خاتمي با اشاره به مذاكرات هسته اي:
طرح ايران با نظر باز اروپا روبرو شده است
ايسنا: رئيس جمهور كشورمان و رئيس جمهور فرانسه طي ديداري در كاخ اليزه به بحث و بررسي مهمترين مسائل در روابط دو جانبه پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي در اين ديدار با اشاره به نقش فرانسه در تمدن و فرهنگ غرب، اين كشور را مركز و خاستگاه تمدن جديد دانست و تأكيد كرد: جهان مدرن در انديشه فرانسوي شكل گرفته است.
در اين ديدار همچنين رؤساي جمهور دو كشور درباره مسأله فلسطين، عراق، سوريه و لبنان بحث و تبادل نظر كردند.
رئيس جمهور كشورمان حل بحران فلسطين را در گرو بي طرفي كساني كه درگير حل مساله هستند دانست و بر يافتن راه حلي عادلانه كه تامين كننده حقوق حقه ملت فلسطين باشد، تأكيد كرد.
ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه نيز در اين ديدار با اشاره به فرهنگ و تمدن ايران، اظهار داشت: از سال ها پيش ستايشگر اين تمدن و فرهنگ هستم و هميشه فكر مي كردم كه ايران با توجه به ويژگي اي كه دارد بايد از جايگاه ممتازي برخوردار باشد و امروز من با اين ذهنيت با شما ديدار مي كنم.
در اين ديدار همچنين درباره استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي از سوي ايران بحث و گفت وگو شد و با اشاره به مذاكراتي كه با سه كشور اروپايي در جريان است، اظهار اميدواري شد كه اين گفت وگوها در مسير مثبتي پيش برود و نتيجه اي كه متضمن تامين حق مشروع ايران براي تكنولوژي هسته اي صلح آميز به طور كامل و همچنين ايجاد اعتماد براي طرف اروپايي باشد؛ حاصل شود.
سخنگوي ژاك شيراك در مورد نشست شيراك با حجت الاسلام والمسلمين خاتمي گفت: شيراك خواست كه حزب الله به عنوان يك حزب سياسي بزرگ در مسير دموكراسي لبنان قرار بگيرد و افزود كه فرانسه دوست دارد قطعنامه ۱۵۵۹ به صورت كامل اجرا شود و لبنان به دموكراسي قبلي خود بازگردد.
رئيس جمهور ايران در خصوص مذاكرات هسته اي با اروپا اعلام كرد: «ما هم اكنون نسبت به گذشته، فاصله كمتري تا دستيابي به راه حلي مناسب داريم.»
به گزارش خبرگزاري فرانسه «محمد خاتمي» با شركت در كنفرانسي خبري كه پس از ۹۰ دقيقه مذاكره با «ژاك شيراك»، همتاي فرانسوي وي در كاخ اليزه صورت گرفت اعلام كرد: «به نظر من ما گام هاي مثبتي برداشته ايم و ايران طرحي جهاني را براي پايان دادن به اين موضوع پيشنهاد داده است.»
وي گفت: «برخورد اروپا و به خصوص فرانسه با اين موضوع، بسيار باز بوده است.» خاتمي افزود: «اميدوارم در نشست بعدي كه به لطف حمايت فرانسه و استقبال جهاني از طرح ارائه شده توسط ايران قرار است در ۲۹ آوريل سال جاري ميلادي برگزار شود، بتوانيم به پيشرفت هاي بيشتري (در مذاكرات هسته اي) نائل آييم.»
ديدار خاتمي با جمعي از انديشمندان در مقر يونسكو
رئيس جمهور كشورمان در سفر خود به كشور فرانسه، سه شنبه شب با جمعي از انديشمندان، استادان دانشگاه، سفراي برخي كشورها در يونسكو ديدار و گفت وگو كرد.در اين ديدار حاضران ديدگاه هاي خود را درباره ايده گفت وگوي تمدن ها مطرح كردند و رئيس جمهور كشورمان نيز از آنها خواستار ارايه پيشنهاد عملي براي اجرايي كردن اين ايده شد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي در اين جلسه كه تقريبا دو ساعت به طول انجاميد، طي سخناني ضمن تشكر از پيشنهادات ارايه شده به تشريح اهداف خود از طرح ايده گفت وگوي تمدن ها پرداخت و از كساني كه در اين زمينه مايل به همكاري هستند، خواست تا پيشنهادهاي خود را از طريق مكاتبه در اختيار وي قرار دهند.
وي تأكيد كرد كه در اين جلسه به عنوان سيد محمد خاتمي سخن مي گويد، نه از جايگاه سمت سياسي خود، و در پاسخ به مطالب مطرح شده تأكيد كرد: مي توان بين دموكراسي و دين به خصوص دين اسلام، جمع ايجاد كرد و اين در صورتي كه دچار تعصبات و واپس گرايي نشويم و آنچه از گذشته به دست مان رسيده است، به پرده اي بر روي حقيقت تبديل نشود.
وي خاطرنشان كرد: اگر مي خواهيم دموكراسي را قبول كنيم و دين را هم داشته باشيم، بايد دين را به گونه اي بفهميم كه با معيارهاي اوليه دموكراسي سازگار باشد و از سوي ديگر به اين نينديشيم كه دموكراسي تنها در ظرف ليبرال دموكراسي قابل تحقق است، بلكه دموكراسي در ساير اشكال هم محقق مي شود.
وي هم چنين با بيان اين كه اگر انتقادي از برخي دولت ها مي شود، به معناي اهانت به ملت ها نيست، گفت: اما ما حق داريم كه بپرسيم كه چرا در دنياي ما وحشت، ترور و ناامني حاكم شده و علت برخي از رفتارها و سياست هاي نادرست برخي كشورها چيست؟ خاتمي هم چنين با اشاره به برخوردهاي دوگانه و تبعيض آميز با مساله حقوق بشر كه به محكوم كردن كشورها در اين زمينه مي انجامد، تصريح كرد كه خيلي مايل بودم كساني كه در مواردي برخي كشورها را محكوم مي كنند، جنايت هاي صورت گرفته در سرزمين فلسطين و ابوغريب را محكوم كنند.
وي با بيان اين كه ايران در زمينه تحقق دموكراسي گام هاي بلندي را برداشته است، از حاضران در اين نشست به دليل شركت در چنين جلسه اي تشكر و ابراز اميدواري كرد كه ايده ي گفت وگوي تمدن ها در جهان عملي شود.
ديدار دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي با خاتمي
ايسنا: اكمل الدين احسان اوغلو دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي با حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي در محل سفارت جمهوري اسلامي ايران در پاريس ديدار و گفت وگو كرد.
رئيس جمهور كشورمان با اشاره به مشكلاتي كه امروز گريبانگير دنياي اسلام شده است، بر اهميت نقش سازمان كنفرانس اسلامي در حل آن مشكلات تأكيد كرد.
خاتمي با اشاره به برخي از حركات افراطي و واپس گرايانه و نيز تشديد تهاجم عليه اسلام، همكاري كشورهاي اسلامي را با سازمان كنفرانس اسلامي براي اداره و پيشبرد امور جهان اسلام ضروري دانست.
وي بر ايفاي نقش و فعاليت بيشتر سازمان كنفرانس اسلامي در قبال مسايل منطقه اي و بين المللي تأكيد كرد و تبادل نظر اين سازمان را با سازمانها و مجامع بين المللي نظير سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا مفيد ارزيابي كرد.
احسان اغلو نيز در اين ديدار با تقدير از سخنان رئيس جمهور كشورمان در اجلاس يونسكو افزود: سازمان آمادگي دارد بر اساس طرح ايده گفت وگوي تمدنها نقش فعال تري در مسايل منطقه اي، بين المللي و جهان اسلام ايفا كند.
|