شنبه ۷ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۳۶ - Oct 29, 2005
هشدار جمعي از رؤساي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور:
آيين نامه جديد نقل و انتقال، دانشگاه هاي كوچك
را تعطيل مي كند
006162.jpg
گروه علمي فرهنگي: به اعتقاد جمعي از رؤسا و معاونان دانشگاههاي علوم پزشكي كشور، اجراي آيين نامه جديد نقل وانتقال در دانشگاه هاي علوم پزشكي، اگر چه مشكلات روحي و اجتماعي دانشجويان را كاهش مي دهد، اما باعث ناهمگوني كلاسهاي درس و تخليه دانشگاه هاي كوچك از دانشجو مي شود.
به حد نصاب نرسيدن
شمار دانشجويان براي تشكيل كلاس
دكتر حائريان، رييس دانشگاه علوم پزشكي يزد در اين باره به خبرگزاري دانشجويان ايران، گفت: ظرفيت پذيرش دانشگاه ها در استانهاي مختلف متناسب با متقاضيان رشته هاي مختلف آموزش عالي در هر استان نيست، بنابراين اجراي آيين نامه جديد نقل و انتقال و پذيرش بومي دانشجو در برخي از استانها و شهرستانها با مشكلاتي همراه خواهد بود، البته اين وضعيت در استان تهران به دليل تعداد زياد متقاضيان ورود به آموزش عالي حادتر است.
وي افزود: با انتقال و خروج دانشجويان از برخي دانشگاه هاي كوچك به دانشگاه هاي بزرگ، احتمالا ظرفيت رشته هاي مربوطه به حد نصاب لازم براي تشكيل كلاس نمي رسد و بنابراين دانشگاه ها با مشكل روبرو مي شوند.
تخليه دانشگاه هاي كوچك از دانشجو
دكتر شهرام توفيقي، رييس دانشگاه علوم پزشكي لرستان نيز اجراي اين آيين نامه را براي دانشگاه هاي علوم پزشكي بزرگ و كوچك مشكل زا دانست و به ايسنا گفت: دانشگا ه هاي كوچك در مناطق محروم معمولا با كمبود ظرفيت روبرو هستند و اغلب افراد نيز خواهان انتقال از اين دانشگاه ها به سمت دانشگاه هاي بزرگ هستند. بنابراين با اجراي اين آيين نامه بسياري از دانشگاه هاي كوچك از وجود دانشجو تخليه مي شوند و ديگر اداره و اجراي يك دوره پزشكي با تعداد اندكي دانشجو براي دانشگاه ها مقرون به صرفه نيست.
وي افزود: از سوي ديگر دانشگاه هاي بزرگ با افزايش تقاضا براي ورود و در نتيجه كاهش ظرفيت روبرو هستند، بنابراين اگرچه راهكارهايي اجرايي براي اين آيين نامه انديشيده شده است ولي بايد بخشهاي مختلف آيين نامه شفاف ترومحدودتر شود.
آيين نامه جديد بستر را براي پارتي بازي فراهم كرده است
به اعتقاد رييس دانشگاه علوم پزشكي زاهدان، اجراي آيين نامه جديد نقل و انتقال و موافقت با كليه تقاضاها، منجر به تخليه كلاسهاي درس مي شود.
دكتر طباطبايي در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران، با انتقاد از آيين نامه جديد تسهيل نقل و انتقال دانشجو، خاطر نشان كرد: بر اساس آيين نامه قبلي، نقل و انتقالات تحت شرايط خاص و با تصميم كميسيون موارد خاص دانشگاه به مرحله اجرا در مي آمد ولي با ابلاغ آيين نامه جديد تحت عنوان «تصميم گيري توسط دانشگاه هاي مبداء و مقصد» كليه مسؤوليت ها به دانشگاه ها واگذار شده است و تنها دانشگاه بايد پاسخگوي محدوديتهاي موجود باشد.
