شنبه ۷ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۳۶ - Oct 29, 2005
دعاي روز بيست و پنجم ماه مبارك رمضان
اَلّلهُمَّ اجعَلني فيهِ مُحِبًّا لاَولِيائِكَ وَ مُعادِيًا لاَعدآئِكَ مُستَنًّا بِسُنَّهِ خاتَمِ اَنبِيآئِكَ يا عاصِمَ قُلوُبِ النَّبِيّينَ.
اي خدا مرا در اين ماه محبِّ دوستانت و عدوي دشمنانت قرار ده و در راه و روش به طريقه و سنت خاتم پيغمبرانت بدار، اي عصمت بخش دل هاي پيغمبران!
امروز با حافظ
چنان نماند و چنين نيز هم نخواهد ماند
رسيد مژده كه ايام غم نخواهد ماند
رقيب نيز چنين محترم نخواهد ماند
من ارچه درنظر يار خاكسار شدم
آينده شعر انقلاب اميدبخش است
محمدحسين جعفريان، شاعر، گفت: مقام معظم رهبري نسبت به آينده شعر انقلاب بسيار اميدوارند و هميشه مي فرمايند كه حركتي كه اين شعر در پيش گرفته است چشم انداز خوبي را ترسيم مي كند.
اين شاعر افزود: تقريبا پانزده سال است كه جلسه ديدار شاعران با رهبر معظم انقلاب تشكيل مي شود كه بعضي از سال ها به سبب اشتياق ايشان به شعر بسيار طول مي كشد.
چيزي كه در اين سال ها بسيار جالب بود اصرار و پافشاري ايشان در برگزاري منظم اين جلسات است.
حتي اگر نهادهاي برگزاركننده هم فراموش كنند، از دفتر ايشان تذكر داده مي شود كه شاعران حتما در شب ميلاد امام حسن (ع) با مقام معظم رهبري ملاقات داشته باشند.وي افزود: معظم له هيچ گاه اجازه نمي دهند كه در مدحشان شعري خوانده شود و هر كس كه بخواهد اين كار را انجام دهد ايشان با ناراحتي جلوي اين كار را مي گيرند.از طرف ديگر ايشان بسيار صبورانه به اشعار معترض گوش مي دهند، اشعاري كه نسبت به وضعيت موجود اعتراض مي كنند.
مقام معظم رهبري بسيار بلند نظرانه به اين گونه اشعار توجه مي كنند. شايد اگر اين اشعار جاي ديگري خوانده شود شاعرش مورد مواخذه قرار گيرد اما مقام معظم رهبري هيچ گاه كسي را در اين جلسات مورد عتاب قرار نداده اند.
مقام معظم رهبري براي
مديران فرهنگي يك الگو است
عليرضا قزوه گفت:  مقام معظم رهبري با تمامي اشتغالاتي كه دارند توانسته اند با نظم خاصي، هميشه خود را در جريان هاي ادبي معاصر قرار دهند و از اين بابت براي مديران فرهنگي كشور يك الگو است.
اين شاعر، نقد مقام معظم رهبري درباره شعر را در عين كوتاه بودن بسيار دقيق و ظريف دانست و افزود: ايشان با سابقه چندين دهه حضور در انجمن هاي ادبي و نقد شعر، هنوز هم كتاب هاي ادبي را مي خوانند.
وي افزود: در اين ديدار نكته اي كه براي من بسيار جالب بود، اين است كه ايشان علاوه بر اينكه شعر تمام شاعران را گوش كردند، متن شعرشان را هم گرفتند تا بعدا با خواندن كامل آنها به مقايسه و نقد بيشتر بپردازند.
حتي ۸ نفري هم كه در آن جلسه شعرشان همراه شان نبود به آنها تلفن زده شد و از آنها خواسته شد كه آثارشان را به دفتر معظم له بفرستند.
اين نشان از توجه زياد ايشان به مقوله شعر و ادبيات است.
روز چهارشنبه ۲۷ مهرماه امسال جمعي از شاعران ميهمان مقام معظم رهبري بودند و پس از افطار به قرائت اشعار خود پرداختند.

