|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
مقام معظم رهبري:
ملتي مي تواند عزت خود را حفظ كند
كه متكي بر استعدادهاي خود باشد
|
|
ايرنا : سومين مراسم مشترك دانش آموختگي دانشجويان دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران روز چهارشنبه با حضور حضرت آيت الله خامنه اي رهبرمعظم انقلاب اسلامي و فرمانده كل قوا برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم حضرت آيت الله خامنه اي ضمن اداي احترام به مقام شامخ شهداي ارتش از يگان هاي حاضر در ميدان سان ديدند.
حضرت آيت الله خامنه اي در اين مراسم از نيروهاي مسلح به عنوان مظهر قدرت و عزت ملي و توانايي دفاع از هويت ملت ياد و تأكيد كردند: در جهان امروز كه هوسها و انگيزه هاي مادي صاحبان قدرت جايگزين ارزش هاي معنوي و انساني شده ، ملتي مي تواند عزت خود را حفظ نمايد كه متكي بر نيروي دروني و استعدادهاي خود باشد.
ايشان ورود نيروهاي جديد به بدنه سازمانها و دستگاههاي مختلف را موجب افزايش سطح دانايي و تعهد سازمانها و دستگاهها دانستند و افزودند: دانش آموختگاني كه وارد يگان هاي مختلف نيروهاي مسلح مي شوند، بايد نيت خود را در جهت ارتقاي سطوح مختلف سازمان خود قرار دهند و اين مهم با توكل به خدا، حفظ صفا و پاكدامني ، ابتكار، نوآوري و رعايت ضابطه هاي نيروهاي مسلح ميسر مي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي افزايش توانايي هاي علمي ، قدرت دفاعي و زمينه سازي بروز استعدادها را عوامل اصلي قدرت و عزت يك ملت برشمردند.
در اين مراسم سرلشگر صالحي فرمانده كل ارتش ضمن خير مقدم به فرمانده كل قوا بر آمادگي نيروهاي ارتش جمهوري اسلامي ايران براي دفاع از آرمانهاي انقلاب اسلامي تأكيد كرد.سرتيپ پوردستان فرمانده دانشگاه امام علي (ع ) نيز ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي علمي و آموزشي اين دانشگاه خاطرنشان كرد: ارتش جمهوري اسلامي ايران با داشتن دانشگاه امام علي (ع )، دانشگاه هوايي شهيد ستاري ، دانشگاه علوم دريايي امام خميني (ره )، دانشگاه علوم پزشكي و دانشكده علوم و فنون فارابي در جهت برآورده كردن نيازهاي علمي خود در رشته هاي مختلف گام برداشته است .
|
|
|
مجلس تصويب كرد
نخستين گام براي توقف اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي
|
|
گروه سياسي: سرانجام پس از سپري شدن چند روز از ارائه طرح الزام دولت به تعليق اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي توسط عده اي از نمايندگان به مجلس، ديروز فوريت اين طرح با ۱۶۲ رأي مثبت، ۴۲ رأي مخالف و ۱۵ رأي ممتنع به تصويب مجلس رسيد.
به گزارش خبرنگار ما براساس اين طرح دولت موظف است از تاريخ تصويب اين قانون اجراي پروتكل الحاقي را تا زمان رسميت يافتن حق داشتن چرخه سوخت هسته اي به حالت تعليق درآورد.براساس تبصره يك اين طرح، دولت موظف است ظرف حداكثر دو هفته گزارشي از چگونگي اجراي عهدنامه NPT در رابطه با ايران به مجلس شوراي اسلامي ارائه نمايد.
هم چنين براساس تبصره ۲ اين طرح دولت موظف است گزارشي از وضعيت روابط اقتصادي و تجاري جمهوري اسلامي ايران با كشورهايي كه در طراحي قطعنامه اخير در آژانس نقش داشتند به مجلس شوراي اسلامي ارائه نمايد.
در مقدمه اين طرح آمده است: جمهوري اسلامي ايران ظرف دو سال گذشته گامهاي مهمي را جهت شفاف سازي و اطمينان آفريني در جامعه جهاني در زمينه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي برداشته است. تعليق موقت و داوطلبانه چرخه سوخت، اجراي پروتكل الحاقي، ارائه گزارش ۱۰۳۰ صفحه اي از كليه اقدامات صورت گرفته و ۱۲۰۰ نفر روز بازرسي بازرسان آژانس بين المللي كه گزارش آقاي البرادعي مديركل آژانس مبني بر عدم انحراف جمهوري اسلامي ايران از مقررات آژانس در نوامبر ۲۰۰۴ به عنوان سند پايبندي جمهوري اسلامي ايران به مقررات اين سازمان و عهدنامه NPT محصول اين اقدامات بود.
