سه شنبه به درخواست ايران برگزار شد، آخرين مواضع جمهوري اسلامي ايران و تحولات مذاكره ايران و سه كشور اروپايي مورد بررسي قرار گرفت.
پيروز حسيني در خصوص اعلام مواضع غير متعهد ها در سخنراني هاي اين نشست گفت: سخنرانان از مواضع جمهوري اسلامي ايران و گروه غير متعهد ها حمايت كردند. نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي از استمرار اين گونه جلسات تا نشست آتي شوراي حكام خبر داد.
وي در خصوص ادامه بازرسي هاي آژانس از ايران گفت: بعد از جمع بندي بازرسي ها در نشست مشترك مقامات آژانس و مسئولان كشورمان در تهران، بازرسي ديگري براي تنظيم گزارش آتي آژانس صورت نگرفته است.
يكي از مسئولان دست اندر كار نگارش اين گزارش هم گفت: اين گزارش در صورت عدم وقوع رخدادي تازه در مورد مسائل هسته اي ايران و روشن شدن نتايج نشست ايران و سه كشور اروپايي، جمعه ۱۲ نوامبر به طور محرمانه در اختيار ۳۵ عضو شوراي حكام قرار خواهد گرفت.
|
|
حاجي: خواسته هاي نمايندگان قابل تأمين نيست
ايرنا: وزير آموزش و پرورش گفت : اگر گفت و گو با نمايندگان خواهان استيضاح به حل مشكلات آموزش و پرورش منجر شود، استقبال مي كنم اما موضوع استيضاح قابل بحث و طرح نيست . مرتضي حاجي ديروز بعد از جلسه هيات دولت افزود: مسئله اين است كه مجلس ، دولت و همه بنشينند و راجع به مسائل اصلي آموزش و پرورش و رفع كمبودها و مشكلات اعتباري آن صحبت كنند. حاجي با اشاره به اين كه جلسات وزارتخانه با نمايندگان در كميسيون آموزش و تحقيقات و ملاقات با آنها مطرح بوده ، تأكيد كرد: هنوز چيزي به عنوان جلسه براي استيضاح ، پيش نيامده است . وزير آموزش و پرورش تصريح كرد: فارغ از اين كه استيضاحي بشود يا نشود، نفس مسائل آموزش و پرورش و جايگاه و اهميت آن در نظام تصميم گيري و نظام بودجه ريزي كشور موضوع مهمي براي بحث و گفت و گو ميان ما و نمايندگان مجلس است و ما هميشه آمادگي آن را داشته ايم . حاجي در پاسخ به پرسشي در خصوص پذيرش خواست استيضاح كنندگان گفت : نمايندگان خواسته هاي متفاوتي دارند و همه خواسته ها قابل تأمين نيست .
|