|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
رسانه هاي اسرائيلي اظهارات اردوغان درباره ايران را تحريف كردند
اظهاراتي ضد ايراني كه سه روز پيش روزنامه هاي اسرائيلي به اردوغان نخست وزير تركيه نسبت دادند، تحريف شده و خلاف مشي رسمي دولت تركيه در قبال ايران بود.
به گزارش ايرنا از آنكارا در سفر هفته اخير اردوغان به فلسطين اشغالي خبرنگاري نظر او را درمورد برنامه هاي هسته اي ايران پرسيده بود و اردوغان بدون اين كه نامي از كشوري ببرد، جواب داده بود كه تركيه با وجود هرگونه سلاح هسته اي در منطقه و استفاده از آن مخالف است .
اين اظهار نظر اردوغان ، تكرار مواضع بارها اعلام شده دولتمردان اين كشور بود كه در مواقع و مناسبتهاي مختلف ابراز كرده اند.
سياستمداران تركيه تاكنون در بيانات رسمي و گفت وگوهاي مطبوعاتي از متهم كردن ايران به تلاش براي دستيابي به سلاحهاي كشتار جمعي خودداري كرده اند و در هر موقعيتي مخالفت تركيه با وجود سلاحهاي كشتار جمعي در منطقه را مورد تأكيد قرار داده اند.
نمونه اي از موضع تركيه در قبال ادعاهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه ايران در مورد مسائل هسته اي در پاسخ احمد نجدت سزر رئيس جمهوري تركيه به جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا بازتاب يافته است .
بوش در نشست سال گذشته سران ناتو در استانبول در ديدار با سزر به وي گفت كه آيا فعاليتهاي هسته اي ايران شما را نگران نكرده است و سزر در پاسخ گفت كه ايران و تركيه دو كشور همسايه و دوست هستند و اگر مساله اي بين دو كشور باشد، در بين خود حل مي كنند.
اردوغان هم در اول دي ماه سال گذشته در ديدار كمال خرازي وزير امور خارجه ايران با وي در آنكارا با اشاره به ديدگاههاي مشترك دو كشور نسبت به برنامه صلح آميز اتمي ، خاطر نشان كرد آنكارا بر حق برخورداري كشورهاي عضو ان .پي .تي از جمله ايران به صورت برابر براي استفاده صلح آميز از انرژي اتمي تأكيد دارد.
يكي از آخرين نظرهاي مقامات تركيه در اين مورد را علي تويگان قائم مقام وزارت امور خارجه اين كشور روز ۲۶ فروردين ماه گذشته در واشنگتن ابراز كرد.
او گفت : استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حق طبيعي ايران است .
تويگان كه سرگرم ديدار از آمريكا بود، در يك
ميز گرد سياسي در محل انيستيتو تحقيقاتي واشنگتن گفت : تركيه مخالف گسترش سلاحهاي كشتار جمعي در منطقه است ، ولي تلاشهاي ايران براي دستيابي به انرژي هسته اي در استفاده صلح آميز را تقدير مي كند.
مخالفت مقامات تركيه با وجود سلاح هاي كشتار جمعي در منطقه ، مخالفت با تجهيز رژيم صهيونيستي به اين نوع سلاحها را هم در بطن خود دارد، زيرا در منطقه فقط آن رژيم داراي تسليحات هسته اي است .
از اين ديدگاه پاسخ كلي اردوغان در تل آويو، فقط شامل اسرائيل مي توانست باشد كه ظاهرا رسانه هاي نوشتاري رژيم صهيونيستي با تحريف و دستكاري در پاسخ اردوغان ، آن را كه بالقوه تهديدي براي اسرائيل بود، متوجه ايران كرده و به فرصتي براي اسرائيل
تبديل كردند.
|
|
|
۲۱۰ كرد عراقي در اربيل كشته و مجروح شدند
|
|
گروه سياسي خارجي: ديروز براي دومين بار طي هفته جاري موج سهمگين خشونت ها به سمت كردهاي عراقي معطوف شد. در بمب گذاري روز گذشته در شهر اربيل بيش از ۲۱۰ كرد عراقي كشته و مجروح شدند.
به گزارش خبرگزاري رويتر از اربيل، اين بمب گذاري انتحاري در مقابل دفاتر محلي حزب دمكرات كردستان عراق كه مركز استخدام نيروهاي پليس عراق نيز بود به وقوع پيوست. در اين انفجار ۶۰ نفر كشته و ۱۵۰ نفر ديگر مجروح شدند.منابع امنيتي عراق ديروز همچنين اعلام كردند كه ۱۴ عراقي روز سه شنبه در حملات مختلف بغداد و اطراف آن كشته شدند.ارتش آمريكا نيز ديروز خبر داد كه دو نظامي اين كشور در جريان انفجارهاي جداگانه در عراق به قتل رسيدند.