عليرغم همه اين اقدامات متأسفانه پيشنهاد سه كشور انگليس، فرانسه، آلمان و برخلاف همه اين واقعيت ها و بدون توجه به نظر جنبش عدم تعهد به عنوان بزرگترين مجموعه كشورهاي جهان و دو كشور مهم عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل يعني روسيه و چين طي قطعنامه اي برخلاف عهدنامه NPT حق مسلم جمهوري اسلامي ايران را در فناوري هسته اي ناديده گرفته اند.
گفتني است روز گذشته قبل از رأي گيري اين طرح در مجلس شوراي اسلامي اسماعيل جبارزاده نماينده تبريز، علي احمدي نماينده ممسني، اكبر اعلمي نماينده تبريز و اسماعيل گرامي مقدم نماينده بجنورد طي تذكراتي خواهان از دستور خارج شدن اين طرح در مجلس شدند.
اسماعيل جبارزاده عضو فراكسيون اقليت با اخطار قانون اساسي گفت: طبق قانون قراردادها و مقاوله نامه هاي بين المللي بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد و اين الحاقيه اي كه نمايندگان براي الزام دولت به تعليق پروتكل الحاقي داده اند اصل پروتكل به مجلس نيامده است و از نظر قانون اساسي چنين الحاقيه اي نبايد ارائه شود.
غلامعلي حداد عادل نيز در پاسخ به اخطار وي گفت: درست است پيوستن ايران به پروتكل الحاقي مستلزم تصويب مجلس شوراي اسلامي است اما اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي از زمان مجلس ششم شروع شد كه شما هم عضو هيأت رئيسه بوديد و هيچ كس اعتراضي نكرد و اخطار قانون اساسي نداد.
وي به ديدار نمايندگان مجلس ششم با مقام معظم رهبري اشاره كرد و افزود: در آن ديدار اين مسئله مورد تأكيد قرار گرفت و همه پذيرفته بودند كه ايران براي اعتمادسازي و اطمينان اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي را شروع كند تا تهمت ها و سوءظن هايي كه در عرصه بين المللي وجود دارد كه ايران قصد توليد سلاح دارد از بين برود.
رئيس مجلس تصريح كرد: دولت تاكنون بنا به مصلحتي با سكوت مجلس طرح را به صورت داوطلبانه اجرا مي كرده و اكنون مجلس آن را مصلحت نمي داند و دولت را به عدم اجراي آن ملزم مي داند.
علي احمدي نماينده ممسني نيز با اخطار اصل ۱۱۲ قانون اساسي گفت: به نظر مي رسد تشخيص مصلحت، كه اين كار ادامه پيدا كند يا نه وظيفه مجلس نيست وظيفه مجلس ارائه يك طرح كارشناسي است اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي در كشور ما هرگونه اي كه اجرا شده است خلاف قانون بوده است و ما نبايد امر خلاف قانون را رسميت بدهيم.
در اصل ۱۱۲ قانون اساسي مرجعي براي تشخيص مصلحت در كشور تعيين شده است و مجلس در مقامي نيست كه تشخيص مصلحت بكند.
حداد در پاسخ به وي گفت: اين كه در قانون مرجعي به عنوان مجمع تشخيص مصلحت مطرح شده است باعث نمي شود كه نمايندگان در مجلس مصلحت انديشي نكنند همان طور كه چند ماه پيش مصلحت داشتيم كه چنين طرحي مطرح نشود امروز تشخيص داده شده كه وقت مطرح شدن اين طرح است.
اكبر اعلمي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در تذكر خود گفت: با تصويب اين طرح ما به پروتكل الحاقي رسميت مي دهيم طراحان اين طرح در مقامي نبودند كه با تصويب اين طرح پروتكل را به تصويب برسانند ولي عملا با طرح و تصويب اين طرح اين كار را مي كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين تذكر گفت: يك كلمه داوطلبانه به عنوان اين طرح اضافه شده و عنوان شده كه اجراي پروتكل الحاقي داوطلبانه بوده است. دولت موظف است اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي را تا زمان رسميت يافتن حق داشتن چرخه سوخت هسته اي ايران به تعليق درآورد.
هم چنين اسماعيل گرامي مقدم، عضو فراكسيون اقليت نيز افزود: ما مي خواهيم مصلحتي كه دولت ديده را قانوني كنيم كه اين خلاف مي باشد اين طرح خلاف قانون مي باشد و ما مي خواهيم ترديدها را قانوني كنيم و بايد طرح از دستور خارج شود.