هنرمندان براي زيبايي شناسي بايد سراغ قرآن بروند
مهر : مهدي كلهر، پژوهشگر و كارشناس امور فرهنگي و هنري، در سومين جلسه «نشست زيبايي شناسي هنر از منظر قرآن كريم» با بيان اين مطلب گفت: كارگردانان، نقاشان و خوشنويسان ما مي توانند با پيروي از قرآن كريم، به زيبايي شناسي هنر دست پيدا كنند.كلهر با اشاره به اينكه بيان، بزرگترين هديه خداوند به انسان است، افزود: در ادامه مباحثي كه در ماه مبارك رمضان مورد بررسي قرار مي گيرد، به موضوعاتي از قبيل سينماي دفاع مقدس ، زيبايي خط و زيبايي بيان از منظر قرآن كريم پرداخته مي شود.
كلهر همچنين زيبايي مطلق ، زيبايي شناسي هاي كاربردي و تناسبات دروني يك اثر هنري را از ديگر محورهاي بررسي در اين نشست عنوان كرد .وي با اشاره به اينكه در آيات قران كريم، كلماتي در عرصه زيبايي شناسي و شروع ادراك انسان وجود دارد اظهار داشت: عرصه جهان معقول ، زيبا شناسي معرفتي ، عرفان و حواس پنج گانه از نشانه هاي قرآن كريم در عرصه زيبايي شناسي و شروع ادراك انسان در قرآن است.

ما در نشر آثار ديني دچار نارسايي و مشكل هستيم
مهر : ما در نشر آثار ديني دچار نارسايي و مشكل هستيم .
رضا عبداللهي - شاعر، گفت: مضمون فضيلت روزه و ماه مبارك رمضان در آثار شعراي سلف ما به مراتب بيشتر از شعراي معاصر است.اين شاعر با بيان اين مطلب افزود: درپايان ماه صيام و با فرا رسيدن عيد حنجره شاعراني مانند حكيم ابوالقاسم فردوسي، منوچهري دامغاني، فرخي سيستاني، حضرت مولانا، سعدي شيرازي، خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي و شاطرعباس صبوحي و... در وصف اين ماه مبارك به زمزمه درمي آيد و اشعار بسياري درخصوص ماه پرفيض رمضان سروده شده است.
رضا عبداللهي خاطرنشان ساخت: متاسفانه فضيلت روزه و ماه مبارك به ندرت مشاهده شده، كه قابل تحمل و تامل نيست.اكثر شعرا در گذشته بيشتر از حلول ماه مبارك رمضان و پايان اين ماه و برآمدن عيد سخن رانده اند.شعرايي كه مضمون روزه را در سروده هاي خود به خوبي لحاظ كرده اند كساني چون ناصر خسرو قبادياني و سعدي از رمضان سروده اند، البته در ديوان كبير حضرت مولانا هم آثار قابل توجهي با موضوع رمضان وجود دارد.وي در ادامه اين مطلب افزود: مضامين اين بزرگواران آدمي را به پارسايي، ترك دنيا، مبطلات روزه، ماه نزول قرآن، ماه بردباري مهماني ماه خدا آشنا و دعوت مي كند.
رضا عبداللهي درخصوص چاپ آثار ديني گفت: مساله ادبيات ديني و غيره ديني نيست بلكه ما در حوزه چاپ و انتشار با خود ناشر مشكل داريم.
اين شاعر در پايان يادآور شد: هرگاه با ناشران صبحت از چاپ و نشر كتاب به ميان مي آيد اذعان مي كنند كه وزارت ارشاد كاغذ را بندي N تومان در اختيار مي گذارند كه قادر به پرداخت آن نيستيم يا بازار كتابهاي ادبي داغ نيست و مخاطبان خود را جذب نمي كند و يا اگر ناشري رغبت به چاپ كتاب مي كند با مولف تا درصدي بسيار پايين قرارداد منعقد مي كند و با زمان بسيار طولاني به چاپ كتاب مبادرت مي ورزد كه مولف براي هميشه از خلق آثار پشيمان مي شود.