چالش هاي تازه
براي دانشگاه هاي بزرگ
دكتر جبرائيل سراجي، مدير كل آموزش دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز با بيان اينكه اجراي اين آيين نامه دانشگاه هاي تيپ يك و بزرگ را احتمالا با چالشهايي روبرو مي كند، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت:  وزارت بهداشت درحال جمع آوري گزارشي از نحوه اجراي آيين نامه نقل و انتقال و مهماني دانشجويان از زمان اجرا تا كنون مي باشد كه دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز در اين باره نظرات خود را به وزارتخانه منعكس كرده است.
دكتر حميدرضا رشيدي نژاد، رييس دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان با بيان اينكه كليت  آيين نامه جديد نقل و انتقال، طرحي مثبت است، گفت:  با اين حال هر دانشگاه بايد راهكارهاي اجرايي آيين نامه را متناسب با توانمنديها و امكانات خود طراحي و اجرا كند، چرا كه در حال حاضر۷۰ درصد دانشجويان دانشگاه هاي علوم پزشكي را دختران و عموما افراد غيربومي تشكيل مي دهند كه اجراي آيين نامه را با مشكلاتي همراه مي كند.
نقل وانتقالات بايد دو طرفه باشد
دكتر حسين فراهيني معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران، اجراي موفق اين آيين نامه را مستلزم دو طرفه بودن نقل و انتقالات از سوي دانشگا هها عنوان كرد و گفت:  بايد مكانيزمي طراحي شود تا نقل و انتقال از دانشگا ه هاي كوچك به دانشگاه هاي بزرگ و بالعكس دو طرفه صورت بگيرد و به گونه اي نباشد كه سيل انتقال دانشجويان تنها به سمت دانشگاه هاي بزرگ باشد.
وي با بيان اينكه انتقال يك طرفه دانشجويان به دانشگاه هاي بزرگ وظيفه اين دانشگاه ها را سنگين مي كند، تصريح كرد: البته پذيرش غيربومي، دانشجويان و خانواده ها را با مشكلات اجتماعي و روحي روبرو مي كند، ولي اجراي صحيح اين آيين نامه مي تواند بسياري از اين مشكلات را برطرف كند.
دكترفراهيني در خاتمه گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اينكه اجراي صحيح ومناسب آيين نامه نيازمند كمك و همفكري دانشگاه هاست،  خاطرنشان كرد: تفاوتهاي زيادي ميان امكانات و قابليتهاي دانشگاه هاي بزرگ با دانشگاه هاي كوچك وجود دارد، با اين حال تفاوت چنداني ميان سطح سواد و توانمندي علمي پذيرفته شدگان اين دو دسته دانشگاه وجود ندارد چرا كه رقابت در كنكور فشرده و ظرفيتها نيز محدود است بنابراين انتقال اين دانشجويان از نظر علمي دانشگاه ها را با مشكل حادي روبرو نمي كند.