در اين زمينه ليث كبه سخنگوي دولت عراق گفت: انفجارها و عمليات انتحاري بي وقفه در عراق را يك گروه سازمان يافته طراحي كرده و به اجرا در مي آورد.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي ، سخنگوي دولت عراق گفت: احتمالاً گردانندگان اصلي شبكه هاي تروريستي در عراق بقاياي رژيم پيشين هستند وبا شناختي كه از كشور دارند مي خواهند با ادامه
بمب گذاري ها مردم را در وحشت دائم نگاه دارند يعني همان سياستي كه در دوران زمامداري صدام بر كشور حاكم بود.
دستگيري برادر زاده صدام
دولت عراق ديروز در بيانيه اي اعلام كرد كه ايمن سبعاوي برادرزاده ناتني صدام رئيس مخلوع عراق در نزديكي تكريت دستگير شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، در بيانيه دولت عراق آمده است كه ايمن سبعاوي فرزند سبعاوي ابراهيم اول ماه جاري ميلادي در جريان عمليات نيروهاي امنيتي در شمال تكريت دستگير شد.دولت عراق چندي پيش از دستگيري يكي از برادران ايمن سبعاوي ابراهيم در نزديكي بغداد خبر داده بود.
بيانيه دولت عراق حاكيست كه ايمن سبعاوي و برادرش نقش فعالانه اي را در حمايت و تامين مالي تروريسم و تامين سلاح و مواد انفجاري براي گروه هاي تروريستي ايفا كردند.
از سوي ديگر نيروهاي ارتش عراق روز سه شنبه ۲۲ عراقي را كه به دست داشتن در عمليات مسلحانه و ترور شماري از شخصيتهاي اين كشور مظنون هستند بازداشت كردند. شماري از سران حزب سابق بعث جزو بازداشت شدگان هستند.
تيرگي روابط طالباني و بارزاني
بحران تازه ميان دو رهبر عمده كردهاي عراق روابط اين دو حزب را در آستانه تيرگي قرار داده است .
مسعود بارزاني كه براساس توافق انجام شده ميان سران دو حزب اتحاديه ميهني كردستان و دمكرات كردستان عراق قرار است رياست منطقه كردستان را به عهده گيرد، با مخالفت آشكار جلال طالباني روبرو شده است .
روزنامه الاتحاد ارگان اتحاديه ميهني كردستان عراق ديروز نوشت : به منظور كنترل اوضاع و عادي سازي روابط سران دو حزب ، محمود عثمان روز سه شنبه براي ميانجيگري از لندن راهي اربيل عراق شد.
محمود عثمان عضو سابق شوراي حكومتي عراق از سياسيون مستقل كرد است كه مورد احترام كردهاست و پيش تر نيز ميان دو حزب ميانجيگري كرده است.
براساس توافق صورت گرفته ميان كردها، در مقابل تصدي پست رياست جمهوري عراق از سوي طالباني ، بارزاني نيز بايد رياست كردستان را در اختيار گيرد اما طالباني به تازگي خواستار تعديل در متن توافق شده و خواهان پذيرش كوسرت رسول فرمانده نظامي حزب خود به عنوان معاون رئيس منطقه كردستان شده است .
مسعود بارزاني و اعضاي حزب دمكرات كردستان عراق با اين پيشنهاد به شدت مخالفت كرده اند زيرا به اعتقاد آنها كوسرت رسول در جريان درگيري هاي قوميتي ميان دو حزب در سال ۱۹۹۶ ميلادي ، فرماندهي نيروهاي اتحاديه ميهني را بر عهده داشته است.
ساير تحولات
* مشعان الجبوري عضو مجمع ملي عراق ديروز اعلام كرد عربهاي سني عراق همچنان در زمينه معرفي نامزد خود براي تصدي پست وزير دفاع عراق با هم اختلاف نظر دارند.
* منتصره الاماره عضو مجمع ملي عراق به ايرنا گفته است كه احتمال سپردن وزارت نفت عراق به ابراهيم محمد بحرالعلوم افزايش يافته و ممكن است وي به زودي به اين سمت گمارده شود.
* منابع رژيم صهيونيستي سه شنبه شب از آمادگي سه مقام عالي رتبه اين رژيم براي سفر قريب الوقوع به شمال عراق خبر دادند.
شبكه تلويزيوني العربيه كه اين خبر را منعكس كرد افزود: اهرون افروني يكي از مقامات وزارت جهانگردي رژيم صهيونيستي گفته است كه اين سه مقام اسرائيلي در زمينه اقتصادي و جهانگردي فعال هستند.
به گفته اين منبع پس از اينكه دولت تركيه رواديد آن كشور را در اختيار اين سه اسرائيلي خواهد گذاشت ، آنان عازم عراق مي شوند.
|
|
|
حمايت مردم آمريكا از جنگ عراق به پايين ترين حد رسيد
فارس: حمايت مردم آمريكا از جنگ اين كشور در عراق به پايين ترين حد خود رسيده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، براساس نظرسنجي هاي انجام شده توسط روزنامه يواس اي تودي، شبكه خبري سي ان ان و موسسه نظرسنجي گالوپ كه امروز انتشار يافت، ۵۷ درصد از ۵۱۴ نفري كه در اين نظرسنجي شركت كرده اند معتقدند جنگ عراق ارزش جنگ را نداشته است و تنها ۴۱ درصد معتقدند كه ارزش جنگ را داشته است.اين درحالي است كه در نظرسنجي هايي كه در ماه فوريه پس از برگزاري انتخابات عراق انجام شده بود، ۴۸ درصد معتقد بودند جنگ عراق ارزش جنگيدن را داشته و ۵۰ درصد معتقد بودند ارزش نداشته است.
بنا بر اين گزارش، نظرسنجي هايي كه بلافاصله پس از آغاز جنگ عراق در مارس ۲۰۰۳ انجام شده بود حاكي از موافقت ۷۶ درصد مردم آمريكا با اين جنگ بود.
حمايت مردم آمريكا در جنگ عراق درحالي كاهش يافته است كه تاكنون طبق آمار اعلام شده توسط وزارت دفاع اين كشور، يك هزار و ۵۷۲ نفر از سربازان آمريكايي در جنگ عراق كشته شده اند.
|
|
|
دستگيري مقام سوم القاعده
گروه سياسي خارجي: يك عضو مهم القاعده در پاكستان دستگير شد. به گفته مقامهاي پاكستاني ابو فرج ال ليبي كه از نزديكان اسامه بن لادن است و به عنوان سومين فرد مهم القاعده شناخته مي شود در ايالت وزيرستان شمالي پاكستان دستگير شده است.
به نوشته روزنامه هاي پاكستان، وزيراطلاعات پاكستان اعلام كرد كه ال ليبي همراه باپنج نفر ديگر توسط نيروهاي نظامي پاكستان شناسايي و دستگير شده اند. دولت آمريكا براي دستگيري او جايزه اي پنج ميليون دلاري تعيين كرده بود. دولت پاكستان ادعا مي كند كه ال ليبي مسئول دو قتل در زمستان گذشته در پاكستان است و براي دستگيري او جايزه اي حدود ۲۶۰ هزار يورو در نظر گرفته بود.
|
|
|
كره شمالي تابستان آزمايش هسته اي انجام مي دهد
|
|
يك كارشناس روسي معتقد است كره شمالي تابستان امسال آزمايش هسته اي انجام مي دهد.
به نوشته روزنامه اينترنتي پراودا، كاساچيوف رئيس كميته بين المللي دوماي دولتي روسيه در آستانه سفر به پيونگ يانگ با اعلام اين مطلب افزود: وضع برنامه هسته اي كره شمالي به نقطه بحراني رسيده است .
وي بدون اشاره به دلايل و اسناد اين نتيجه گيري تاكيد كرد: كره شمالي يك قدرت هسته اي به شمار مي رود.
به گفته وي هيئت روسي طي سفر به كره شمالي قصد دارد موضوع گسترش برنامه هسته اي اين كشور را به بحث بگذارد و از اين كشور بخواهد به مذاكرات شش جانبه اي كه در ماه اوت سال دوهزار و سه در پكن آغاز شد ولي پس از سه دوره به علت اختلاف امريكا و كره شمالي به
بن بست رسيد بازگردد.
كاساچيوف افزود: روسيه بر خلاف امريكا آماده حمايت از برنامه هسته اي صلح آميزي است كه تحت كنترل شديد بين المللي اجرا شود و اين در حالي است كه واشنگتن با هر برنامه اي حتي برنامه هاي صلح آميز هسته اي مخالف است .
روزنامه پراودا در ادامه نوشت : كاساچيوف ضمن مخالفت با اعمال فشارهاي شديد بر پيونگ يانگ اين تصميم را غير موثر ناميد و تصريح كرد: تلاش هاي آمريكا براي ارجاع پرونده كره شمالي به شوراي امنيت سازمان ملل و اعمال تحريم هاي سخت عليه اين كشور هم موثر نخواهد بود.
