وزير ارشاد در همايش فرهنگ، پژوهش و خلاقيت:
فرهنگ و پژوهش بايد از امنيت برخوردار باشد
|
|
گروه علمي، فرهنگي: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي معتقد است: سند چشم انداز ۲۰ ساله بايد به عنوان سندي مهم در نظام برنامه ريزي فرهنگي مورد توجه برنامه سازان كشور قرارگيرد. به گزارش خبرنگار همشهري، احمد مسجدجامعي ديروز در همايش «فرهنگ، پژوهش، خلاقيت» از سند چشم انداز ۲۰ ساله به عنوان چشم اندازي روشن در توجه به بخش فرهنگ و ارتقاي فعاليت هاي اين بخش نام برد.
همايش فرهنگ، پژوهش، خلاقيت از ديروز به مدت دو روز در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ميزبان پژوهشگران، انديشمندان وفعالان عرصه فرهنگ و هنر است.مسجدجامعي گفت: امنيت و سياست به عنوان دو محور اصلي بايد در خدمت فرهنگ قرار گيرد تا فرهنگ و پژوهش از امنيت برخوردار شود.
وزير ارشاد در ادامه گفت كه اساس معرفت و دانايي به عنوان يك اصل و زيربنا بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گفته مسجدجامعي، اگر همه فعاليت ها در خدمت اين تعريف باشد، جامعه اي با فرهنگ، انساني به همراه آرمان ها و ارزش هايي كه تجلي آن در وجود انساني است در پيش روي خواهد بود.
وزير ارشاد ادامه داد: با توجه به اهداف فرهنگي چشم انداز ۲۰ ساله تنها شاهد بخش ويژه فرهنگ به معناي كالاها و موضوعات فرهنگي نخواهيم بود بلكه موضوعات فرهنگي بيش از پيش مورد توجه قرار مي گيرد. وزير ارشاد همچنين در خصوص نگاه متفاوت برنامه چهارم توسعه به موضوع فرهنگ اشاره كرد و گفت: در برنامه چهارم توسعه علاوه بر بهره مندي از تجارب گذشته بر تداوم برنامه هاي سوم توسعه بر استمرار در استفاده از دستاورهاي گذشته تأكيد شده است.
مسجد جامعي فصل ۹ از برنامه چهارم توسعه با رويكرد «توسعه فرهنگي» را مهم ارزيابي كرد و گفت: تدوين اين بخش برنامه برعهده وزارت ارشاد است.
به گفته وي، مهمترين رويكردهاي توسعه فرهنگي در برنامه چهارم توسعه در ۱۴ ماده ذكر شده و مي تواند به عنوان سند مهم براي ادامه مسير برنامه مورد توجه قرار گيرد.
مسجدجامعي بااشاره بر اينكه فرهنگ امري تاريخي است، گفت: فرهنگ امري بخشنامه اي نيست و بر همين اساس هر گونه تغيير و تحول نيازمند رويكردهاي مطالعه اي و پژوهش اساسي و برنامه ريزي است.
وي تأكيد كرد: در صورتي كه برنامه ريزي نداشته باشيم با جنبش مقاومتي در فرهنگ مواجه خواهيم شد كه تأثير در ذائقه ها خواهد گذاشت و هر گونه اقدام منجر به ادامه جنبش مقاومت خواهد شد.
پيش از سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دكتر محمد سميعي رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نيز پژوهش و خلاقيت فرهنگي را تنها راه تحقق اهداف نظام جمهوري اسلامي دانست.
محمد سميعي در همايش «فرهنگ، پژوهش، خلاقيت» اظهار داشت: با بهره گيري از خلاقيت به عنوان جوهره اصلي پژوهش، راه هاي رسيدن به توسعه فرهنگي هموارتر مي شود.
مشاور وزير ارشاد در ادامه حركت از سمت تصدي گري دولت به سوي مديريت فرهنگي، ظرفيت سازي در بخش فرهنگ، نقادي و اصلاح مقررات داخلي ناظر بر بخش فرهنگ و شناخت آثار و عواقب فناوري هاي نوين ارتباطي بر هويت ملي فرهنگي را از مهمترين محورهاي مورد توجه در انجام پژوهش هاي انجام شده در پژوهشگاه دانست.وي سپس گزارشي از چگونگي روند شكل گيري طرح هاي پژوهشي ارائه كرد و گفت: در نشستي به رياست وزير ارشاد مقرر شد تا هر گروه يك سند نهايي از مطالبات خود در بخش فرهنگ را با عنوان پژوهشنامه ارائه كند.
سميعي از پژوهشنامه به عنوان حلقه مفقوده بين دو گفتمان، زبان و نياز پژوهشگران و نيازهاي مديران فرهنگي كشور نام برد و چشم انداز جهاني فرهنگي را يكي از بخش هاي مهم پژوهشنامه نام برد.
|