خمس و زكات براي حمايت از بيماران كليوي
ايسنا : مردم براساس فتاوي آيات عاليقدر عظام مي توانند خمس و زكات فطريه خود و خانواده خود را به حساب انجمن در سراسر كشور واريز نمايند.مصطفي قاسمي مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي همچنين گفت مردم مي توانند از طريق شماره حساب ۲۴۵۰ بانك صادرات شعبه بهجت آباد كد ۵۸۲ انجمن بيماران كليوي را در اين امر خير ياري كنند.

۹۸درصد پزشكان ايراني زير خط فقر زندگي مي كنند
ايسنا : رئيس شوراي سازمان نظام پزشكي كشور با اعلام اين كه ۹۸ درصد پزشكان ايراني زير خط فقر زندگي مي كنند، گفت: بايد ارتباط مالي بين پزشك و بيمار قطع شود و زندگي متوسطي براي جامعه پزشكي تامين شود.وي افزود: در حالي كه ۱۶ درصد درآمد ناخالص ملي برخي كشورها صرف بهداشت و درمان مي شود اين رقم در ايران ۶/۵ درصد است كه بايد به حداقل ۸ درصد افزايش يابد.

حضور مردم در پايگاه هاي انتقال خون شگفت  آور بود
افزايش ۱۹درصدي اهداكنندگان خون در ماه رمضان
006165.jpg
ايسنا: معاون فني پايگاه انتقال خون تهران ضمن تقدير از حضور گسترده و بي نظير شهروندان تهراني براي اهداي خون در ايام ماه مبارك رمضان اعلام كرد با حضور بي نظير مردم تهراني در اين ايام شمار اهدا كنندگان خون نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد رشد داشت و خوشبختانه امسال براي تامين خون مراكز درماني شهر تهران با مشكل خاصي روبرو نبوده ايم.
دكتر بشير حاجي بيگي تعداد مراجعان تهراني براي اهداي خون را ۳۲ هزار نفر اعلام و اظهاركرد: از اين تعداد ۲۳ هزار و ۲۰۰ نفر موفق به اهداي خون شدند و ۸ هزار و ۵۰۰ نفر معاف موقت و عده اي هم معاف دائم شدند.
وي در ادامه افزود: ۱۰ هزار و ۹۲۵ نفر در شبهاي قدر براي اهداي خون به پايگاه هاي انتقال خون مراجعه كردند كه از اين تعداد ۸ هزار و ۶۸۸ نفر موفق به اهداي خون شدند.

انتقاد يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس از رواج پارتي بازي و رشوه خواري
كارهايي كه دلالان قادر به انجام آن هستند
از عهده نمايندگان هم بر نمي آيد
گروه اجتماعي: يك عضو كميسيون اجتماعي با انتقاد شديد از رواج روزافزون پارتي بازي در كشور، آن را آفتي دانست كه به اكثر نهادها و سازمانها رسوخ يافته است.
محمد عباسپور نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با ذكر اين نكته كه پارتي بازي در درون حاكميت و دولت نيز نفوذ كرده است، اظهار داشت: مشاهده مي شود كه برخي استانها و نيز برخي بخشها در استانها از امتيازات ويژه اي تا دو برابر سهميه خود استفاده مي كنند در حالي كه برخي بخشهاي بدون پارتي، حتي نيمي از سهم خود را نيز نمي توانند بگيرند!وي به حضور دلالان و كارچاق كنها و كارايي آنان در ادارات و سازمانها اشاره كرده و گفت: رواج حق العمل كاري توسط برخي دلالان نفوذي در ادارات و سيستم هاي اجرايي و اداري كشور آنچنان گسترده شده كه متاسفانه ما به وضوح ديده ايم كه كارهايي كه ما به عنوان نماينده مجلس به وسيله مكاتبه قادر به انجام آن نيستيم، توسط برخي دلالان به راحتي صورت مي گيرد.محمد عباسپور كه با خبرگزاري كار ايران گفت و گو مي كرد همچنين افزود: متاسفانه بحث پارتي  بازي مقوله  اي است كه ضمن آنكه بارها از سوي مردم به مجلس و نمايندگان منعكس شده است؛ بارها به صورت مستند براي خود ما موضوعيت داشته و نفوذ اين مسئله در لايه  هاي جامعه و حاكميت به گونه  اي انكار  ناپذير است.
وي، عدم نظارت كارآمد در جامعه را عمده علت پيدايش پديده پارتي بازي در جامعه دانست و گفت: وقتي كار قوه مقننه فقط بر قانون  گذاري متمركز مي  شود؛ بدون آنكه نظارتي بر اجراي قوانين مصوب خود داشته باشد، در جامعه  اي كه در آن مديران به جاي آنكه بازخواست شوند از آنها در خواست مي  شود، قطعا مديريت در آن سازمان خاص از مسير و هدف خود خارج مي  شود و ظهور ناهنجاري  هايي نظير پارتي  بازي و رشوه  خواري در آن مجموعه دور از ذهن نيست.نماينده اروميه افزود: متاسفانه در چند سال اخير اختيارات نظارتي مجلس تنها به چند تذكر، سئوال و تحقيق و تفحص صوري و فرماليته محدود شده است و مكانيزمي براي تعميق دراين مشكلات وجود ندارد.
عباسپور گفت: اگر در يك سازماني بحث يارانه،   پول باد آورده و ارائه خدمات و كالا باشد، قطعا زمينه  هاي ظهور پديده پارتي بازي وجود خواهد داشت به گونه  اي كه در برخي وزارتخانه  ها نظير وزارت صنايع، وزارت بازرگاني، سازمان استخدامي، بانك ها و غيره به وضوح اين مقوله ديده مي  شود.

