معاون وزير نيرو سياست هاي تعرفه اي اين وزارتخانه در مورد برق را اعلام كرد
تخفيف به مشتركان كم درآمد و كم مصرف برق در سال۸۵
گروه اقتصادي:معاون وزير نيرو در امور برق اعلام كرد توجه بيشتر به مشتركان به خصوص مشتركان كم درآمد و ارائه خدمات مناسب به آنها ضمن توسعه خدمات اين صنعت در نقاط محروم از سياست هاي جديد در بخش برق است.
احمديان حداكثر بهره برداري از توان داخلي و بهره مندي از منابع خارجي و استفاده موثر از اين دو منبع براي بهره برداري حد اكثري از توان بالقوه توليد برق در كشور و توسعه آن را از ديگر برنامه ها ي اين معاونت اعلام كرد.
استفاده از سرمايه خارجي مورد توجه دولت است، به گونه اي كه رئيس جمهور در بازديد سرزده چند روز قبل خود از وزارت نيرو با اشاره به حجم بالاي سرمايه گذاري براي طرح هاي توسعه آب و برق در كشور به استفاده از اين منابع تأكيد كرد.
به گفته وي امسال بر اساس قانون تثبيت قيمت ها، نرخ برخي خدمات از جمله برق تغييري نكرد و چون در جاي ديگري از اين قانون پيش بيني شده است كه دولت مي تواند براي سال هاي بعد با دلايل توجيهي نرخ هايي را پيشنهاد دهد، وزارت نيرو نيز پيش بيني كرده با دادن تخفيف به مشتركان كم درآمد و كم مصرف، الگوي مصرفي مشتركان پرمصرف را كاهش دهد.
احمديان سه دهك درآمدي را در كشور كه مصرف برق آنها ماهيانه بين ۹۰ تا ۱۲۰ كيلووات ساعت است شامل آن دسته از مشتركاني دانست كه علاوه بر آنكه مورد حمايت قرار مي گيرند هزينه برقشان نيز كاهش مي يابد.
وي تصريح كرد: الگوي متعارف مصرف برق در مناطق عادي كشور براي هر خانوار در ماه ۲۰۰ كيلو وات ساعت است كه براي اين مشتركان افزايش قيمت نداريم، ولي مشتركاني كه مصرف شان در ماه از مرز ۳۵۰ كيلووات ساعت مي گذرد يك دهك بالاي درآمدي در كشور هستند كه به اعتقاد كارشناسان بايد هزينه تمام شده را پرداخت كنند و علاوه بر آن مشمول يارانه نيز نبايد باشند.
احمديان همچنين يك درصد از مشتركان را كه ماهانه ۶۵۰ كيلووات ساعت برق مصرف مي كنند را جزو آن دسته از مشتركاني دانست كه بايد قيمت تمام شده برق را با احتساب هزينه سوخت يارانه اي پرداخت كنند.
معاون وزير نيرو در امور برق، حداكثر نياز برق در تابستان امسال را ۳۲ هزار و۲۰۰ مگاوات اعلام و تأكيد كرد: با توجه به روند توسعه صنايع، رشد اقتصادي و برنامه هايي كه براي ايجاد اشتغال در كشور وجود دارد، رشد مصرف برق طي سال هاي آينده دو برابر خواهد شد.وي حداكثر مصرف برق در تابستان آينده را ۳۴ هزار و ۱۰۰ مگاوات عنوان كرد و گفت: براي تامين اين ميزان برق از اوايل مردادماه كار تعميراتي نيروگاه ها به پايان خواهد رسيد و تا آن زمان آماده خواهد شد.
احمديان همچنين درخصوص صادرات و واردات برق اذعان كرد: در سال هاي اخير به دليل مشكلاتي كه وجود داشته عمدتا واردكننده برق بوده ايم تا صادركننده آن و در حال حاضر در حد اندكي در افغانستان و پاكستان و ۱۵۰ هزار مگاوات نيز به عراق برق صادر مي كنيم و در مقابل از تركمنستان برق را وارد مي كنيم.
|