كوتاه از هفت هنر
۸۱ فيلمنامه در جشنواره دفاع مقدس
تاكنون ۸۱ اثر در قالب طرح، فيلمنامه، خلاصه فيلمنامه براي بخش مستقل قلم طلايي سينمايي دهمين جشنواره فيلم دفاع مقدس رسيده است. اين درحالي است كه روند دريافت آثار در اين بخش تا پانزدهم آبان همچنان ادامه دارد.بخش قلم طلايي سينمايي كه به انتخاب برترين طرح ها و فيلمنامه هاي دفاع مقدس مي پردازد امسال براي نخستين بار در جشنواره دهم طراحي شده است.استقبال نويسندگان سينمايي و فيلمنامه نويسان تاكنون از اين بخش مناسب بوده است و پيش بيني مي شود آثار بيشتري براي اين بخش ارائه شود.
حضور چشمگير كشورهاي خارجي در جشنواره رشد
دبير اجرايي كميته انتخاب جشنواره فيلم رشد گفت كه سي وپنجمين جشنواره بين المللي فيلم رشد با حضور چشمگير كشورهاي خارجي از ۱۹ تا ۲۶ آبان ماه در مشهد برگزار مي شود.
مهدي مختاري افزود: حضور كشورهاي مختلف در جشنواره امسال چشمگير است و آثار ارزشمندي از كشورهاي مختلف جهان مثل آلمان، ايتاليا و دانمارك در اين جشنواره به روي صحنه مي رود.در اين جشنواره آثاري با موضوعات علمي، آموزشي و تربيتي در قالب فيلم هاي داستاني كوتاه و بلند، فيلم هاي مستند، آثار انيميشن و فيلم هاي دانش آموزي به نمايش درمي آيد.
چهاردهمين نشست سينماي معناگرا
چهاردهمين نشست سينماي معناگرا ۲۰ آبان برگزار مي شود. علاقه مندان و اعضاي كانون فيلم معناگرا مي توانند جمعه بيستم آبان از برنامه هاي اين كانون استفاده كنند.نشست هاي سينماي معناگرا با نمايش فيلم هاي مطرح اين حوزه و ارائه مباحث كارشناسي روزهاي جمعه در سينما فرهنگ تهران برگزار مي شود.
دلاك باشي به صحنه مي آيد
نمايش سنتي دلاك باشي به نويسندگي فرهاد نقدعلي و كارگرداني محسن نقيبيان از روز يكشنبه ۸ آبان ماه در سالن سينما تئاتر بلوار به صحنه مي رود.موضوع اين اثر نمايشي داستاني، اخلاقي و اجتماعي است كه در زمان حكومت شاه باباي قاجار اتفاق مي افتد.
ياري ۷۲ نقاش به بيماران هموفيلي
هنرمندان نقاش با ارايه آثار خود در جشن نور و نيايش به كمك بيماران هموفيلي آمده اند.به گزارش روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، با همكاري خانه نقاشان و نگارخانه شيث، ۷۲ هنرمند نقاش در نمايشگاه فروش آثار نقاشي كه به نفع بيماران هموفيلي ترتيب داده شده، آثار خود را ارايه كرده اند.
حدود ۲۵۰ تابلوي نقاشي سبك هاي رئاليسم، مدرنيسم و انتزاعي در اين نمايشگاه عرضه شده است.نمايشگاه آثار نقاشي، همزمان با جشن نور و نيايش تا ۱۰ آبان در مركز آفرينش هاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برپاست.
برپايي جشنواره كودك، سلامت و محيط زيست
دومين دوره جشنواره كودك، سلامت و محيط زيست از هفته آينده در پارك طبيعت پرديسان برگزار مي شود.به گزارش خبرنگار ما ، نخستين دوره اين جشنواره كه مهرماه سال گذشته برگزار شد مورد استقبال قابل توجه خانواده ها و كودكان قرار گرفت.پرده خواني ، موسيقي كودك، جشن بادبادك ها، مسابقات طناب كشي و انواع بازي هاي كودكانه ازجمله بخش هاي اين جشنواره بوده و در قالب آنها مضامين مرتبط با سلامت و محيط زيست به كودكان آموزش داده مي شود.
دومين دوره اين جشنواره با حمايت هاي معنوي سازمان حفاظت محيط زيست، وزارت بهداشت و سازمان آموزش و پرورش استان تهران برگزار مي شود.