هر كارتن خواب ماهانه ۱۰۰ هزار تومان نياز دارد
گروه اجتماعي: اعتبار مورد نياز سازمان بهزيستي براي سال آينده ۲ هزار ميليارد تومان است. سال گذشته نيز مسئولان سازمان درخواستهاي افزايش اعتبار را زودتر از تدوين لايحه بودجه اعلام كرده بودند ولي با اين حال فقط ۳۰۰ ميليارد تومان در نظر گرفته شد. سرپرست سازمان بهزيستي با اين حال به خانواده هاي تحت پوشش سازمان وعده داد كه مستمري سال آينده به ۴۶ هزار و ۸۰۰ تومان افزايش يابد.
اعتبار ۱۰۰ ميليارد توماني براي كارتن خوابها
ابوالحسن فقيه درمورد مشكل  كارتن  خوابها در آستانه  فصل  سرما، با اشاره  به تشكيل  ستاد كارتن  خوابها در بهزيستي ، افزود: در اين  خصوص  وظايفي  نيز برعهده  نيروي  انتظامي و شهرداري  است  و دستورالعملي  را در اين  زمينه  تدوين و به  استانها ارائه  داديم . هم  اكنون  ۲۵۰ نفر كارتن  خواب  تحت  نظر بهزيستي  هستند. در سال  گذشته  در تهران  يك  هزار نفر كارتن  خواب  جمع آوري شدند كه  برخي  از آنها موردي  بوده  و برخي  نيز پس  از جمع آوري  توانمندسازي شدند.
به گزارش ايرنا سرپرست  بهزيستي  ادامه  داد: بر مبناي  سال  گذشته  براي  نگهداري  وساماندهي  كارتن  خوابها به  ازاي  هر نفر ماهانه  ۱۰۰ هزار تومان  و با اين تعداد در مجموع  يك  ميليارد تومان  اعتبار نياز است .
اختصاص يك ميلياردتومان بودجه براي كارتن خوابهاي زمستان ۸۴ از اقدامات مثبت بهزيستي مي تواند باشد اما بايد در نظر داشت كه در ديدار مردمي سرپرست وزارت رفاه و تأمين اجتماعي و سازمان بهزيستي عده اي از كاركنان شيرخوارگاه آمنه براي اعتراض به حقوق ۷۵ هزار توماني خود با ۸ ساعت كار و بدون بيمه مراجعه كرده بودند.ابوالحسن فقيه، سرپرست سازمان بهزيستي كشور در حاشيه  اين ديدار مردمي با اشاره به مشكلات مطرح شده از سوي كاركنان بهزيستي گفت: متاسفانه كارمنداني در گذشته به روشهاي مختلف در سازمان بهزيستي جذب شده اند كه هم اكنون با مشكلات حقوقي مواجهند.
زنان و معلولان، اولويت بهزيستي
سرپرست سازمان بهزيستي اعلام كرد: برنامه  هاي آتي سازمان بهزيستي شامل افزايش مستمري خانواده  هاي تحت پوشش، پرداخت وام خوداشتغالي به خانواده  ها، پرداخت وديعه مسكن، حمايت از زنان سرپرست خانوار، توانمندسازي معلولان و غيره مي  شود.
سرپرست سازمان بهزيستي، درخصوص قانون جامع حمايت از حقوق معلولان، گفت: ۴ آيين  نامه قانون مذكور در دولت به تصويب رسيده و ۴ آيين  نامه بعدي آن در حال بررسي است كه اميدوارم به زودي تصويب شود.
وي يادآور شد: يكي از اولويت  هاي سازمان بهزيستي حمايت از معلولان است؛ زيرا هيچ نهاد ديگري وظيفه حمايت از اين قشر را ندارد.
همچنين به گزارش ايسنا وي در مورد بودجه سازمان بهزيستي گفت: براساس قانون برنامه چهارم حداقل مستمري پرداختي به خانواده هاي نيازمند بايد ۴۰ درصد حداقل دستمزد سالانه باشد كه بر اين اساس هر خانواده تحت پوشش بهزيستي بايد ۴۶ هزار و ۸۰۰ تومان ماهانه مستمري دريافت كند در حالي كه رقم پرداختي كنوني به دليل كمبود اعتبارات بسيار كمتر است.
دريافت زكات فطريه توسط بهزيستي و كميته امداد
فردين بلورچي مدير كل دفتر مشاركت هاي مردمي بهزيستي نيز در حاشيه ديدار مردمي مسئولان وزارت رفاه گفت: امسال با هماهنگي هاي صورت گرفته، زكات فطره توسط بهريستي و كميته امداد جمع آوري مي شود.
مشكلات و موازي كاري هاي جمع آوري زكات فطره برطرف شده و امسال در استان تهران، زكات فطره با هماهنگي كميته امداد و بهزيستي جمع آوري خواهد شد. ستاد رمضان در سازمان بهزيستي تشكيل شده تا اقدام به جمع آوري زكات فطره كنند. زكات فطره بين خانواده هاي نيازمند، زنان بي سرپرست، مستحقان و غيره توزيع مي شود. سال گذشته، ۶۴ ميليون تومان زكات فطره جمع آوري و بين مستحقان توزيع شد.

