يك عامل ديگر در تغيير توازن جنسيتي
هواي آلوده تر، دختر بيشتر
كروموزم y كه حامل جنسيت نر است، ضعيف تر از كروموزم x است
و بنابراين در برابر فشارهاي محيطي آسيب پذيرتر است
|
|
گروه دانش و فناوري ـ مريم جعفراقدمي:يك گروه تحقيقاتي در دانشگاه سائوپائولوي برزيل مي گويند ممكن است آلودگي هوا تعادل جنسيتي جمعيت را به هم بزند. اين گروه روي نوزاداني كه در سائوپائولو متولد شده اند تحقيق كرده اند و دريافته اند تعداد نوزادان دختر بر اثر آلودگي هوا زياد شده است. در اين تحقيق كلان شهر سائوپائولو را به سه منطقه تقسيم كرده اند؛ منطقه هايي با آلودگي كم، متوسط و زياد. سپس تولدهاي اين سه منطقه را بين سال هاي 2001 تا 2003 با هم مقايسه كرده اند. نتايج اين تحقيق نشان داده است كه 3/48 درصد از نوزادان به دنيا آمده در محيط با آلودگي كمتر دختر بوده اند، اما در منطقه آلوده تر 3/49 درصد نوزادان دختر بوده اند. پس از اندازه گيري نسبت نوزادان دختر و پسر تمام شهر، معلوم شد كه اگر قرار بود نسبت نوزادان دختر و پسر در مناطق آلوده هم مساوي با مناطق تميز باشد، در آلوده ترين منطقه بايد آمار نوزادان 1180 نوزاد بيشتر از آمار فعلي مي بود.
در 60 سال گذشته دانشمندان مي دانستند كه نسبت بين تولد نر و ماده در انسان به سمت نر متمايل است، اما نمي دانستند چرا چنين اتفاقي مي افتد. اين تحقيق باعث شده كه مطالعات بيشتري روي عوامل تعيين جنسيت انجام شود. آن ها معتقدند آلودگي هوا نيز يك عامل مؤثر در تعيين جنسيت است. تحقيقات نشان مي دهد كه بلاياي طبيعي و بحران هايي مانند جنگ احتمال تولد نوزادان دختر را افزايش مي دهد. گويا اين استراتژي خوبي براي تولد است، دخترها قابليت بيشتري براي رشد و بچه دار شدن دارند، اما پسرها ممكن است پدر يك دوجين بچه باشند يا اصلا بچه دار نشوند. به نظر مي رسد طبيعت بايد براي بقاي نسل نوع انسان، روي نوزادان دختر سرمايه گذاري كند. در واقع هر بحراني كه باعث كم شدن جمعيت شود با تولد بيشتر نوزادان دختر جبران خواهد شد.
البته هنوز كسي نمي داند دقيقا چه عاملي در آلودگي هوا باعث تغيير نسبت جنسيت مي شود. به همين دليل هنوز مطمئن نيستند آلودگي هوا مستقيما در تعيين جنسيت موثر باشد. مثلا شايد دليل تغيير توازن جنسيتي فقيرتر بودن مناطق آلوده و تأثير عوامل اقتصادي و معيشتي باشد. اما شواهد ديگري هم در اين تحقيق به دست آمده. آن ها دريافته اند كه آلودگي با هدف گرفتن اسپرم هايي كه حامل كروموزم هاي y و x هستند، اين اثر را به جا مي گذارد. آزمايش ها نشان داده است كه اگر موش هاي نر تحت تأثير آلودگي شديد هوا قرار بگيرند، توليدمثل آن ها موش هاي ماده بيشتري را به وجود مي آورد. همچنين آلودگي باعث كاهش تعداد كل اسپرم ها در موش ها مي شود.
