كانديداي جبهه مشاركت
روز جمعه گذشته گردهمايي حاميان كانديداتوري دكتر مصطفي معين در محل تالار اجتماعات وزارت كار و امور اجتماعي برگزار شد. در اين مراسم پس از سخنراني دكتر مصطفي معين، سيد محمدرضا خاتمي دبيركل جبهه مشاركت به ايراد سخن پرداخت. وي گفت: « به صراحت مي گويم اگر روزي در اين وادي، حكومتي سكولار به معناي واقعي آن مستقر شود، تلاش خواهيم كرد با منطق و تدبير زمينه هاي استقرار يك نظام مبتني بر معنويت و اخلاق را فراهم سازيم، چرا كه آن را نياز بشريت مي دانيم.» وي در ادامه اظهار داشت: «امروز دفاع از حكومت ديني براي ما سخت شده است. تفسير ما از دين تفسير غيرمنطقي و متحجرانه از دين نيست كه اخلاق را متاع بازار خود كرده اند و معنويت را در پاي اميال دنيوي خود قرباني كرده اند.(۱)
همانطور كه خود آقاي سيدمحمدرضا خاتمي تاكيد كرده، شك نيست كه برخي مدافعان حكومت ديني در مقام عمل رفتاري متناسب با ادعاي خويش به نمايش نگذاشته و اميال دنيوي را بر معنويت، اخلاق و تدين مقدم داشته اند.
ليكن از سخنان دبيركل جبهه مشاركت چنين برمي آيد كه اولاً ايشان برقراري يك حكومت سكولار مبتني بر معنويت و اخلاق را ممكن دانسته و به طور تلويحي از آن دفاع كرده اند گويي كه برنامه جديد جبهه مشاركت است؛ و ثانياً دفاع از ايده حكومت ديني در اين شرايط را دشوار تلقي نموده اند، گويي كه ناشدني است. در اينجا بر آن نيستيم كه به درستي يا نادرستي اين سخنان بپردازيم، بلكه روي سخن با فردي است كه حضورش در انتخابات محور برگزاري اين همايش بوده است
يعني آقاي دكتر مصطفي معين. روزنامه همشهري به هيچ وجه در صدد تخريب هيچ يك از نامزدهاي محترم انتخابات رياست جمهوري نيست و هرگز در اين مسير گام برنمي دارد. ولي حق اين است كه به عنوان روزنامه مردمي همه آنان را مخاطب قرار دهد و شفاف بودن در ارائه برنامه ها و نظرات را از ايشان طلب كند. لذا اين پرسش را مطرح مي كنيم كه آيا دكتر مصطفي معين كه كانديداي جبهه مشاركت مي باشد نظرات دبيركل آن را قبول دارد يا خير؟
آيا ورودشان به صحنه انتخابات با شعار« تلاش براي برقراري يك حكومت سكولار واقعي»صورت مي گيرد كه البته در آن اخلاق و معنويت نيز مبنا باشد.
به ديگر سخن بايد پرسيد آيا ايشان تصميم دارند در چارچوب قانون اساسي كنوني به عرصه رقابت درآيند و مي دانند كه لازمه رئيس جمهورشدن اداي سوگند وفاداري به قانون اساسي و پاسداري از آن است؟ اگر چنين باشد آنگاه خواهند گفت كه چگونه ميان پذيرش يك حكومت واقعي سكولار با سوگند وفاداري به قانون اساسي را جمع خواهند كرد.
آيا مي توان براي رياست جمهوري در قالب يك نظام اسلامي نامزد شد و در همان حال به گونه اي حركت كرد كه گويي پيروزي آن شخص به منزله حركت در مسير برقراري نظام سكولار خواهد بود؟ آيا جبهه مشاركت اين بار بر آن است تا طرح ديرين همه پرسي را به گونه اي ديگر عملي سازد و صحنه را به گونه اي بيارايد كه راي به نامزد آن، راي مخالف به جمهوري اسلامي تلقي شود.
با هم شفاف سخن بگوييم، اگر چنين است مردم آن را بدانند و با آگاهي به نامزد جبهه مشاركت راي دهند و در غير اين صورت توضيح لازم در مورد سخنان آقاي سيدمحمدرضا خاتمي ارائه خواهدشد.
-----------------
۱- روزنامه شرق، ۱۹/۱۰/۱۳۸۳
|