حداد در پاسخ گفت: قطعاً خلافي در اين طرح نيست و طرح را از دستور خارج نمي كنيم. پس از اظهارات و تذكرات نمايندگان حشمت الله فلاحت پيشه به عنوان اولين مخالف فوريت طرح مزبور گفت: دولت تصميم گرفت پروتكل الحاقي را تصويب كند و در بخشي از مذاكره از آن به عنوان تاكتيك بهره گرفت آيا ما بايد شأن مجلس را در حد تصميم تاكتيكي پايين بياوريم ؟ آيا قانوني تحت عنوان پذيرش پروتكل الحاقي توسط مجلس تصويب شده كه اكنون به عدم اجراي آن رأي بدهيم؟ اگر مجلس مي خواهد تصميم استراتژيك بگيرد فوريت به آن لطمه مي زند زيرا چند كميسيون ازجمله كميسيون هاي انرژي حقوقي، امنيت ملي و اقتصادي بايد درباره آن اظهارنظر كنند. اكنون كداميك از اين كميسيون ها وقت دارند براي اين طرح نظر ارائه كنند؟
نماينده اسلام آباد غرب گفت: اگر جناح خاصي بخواهد از تريبون مجلس براي ثبت در تاريخ مطلبي را مطرح كند شأن مجلس از بين مي رود و من معتقدم فوريت طرح به ضرر شأنيت مجلس است.
هم چنين احمد توكلي نماينده تهران به عنوان موافق فوريت طرح اظهارنظر كرد و افزود: اگر وارد محتوا بشويم ايراد بعضي از دوستان مانند اعلمي و جبارزاده وارد است اما پس از تصويب فوريت، ايرادات در كميسيون قابل بررسي است.وي تصريح كرد: ما انتقادات جدي نسبت به مذاكرات داشتيم و اكنون مي خواهيم در جهت حمايت از دولت اين طرح را تصويب كنيم. هدف دولت ايران اين بود كه دنيا دو نكته را بفهمد اول اين كه ما حتماً از انرژي هسته اي صرفنظر نمي كنيم دوم اين كه حتماً سلاح هسته اي نمي سازيم.عضو فراكسيون اكثريت، حساس ترين نقطه مجلس هفتم را حال حاضر دانست و گفت: از مجلس استدعا مي كنم رأي بدهند و سرنوشت مملكت را تقويت كنند.
روز گذشته هم چنين، لايحه استفاده از منابع مالي خارجي (فاينانس) كه مورد ايراد شوراي نگهبان واقع شده بود مطرح و نمايندگان با ارجاع آن به مجمع تشخيص مصلحت نظام موافقت كردند.اصلاح طرح ساماندهي مبادلات مرزي و طرح دسترسي آزاد به شبكه حمل و نقل ريلي ارجاع مجدد آن به شوراي نگهبان از ديگر مصوبات ديروز مجلس بود. همچنين لايحه موافقتنامه همكاري هاي قضايي و حقوقي در امور مدني، تجاري، احوال شخصيه و جزايي ميان دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت كويت نيز كه دوبار با ايراد شوراي نگهبان مواجه شده بود با اصرار مجلس بر نظر قبلي خود به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شد.
|
|
|
شهردار تهران:
نظام با رشد فرهنگ بسيجي، كارآمد مي شود
مهر: قاليباف گفت: مشكل جامعه ايران، آمريكا يا تهديدات دشمنان قسم خورده انقلاب نيستند بلكه خودمان با خودمان مشكل داريم. اگر گذشت، ايثار، همدلي، همدردي، صداقت و در مجموع فرهنگ بسيجي از جامعه رخت ببندد با توصيه و تذكر نمي توان مشكلات را حل كرد، جامعه نياز به اخلاق عملي در تمامي اين سطوح دارد.
به گزارش خبرنگار سياسي مهر محمد باقر قاليباف در مراسم بزرگداشت ۳۵۰ شهيد دفاع مقدس در مصلي شميرانات، خطاب به جواناني كه جنگ را نديدند گفت: جامعه تلاش دارد تا چنين ترسيم كند كه افراد به جنگ و جبهه رفته انسانهاي خاص و تافته جدابافته اي بودند و در محيط هاي خاصي تربيت شدند و مطالعات دقيقي درمورد جنگ داشتند به همين دليل فرماندهان جنگ افراد استثنايي و با نبوغي بودند.
وي در ادامه افزود: برخلاف ترسيم هاي صورت گرفته خيلي از بچه هاي جنگ در فضاي فرهنگي اجتماعي قبل از انقلاب كه بسيار بدتر از جامعه امروز ايران بود و خيلي از رزمندگان در محل زندگي شان افراد شري هم بودند و يا اينكه نمازها و واجبات را هم به جا نمي آوردند ،اين نبود كه بچه هاي جنگ همه افراد درس خوان يا تنبل بوده اند لذا به گونه اي فضاي جامعه ايران در زمان جنگ را مي سازند كه امروز با آن فضا فاصله زيادي داريم.