پيش تر، مطالعه ديگري نشان داده بود كه مواد شيميايي اي مانند ضدعفوني كننده هاي خاك، مي توانند آثار كوتاه مدت در تغيير نسبت جنسيت داشته باشند. اين آزمايش ها روي كاركناني كه در كارخانه، مواد شيميايي حمل مي كردند انجام شد. اين تحقيق نشان داد كروموزم y كه حامل جنسيت نر است، ضعيف تر از كروموزم x است و بنابراين در برابر فشارهاي محيطي آسيب پذيرتر است. اگر نتايج اين تحقيق درست باشند، بايد تأثير آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ قابل مشاهده باشد. در واقع اين تنها يك تحقيق اوليه است و بايد در شرايط و مناطق ديگر نيز مطالعه شود.
منبع: Nature.com
|
|
مكانيك كوانتوم منشأ حيات را مي يابد؟
|
|
|
|
ايرنا: 60 سال پس از آن كه اروين شرودينگر، يكي از بنيانگذاران مكانيك كوانتومي پيش بيني كرد كه اين دانش راز حيات را مي گشايد، هنوز پيش بيني او تحقق نيافته است، اما توجه دانشمندان روز به روز بيشتر به استفاده از اين نظريه براي رازگشايي از معماي خلقت جلب مي شود.
يكي از تاثيرگذارترين كتاب هاي فيزيك در قرن بيستم كتابي بود كه در اصل درباره زيست شناسي بحث مي كرد. اين كتاب كه در سال 1944 با عنوان حيات چيست؟ انتشار يافت، مجموعه اي از چند سخنراني بود كه طي آنها شرودينگر پايه گذار مكانيك موجي، توضيح داده بود كه مكانيك كوانتومي يا يكي از صورت هاي جديد آن مي تواند از معماي حيات رازگشايي كند. اين كتاب كوچك، زيست شناسي مولكولي را بنياد نهاد.
در قرن نوزدهم بسياري از دانشمندان مي پنداشتند كه پاسخ پرسش چالش برانگيز شرودينگر را در آستين دارند. آنان معتقد بودند كه حيات از نوعي ماده جادويي به وجود آمده است! اصطلاح شيمي آلي organic chemistry برجاي مانده از همان دوران است. اين باور كه راز حيات با كمك تركيبات شيمي آلي گشوده مي شود، دانشمندان را به اين نظر رهنمون كرده بود كه اگر تركيب صحيح مواد شيميايي را بيابند آنگاه مي توانند حيات را در آزمايشگاه توليد كنند. در سال هاي بعد، بيشتر تحقيقاتي كه در حوزه زيست شناسي مربوط به حيات صورت گرفت، بر همين ديدگاه استوار بود. در اين رشته تازه، فرض اصلي آن بود كه علم شيمي واسطه و پلي ميان زيست شناسي و حيات است، و با تركيب مناسب مواد شيميايي تحت شرايط مناسب مي توان حيات را از آغاز پديد آورد. يكي از مهم ترين آزمايش هايي كه با تكيه بر همين ديدگاه به انجام رسيد و موجب شد كه نسل هاي بعدي دانشمندان به تقليد از آن برخيزند، آزمايشي بود كه دو محقق به نام هاي ميلر و آوري در سال 1952 به انجام رساندند و در آن با ايجاد جرقه در تركيبي از آب و گازهاي معمولي توانستند اسيدهاي آمينه توليد كنند.
هنگامي كه شرودينگر پرسش حيات چيست؟ را مطرح كرد با آن كه در آن هنگام هنوز مولكول DNA و رمزهاي ژنتيكي كشف نشده بود، قادر بود اهميت مساله ذخيره سازي و تكثير اطلاعات در درون هر سلول را براي ظهور حيات تشخيص دهد. امروزه دانشمندان به سلول ها، نه به عنوان ماده جادويي كه به عنوان كامپيوترها نظر مي كنند (يعني ماشين هايي كه از توان پردازش و بازتوليد اطلاعات برخوردارند و واجد دقت بسيار حيرت انگيزي هستند.) زماني كه به حيات به منزله پردازش اطلاعات نظر شود تصوير كل مساله و پرسش اساسي حيات چيست؟ كاملا دگرگون مي شود.
زيست شناسان همواره به توليد مثل كه يكي از سنگ هاي زيربنا و مشخصه هاي اصلي حيات است به چشم بازتوليد ساختارها نظر مي كردند، حال خواه اين بازتوليد ساختار مربوط به بازتوليد مولكول DNA باشد و خواه كل سلول باشد. اما براي آن كه حيات به وجود بيايد، به ساختار نيازي نيست بلكه تنها چيزي كه مورد نياز است تكثير اطلاعات است. اطلاعات را در تراز كوانتومي به مراتب با سرعت بيشتري از تراز مكانيك كلاسيك مي توان پردازش كرد. از اين گذشته در سيستم هاي كوانتومي مي توان از پديدارهاي شگفت انگيزي مانند برهم نهي (superposition) درهم تنيدگي(entanglement) و نقب زدن (tunnelling) استفاده كرد كه همه اين پديدارها مي توانند سرعت محاسبات را افزايش دهند. نيازي نيست كه يك بازتوليدكننده كوانتومي (quantum replicator)، يك سيستم اتمي باشد كه بتواند مشابه خود را توليد كند. در واقع يك قضيه كوانتومي به اثبات رسيده است كه مشابه سازي تابع موج براي سيستم هاي كوانتومي غيرممكن است.
آن چه كه در جهان كوانتومي براي بازتوليد مورد نياز است صرفا آن است كه محتواي اطلاعات درون يك سيستم كوانتومي يا اتمي، كم و بيش عينا بازتوليد شود، آن هم نه اين كه همه اين اطلاعات در تنها يك گام بازتوليد شود بلكه ممكن است اين مساله در يك سلسله از بر هم كنش ها اتفاق بيفتد. اين اطلاعات موجود در درون يك سيستم كوانتومي ممكن است اطلاعات ديجيتالي باشد كه به صورت صفر و يك در درون سيستم ذخيره شده، مثلا در قالب جهت محور اسپين يك الكترون باشد. به اين ترتيب مكانيك كوانتومي در تراز اتمي اطلاعات ژنتيكي را به صورت ديجيتالي و غيرپيوسته مورد پردازش و استفاده قرار مي دهد. سوالي كه براي دانشمندان مطرح است آن است كه اين بازتوليدكننده كوانتومي چيست؟ در كدام محيط است كه نخستين اطلاعات مربوط به حيات شروع به تكثير مي كنند. در هر حال اين نخستين بازتوليدكننده كوانتومي اطلاعات حياتي در هر جا كه پديدار شد، زماني كه شماري از بازتوليدكننده هاي مشابه خود را تكثير كرد و جمعيت كوچكي را پديد آورد، آن گاه يكي از ويژگي هاي ذاتي مكانيك كوانتومي يعني عدم قطعيت، مكانيزمي دروني براي ايجاد تنوع و تغيير در اين جمعيت رو به ازدياد را به وجود مي آورد. حال اگر در اين جمعيت مكانيزمي نيز براي گزينش به وجود آيد آن گاه راه براي فرآيند تكامل دارويني و پديدار شدن انواع گونه هاي پيچيده تر هموار مي شود.
به اين ترتيب اين پرسش مطرح مي شود كه حيات آلي چگونه آغاز شد؟ اطلاعات به راحتي از يك محيط و يك ظرف، به محيط و ظرف ديگر قابل انتقال است. در جريان اين تغيير و تحولات در تراز كوانتومي، احتمالا حيات كوانتومي مولكول هاي بزرگي به وجود آورده كه از آن ها به عنوان حافظه هاي اضافي و پشتيبان براي ذخيره اطلاعاتي كه پردازش شده است بهره بگيرد. نهايت اين فرآيند به آن جا ختم مي شود كه ماده آلي خود كار تكثير و انتقال اطلاعات را در تراز بالاتر از تراز كوانتومي به دست مي گيرد و به اين ترتيب حيات از تراز كوانتومي كه عالم صغير است به تراز عالم كبير انتقال مي يابد. ضرر ناشي از كاسته شدن از سرعت محاسبات در اين تراز با عوامل ديگري نظير افزوده شدن بر ميزان پيچيدگي، توانايي مانور و تغيير و بالا رفتن ميزان ثبات مولكول هاي آلي، جبران مي شود.
نكته اي كه در اين بحث بايد مورد توجه تام قرار گيرد پديده پيچيدگي است. تكثير يك واحد يا بيت (bit) اطلاعات يك مطلب است و توليد و تكثير سلسله پردامنه اي از واحدها يا بيت هاي اطلاعات، امري به كلي متفاوت از اين مطلب است. زماني كه شرودينگر كتاب خود را به چاپ رساند، مكانيك كوانتومي با موفقيت هر چه تمام تر ماهيت ماده را توضيح مي داد. حيات نيز به يك اعتبار به ماده اتكا دارد هر چند كه اين اتكا امري اسرارآميز است. اما 60 سال بعد از پيش بيني شرودينگر از آن جا كه شيمي دانان هنوز در مفاهيم و مدل هاي خود تجديدنظر نكرده اند و هنوز با همان مدل هاي قديمي درصدد توضيح نحوه اتصال اتم ها و مولكول ها هستند، نتوانسته اند گام مهمي در يافتن پاسخ براي پرسش چالش برانگيز شرودينگر بيابند.
|
|
واكنش سلول هاي عصبي در برابر عفونت
|
|
بررسي ها بر روي سلول هاي عصبي نشان مي دهد كه خود اين سلول ها از توانايي شناسايي عفونت هاي ويروسي برخوردارند و براي اين منظور، نيازي به اعضاي ديگر ندارند. در گذشته تصور دانشمندان بر آن بود كه نورن ها براي تشخيص عفونت ها بايد از كمك سلول هاي همراه خود كه سلول هاي گليا ناميده مي شوند، بهره مند شوند. سلول هاي گليا بافت پشتيبان سلول هاي عصبي به شمار مي آيند.به نوشته نشريه ويروس شناسي (Virology) مونيك لوفون و همكارانش از انستيتو پاستور پاريس به اين نكته پي برده اند كه اگر نورون را با ويروس هاري، ويروس هرپيس، يا رشته دوتايي مولكول RNA (كه علامت مشخصه مولكولي ويروس هاست) آلوده كنند، آن گاه ژن هايي كه وظيفه ايمن سازي سلول را برعهده دارند فعال مي شوند.
اين محققان همچنين مشاهده كرده اند كه نورون ها در اين قبيل مواجهه ها با عوامل عفونت زا، پروتئيني به نام گيرنده۳ را آزاد مي سازند كه شبيه ناقوس يا زنگوله است و رشته دوگانه RNA را تشخيص و در برابر آن واكنش نشان مي دهد. اين محققان نتيجه گرفته اند كه خود نورون ها داراي يك سيستم هشداردهنده و دفاعي مستقل هستند و رشته دوگانه مولكول RNA، محركي است كه مي تواند سيستمي ايمني دروني نورون ها را فعال سازد.
منبع: medicalnewstoday.com
|
|
نانو تكنولوژي كليه مصنوعي مي سازد
|
|
فيلترهاي توليد شده با كمك فناوري نانو مي تواند به توليد كليه هاي مصنوعي قابل حمل و قابل كشت منجر شود. محققانBiophiltre، كه در حال توسعه فناوري كليه هاي مصنوعي هستند، گزارش كردند، مطالعات حيواني بر روي نمونه هاي اوليه كليه مصنوعي يك تا دو سال آينده آغاز خواهد شد و آزمايشات باليني آن يك يا دو سال پس از آن ادامه يابد. تقريبا۹۰۰ هزار بيمار كليوي در سطح جهان وجود دارند كه نيازمند دياليز ند. دياليز فرآيندي است كه همانند كليه طبيعي، سبب صاف كردن خون از مواد ناخالصي موجود در آن مي شود.آلن نيلسن، مدير بخش نفرولوژي و خدمات دياليز دانشگاه كاليفرنيا گفت: تقريبا 21 درصد از بيماران دياليزي در هر سال مي ميرند، حتي اگر زنده بمانند مكررا نياز خواهند داشت به طور متوسط 12 تا 17 روز در سال را در بيمارستان سپري كنند. روش دياليز كنوني نيازمند يك سيال مي باشد تا آلودگي ها و ناخالصي هاي خون بيماران به درون آن نفوذ پيدا كند. بنابراين روش هاي كنوني به يك منبع از سيال و پمپ كردن آن كه تقريبا پوشيدن و حمل آن غير ممكن است نياز داريم.
Biophiltre در حال كار روي فيلتري است كه احتياج به چنين سيالي ندارد و از كليه انسان تقليد مي كند. اساسا اين وسيله داراي دو غشاء بوده كه غشاي اول به نام G از Glomerulus كه در كليه انسان سبب غربال همه مولكول ها به خارج از خون مي شود، تقليد مي كند. غشاي ديگر به نام T از لوله هاي كوچك كليه اي در بدن انسان كه مولكول هاي فيلتر شده توسط Glomerulus را جهت رساندن آن ها به همان ميزاني كه در تركيبات موجود در خون وجود دارند غربال مي كند.
غشاي T تقريبا به 6/1 كادريليون حفره نياز دارد كه هر يك داراي پهناي نانومتري بوده و فضاي بين آن ها 1 تا 5 نانومتر باشد. نيلسن توضيح داد: فناوري نانو به ما اجازه مي دهد هر حفره را جهت رهايش و آزادسازي گزينش پذير مواد شيميايي بر اساس اندازه، شكل و بار هر يك، طراحي كنيم. در مدل هاي رايانه اي اين وسيله كه به مدت 12 ساعت در روز كار مي كند، به ميزان دوبرابر دياليزهاي كنوني عمل فيلتراسيون را انجام مي دهند. در ابتدا اين وسيله در اندازه هاي 3 تا 4 پوند طراحي شد، كه در آن ها از غشاهاي Tو G با ضخامت ميليمتري و باتري سه و نيم پوندي براي 8 تا 12 ساعت كاركرد، استفاده مي شود.
درمدل هاي آينده، اين وسيله در اندازه هاي كوچك تر و با به كارگيري غشاهاي T وG با ضخامت نانومتري طرح ريزي مي گردند.
مايكل آورام رئيس بخش نفرولوژي بيمارستان كالج لانگ آيلند نيويورك گفت: اين تحقيق بسيار مهيج بوده و با همين ويژگي ها مي تواند بدون اين كه خللي در زندگي بيماران ايجاد نمايد، كار كند. در حال حاضر رقابت واقعي براي اين فناوري وجود ندارد. موضوع مهم اين است كه اين وسيله نمي تواند همانند كليه واقعي بي كربنات هايي را توليد كند كه در بررسي اسيديته بدن به كار مي روند. به كارگيري اين ابزار ممكن است نيازمند استفاده از قرص هاي بي كربنات يا مكمل هاي سيالي باشد.
منبع: ستاد ويژه توسعه فناوري نانو
|
|
سنگ بناي سيارات
|
|
تلسكوپ فضايي اسپيتزر ناسا براي اولين بار مواد بنياني به وجود آورنده سياره ها را در اطراف كوتوله هاي قهوه اي رديابي كرد كه احتمال مي دهد اين ستاره هاي سوخته، دستخوش همين پروسه تشكيل سياره شده اند. تاكنون اين مواد ميكروسكوپي و بلوري كه نهايتا بعد از برخورد با يكديگر، سياره ها را شكل مي دهند، فقط در اطراف ستاره ها و ستاره هاي دنباله دار ديده مي شدند. تلسكوپ فضايي اسپيتزر به تازگي بلورها و ذرات غبار بسيار ريزي را مشاهده كرده كه دور تا دور پنج كوتوله قهوه اي واقع در ۵۲۰ سال نوري از مجمع الكواكب Chamaeleon مي چرخند. تصور مي رود اين بلورها كه از يك ماده معدني سبز تشكيل شده و در كره زمين هم به نام زبرجد (olivine) وجود دارند، عناصر بنيادي به وجود آورنده سيارات مي باشند. كوتوله هاي قهوه اي، مانند ستاره ها از ابرهاي غليظ گاز و غبار به وجود مي آيند. اما تحت وزن خود دچار رمبش شده و پسرعموهاي پيرتر و كم نورتر ستاره ها در نظر گرفته مي شوند.
دانيل آپاي (Daniel Apai) يكي از اخترشناسان دانشگاه آريزونا مي گويد: ما در حال يادگيري اين مورد هستيم كه مراحل تشكيل سياره ها از آن چه كه قبلا تصور مي شد پيچيده تر مي باشد . اخترشناسان معتقدند كه سياره ها از صفحه هاي غبار گرداگرد ستاره هاي جوان و كوتوله هاي قهوه اي متولد مي شوند. نهايتا ذرات ايجادكننده اين صفحات، تبديل به بلور مي شوند و با پيوستن به هم، سياره ها را به وجود مي آورند.
منبع: ParsSky.com
|
|
حمله آنفلوانزاي طيور به انگليس
|
|
دولت بريتانيا اعلام كرده است يك طوطي كه پس از واردات از خارج درحالي كه هنوز در قرنطينه بود تلف شد، آلوده به ويروس آنفلوانزاي طيور بوده است. يك نوع شديدا بيماري زاي اين ويروس، H5، در اين طوطي شناسايي شده است، اما معلوم نيست كه از انواع H5N1 كه باعث مرگ دست كم۶۰ نفر در آسيا شد، باشد.تاكنون مواردي از آنفلوانزاي طيور ـ در برخي موارد ويروس H5N1 ـ در كشور هاي اروپايي روماني، يونان و همچنين تركيه كشف شده است. تصور مي شود اين بيماري توسط پرندگان وحشي مهاجر از آسيا به آن كشورها منتقل شده باشد.
دبي رينالدز، مامور عالي سازمان دامپزشكي بريتانيا گفت: كشف اين مورد مثبت تاثيري بر وضعيت رسمي مبرا از بيماري در كشور نمي گذارد چون بيماري در پرنده اي وارداتي كه در قرنطينه بوده، شناسايي شد. اين پرنده بخشي از مجموعه مركبي از 148 طوطي و سست منقار بود كه روز 16 سپتامبر وارد بريتانيا شده بودند. آن ها در كنار مجموعه ديگري شامل 216 پرنده وارداتي از تايوان در قرنطينه نگاهداري مي شدند. وزارت محيط زيست، مواد غذايي و امور روستايي بريتانيا (Defra) مي گويد كليه پرندگان اين واحد قرنطينه اي نابود خواهند شد و كساني كه در تماس با آن ها قرار گرفته اند به عنوان گامي احتياط آميز تحت معالجات ضد ويروسي قرار خواهند گرفت. خانم رينالدز گفت اين حادثه اهميت نظام قرنطينه در بريتانيا را نشان مي دهد. وي گفت: ما در گذشته حوادث مشابهي داشته ايم كه به لطف وجود نظام قرنطينه با موفقيت كشف و مهار شد.
از سوي ديگر مورد تازه اي از آنفلوانزاي طيور روز جمعه در روماني كشف شده است. ويروس نوع H5 در حواصيلي در نزديكي مرز مولداوي كشف شد. نوع H5N1 اين ويروس قبلا در دو نقطه ديگر در دلتاي دانوب اين كشور كشف شده بود. بسياري از كشورهاي سراسر اروپا سرگرم اتخاذ تدابيري براي مقابله با گسترش اين ويروس هستند، با اين حال دانشمندان مي گويند به نظر مي رسد اين ويروس توانايي سرايت از يك انسان به انسان ديگر را نداشته باشد.
منبع: bbc.co.uk
|
|
فرمول پيش بيني قد كودكان
ايرنا: با محاسبه ساده تاريخ تولد و اندازه گيري ابعاد بدن مي توان طول قامت كودك را در بزرگسالي پيش بيني كرد. بسياري از پدر و مادرها علاقه مندند ميزان قد فرزند خود را در بزرگسالي بدانند. اكنون گروهي از محققان كانادايي و بلژيكي با يك معادله رياضي موفق به حل اين مشكل شده اند. آن ها توانستند با افزودن قد كنوني كودك به مقداري كه به قامت او اضافه خواهد شد، طول قامت پسران را با اختلاف 4/5 سانتي متر و دختران را با اختلاف 8/6 سانتي متر پيش بيني كنند. اين شيوه فقط براي دختران 8 تا 16 ساله و پسران 9 تا 18 ساله و در صورتي كه طول قامت فرد در حالت نشسته و ايستاده به درستي اندازه گرفته شده باشد، نتيجه بخش است. سال هاست افراد از ميانگين قد والدين براي پيش بيني قد كودك در بزرگسالي استفاده مي كنند. اما لورن شرر از دانشگاه ساسكاتچوان در كانادا و دانشكده علوم توانبخشي و علم حركات بدن بلژيك از شيوه متفاوتي استفاده كردند. آن ها اين شيوه را بر روي 224 پسر و 120 دختر 8 تا 16 ساله آزمايش كردند.
اولين گام، محاسبه ميزان بلوغ كودك است. يعني كودك تا اوج بلوغ خود كه 92 درصد قد نهايي خود را به دست آورده است چند سال فاصله دارد. با استفاده از سن، جنسيت، وزن، قد كودك در حالت نشسته و ايستاده مي توان اين عدد را به دست آورد. كودكان براساس بلوغ به سه دسته بلوغ زودرس، ديررس، يا معمولي تقسيم بندي مي شوند. گام بعدي، محاسبه مقدار رشد باقي مانده تا زماني كه كودك به قد بزرگسالي خود برسد است. بعد از آن، قد دوران بزرگسالي با افزودن قد كودك در موقع اندازه گيري به قد پيش بيني شده دوران بزرگسالي پيش بيني مي شود. محققان خاطر نشان كردند از آن جا كه اين معادله براساس جمعيت سفيدپوستان معمولي انجام شده است در مورد ديگر نژادها احتمال يك درجه خطا وجود دارد.
|
|
جشن يك سالگي FireFox
در حالي كه روز به روز به محبوبيت و گستردگي نمايشگر اينترنت شركت Mozilla يعني F ireFox افزوده مي شود اين نرم افزار به زودي يكساله مي شود.
اين نمايشگر كه رقابتي سنگين با نمايشگرهاي ديگر همانندIE و Netscape دارد در كمتر از يك سال محبوبيت زيادي پيدا كرده و طبق آمارهاي شركت Mozilla بيش از 100 ميليون بار از سايت شركت دانلود شده است. بسياري از محققان و كارشناسان فناوري اطلاعات معتقدند كه اين نمايشگر منبع باز، داراي امنيت و قابليت هاي بيشتري نسبت به ساير نمايشگرها است. اين نمايشگر در سال گذشته 7 الي 9 درصد بازار را به خود اختصاص داده است كه با توجه به كم سن بودن آن بسيار چشمگير مي باشد. آ خرين نسخه اين نرم افزار Firefox1.5 است كه ماه گذشته منتشر شد.
|