جمعيت تهران از ۱۲ ميليون تن گذشت
ايسنا: جمعيت كشور از مرز ۶۸ ميليون و جمعيت تهران از مرز ۱۲ ميليون نفر گذشت.
آخرين برآورد جمعيت كشور بر اساس اطلاعات مركز آمار ايران نشان مي دهد: جمعيت كشور در سال جاري ۶۸ ميليون و ۴۶۷ هزار و ۴۱۳ نفر شامل ۴۵ ميليون و ۶۵۰ هزار و ۲۵۳ نفر جمعيت شهري و ۲۲ ميليون و ۸۱۷ هزار و ۱۶۰ نفر جمعيت روستايي است.بر اين اساس استان «تهران» با ۱۲ ميليون و ۱۵۰ هزار و ۷۴۲ نفر شامل ۱۰ ميليون و ۵۲۸ هزار و ۲۸۲ نفر جمعيت شهري و يك ميليون و ۶۲۲ هزار و ۴۶۰ نفر جمعيت روستايي مقام اول را در كشور به لحاظ جمعيت به خود اختصاص داده است.
پس از «تهران» به ترتيب استان هاي «خراسان رضوي» ، «اصفهان» و فارس پرجمعيت ترين و «خراسان جنوبي» ، «ايلام» ، «سمنان» كم جمعيت ترين استان هاي كشور هستند.

تردد كاميونهاي پر تخلف ممنوع مي شود
مهر: فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اينكه اخيرا طرح كاهش آمار تصادفات جاده اي تقديم رييس جمهور شد، تصريح كرد: در صورت ابلاغ تاييد طرح از سوي رييس جمهور، به طور قطع در يك اقدام ضربتي طي نيمه دوم امسال بخشي از آن اجرا مي شود.
سردار محمدرضا رويانيان از ساماندهي ناوگان حمل و نقل به عنوان يكي ديگر از محورهاي كاري لحاظ شده در اين طرح نام برد و تصريح كرد: حدود ۳۰۰ هزار كاميون در كشور داريم كه فاقد دفترچه كار بوده و هيچ گونه كنترلي بر ساعات فعاليت و تردد آنها وجود ندارد، لذا در قالب اين طرح براي آنها دفترچه كار صادر شده و تخلفات و ساعت حركت از مبدا و مدت زمان مجاز براي رانندگي ثبت مي شود و از تردد رانندگان كاميوني كه بيش از سه تخلف حادثه ساز دارند، جلوگيري مي شود.
فرمانده پليس راه كشور گفت: تصادفات رانندگي سالانه ۶ هزار ميليارد تومان خسارت بر جا مي گذارد، لذا به هر ميزان براي كاهش تصادفات سرمايه گذاري كنيم ارزش دارد. در قالب اين طرح كاهش ۵ درصدي كشته هاي تصادفات رانندگي را براي سال ۸۵ هدف گذاري كرده ايم يعني در سال آينده از مرگ حداقل حدود ۲۵۰۰ نفر جلوگيري خواهد شد.