وي اضافه كرد: اگر در زمان جنگ افراد از نقاط مختلف با فرهنگ هاي گوناگون به جنگ مي آمدند اين فرهنگ بسيجي بود كه همه آنها را يك زبان و يك دل مي كرد و همه از يكديگر در دادن جان سبقت گرفته و هرگز براي گرفتن مقام و مسئوليت درگير نمي شدند.
قاليباف در ادامه افزود: فرهنگ بسيجي، روابط رزمندگان را در جبهه انساني و اسلامي مي كرد و اجازه نمي داد در آن فضا ناخالصي، رياكاري، نفاق، دو رويي، دروغگويي و فريبكاري ورود پيدا كند. اينها بود كه جبهه را جبهه كرد و شهدا را خدايي كرد و همه يكصدا دل از دنيا كندند.وي رشد ناعدالتي در شئونات مختلف جامعه، تشديد شكاف طبقاتي و فقر و…را در جامعه امروز ايران ناشي از دوري جستن ازفرهنگ بسيجي عنوان كرد و گفت: اگر امروز بازماندگان دوران جنگ، خانواده هاي شهدا و ايثارگران و جوانان از ما دلخور هستند به دليل اين است كه در برخي موارد با مباني دفاع مقدس فاصله گرفته ايم و يا اينكه آنچه مي بينند با آنچه شنيده بودند متفاوت است در حاليكه در زمان جنگ و جبهه گفتار و كردار با يكديگر متفاوت نبود.
شهردار تهران افزود: اگر فرهنگ بسيجي، شهادت و ايثار درتمام شئونات جامعه و در بين مسئولان رشد و نمو پيدا كند به طور قطع كارآمدي، افتخار و عزتمندي به سراغ ما خواهد آمد و اگر تمام دشمنان هم دست به دست هم دهند تا موفق نشويم به طور قطع با فرهنگ بسيجي موفق مي شويم.
|
|
|
ديروز در قم آغاز به كار كرد
پنجمين گردهمايي مشترك جامعه مدرسين
حوزه علميه قم و علماي سراسر كشور
|
|
گروه سياسي: پنجمين اجلاس مشترك جامعه مدرسين حوزه علميه قم با حضور مراجع عظام تقليد، اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، حجت الاسلام محمدي گلپايگاني، رئيس دفتر مقام معظم رهبري و جمعي از علماي شهرهاي مختلف سراسر كشور، روز گذشته در سالن اجتماعات مدرسه عالي امام خميني(ره) در قم آغاز شد.
احمدي نژاد دولت نيازمند نظارت و حمايت است
در اين نشست رئيس جمهوري اسلامي ايران با تأكيد بر اين كه هدف انقلاب اسلامي ساختن جامعه اي مبتني بر عدالت، عزت و كرامت بشري است، تصريح كرد: جامعه ما هميشه در حال حركت رو به كمال و تعالي است كه اگر جهت گيري ها درست باشد، تعالي روي مي دهد.
وي افزود: حركت درست در مسير باعث مي شود كه هر روز يك گام به اجراي عدالت نزديك تر شويم.
احمدي نژاد با طرح اين سؤال كه آيا اهداف انقلاب با همين روش و سرعت قابل دسترسي است، بيان داشت: ملت ما با مشكلات مهمي مواجه شده كه مهمترين آن كم توجهي به عدالت است.
وي تصريح كرد : گسترش عدالت الزاماتي دارد كه اگر در مسير توسعه و پيشرفت، عدالت را فراموش كرده يا به عنوان عنصري دسته دوم نگاه شود، توسعه كشور كه بايد به محروميت زدايي و رفاه همگاني منجر شود، خود به ضد عدالت تبديل خواهد شد.
احمدي نژاد افزود: در شيوه توسعه بدون توجه به عدالت، قله هاي ثروت شكل گرفت و مناسباتي ايجاد شد تا بقاي ثروت اندونزي را حفظ كند و بعد از مدتي كه عمران و آباداني كشور در مواردي با هزينه هاي بالايي انجام شد، فاصله ميان افراد فقير و ضعيف را بيشتر كرد و سبب شد تا قشري از بروكرات هاي منفعت طلب و مديراني كه براي حفظ بقاي خود با تخلف، مقررات قانوني را دور زده و به بيت المال دست اندازي مي كنند شكل بگيرد.
وي گفت: اين عده ثروت خود را با ويژه خواري و گسترش تخلف گسترده كرده و برخي دستگاه ها و مسئولان را نيز در اين مسير آلوده مي كنند و سد بزرگي در برابر اهداف انقلاب مي سازند.
احمدي نژاد بيان داشت: اين عده با پول هاي باد آورده حتي بسياري از رسانه ها را در اختيار گرفته و بي انضباطي مالي و سوء استفاده از بيت المال را نه تنها حق خود مي دانند، بلكه آن را ترويج هم مي كنند.
رئيس جمهور تأكيد كرد: وقتي حرمت بيت المال شكسته شد و آن را توجيه كردند، همه گرفتار مي شويم و حتي پاي برخي بزرگان نيز به ميان كشيده مي شود.
وي گفت: ما اين رويه را مانع رسيدن به عدالت مي دانيم و نبايد در برابر فساد و تبعيض سكوت كرد، چرا كه اين مسير ما را به عدالت علوي نمي رساند.
احمدي نژاد افزود: بايد همان اندازه كه در برابر ترك ارزش ها فرياد مي زنيم در مقابل اقدامات عدالت شكن نيز فرياد كنيم.
رئيس جمهور تصريح كرد: در جايي كه خلاف رايج شود، جايي براي ارزش ها و اجراي احكام اسلامي باقي نمي گذارد و تئوري هاي مادي كه متعلق به ما نيست جا باز مي كند.
وي افزود: اين تئوري ها نه براي نجات بشر كه براي تامين منافع گروه هاي خاص وضع مي شود و نمي توان با اقتباس از آن، جامعه اسلامي را اداره و زمينه هاي بسط عدالت را فراهم كرد.
احمدي نژاد با تأكيد بر اين كه در فضاي غير معنوي، مناسبات غير اسلامي و غير عادلانه حاكم مي شود، اظهار داشت: تئوري هاي اقتصادي يا پولي و بانكي وارداتي نه تنها ما را به مقصد نمي رساند بلكه ما را از آن دور مي كند.
وي بيان داشت: بايد باور كنيم ربا خواري بد است و ريشه پيشرفت، ايمان، و اقتصاد كشور را مي خشكاند و بايد باور كنيم قرض الحسنه خوب و در خدمت تعالي جامعه است، انفاق و صدقه خوب است و كليد حل بسياري از مشكلات كشور و رفع محروميت از محرومان است.
رئيس جمهور با اشاره به اين كه توسعه سياسي و اقتصادي كشور بحث سال هاي اخير كشور است، گفت: ما در مسير توسعه از تعالي جامعه غافل گشته و متوجه نشديم كه تعالي جامعه منوط به تعالي مادي و معنوي است.
احمدي نژاد تصريح كرد: توسعه اقتصادي بدون توجه به توسعه معنويت و فرهنگ مقدور نيست.
وي گفت: حالا مي فهميم كه بي توجهي به فرهنگ چقدر فضا را براي دشمنان باز كرد تا هر آنچه كه مي خواهند را در فضاي مسموم فكري در جامعه پيدا كنند و روح و روان جوان ما را تخريب نمايند.
احمدي نژاد گفت: اگر ايمان فطري و ماه هاي رجب شعبان، رمضان و محرم نبود و پالايش فكري و حضور علماي راستين شيعه ميسر نمي شد معلوم نبود ما به كجا مي رسيديم.
رئيس جمهوري تصريح كرد: در چنين فضايي بود كه ملت شعارهاي عدالت گستري، مهرورزي، خدمت به بندگان خدا و تعالي مادي و معنوي جامعه را برگزيد و اين رويكردي دوباره به شعارهاي انقلاب اسلامي است.
رئيس جمهور گفت: اين سؤال ها مي تواند به حفظ اهداف انقلاب كمك كند و شور و اشتياق براي حركت در مسير را فراهم سازد.
احمدي نژاد با تأكيد بر اين كه دولت نيازمند زمان، نظارت و حمايت است افزود: در عين حال كه نظارت عمومي بسيار كار ساز است ولي نظارت علما، بزرگان، فرهيختگان و دلسوزان سهم بسيار بالايي در اصلاح رفتار دولت دارد.
احمدي نژاد نياز امروز را براي اداره كشور، احكام اسلامي دانست و گفت: اين امر نيازمند مجاهدت و تئوري پردازي در امور مالي، بانكي اقتصادي و فرهنگي و ديگر عرصه ها است.
وي افزود: براي اداره حكومت نيازمند دستور العمل هاي بسيار روشن هستيم تا در بسياري از زمينه ها تكليف مشخص شود چرا كه امروز بناي بسياري از ساختارهاي اداري و برنامه ريزي هاي اقتصادي و فرهنگي ما بر پايه تئوري هايي است كه از ديگران مي گيريم و منجر به تعالي و خدمت جامعه نمي شود.
وي گفت: جايي كه بايد اين تئوري ها پردازش شود قم مقدس و حوزه هاي علميه است.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود به برخي اشتباهات ۲۷ ساله گذشته در كشور اشاره كرد و با بيان اين كه به غيرعمد بودن آنها باور ندارد، افزود: اشتباه اول نوع نگاه دولت ها و برنامه ريزان به مدرسه و آموزش و پرورش بود.
وي گفت: با اين بهانه كه جمعيت معلمان و دانش آموزان زياد است توجه به آموزش و پرورش به حاشيه رفت و در حاليكه كه تقريباً همه ما بهترين و تاثير پذيرترين دوران عمر خود را در آموزش و پرورش طي مي كنيم و تاثير اين نهاد با هيچ نهاد ديگر قابل مقايسه نيست اما سنگين ترين مضايق بر دوش اين نهاد قرار گرفت.
وي گفت: اشتباه دوم كه از اين بدتر است اين بود كه مطرح كردند كه دولت جمهوري اسلامي چه ربطي به ترويج دين و ديانت دارد و اگر روزي دولت خواست از دين حمايت كند دين دولتي مي شود و نهادهايي موفق ترند كه از دولت فاصله بيشتري بگيرند.
وي افزود: مگر دولت اسلامي مي تواند نسبت به دين و نهادهاي ديني بي تفاوت باشد؛ آثار اين بي توجهي و تفكر در مساجد كشور نمايان است.
وي با اشاره به وجود شصت هزار مسجد در كشور گفت: بسياري از اين مساجد از كمترين امكانات، سرويس هاي بهداشتي مناسب، كتابخانه و حتي يكي سيستم صوتي بي بهره اند و آن وقت سالي ۵۰۰ هزار سفر به حج مي شود كه تعريف و تمجيد از مقصد، اولين سوغات آن است.
احمدي نژاد تأكيد كرد: نمي گوييم دولت به گونه اي وارد شود كه مسجد توجيه گر دولت باشد كه اين چيزي بد و عقب گرد است، ولي وقتي دولت براي همه چيز بودجه مي گذارد نبايد براي عمران مساجد هزينه كند؟ وي تصريح كرد: بار تحمل مديريت هاي غلط، بد عمل كردن ها، تصميمات اشتباه و تورم هاي ناشي از اسراف را بايد مردم تحمل كنند و كار رسالت و ترويج دين هم بايد بر عهده مردم باشد كه اين امر نامناسبي است.
وي گفت: اگر اين حكم روشن و صريح اسلام است به من به عنوان مسئول دولت بگوييد تا متوجه شوم مسير ۲۷ سال گذشته كشور درست است.
احمدي نژاد تاكيد كرد: دولت نبايد در اداره و محتواي امور مساجد دخالت كند ولي بايد براي عمران مساجد هزينه نمايد.
دكتر ولايتي: استمرار خط اسلام مهمترين نقش روحانيت در تاريخ بوده است
علي اكبر ولايتي در اين نشست استمرار خط اسلام را مهم ترين نقش روحانيت در تاريخ دانست.
مشاور بين الملل رهبر معظم انقلاب با اشاره به نقش روحانيت در جهان معاصر گفت: در جريان اسلام به طور عام و در ايران به طور خاص روحانيت نقش هاي متعددي را بر عهده داشته است كه حفظ استقلال جامعه و استمرار خط اسلام و تشيع يكي از مهم ترين آنها مي باشد.
وي ادامه داد: بدون ترديد يكي از علل اصلي در بقا و انسجام خط اسلام در كوران حوادث و حكومت هاي مختلف حضور علماي دين بوده است. آن چنان كه حكومت بسيار ضعيف بود ولي جامعه انسجام و وحدت خود را از دست نداد. حضور بيگانگان در جنگ جهاني اول و دوم و از دست ندادن هويت ديني و اسلامي كشور مؤيد اين مطلب است.
دكتر ولايتي با اشاره به ديدگاه علماي اسلام در تعامل با غرب اظهار داشت: در اين مبارزه ديدگاه هاي مختلفي وجود داشت؛ به گونه اي كه عده اي معتقد بودند بايد با حفظ اسلام از تمدن غرب نيز استفاده كرد و عده اي اعتقاد داشتند كه بايد تماماً غربي شد.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل با بيان چگونگي تعامل و نقش روحانيت در جامعه اسلامي طي دو قرن گذشته گفت: بايد روحانيت امروز همچون گذشته در تمام صحنه ها نقش خود را در جامعه ايفا كند.
آيت الله صافي گلپايگاني:
روحانيت مشكلات مردم را به مسئولان منعكس كنند
آيت الله صافي گلپايگاني نيز دز اين نشست خواستار انعكاس مشكلات مردم به مسئولان توسط روحانيت و نيز ساده زيستي روحانيان شدند.
آيت الله صافي گلپايگاني طي سخناني جمع علما را سبب بركات حوزه و جامعه دانستند و گفتند: چنين گردهمايي كه سبب ارتباط علماي سراسر كشور و بحث و گفت و گو در مورد مسايل و مشكلات مناطق مختلف مي شود نافع و سودمند است.
|
|
|
تأكيد احمدي نژاد بر انتخاب استانداران تحول گرا
ايرنا: محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري در ديدار مجمع نمايندگان پنج استان كشور با رئيس جمهوري ، بر انتخاب استانداران تحول گرا و آشنا به مشكلات مردم تأكيد كرد.
مجمع نمايندگان استانهاي آذربايجان غربي ، همدان ، يزد، مازندران و مركزي در مجلس شوراي اسلامي ، جداگانه با احمدي نژاد ديدار كردند.
رئيس جمهوري در اين جلسات در خصوص تعيين استانداران ، خواستار ارايه نظر مشورتي نمايندگان مجلس شد و گفت : دولت تلاش مي كند با تجميع آراء و نظرات تمام مسئولان ، استانداراني مدير، مدبر، تحول گرا و آشنا به مسايل و مشكلات استانها را تعيين نمايد.
احمدي نژاد همچنين با تأكيد بر گسترش همكاري ميان مجلس و دولت براي مرتفع ساختن مسايل و كاستي هاي موجود كشور در تمامي زمينه ها، به تعامل اين دو نهاد در خصوص بودجه سال ۱۳۸۵ اشاره كرد و افزود: براي اولين بار بودجه سال ۱۳۸۵ كل كشور به صورت برنامه اي محقق خواهد شد.
رئيس جمهوري با اشاره به سفرهاي استاني هيات دولت در آينده نزديك ، خاطرنشان ساخت كه حضور دولت در استانها باعث مي شود معضلات و محروميت هاي موجود شهرستانهاي مختلف با سرعت و دقت بيشتري برطرف شود.
|
|
|
لاريجاني پس از ديدار با نماينده ويژه كوفي عنان در امور عراق :
ايران براي انتخابات سالم و فراگير در عراق تلاش مي كند
مهر: دبير شوراي عالي امنيت ملي اعلام كرد با نماينده كوفي عنان در امور عراق در خصوص دخالت هاي نيروهاي انگليسي آموزش ديده در عراق در حوادث و ناآرامي هاي جنوب ايران گفت وگو كرديم.
علي لاريجاني در حاشيه ديدار با اشرف جهانگير قاضي نماينده كوفي عنان در امور عراق همچنين از پيگيري جدي اين موضوع در داخل كشور خبر داد.
لاريجاني در خصوص محور گفت وگوهايش با قاضي گفت كه در آستانه انتخابات عراق درخصوص ساز و كارهاي برگزاري انتخابات سالم در اين كشور و تشكيل حكومت دموكراتيك عراق بحث و گفت وگو كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه ايران در پي تشكيل حكومتي با ثبات در عراق است، افزود: در صورت ثبات در اوضاع سياسي عراق زمينه امنيت پايدار و گسترش همكاري هاي دو كشور فراهم خواهد شد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به نزديك شدن به زمان برگزاري همه پرسي قانون اساسي و انتخابات مجلس عراق گفت: ايران تلاش دارد كه انتخاباتي فراگير و سالم در اين كشور برگزار شود.
وي تاكيد كرد: اميدواريم با نقش آفريني سازمان ملل جلوي دخالت برخي كشورها از جمله اشغالگران در انتخابات گرفته شود تا مردم عراق با اشتياق در انتخابات شركت كنند.
|
|
|
پاسخ وزير كشور به انتقاد برخي نمايندگان مجلس
ايسنا: مصطفي پورمحمدي وزير كشور در حاشيه نشست شهرداران مراكز استان ها گفت: عده اي موضوع انتخاب استانداران با هماهنگي نمايندگان مجلس را مطرح مي كنند؛ در صورتي كه قانون وزير كشور را به چنين چيزي ملزم نكرده است.وزير كشور در پاسخ به انتقاد برخي نمايندگان در خصوص استفاده از نيروهاي اطلاعاتي گفت: اين انتقاد را كاملا بي جا مي دانم، چه اشكالي دارد كه مسئولان اطلاعاتي بيايند و در مناصب مختلف قرار گيرند.مملكت شايسته سالاري است.ما هنوز داريم در تفكرات قديمي زندگي و فكر مي كنيم كسي كه مثلا نظامي بوده و يا اطلاعاتي است حق مديريت و حيات در كشور ندارد و اين حرف ها را آقايان مي زنند و ما مي شنويم.
پورمحمدي گفت: بنده كمترين استفاده را از نيروهاي اطلاعاتي در مناصب وزارت كشور انجام دادم و فقط رئيس حوزه وزارتي خود را از بين نيروهاي اطلاعاتي انتخاب كردم.البته آن هم به اين دليل بود كه اين حوزه حوزه مهمي است و بايد هماهنگ باشد.من اين فرد را مي شناختم و با او كار كرده و او را شايسته اين منصب دانستم.در ضمن لازم به توضيح است؛ برادري كه به اين منصب انتخاب شده اند، از سوي دو مجمع نمايندگان استان ها به عنوان استاندار پيشنهاد شد و اين فرد كسي است كه مورد اعتماد نمايندگان، نخبگان و ائمه جمعه استان است.
|
|
|
نبايد پرونده هسته اي ايران را به شوراي امنيت ارجاع داد
گروه سياسي: به دنبال پيشنهاد ساموئل بودمن وزير انرژي اتمي آمريكا مبني بر اعلام آمادگي اين كشور براي آماده سازي تبديل گاز HEU به LEU كه خطر تكثير سلاح هاي هسته اي را درپي ندارد و تحويل آن به كشورهايي كه از روند غني سازي اورانيوم دست بردارند روز گذشته رئيس آژانس فدرال روسيه گفت: روسيه آماده است در ايجاد بانك سوخت اورانيوم براي كشورهايي كه اقدام به غني سازي اورانيوم نكنند با آمريكا همكاري كند. وي كه در جمع خبرنگاران در وين سخن مي گفت افزود: اين بانك سوخت بايد تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي باشد و قوانين و مقررات آن را آژانس تهيه كند.روميانتسف در ادامه اين گفت وگو اظهار داشت: روسيه همواره حمايت خود را از درخواست هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي ايران اعلام كرده است.
وي اظهار داشت: نگراني از برنامه هاي هسته اي ايران براي روسيه وجود دارد اما اين امر به معناي عدم همكاري هسته اي مسكو _ تهران نيست.
روميانتسف افزود: دليلي براي قطع همكاري هاي روسيه با ايران در زمينه استفاده صلح آميز از انرژي اتمي نمي بيند و نبايد پرونده هسته اي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع داد.وي تأكيد نمود: ما در روابط متقابل خود با ايران دائما توصيه مي كنيم كه ايران به غني سازي اورانيوم مشغول نشود. زيرا تا زماني كه اين كشور داراي ۱۰ نيروگاه اتمي نباشد، ايجاد چرخه سوخت هسته اي به صلاح نيست.
|
|
|
دانشجويان معترض در مقابل سفارت انگليس تجمع كردند
ايسنا: تجمع دانشجويان بسيجي و چهار تشكل اتحاديه انجمن هاي اسلامي مستقل دانشگاه ها، دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز)، بسيج دانشجويي استان تهران و جامعه اسلامي دانشجويان بعدازظهر ديروز (چهارشنبه) در مقابل سفارت انگليس در تهران برگزار شد.
صدها تن از دانشجويان بعدازظهر ديروز در مقابل سفارت انگليس در تهران تجمع كرده و بر حق مسلم كشورمان در دستيابي به فناوري هسته اي صلح آميز تاكيد كردند.
پس از تلاوت قرآن مجيد و سر دادن شعارهايي از جانب دانشجويان تجمع كننده در مقابل سفارت انگليس در تهران نمايندگان تشكل هاي حاضر طي سخناني از اقدامات انگليس به ويژه در پرونده هسته اي ابراز انزجار كردند.
درادامه اين تجمع با وجود اعلام نيروي انتظامي مبني بر پايان يافتن مهلت قانوني تجمع، تعدادي از دانشجويان به سوي سفارت انگليس حركت كردند و به آتش كشيدن پرچم هاي انگليس و آمريكا پرداختند. نيروهاي انتظامي نيز با پرتاب چندين گاز اشك آور، از نزديك شدن آنها به سوي در سفارتخانه جلوگيري مي كرد.دانشجويان نيزبه پرتاب تخم مرغ، گوجه فرنگي، سنگ و چوب به سوي سفارت انگليس مبادرت كردند.
در نهايت اين تجمع كه با حضور صدها تن از دانشجويان برگزار مي شد در حدود ساعت ۵ بعدازظهر پايان يافت.
|
|
|