برگي از تاريخ
ترور نافرجام آيت الله سيدحسن مدرس
پس از آن كه رضاخان پهلوي به قدرت دست يافت، در صدد برآمد تا از آيت الله سيدحسن مدرس انتقام بگيرد و او را از سر راه خويش بردارد. به همين منظور ده نفر از ماموران شهرباني را مامور ترور وي نمود. در هفتم آبان ماه ۱۳۰۵ شمسي هنگامي كه آيت الله مدرس از كوچه اي در تهران عبور مي كرد از اطراف مورد سوء قصد و شليك گلوله ها قرار گرفت. وليكن بدون اينكه به خود تزلزلي راه دهد با چابكي از مهلكه نجات يافت و تنها از ناحيه كتف و ساعد زخمي گشت و به بيمارستان منتقل گرديد. ايشان از بيمارستان پيام فرستاد،  به رضاخان بگوييد كه به كوري چشم بدخواهان، من هنوز زنده ام. با اين حال، رضاخان وجود او را تحمل نكرد و پس از چندي ايشان را به خواف در استان خراسان تبعيد كرد و پس از سالياني تبعيد، به شهادت رساند.
درگذشت حسينعلي راشد
حجت الاسلام حسينعلي راشد فرزند عالم بزرگوار ملاعباس تربتي در سال ۱۲۸۴ ش در تربت حيدريه در استان خراسان به دنيا آمد. در شانزده شالگي براي فراگيري علوم اسلامي راهي مشهد شد و طي ده سال از محضر اديب نيشابوري و ديگران بهره برد. او همچنين از علماي نجف، اصفهان و تهران نيز استفاده فراوان برد و سپس به وعظ و ارشاد پرداخت. راشد مدتي در اصفهان منبر رفت ولي توسط رژيم شاهي به زندان افتاد. وي از سال ۱۳۲۰ ش در راديو ايران به ايراد سخنراني هاي اخلاقي و مذهبي پرداخت و در مدرسه سپهسالار (مدرسه شهيد مطهري) و دانشگاه تهران به امر تدريس مشغول شد. حسينعلي راشد سرانجام در هفتم آبان ۱۳۵۹ در ۷۵ سالگي درگذشت. فضيلت هاي راشد، دو فيلسوف شرق و غرب و مجموعه سخنراني هاي راشد، از جمله آثار اوست.
آغاز هفته كتاب و كتاب خواني
كتاب از ديرباز حافظ و احيا كننده تفكر و انديشه هاي والا و منبع عظيمي بوده است كه طالبان علم و انديشه و حقيقت را سيراب كرده است. ارزيابي شرايط و امكانات موجود فرهنگي، مبين اين است كه امروز نيز كتاب به عنوان يك وسيله مطمئن و كارآمد در بسترسازي موجود فرهنگ مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. شك نيست كه ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني در جامعه، اولا به توجه بيشتر مسئولان فرهنگي و آموزشي كشور نياز دارد و ثانيا محتاج تلاشي همه  جانبه ، فراگير و ملي است. از اين رو، به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و همكاري نهادهاي فرهنگي و در اجراي فرامين مقام معظم رهبري در مورد توسعه نمايشگاه هاي كتاب در سطح كشور و تشويق مردم به كتاب خواني، نخستين هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران در روزهاي چهارم تا دهم دي ماه سال ۱۳۷۲ با پيام رهبر فرزانه انقلاب اسلامي برگزار شد. برگزاري اين هفته، همه ساله بر اساس آيين  نامه اي است كه به تصويب شوراي فرهنگ عمومي رسيده و از هفتم تا سيزدهم آبان، به عنوان هفته كتاب نام گذاري شده است. دبير ستاد هفته كتاب معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي باشد. سازمان ها و وزارتخانه هايي كه در هفته كتاب و كتاب خواني عضو و نقش فعالي دارند عبارتند از: صدا و سيما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، سازمان تبليغات اسلامي و ديگر سازمان هاي فرهنگي كشور، تقويت بنيه فرهنگي كشور، تشويق و ترغيب مردم به كتاب و كتابخواني، تقويت روحيه نشاط در ميان پديدآورندگان آثار مكتوب، كمك به حل مشكلات توليد و توزيع كتاب و تجهيز و گسترش كتابخانه هاي عمومي و كانون هاي فرهنگي مساجد، از جمله اهداف برگزاري هفته كتاب مي باشند.

مصطفي اسكويي بنيانگذار تئاتر آناهيتا درگذشت
مصطفي اسكويي، هنرمند پيشكسوت تئاتر ايران و بنيانگذار تئاتر آناهيتا درگذشت.
وي كه از مدتها پيش دچار بيماري بود، روز جمعه، دارفاني را وداع گفت. به گزارش ايسنا، دكتر مصطفي اسكوئي متولد ۱۳۰۱ در تهران يكي از پيشكسوتان هنر تئاتر ايران، استاد مسلم و بنيان گذار سيستم استانيسلافسكي در ايران، مدير و موسس آكادمي علوم نمايشي آناهيتا، كارگردان و بازيگر در بيش از ۲۵ نمايش، نويسنده كتابهاي ۳۵ سال تئاتر مبارزه و سيري در تاريخ تئاتر ايران و موسس و استاد استوديو سينما و تئاتر ملي ايران در مونيخ بود.وي تحصيلات تئاتر را در مسكو در رشته كارگرداني در انستيتوي دولتي هنرهاي تئاتري مسكو زير نظر پرفسور يوري زاوادسكي، شاگرد و همكار استانيسلاوسكي انجام داد.مصطفي اسكويي به همراه همسرش پس از بازگشت از شوروي به ايران، مقدمات كار تئاتر را در لاله زار فراهم كردند.
شاگرداني همچون مهدي فتحي، محمود دولت آبادي، شيراندامي، سلطانپور، بيژن مفيد، جعفر والي، بوتيمار، دوشيزه آزرم، پرويز بهرام، بالاسانيان، جمشيد اسماعيل خاني، عزت الله انتظامي، آربي آوانسيان، مرضيه برومند، رضا بنفشه خواه، بهرام بيضايي، پرويز پورحسيني، سعيد پورصميمي، امين تارخ، سوسن تسليمي، سياوش تهمورث، نيكو خردمند، ايرج راد، داوود رشيدي، حميد سمندريان، پري صابري، پرويز صياد، مهدي فخيم زاده را پرورش داد.
نمايش اتللو وي كه در سال ۱۳۳۷ بيش از ۲۵۰ شب اجرا شد شهرداري وقت را مجبور كرد كه در ميادين شهر اتوبوسهاي ويژه اي براي بردن مردم به تئاتر آناهيتا بگذارد.
مراسم تشييع اين هنرمند، توسط خانه تئاتر روز يكشنبه ۸ آبان ساعت ۹ صبح از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان در بهشت زهرا(س) انجام خواهد شد.

جشنواره فيلم فجر ۳۰ دي ماه آغاز مي شود
گروه ادب و هنر: بيست و چهارمين جشنواره بين المللي فيلم فجر از سي ام دي ماه تا دهم بهمن ماه امسال در تهران برگزار مي شود.به گزارش روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم فجر، اين رويداد به دليل تقارن دهه فجر با دهه اول ماه محرم و ايام سوگواري سالار شهيدان دوازده روز زودتر برگزار خواهد شد.بر پايه اين گزارش، اين جشنواره در چهار بخش رقابتي سينماي ايران، سينماي بين الملل، سينماي آسيا و سينماي معناگرا برگزار مي شود.
فرم شركت در جشنواره فيلم فجر از روز شنبه هفتم دي ماه به دفاتر سينمايي ارسال مي شود و متقاضيان مي توانند جهت دريافت فرم به دفتر جشنواره مراجعه كنند.همچنين مقررات بيست و چهارمين جشنواره فيلم فجر، متعاقبا از سوي روابط عمومي اين رويداد منعكس مي شود. هر سال جشنواره بين المللي فيلم فجر همزمان با جشن هاي پيروزي انقلاب اسلامي از دوازدهم تا بيست و دوم بهمن برگزار مي شد.

