افزايش سن ازدواج زنان ايران
«طلاق» علت تجرد ۳۹ درصد زنان بي همسر شده در سال ۸۳ بود
ايسنا: ميانگين سن ازدواج زنان ايران در سال گذشته ۹/۳ درصد نسبت به سال پيش از آن افزايش يافت.
صدرالدين بلادي موسوي، كارشناس ارشد جمعيت شناسي مركز آمار ايران با اعلام اين مطلب افزود: ميانگين سن اولين ازدواج براي مردان از ۲۴ در سال ۶۵ به ۷/۲۶ سال در سال ۸۳ و براي زنان از ۲۰ به ۹/۲۳ سال در اين مدت رسيد.
وي همچنين شمار ازدواجها در سال ۶۵ را ۷ در هر يكهزار نفر اعلام كرد و گفت: اين رقم به بيش از ۱۰ در هر يكهزار نفر در سال ۸۲ رسيد.
به گفته وي، همچنين ميزان طلاق در سال ۶۵ حدود ۷ در ۱۰ هزار نفر جمعيت بوده كه در سال ۸۳ به ۱/۱ در هر يكهزار رسيد.
بلادي موسوي در ادامه با بيان اين كه در سال ۶۵ برابر هر ۱۰۰ ازدواج ۱۰ مورد طلاق ثبت شد، افزود: در سال ۸۲ اين رقم حدود ۶/۱۰ درصد بود.
كارشناس ارشد مركز آمار ايران شمار زنان متاهل ۱۰ سال به بالا در سال ۸۳ را حدود ۵۴ درصد اعلام كرد و گفت: ۳۹ درصد زنان ۱۰ سال به بالا در اين سال هرگز ازدواج نكردند.وي افزود: در همين سال، تجرد ۱۶ درصد زنان بي همسر شده به دليل فوت همسر و ۳۹ درصد بر اثر طلاق بوده است.
بلادي موسوي درخصوص جمعيت زنان ايران بعد از انقلاب اسلامي نيز به ايسنا گفت: با گذشت بيش از ربع قرن از پيروزي انقلاب اسلامي، جمعيت زنان حدود ۴/۳۳ ميليون نفر شده و نسل اول انبوه مواليد هم اكنون به سن اشتغال و باروري رسيده اند.
وي با اشاره به تركيب جمعيتي كشور در سال ۸۳ و مقايسه آن با سال ۷۵ گفت: جمعيت كشور در سال ۷۵ بيش از ۶۰ ميليون نفر برآورد شد كه ۵/۲۹ ميليون نفر آنها زن و ۵/۳۰ ميليون نفر مرد بوده اند.
اين در حاليست كه در سال ۸۳ از جمعيت ۵/۶۷ ميليوني كشور ۴/۳۳ ميليون نفر زن هستند و حدود ۵/ ۵۹ درصد كل زنان كشور در سن باروري ۱۵ تا ۴۹ سال قرار دارند.
۱۵۰ هزار زن خانه دار سال ۸۴
بيمه مي شوند
بنا به گزارش ديگري معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي گفت: با توجه به برنامه ريزيهاي انجام شده در سال ۸۴ ، ۱۵۰ هزار زن خانه دار در سراسر كشور بيمه مي شوند و شهرهاي مجري طرح نيز از ۷۹ شهر به ۲۰۰ شهر افزايش پيدا مي كند.
دكتر سيد حسن علم الهدايي با بيان اين مطلب به مهر افزود: اجراي طرح بيمه زنان خانه دار از سال ۸۲ به صورت جدي در سراسر كشور آغاز شد و تا كنون ۳۵ هزار زن بيمه شده اند.
وي افزود: در سال گذشته اعتبار اختصاص يافته براي بيمه زنان خانه دار يك ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان بود كه ۵۰۰ ميليون تومان آن از سوي مركز امور مشاركت زنان به اين امر اختصاص يافته بود.
وي به كم بودن اعتبار اختصاص يافته به بيمه زنان خانه دار اشاره كرد و گفت: با توجه به اين امر زمان زيادي لازم است تا تمام زنان خانه دار سراسر كشور بيمه شوند. به همين دليل براي سال ۸۴ از سوي سازمان بهزيستي پيشنهاد بودجه ۱۱ ميليارد توماني داده شده كه در صورت تخصيص اعتبار زنان خانه دار بيشتري در سال جديد بيمه خواهند شد.
معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي تاكيد كرد: احتمال افزايش ۲ يا ۳ برابري بودجه اختصاصي بيمه زنان خانه دار وجود دارد اما بعيد به نظر مي رسد كه با كل مبلغ بودجه پيشنهادي موافقت شود.
|