در همين حال هياتي پارلماني از روسيه اين هفته براي دعوت كره شمالي به از سرگيري مذاكرات در خصوص برنامه هسته اي خود به اين كشور سفر مي كند.
رئيس كميسيون امور بين الملل پارلمان روسيه گفت: سفر سه روزه اين هيئت پارلماني امروز پنج شنبه آغاز مي شود.
قرار است اين هيئت با كيم جونگ نام، فرد شماره دو كره شمالي ديدار كند.
|
|
|
گردانهاي شهداي اقصي:
توافق با رژيم صهيونيستي در حال فروپاشي است
|
|
واحد مركزي خبر: گردانهاي شهداي اقصي (شاخه نظامي جنبش فتح) اعلام كرد: توافق آرام سازي اوضاع در آستانه فروپاشي است.
گردانهاي اقصي به تشكيلات خودگردان يك هفته فرصت داد تا به پيگرد افراد تحت تعقيب فلسطيني از سوي دستگاههاي امنيتي رژيم صهيونيستي پايان دهد.
از سوي ديگر نظاميان رژيم صهيونيستي به چندين شهر و روستاي فلسطيني در استانهاي الخليل و رام الله يورش بردند و به بازرسي منازل فلسطينيان پرداختند.
آنها همچنين به روستاي صورباهر در شهر قدس اشغالي يورش بردند و يك منزل مسكوني فلسطيني را منهدم كردند.
نظاميان رژيم صهيونيستي براي چهارمين روز متوالي گذرگاه كفريات و دروازه طولكرم را بسته نگاه داشتند.
از سوي ديگر سيلوان شالوم وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي اعلام كرد عقب نشيني از غزه تا ماه آگوست (مرداد) به تعويق خواهد افتاد و شش هفته طول خواهد كشيد.در همين حال يك روزنامه صهيونيستي ديروز نوشت ارتش رژيم صهيونيستي در حال بررسي طرحي است كه براساس آن شهركهاي صهيونيستي در شمال كرانه باختري به پايگاههاي نظامي براي پليس فلسطين پس از خروج نيروهاي صهيونيستي از آن تبديل شوند.
مخالفت پرز با تخريب خانه هاي شهرك نشنيان
شيمون پرز معاون نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت تخريب خانه هاي شهرك نشينان در نوار غزه به وجهه اسرائيل لطمه خواهد زد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از غزه ، پرز اعلام كرد، جهانيان تصاوير خرابي خانه هاي شهرك نشينان را از طريق شبكه هاي تلويزيوني مشاهده خواهند كرد و اين اقدام به موقعيت اسرائيل در جهان لطمه وارد خواهد كرد.
پرز گفت تشكيلات خودگردان فلسطين بايد متعهد شود كه مسئول حفظ اين خانه ها پس از عقب نشيني اسرائيل از باريكه غزه باشد.
محمود عباس: صهيونيست ها مي خواهند خون فلسطيني ها را بريزند
محمود عباس رئيس تشكيلات حكومت خودگردان فلسطين روز سه شنبه در رام الله در واكنش به انتقادهاي نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت صهيونيستها مي خواهند خون فلسطيني ها ريخته شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از رام الله محمود عباس در ديدار مقامات سياسي و اكادميك كرانه باختري رود اردن در رام الله تأكيد كرد كه اسرائيلي ها مي خواهند خون فلسطيني ها ريخته شود اما ما هرگز اين موضوع را نخواهيم پذيرفت و مسايل امنيتي را با شيوه خودمان حل و فصل خواهيم كرد.
رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني همچنين ضمن انتقاد از اعمال فشار رژيم صهيونيستي براي برخورد با مبارزان فلسطيني ، قول داد مفاد هر گونه توافقنامه نهايي را با تل آويو به معرض همه پرسي عمومي بگذارد.
به گزارش خبرگزاري فلسطيني وفا، محمود عباس سه شنبه در جريان ملاقات با گروهي از تجار، چهره هاي دانشگاهي و مقامات فلسطيني تأكيد كرد فلسطينيان هرگز هيچ چيز كمتر از خطوط مرزي سال ۱۹۶۷ را نمي پذيرند.
عباس ضمن تأكيد بر لزوم تحقق خواسته ديرينه و هميشگي ملت فلسطين مبني بر عقب نشيني اسرائيل تا مرزهاي قبل از سال ۱۹۶۷ در جنگ خاورميانه اعلام كرد شهرك سازي در منطقه غير قانوني است و منطقه بيت المقدس شرقي اشغال شده است و ما به چيزي كمتر از اين خطوط قانع نيستيم .
هشدار قدومي نسبت به خلع سلاح نيروهاي فلسطيني
فاروق قدومي دبير جنبش فتح نيز با صدور بيانيه اي از تصميم محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين مبني بر جمع آوري سلاح نيروهاي مبارز فلسطيني ابراز نگراني كرد و به استفاده از زور در اين مورد هشدار داد.
بيانيه روز سه شنبه قدومي كه توسط عمر الشكعه از اعضاي جنبش فتح مقيم امان براي ايرنا نمابر شد، ابراز اميدواري مي كند كه محمود عباس براي خلع سلاح نيروهاي فلسطيني از زور كه نتيجه مناسبي ندارد، متوسل نشود.قدومي تأكيد مي كند كه نيروهاي مبارز فلسطيني در حال حاضر در يك شرايط انقلابي و نبرد با رژيم صهيونيستي قرار دارند و براي ادامه مقاومت خود به سلاح نيز نياز دارند.
|
|
|
شرودر:
تركيه هنوز به پايان اصلاحات نرسيده است
|
|
ايرنا: گرهارد شرودر صدر اعظم آلمان ديروز گفت : روند عضويت تركيه در اتحاديه اروپا با پايبندي متقابل به تعهدات طرفين ، تحقق خواهد يافت .
شرودر كه سه شنبه شب گذشته وارد آنكارا شد، اين مطلب را در پايان ديدار ديروز خود با رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در يك كنفرانس مطبوعاتي مشترك با وي عنوان كرد.صدراعظم آلمان گفت : تركيه در روند عضويت در اتحاديه اروپا گامهاي مهمي برداشته ، ولي هنوز به پايان راه اصلاحات نرسيده است .
وي ابراز اميدواري كرد كه مذاكرات رسمي عضويت تركيه در اتحاديه اروپا كه قرار است در سوم ماه اكتبر ( ۱۱ مهر) آينده آغاز شود، بدون وقفه ادامه داشته باشد.صدراعظم آلمان از پيشنهاد اخير نخست وزير تركيه به رئيس جمهوري ارمنستان در مورد تشكيل كميسيوني از مورخان دو كشور براي بررسي ادعاي نسل كشي ارامنه در دوران عثماني استقبال كرد.
اردوغان نخست وزير تركيه نيز طي سخناني از حمايت هاي آلمان از روند عضويت تركيه در اتحاديه اروپا قدرداني كرد.نخست وزير تركيه افزود: مطرح شدن شناسايي ادعاي قتل عام ارامنه در سال ۱۹۱۵ ميلادي در دوران عثماني مي تواند به مناسبات خوب دو كشور ضربه بزند.
|
|
|
نگراني آمريكا از استقرار موشك هاي استراتژيك چيني
رويتر: يك مقام اطلاعاتي آمريكا اعلام كرد، چين در دهه آينده به عنوان بخشي از طرح آمادگي نظامي خود كه تهديد كننده قواي نظامي آمريكا در منطقه است، سه موشك استراتژيك جديد مستقر مي كند. «ديويدگوردن» رئيس شوراي اطلاعات ملي آمريكا خطاب به كميته نظارت بر پايگاههاي نظامي اين كشور گفت: استقرار اين موشك هاي توانمند جديد كه با نفوذ رو به رشد چين همزمان شده موضوعي قابل توجه است.
گوردن در اين كميته گفت: نوسازي قواي استراتژيك همواره براي چين در اولويت بوده و اكنون قصد دارد سه موشك استراتژيك جديد كه فعال تر و تواناتر هستند را مستقر كند. بودجه دفاعي چين در سال ۲۰۰۴ به ۶۰ ميليارد دلار رسيد.
|
|
|
كوتاه از سياست جهان
روحانيون افغانستان، تلويزيون اسلامي تأسيس مي كنند
رويتر: روحانيون افغانستان در اعتراض به «برنامه هاي غير اخلاقي» تلويزيون اين كشور قصد دارند اولين تلويزيون اسلامي افغانستان را راه اندازي كنند.
بعد از سقوط طالبان چندين شبكه تلويزيون خصوصي در افغانستان راه اندازي شد كه به پخش موسيقي و آواز و برنامه هاي غربي مي پردازند.
سخنگوي شوراي علماي افغانستان ديروز گفت: تلويزيون هاي خصوصي برنامه هايي پخش مي كنند كه براي جامعه ما خوب نيست بنابراين ما شبكه تلويزيوني تأسيس مي كنيم تا اسلام را ترويج كند.
ژاپن به نفع اروپا كنار رفت
ژاپن پس از چندين ماه كشمكش با اروپا بر سر استقرار نيروگاه جوش هسته اي در خاك خود نهايتا تصميم گرفت به نفع فرانسه عقب نشيني كند.
به نوشته روزنامه لوفيگارو مذاكرات در خصوص انصراف ژاپن براي اجراي طرح نيروگاه جوش هسته اي در خاك خود و احداث آن در منطقه كاداراش فرانسه در مرحله نهايي قرار دارد.يك منبع دولتي ژاپن به نشريه يوميوري شيمبون گفت، مذاكرات هم اكنون به سمت قرار داد ميان اروپا و ژاپن پيش مي رود.به گفته اين منبع توكيو قصد دارد از داوطلبي خود براي ساخت راكتور هسته اي در شمال ژاپن انصراف دهد.
در عوض ژاپن امتيازات ويژه اي براي ساخت اين نيروگاه در فرانسه براي راي خود در نظر گرفته است .موضوع محل ساخت نيروگاه جوش هسته اي از ماههاي گذشته مورد اختلاف نظر اتحاديه اروپا، آمريكا، روسيه، چين، ژاپن و كره جنوبي بوده است .عمليات ساخت اين نيروگاه تا پايان سال آغاز خواهد شد.
بازداشت وزير سابق انرژي اتمي روسيه در سوئيس
مسكو _ واحد مركزي خبر: يوگني آدامف وزير سابق انرژي اتمي روسيه در سوئيس بازداشت و زنداني شد.
به گزارش واحد مركزي خبر از مسكو به نقل از روزنامه نيويورك تايمز مقامات سوئيس براساس درخواست دادستان شهر پيتسبورگ آمريكا، يوگني آدامف وزير سابق انرژي اتمي روسيه را بازداشت و زنداني كردند.آدامف به اتهام سرقت ۹ ميليون دلار پول وزارت انرژي آمريكا و واريز آن به حساب شخصي خود كه براي كمك به امنيت هسته اي روسيه اختصاص يافته بود، بازداشت شده است .آدامف متهم است اين ميزان پول را هنگامي كه وزير انرژي اتمي روسيه بود به جاي واريز به خزانه دولت روسيه به حساب شخصي خود در آمريكا واريز و آنرا تصاحب كرده است .
مسكو در آستانه برگزاري جشنهاي پيروزي متفقين در جنگ دوم جهاني
مسكو _ ايرنا: مسكو پايتخت روسيه در روزهاي آينده ميزبان جشنهاي شصتمين سالروز پيروزي متفقين در جنگ دوم جهاني است كه با حضور دهها تن از رهبران كشورهاي جهان ، در اين شهر برگزار مي شود.در اين جشن ها كه روزهاي هفتم تا نهم ماه مه ( ۱۷ تا ۱۹ارديبهشت ) در پايتخت روسيه برگزار مي شود، ۵۳ تن از رهبران ديگر كشورها، دبير كل سازمان ملل متحد، رئيس اتحاديه اروپا، دبير كل يونسكو و چندين شخصيت ديگر بين المللي حضور دارند.كرملين قصد دارد امسال با شكوه و جلال فراوان ، سالروز پيروزي متفقين در جنگ دوم جهاني را به عنوان پيروزي ارتش سرخ شوروي بر آلمان نازي جشن بگيرد.
كنگره آمريكا با بودجه ۸۲ ميليارد دلاري بوش
براي عراق و افغانستان موافقت كرد
فارس: كنگره آمريكا روز سه شنبه با اختصاص ۸۲ ميليارد دلار ديگر براي تامين هزينه عمليات نظامي در عراق و افغانستان موافقت كرد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از واشنگتن، جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا پيشتر از كنگره آمريكا خواسته بود براي تامين عمليات نظامي در عراق و افغانستان متمم بودجه اي به مبلغ ۸۲ ميليارد دلار را اختصاص دهد.
نمايندگان كنگره آمريكا در راي گيري خود با آنچه كه بوش درخواست كرده بود موافقت كردند.با احتساب اين متمم بودجه، هزينه هايي كه تاكنون براي تامين عمليات نظامي در افغانستان و عراق اختصاص داده شده است به ۳۰۰ ميليارد دلار مي رسد.از اين مبلغ كه كنگره تصويب كرده است ۷۵ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار به عمليات نظامي در دو كشور عراق و افغانستان اختصاص خواهد يافت و چهار ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار ديگر نيز براي كمك به كشورهاي خارجي و تامين هزينه طرح هاي بين المللي در نظر گرفته شده است.
ابراز رضايت سازمان ملل از خروج نيروهاي سوريه از لبنان
فارس: رئيس هيات سازمان ملل كه براي بررسي خروج نيروهاي نظامي سوريه از لبنان به اين كشور سفر كرده است از خروج نيروهاي سوريه از اين كشور ابراز رضايت كرد.سرتيپ «الحاجي محمد كانجي» ديروز در گفت وگو با خبرگزاري فرانسه ضمن تأييد خروج نيروهاي سوريه از لبنان گفت: «تاكنون يك سرباز سوري هم مشاهده نشده است.»سوريه هفته گذشته خروج كامل نيروهاي خود از لبنان را اعلام كرده بود.كانجي كه به همراه هياتي از سازمان ملل روز دوشنبه وارد لبنان شد قرار است جهت اثبات و تحقيق در مورد خروج نيروهاي سوري از لبنان تا يك هفته ديگر در اين كشور بمانند.كانجي همچنين افزود: «تا زماني كه لازم باشد در اينجا خواهيم ماند.»سوريه پيش از آغاز عقب نشيني از لبنان در هشتم مارس گذشته، ۱۴ هزار نيرو در اين كشور داشت.
آمريكا پناه دادن به يك تروريست كوبايي را تكذيب كرد
ايسنا: يك مقام عالي رتبه از وزارت امور خارجه آمريكا اتهامات وارده از سوي كوبا را مبني بر اين كه آمريكا پناهگاهي براي فردي ايجاد كرده كه در كوبا به اتهام انجام يك بمب گذاري تروريستي در خط هوايي اين كشور در سال ۱۹۷۶ متهم شده، تكذيب كرد.به گزارش آسوشيتدپرس، راجر نوريگا يك مقام عالي رتبه وزارت امور خارجه آمريكا در امور نيم كره غربي اعلام كرد: من حتي نمي دانم كه او در آمريكا است.وكيل لوئيس پوسودا كاريلز، متهم كوبايي كه سالها وقت صرف كرده تا فيدل كاسترو رهبر كوبا را سرنگون سازد، اعلام كرد: پوسادا در ماه مارس از طريق مكزيك مخفيانه وارد آمريكا شد و در نظر دارد درخواست پناهندگي اش را مطرح كند.
جنايتكار جنگي صرب اتهامات خود را نپذيرفت
ايسنا: رئيس پليس سابق صربستان ديروز در دادگاه لاهه حاضر نشد اتهامات خود در خصوص جنايات، اذيت و آزار و تبعيد آلباني تبارهاي كوزوو را در سال ۱۹۹۹ بپذيرد.به گزارش خبرگزاري رويتر، ژنرال سرتن لوكيچ، رئيس پليس سابق صربستان به چهار فقره جنايت عليه بشريت و يك فقره تعدي از قوانين جنگي متهم است.سرتن لوكيچ، رئيس سابق نيروهاي شبه نظامي وزارت كشور صربستان از جمله چهار ژنرالي است كه در سال ۲۰۰۳ متهم به قتل عام تعدادي از غيرنظاميان آلباني تبار كوزوو در سال ۱۹۹۹ شده است.
هم چنين اتهامات ذكر شده به خشونت ها و اقدامات گسترده و خونبار عليه مردم آلباني تبار كوزوو در خلال حكومت اسلوبودان ميلوسويچ، رئيس جمهور سابق يوگسلاوي دلالت دارد.۱۲ هزار تن از مردم آلباني تبار كوزوو در خلال جنگ هاي سالهاي ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ كشته شده و ۸۰۰ هزار تن ديگر آواره يا تبعيد شدند.
كاسترو، چاوز و لولا، رهبران محبوب آمريكاي لاتين
بوئنوس آيرس _ ايرنا: نتايج يك نظرسنجي تازه نشان مي دهد هوگو چاوز رئيس جمهوري ونزوئلا، لوييس ايگناسيو لولا دا سيلوا رئيس جمهوري برزيل و فيدل كاسترو رهبر كوبا از بيشترين محبوبيت در ميان مردم آمريكاي لاتين برخوردارند.اين نظرسنجي توسط موسسه بارومترو ايبروآمريكانو د گوبرنابيليداد(سنجش حاكمان ايبروآمريكا) در ۱۷ كشور منطقه از جمله دو كشور اروپايي اسپانيا و پرتغال در شبه جزيره ايبري و كشورهاي حوزه درياي كارائيب وآمريكاي جنوبي (بدون احتساب كوبا و پورتوريكو) انجام شده است .
نخست وزير استوني خواستار عذرخواهي روسيه از كشورهاي بالتيك شد
سن پترز بورگ _ واحد مركزي خبر: نخست وزير استوني از فدراسيون روسيه خواست تا به خاطر اشغال كشورهاي حوزه درياي بالتيك رسماً از اين دولتها عذرخواهي كند.به گزارش واحد مركزي خبر از سن پترزبورگ اندروس انسيپ نخست وزير استوني كه براي يك ديدار رسمي به هلسينكي سفر كرده بود ضمن گفتگو با همتاي فنلاندي اش اظهار داشت : دولت فدراسيون روسيه بايد از دولتهاي حوزه درياي بالتيك به علت اشغال اين كشورها توسط ارتش سرخ در پايان جنگ جهاني دوم عذرخواهي كند.
انسيپ در توضيح شركت نكردن رئيس جمهور كشورش در جشن هاي شصتمين سالگرد پايان جنگ جهاني دوم در مسكو اظهار داشت، پيروزي بر فاشيسم موفقيت بسيار بزرگي بود، اما بدين وسيله دولت شوروي سابق نبايد كشورهاي لتوني، ليتواني و استوني را تا زمان فروپاشي اش و به مدت تقريبا نيم قرن در اشغال نگاه مي داشت .
|
|
|
سوسياليست هاي اروپا خواستار رأي مثبت
فرانسوي ها به قانون اساسي اروپا شدند
بروكسل _ ايرنا: نمايندگان و رهبران سوسياليست هاي سراسر اروپا با انتشار درخواستي راي مثبت فرانسوي ها را به قانون اساسي اروپا خواستار شدند.
گروه سوسياليست در پارلمان اروپايي با انتشار بيانيه اي در بروكسل اعلام كرد: اين فراخوان در پي برگزاري اجلاس بي نظير نمايندگان ملي و اروپايي پارلمان و همچنين رهبران و ديگر شخصيت هاي ارشد احزاب سوسيال دموكرات اروپايي ، در مجلس ملي در پاريس اعلام شد.
اين اجلاس كه توسط گروه سوسياليست در پارلمان اروپايي و گروه سوسياليست در مجلس ملي سازماندهي شده بود، از فعالان احزاب در سراسر اروپا خواست براي دادن راي مثبت به قانون اساسي اروپا در فرانسه ، هلند انگليس و هر جاي ديگر اروپا تلاش كنند.
اين درخواست در پي انتشار يك سري نظرخواهي كه نتيجه آن حاكي از دادن راي منفي مردم فرانسه به قانون اساسي اروپا در همه پرسي كه قرار است در۲۹ ماه مه (۸ خرداد) برگزارشود، صورت گرفت .
۲۵ كشور عضو اتحاديه اروپا بايد در نوامبر سال ۲۰۰۶ ميلادي قانون اساسي مذكور را تصويب كنند و چنانچه يكي از اين كشورها آن را تصويب نكند، قانون اساسي به اجرا گذاشته نخواهد شد.
سوسياليست ها معتقدند قانون اساسي مذكور اروپاي بزرگ را قادر به تصميم گيري كرده و اروپا بازيگري عمده و فعال در صحنه جهاني خواهد شد.
مارتين شولتز رهبر گروه سوسياليست در پارلمان اروپا گفت : اروپا به فرانسه احتياج دارد. فرانسه اروپاي امروزي را خلق كرده است و درگذشته هويتي از تاريخ اروپا بود.
از سوي ديگر، ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه گفت: در صورت مخالفت راي دهندگان فرانسوي با قانون اساسي جديد اروپا در همه پرسي ماه جاري در فرانسه موقعيت اين كشور تضعيف خواهد شد و اتحاديه اروپا همچنان در گذشته باقي خواهد ماند.
|
|
|
انتخابات پارلماني انگليس امروز برگزار مي شود
فارس: براساس آخرين نظرسنجي ها «توني بلر» نخست وزير كنوني و نامزد حزب كارگر در آخرين روز مبارزات انتخاباتي انگليس فاصله خود را با «مايكل هاوارد» نزديك ترين رقيب خود از حزب محافظه كار افزايش داد و به احتمال زياد براي سومين بار در انتخابات عمومي انگليس به پيروزي خواهد رسيد.
به گزارش خبرگزاري رويتر از لندن، توني بلر از حملات اخير رقباي انتخاباتي خود در مورد جنگ عراق به سلامت گذر كرده است تا همچنان به روند خود براي سومين پيروزي پياپي بعنوان نخست وزير انگليس ادامه دهد.طبق نظرسنجي انجام شده توسط روزنامه تايمز، بلر در آخرين روز از مبارزات انتخاباتي از مايكل هاوارد نامزد حزب محافظه كار انگليس با ۱۴ امتياز پيش است.بنابراين نظرسنجي، حزب حاكم كارگر هم اكنون با ۴۱ درصد آرا در صدر قرار دارد و حزب محافظه كار و ليبرال دمكرات با ۲۷ و ۲۳ درصد آرا در رده هاي بعدي قرار دارند.
|
|
|