فرصت دوستي
به فكر خاموش كردن آتش باشيد!
پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمود:
خودتان را از آتش نجات دهيد و به اين ثواب برسيد حتي با نيمه  خرمايي!
خودتان را از عذاب رهايي بخشيد حتي با يك ليوان آب!
***
وقتي كار براي خدا باشد ديگر كم و زيادش مطرح نيست. خدا مثل بنده هايش به بزرگي و كوچكي يا رنگ و آب كارها نگاه نمي كند. خدا به دل بندگانش مي نگرد و نيت آنها را مي بيند. ماه مبارك رمضان فرصتي است كه در فضاي معنوي و آسماني اش روابط خود را با ديگران بهبود بخشيم. نشستن بر سر سفره  افطار و پذيرايي از روزه داران عبادت بزرگي است كه صفا و صميميت و دوستي و مهرباني را به دنبال دارد. حيف نيست به خاطر ملاحظه هاي كوچك ظاهري و مادي خودمان را از اين فيض بزرگ محروم كنيم؟ مگر حتما بايد سفره  افطار رنگين باشد؟ چه كسي گفته كه حتما جمعيت زيادي را دعوت كنيم يا چند جور غذا سر سفره بگذاريم؟ راستي همين ملاحظه ها چقدر باعث شده كه شما از افطاري دادن به روزه داران منصرف شويد؟ پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم به مردم فرمود: هركس از شما در ماه رمضان به روزه داري با ايمان افطاري بدهد، اين كارش در نزد خداوند معادل آزاد كردن يك برده و آمرزش همه  گناهان اوست. مردم گفتند: همه  ما امكانات لازم را براي سفره انداختن و افطاري دادن نداريم. پيامبر اكرم آنان را به اين نكته توجه داد كه هدف كسب ثواب است نه سفره انداختن...
با يك ليوان آب هم مي توان از يك رهگذر پذيرايي كرد.

ضرغامي در پشت صحنه سريال «او يك فرشته بود»
رئيس سازمان صدا و سيما از پشت صحنه ي سريال «او يك فرشته بود» ديدن كرد و با عوامل اين مجموعه تلويزيوني سخن گفت.
به گزارش ايسنا، ضرغامي كه شب هنگام در بين سازندگان اين سريال مناسبتي حضور يافته بود از زحمات آنان كه هم چنان مشغول اتمام اين مجموعه هستند، قدرداني كرد.
ضرغامي  در اين بازديد گفت: اين مجموعه با بيان مباحث اخلاقي، ديني و اعتقادي توانسته است در مدت كوتاه پخش خود، مخاطبان زيادي را جذب كند.
رئيس سازمان صداوسيما كه پس از پايان قسمتي كه شيطان بودن فرشته با تصوير آتش و گذر از شيشه نمايش داده شده است در پشت صحنه  اين مجموعه حاضر شد خاطرنشان كرد: در پايان اين نمايش تلويزيوني اميدواريم مجموعه اي از اخلاق حسنه اسلامي و توجهات اخلاقي به ابعاد گوناگون زندگي انسان معاصر راه پيدا كند و در افزايش معنوي و اخلاقي جامعه تاثيراتي مثبت داشته باشد.
وي افزود:در جاي جاي اين سريال مي توان آيات و روايات عبرت آموزي را با زبان نمايش مشاهده كرد.

شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵

نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱


داستانك
آب
پيرمرد را روي تخت، به اتاق عمل آوردند. چهره مهربانش برايم خيلي آشنا بود. صورت آغشته به خونش را كه پاك كردم، كلمه آب جلوي چشمانم آمد. من بايد درس پس مي دادم. پيرمرد، معلم كلاس اولم بود.
رضا ايزي

ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۱و ۴۸ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۷و ۳۱ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۴ و ۵۹ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۶ و ۲۴ دقيقه

گل و گياه
كولريا
006174.jpg
نام علمي: Kohleria digitaliflora
خانواده: GESNERIACEAE
گياه دائمي كه ريشه هاي آن بصورت ريزوم بوده و ساقه هاي آن پوشيده از كركهاي سفيد هستند . برگها سبز تيره و كركدار بوده و گلهاي لوله اي، بسيار كركدار، صورتي و سفيد با نوك ارغواني رنگ در فصل تابستان _ پاييز ظاهر مي شوند. حداكثر بلندي ۶۰ سانتيمتر يا بيشتر و گستردگي گياه به ۴۵ سانتيمتر مي رسد.
نيازها: مكان سايه آفتاب، خاك مرطوب ولي داراي زهكش خوب، در فصل زمستان آبياري را كاهش دهيد، آبياري زياد سبب پوسيدگي ريزومهاي گياه خواهد شد. حداقل دماي تحمل آن ۱۵درجه سانتيگراد است بنابراين بهتر است در مناطقي كه زمستان سرد دارند درون گلدان نگهداري شود.
ازدياد: از طريق تقسيم ريزومها در بهار امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

صفحه آخر
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
شناسنامه
داستانك
ساعات شرعي
گل و گياه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |