گروه شهري: دكتر محمود احمدي نژاد ديروز در جلسه علني شوراي شهر، گزارشي از فعاليتها و عملكردهاي دو سال گذشته شهرداري را ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار ما، شهردار تهران تشكيل دومين دوره شوراي شهر را سرآغاز تحول نه تنها در مديريت شهر تهران بلكه كل كشور عنوان كرد و افزود: شوراي شهر در اين دوره چند رويكرد اساسي را به عنوان جهت گيري كلي مديريت شهري به شهرداري ابلاغ كرد.
رويكردهاي مديريت شهري
احمدي نژاد گفت: اولين رويكرد اساسي در فعاليت شورا و شهرداري تغيير فضاي عمومي مديريت شهري از فضاي تنش و جنجال به فضاي آرامش و از فضاي مجادله بي حاصل به فضاي كار و تعامل سازنده و از فضاي درگيري و متهم كردن به فضاي منطق و استدلال بود. وي گفت: تغيير چهره مديريت شهري و اصلاح رابطه با مردم، رويكرد ديگر شوراي شهر بود و همين عامل باعث شده است كه هم اكنون از ميزان شكايت هاي مردم عليه شهرداري كه در گذشته در راس همه سازمانها و به لحاظ اعتماد عمومي در پايين ترين سطح قرار داشت، كاسته شود.
احمدي نژاد همچنين تعادل در خدمت رساني به مناطق شهري را از ديگر رويكردهاي مديريت جديد شهري عنوان كرد و گفت: براساس اين رويكرد بودجه مناطق محروم و جنوب شهر چند برابر افزايش يافت و اعضاي شوراي شهر با وسواس و دقت تحقق اين رويكرد را دنبال كردند.
دكتر احمدي نژاد: شعار كلي دوره جديد مديريت شهري تهران ۸ سال كار در ۴ سال بود كه تاكنون محقق شده است، براي مثال پروژه تونل رسالت كه از سال ۷۵ تا آغاز سال ۸۲ فقط ۱۸درصد رشد فيزيكي داشت، طي سالهاي ۸۲ و ،۸۳ ۷۲درصد رشد داشته و اكنون ۹۰درصد پروژه انجام شده است.
وي همچنين توسعه مشاركت و سرمايه گذاري هاي مردمي را رويكرد ديگر شوراي شهر دانست و گفت: تشكيل سازمان مشاركتهاي مردمي و پيگيري بيش از ۱۵۰ طرح سرمايه گذاري و مشاركت مردمي حاصل اين رويكرد اصولي است. از سوي ديگر احمدي نژاد خاطرنشان كرد كه در حال حاضر تخلفات ساختماني به نسبت گذشته بسيار كاهش يافته است.
وي رويكرد ديگر شوراي شهر را حركت شهرداري در قالب برنامه و چشم انداز عنوان كرد و گفت: اولين بودجه برنامه اي شهرداري بودجه سال ۱۳۸۴ است كه به تصويب رسيده است.
شهردار تهران گفت: رويكرد ديگري كه از سوي شورا ابلاغ شد تعامل با كلان شهرها بود كه طي ۲سال گذشته تعامل بسيار سازنده اي با كلان شهرها برقرار شده است. احمدي نژاد همچنين از ديگر رويكردهاي مديريت شهري را تلاش براي تحقق مديريت واحد شهري عنوان كرد و گفت: در اين مدت همه تلاشها در اين راستا بوده است كه به سمت تعامل سازنده با ساير سازمانها و آماده سازي ذهنيت ها براي تحقق مديريت واحد شهري گام برداشته شود.
شهردار تهران با بيان اينكه شعار كلي در آغاز دوره مديريت جديد شهري ۸ سال كار در ۴ سال بوده است گفت: اين شعار تاكنون محقق شده است. به طور مثال پروژه تونل رسالت كه از سال ۷۵ تا سال ۸۲ حدود ۱۸درصد پيشرفت داشته است،اين رقم در سال ۸۲ و ۸۳ به ۷۲درصد رسيده است كه در مجموع ۹۰درصد پروژه پيشرفت كرده است.
حوزه حمل و نقل و ترافيك
احمدي نژاد خاطرنشان كرد كه در اين مدت براي توسعه حمل و نقل عمومي نيز تعداد اتوبوس ها بيش از ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه اضافه شده است. به بيان ديگر در سال ۸۱ تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در تهران وجود داشت كه اين رقم هم اكنون به بيش از ۶ هزار دستگاه اتوبوس فعال افزايش يافته است.
شهردار تهران عقد قرارداد ۵۷ كيلومتري براي توسعه ۲ خط مترو و برگزاري مناقصه براي احداث ۲ خط جديد به طول ۴۴ كيلومتر، طراحي ۱۴۰ دوربرگردان و اجراي ۳۵ مورد آن و همچنين ۵۰۰ مورد اصلاح هندسي و تعبيه يكصد چراغ هوشمند از ۹۰۰ چراغ پيش بيني شده را نيز از جمله اقدامات شهرداري در اين مدت عنوان كرد و گفت: در سال ۸۳ بيش از ۹۰ ميليارد تومان به اتوبوسراني كمك شده و در سال ۸۴ نيز ۱۰۰ ميليارد تومان براي كمك به ناوگان اتوبوسراني در نظر گرفته شده است و براي توسعه مترو نيز سالانه ۱۴۵ ميليارد تومان اختصاص مي يابد. اين در حالي است كه نرخ عوارض و خدمات شهري تثبيت شده و افزايش نداشته است.
وي همچنين گفت: براساس سياستهاي شوراي شهر براي هر سال يك شعاري مشخص شده كه در سال ۸۲ شعار اصلي بازيابي اعتماد عمومي و توسعه خدمات، تعامل و همراهي با مردم و توسعه فعاليتهابود و بر همين اساس در اين سال بيش از ۵۰۰ ميليارد تومان فعاليت سرمايه اي و احداث بيش از ۱۲۰۰ پروژه در سطح شهر انجام شد.
احمدي نژاد افزود : در سال ۸۳ نيز شعار مديريت شهري نهادينه سازي اعتماد عمومي و توسعه خدمات بود و بيش از ۷۰۰ ميليارد تومان كار سرمايه اي صورت گرفت و بيش از ۱۵۰۰ پروژه اجرا شد. در سال ۸۴ نيز شعار مديريت شهري كار بيشتر و كيفيت بهتر است و در همين راستا با توجه به بودجه خوبي كه از سوي شورا تصويب شده است بيش از ۹۰۰ ميليارد تومان كار سرمايه اي با بيش از ۲۰۰۰ پروژه انجام خواهد شد.
حوزه خدمات عمومي
احمدي نژاد توسعه ميادين ميوه و تره بار را از جمله كارهاي انجام شده در حوزه خدمات شهري عنوان كرد و گفت: براساس گزارش مقايسه اي بانك مركزي تفاوت نرخ كالاهاي ميادين با كيفيت يكسان در ميادين ميوه و تره بار تهران نسبت به بازارهاي بيرون در سال ۸۱ حدود ۴۳درصد بود كه اين رقم در سال ۸۲ به ۸۶درصد و در سال ۸۳ به رغم مشكلات موجود در سطح كشور كه بخشي از آن به تهران نيز تحميل شد تا ۱۲۹ درصد پايين تر از نرخ بازار رسيد. همچنين در سال ۸۲ به طور ميانگين روزانه تعداد مراجعه كنندگان ۳۴۰ هزار و امروز به بيش از ۴۰۰ هزار خانوار رسيده است.
وي خاطرنشان كرد كه در بخش بازيافت زباله نيز مجموع بازيافت در سال ۸۱ روزانه ۳۰۰ هزار تن بود و در حال حاضر روزانه ۳ هزار تن است كه از هفته آينده روزانه ۳ هزار تن ديگر اضافه مي شود و از نيمه ارديبهشت در شهر تهران بيش از ۶ هزار تن زباله تر بازيافت خواهد شد كه از آن پس مطلقا دفن غيربهداشتي نخواهيم داشت و اين يك تحول بزرگ محيط زيستي است و علاوه بر اين كار تفكيك زباله در تهران نيز آغاز شده است. شهردار تهران درخصوص توسعه ايستگاه هاي آتش نشاني نيز گفت: در سال ۸۲ به ازاي هر ۱۵۰هزار نفر و در سال ۸۳ به ازاي هر ۱۱۰ هزار نفر يك ايستگاه آتش نشاني در تهران وجود داشته است كه براي سال ۸۴ قرار است به ازاي هر ۸۵ هزار نفر يك ايستگاه وجود داشته باشد و در همين راستا ۱۲ ايستگاه به بهره برداري رسيده و ۱۸ ايستگاه نيز در دست احداث است كه تكميل خواهد شد.
وي با اشاره به قرارداد منعقدشده براي بازيافت آسفالت سرد و خريد ۴ كارخانه جدول سازي گفت: تا سال ۸۱ سالانه بيش از ۳۰ ميليارد تومان براي جدول گذاري هزينه شده است و الان تقريبا خريد جدول غيرماشيني نداريم.
وي افزود: در سال ۸۱ متوسط قيمت خريد آسفالت به ازاي هر تن ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و با اعمال مديريتي كه انجام شد در سال ۸۳ اين رقم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان كاهش يافته است.
وي گفت: در سال ۸۳ بيش از ۹۰۰ هزار مترمربع لكه گيري داشته ايم. زيرا وضعيت آسفالت تهران به گونه اي است كه آسيب پذيري آن در برابر تحولات آب و هوايي بسيار بالاست و درحال حاضر ۷۰ اكيپ مشغول آسفالت ريزي و لكه گيري هستند و اين درحالي است كه در سال گذشته ۳۰۰ هزار تن آسفالت براي روكش خيابان ها استفاده شده است.
بخش فرهنگي
وي همچنين گفت: در اين مدت براساس سياست هاي شوراي شهر تقويت نهادهاي اصلي فرهنگ ساز در دستور كار قرار گرفت كه بحث تعامل با مدارس وبرگزاري نمايشگاه «ياد يار مهربان» ازجمله آنهاست كه مورد استقبال قرار گرفت و يك روش و تعامل جديد در بخش فرهنگي شهر را موجب شد.شهردار تهران همچنين حمايت شهرداري از هيات هاي مذهبي و مساجد را نيز در راستاي رويكرد جديد مديريت شهري عنوان كرد و گفت: كار بزرگ ديگري كه در سال گذشته و با تاكيد شوراي شهر انجام شد برگزاري مسابقات ورزشي بانوان بود كه به نظر من اين يك رويداد بزرگ فرهنگي محسوب مي شود . با برگزاري اين مسابقات دنيا ديد كه مي شود هم ورزش كرد و هم در اوج قهرماني بود و هم ارزش هاي اخلاقي را به طور كامل رعايت كرد و اين برنامه به طور كامل از سوي بانوان ورزش مديريت شد.
آزادسازي ۷۰ هزار پلاك شهري واقع در طرح
احمدي نژاد همچنين همسان سازي مقررات شهرسازي و طراحي شهرداري الكترونيك را از ديگر برنامه ها و بهره برداري اوليه آن طي سال جاري را از اقدامات حوزه شهرداري عنوان كرد و گفت: تأسيس نهاد برنامه ريزي شهري با همكاري وزارت مسكن و شهرسازي، تشويق شهروندان براي بازسازي بافت هاي فرسوده، اصلاح آمار كاربري هاي تهران و آزادسازي ۷۰ هزار پلاك شهري از ديگر اقدامات مديريت شهري است.شهردار تهران افزود: تا سال ۸۲ بيش از ۱۰۰ هزار پلاك داخل طرح هاي شهري قرار داشت كه مردم را با مشكل مواجه ساخته بود و خود آنها بخشي از بافت فرسوده شهر را موجب شده بود و بيش از ۷۰ هزار پلاك آزاد شده كه ان شاءالله تا پايان سال كليه پلاك ها آزاد خواهد شد.وي همچنين از وام ازدواج به عنوان يكي از گام هاي مهم شهرداري در جهت تسهيل ازدواج جوانان ياد كرد و گفت: تاكنون بيش از ۶۵ هزار نفر وام ازدواج گرفته اند و اين روند ادامه خواهد يافت.
وي گفت: در زمينه مديريت بحران نيز ۱۳ دستگاه لرزه سنج در تهران نصب شده كه تمام تحريك هاي لايه هاي زيرين زمين را لحظه به لحظه ثبت مي كنند.
شهردار تهران همچنين با اشاره به احداث ۱۲۰ سوله در تهران گفت: از ۱۳ ميليون ساختمان كشور ۹ ميليون آن فرسوده است و از سوي ديگر با توجه به اين كه زلزله را نمي توان پيش بيني كرد طرح ايجاد اتاق امن پس از انجام يك سري مطالعات طراحي شده است كه با صرف كمتر از ۵۰۰ هزار تومان قابل اجرا ست.
ايجاد فضاي سبز
احمدي نژاد از ديگر اقدامات شهرداري را تلاش براي توسعه فضاي سبز عنوان كرد و گفت: در سال ۸۲ شش هزار هكتار و سال ۸۳ بيش از ۷ هزار هكتار جنگل كاري انجام شده است كه در سال ۸۴ اين رقم به ۱۰ هزار هكتار خواهد رسيد.