فراخواني براي زندگي مثبت با (HIV)
گروه اجتماعي: دفتر برنامه مشترك سازمان ملل متحد در زمينه ايدز در ايران با همكاري انجمن زندگي مثبت به منظور تقويت فعاليت هاي اجتماعي افراد مبتلا به اچ اي وي (ايدز) دو نفر داوطلب واجد شرايط را به اجلاس مشورتي- آموزشي به كشور الجزاير اعزام مي كنند. براي اجرايي شدن اين برنامه كه درصدد حمايت از مشاركت افراد مبتلا به ايدز است از تشكل هاي غيردولتي فعال در زمينه گسترش و تقويت فعاليت اجتماعي مبتلايان به ايدز نيز دعوت به عمل آمده است. داوطلبان مي توانند با شماره تلفن ۸۸۸۰۸۸۶۵ تماس بگيرند.

بودجه دانشگاههاي علوم پزشكي كشور به صفر مي رسد
فارس: معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در زمان حاضر با ۴۱۸ ميليارد تومان كسري اعتبار مواجه هستند و حتي در صورتي كه كل بودجه آنها در سال ۸۴ اختصاص يابد از اول دي ماه هيچ اعتباري براي پرداخت حقوق پرسنل نخواهند داشت. رحمت الله حافظي افزود: دانشگاههاي علوم پزشكي همين الان براي پرداخت حقوق پرسنل در آبان ماه مجبورند از اعتبارت بخشهاي ديگر و درآمدهاي اختصاصي هزينه كنند و اين امر به كاهش كيفيت و كميت خدمات بهداشتي و درماني در بيمارستانهاي دولتي به خصوص خدمات تخصصي منجر مي شود و در نهايت سلامت مردم به خطر مي افتد.

لايحه دولت درخصوص جانبازان اجحاف به آنان است
ايرنا: يك جانباز دفاع مقدس در نامه اي سرگشاده به رئيس مجلس شوراي اسلامي لايحه تقديمي هيات دولت درخصوص جانبازان را اجحاف علني به اين قشر خواند.رضا شرفخاني با ضايعه ۴۰درصد جانبازي دراين نامه نوشته است: دراين لايحه بويي جز بايكوت كردن جانبازان و آزادگان از آن استشمام نمي شود.وي  تصريح  كرد: در اين  شرايط عملا در بنياد مي توانند با سليقه  شخصي  خود هر كسي  كه  اشتباهات  و كوتاهي شان  را به  رخ  بكشد از برخي  يا تمام  امتيازات  محروم  نمايند.

پول، طلا و جواهرات زائران تحت پوشش
بيمه قرار نمي گيرد
ايلنا: مديركل حج و زيارت استان تهران از بيمه شدن زائران حج تمتع مانند هر سال خبر داد و گفت طلا و جواهرات زائران تحت پوشش بيمه قرار نمي گيرد. علي ليالي گفت:امسال با بيمه البرز توافق شده و قرارداد بين سازمان حج و زيارت و اين شركت بسته شده است.سرانه بيمه هر زائر در سال جاري دوهزار و ۸۰۰ تومان است كه جزء هزينه دريافتي زائر است و جداگانه پولي براي بيمه پرداخت نمي شود.

اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |