|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
در سفر جلال طالباني به تهران انجام شد:
مذاكرات رسمي هيأت هاي عالي رتبه ايران و عراق
مهر: هيات هاي عالي رتبه ايران و عراق، متشكل از رؤساي جمهور و برخي وزيران دو كشور در مذاكرات رسمي دوجانبه خود با تاكيد بر اجراي توافقات اقتصادي گذشته، زمينه هاي رشد و توسعه در خصوص انرژي هاي برق، نفت و گاز و پتروشيمي و همچنين مباحث مربوط به حمل و نقل را مورد بررسي قرار داده و بر گسترش اين امور تاكيد كردند.
احمدي نژاد رييس جمهور با مثبت ارزيابي كردن نتايج اين نشست مشترك، آمادگي ايران را براي انتقال دانش و تجربيات در تمام زمينه ها به خصوص نفت و گاز ، برق و پتروشيمي و همچنين حمل و نقل به كشور عراق اعلام كرد.
رئيس جمهور با بيان اينكه خوشبختانه اراده سياسي لازم براي پيشبرد امور در تمام زمينه ها فراهم شده است افزود: ملت ايران به دليل علايق ديرينه اي كه بين دو كشور وجود دارد با انگيزه كافي براي آباداني و نوسازي عراق اقدام خواهد كرد.جلال طالباني رييس جمهور عراق نيز در اين مذاكرات، با قدرداني از حمايت هاي همه جانبه دولت و ملت ايران خواستار گسترش روابط فيمابين شد.
رييس جمهور عراق با بيان اينكه ايران مي تواند به عنوان يك الگوي بسيار مناسب در زمينه نوسازي در امور اقتصادي و توسعه زيربنايي مورد استفاده كشورش قرار گيرد افزود: روابط اقتصادي و منافع حاصل از آن مي تواند به عنوان پايه هايي باشد كه براساس آن روابط عميق دو كشور بر آن استوار شده است.
طالباني با تاكيد بر افتخارآميز بودن روابط كشورش با ايران گفت: منافع مشترك دو كشور باعث شده است روابط دوجانبه بيش از پيش مستحكم تر شده و در زمينه هاي مختلف اقتصادي و سياسي شاهد رشد پيشرفت روز افزوني باشيم .
رييس جمهور عراق همچنين براي رشد و پيشرفت دو كشور، سرمايه گذاري هاي مشترك را در زمينه هاي مختلف اقتصادي خواستار شد.
خواست ايران ،وجود عراق آرام ، متحد
و منسجم است
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در ديدار با طالباني، وجود عراق آرام، متحد و منسجم را خواست جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد و گفت: عراق مستقل و آزاد براي منطقه بسيار باارزش است و مي تواند در كنار جمهوري اسلامي ايران و ديگر كشورهاي منطقه در حل مشكلات جهان اسلام و خاورميانه نقش بارزي را ايفا كند.
هاشمي رفسنجاني گفت: نشانه هاي بلوغ و رشد و تدبير مناسب در مردم و مسئولان عراق ديده مي شود و براي جمهوري اسلامي ايران هيچ خواستي بهتر از اين نيست كه شاهد حكومت مردم عراق بر سرنوشت خويش باشد.
وي برگزاري انتخابات آتي در عراق را مرحله سختي عنوان و اظهار اميدواري كرد مردم و دولت عراق از اين مرحله سربلند بيرون آيند و تحولات نشان مي دهد اوضاع عراق به نفع ملت اين كشور رو به پيشرفت است.
در اين ديدار رئيس جمهور عراق نيز با تشكر از مواضع جمهوري اسلامي ايران در خصوص عراق، گفت: ملت عراق هرگز حمايت ها و پشتيباني هاي دولت و ملت ايران از خود را فراموش نخواهد كرد.طالباني افزود: ملت عراق به خوبي مي داند اگر حمايت هاي جمهوري اسلامي ايران در آن روزهاي سخت و تاريك وجود نداشت امروز به اين جايگاه نمي رسيد.
رييس جمهور عراق دو هدف عمده سفر خود به ايران را يكي سپاس و تشكر از مقامات و مردم ايران در حمايت از مردم عراق و ديگري را ادامه توسعه روابط تاريخي و استراتژيك دو كشور در زمينه هاي سياسي، اقتصادي و تجاري عنوان كرد.
|
|
|
مجلس تصويب كرد
لغو همكاري داوطلبانه با آژانس در صورت
ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت
گروه سياسي: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، دولت را موظف كردند در صورت هرگونه ارجاع يا گزارش و اطلاع درمورد پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت، كليه همكاري هاي داوطلبانه خود را با آژانس بين المللي انرژي اتمي به تعليق درآورد.
به گزارش خبرنگار ما، در جريان بررسي جزئيات طرح فوريتي الزام دولت به تعليق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و يا گزارش پرونده هسته اي به شوراي امنيت كه كليات آن در جلسه علني روز يكشنبه ۲۹/۸/۸۴ به تصويب رسيده بود ۱۱۴ نماينده از نمايندگان حاضر با پيشنهاد حاجي بابايي نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي مبني بر جايگزيني ماده واحده تصويب شده در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، موافقت كردند.
رأي مثبت نمايندگان به اصلاحات لايحه
تشكيل سازمان صنايع هوافضاي نيروهاي مسلح
همچنين نمايندگان به اصلاحات لايحه تشكيل سازمان صنايع هوافضاي نيروهاي مسلح براي تأمين نظر شوراي نگهبان رأي مثبت دادند. طبق اصلاح ماده يك اين لايحه كه به تصويب نمايندگان رسيد، به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح پس از تأييد فرماندهي كل قوا اجازه داده مي شود به منظور انجام تحقيقات، طراحي، ساخت، توليد، خريد، فروش و پشتيباني در زمينه فناوري هاي مربوط به انواع سيستم هاي موشكي و صنايع فضايي در بخش دفاعي، ايجاد قابليت هاي بازدارندگي و استفاده بهينه از قابليت ها و منابع مازاد درجهت ارائه خدمات به ساير موسسات، سازمان صنايع هوافضاي نيروهاي مسلح را تشكيل دهد. با حذف ماده ۲ اين لايحه تشكيل مجمع عمومي سازمان هوافضا نيز حذف شد.
براساس اصلاح ماده ۴ اين لايحه به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح اجازه داده مي شود به منظور تامين نيازهاي نيروهاي مسلح و پس از تصويب هيات وزيران و با كسب مجوز از فرماندهي كل نيروهاي مسلح شركت هاي صنعتي و خدماتي ايجاد كند.
همچنين نمايندگان در اصلاح سه ماده مورد ايراد شوراي نگهبان در بند ۲ اصلاحي در ماده ۴ در فصل دوم اين لايحه، پيرامون اركان بازار اوراق بهادار، وظايف شوراي بازار اوراق بهادار مقرر كردند تعيين سياست ها و خط مشي بازار اوراق بهادار در قالب سياست هاي كلي نظام قوانين و مقررات مربوط باشد.
همچنين نمايندگان با اضافه كردن تبصره اي به ذيل ماده ۴ جهت تامين نظر شوراي نگهبان مقرر كردند مصوبات شوراي بازار اوراق بهادار پس از تاييد وزير امور اقتصادي و دارايي لازم الاجرا گردد.
در فصل هفتم اين لايحه در ماده ،۵۳ نمايندگان مجلس براي اصلاح اين ماده جهت تامين نظر شوراي نگهبان مقرر كردند كارگران، كارگزاران، معامله گران، بازارگردانان و ساير فعالان بازار اوراق بهادار مكلف خواهند شد ظرف ۶ ماه از تشكيل سازمان اوراق بهادار نسبت به ايجاد كانون خود اقدام نمايند.
نمايندگان با حذف تبصره اين ماده نيز موافقت كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در آغاز جلسه علني ديروز از بسيج به عنوان چهره مردمي انقلاب اسلامي ياد كرد و گفت: بسيج صورت سازمان يافته آن حركت خودجوش و مردمي بود كه انقلاب اسلامي را به پيروزي رساند.
حاشيه
* محمودرضا حسنوند نماينده سلسله و دلفان نسبت به عدم تخصيص اعتبارات ۵/۲ ميليارد تومان كه سيد محمد خاتمي رئيس جمهور سابق در سفر خود به لرستان اختصاص داده بود انتقاد كرد.
* حسن سيدآبادي، رئيس كميته سياسي فراكسيون اصولگرايان، فضاي عمومي مجلس براي راي اعتماد به محسن تسلطي وزير پيشنهادي نفت را چندان مناسب ندانست و افزود: قرار بر اين شد كه غلامعلي حداد عادل، محمدرضا باهنر، احمد توكلي و محمدرضا فاكر با رييس جمهور در اين باره مذاكره كنند و نتيجه را به شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان اطلاع دهند.
* عباسعلي اختري در تذكر آيين نامه اي گفت: در لايحه اصلاح جداول برنامه چهارم قبل از راي گيري پيشنهاد حذف داشتم كه آقاي باهنر رييس جلسه وقت به بهانه راي گيري مانع از پيشنهاد من شد.
وي افزود: رييس جلسه نبايد حق و حقوق نماينده را ضايع كند چراكه او هم همانند ساير نمايندگان است و همه از يك حق برخوردار هستند.
* رضا طلايي نيك نماينده بهار و كبودرآهنگ وضعيت دفاتر ملاقات نمايندگان را بسيار نامطلوب عنوان كرد و افزود: وضعيت پذيرايي از مهمانان خارجي در مجلس از وضعيت مناسبي برخوردار است و اين بيانگر اين است كه شما براي اين دسته از مهمانان ارزش قائل هستيد.
آقاي حداد نصف اين ارزش را براي مردم خودتان بگذاريد. دفاتر ملاقات نمايندگان در كمترين، محقرترين و بدترين فضا قرار گرفته است و اين نوعي اهانت به مردم به حساب مي آيد.
|
|
|
لاوروف: امكان ارجاع موضوع هسته اي
ايران به شوراي امنيت وجود دارد
مهر : وزير امور خارجه روسيه روز گذشته در بروكسل گفت: در صورتي كه برنامه هسته اي ايران رژيم عدم گسترش تسليحات هسته اي را به خطر بيندازد، ممكن است اين موضوع به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع شود.
به گزارش ريانووستي، سرگئي لاوروف وزيرامور خارجه روسيه همچنين اظهار داشت كه ارجاع موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل را نمي توان منتفي دانست مگر اينكه اين كشور هيچگونه فعاليتي در رابطه با غني سازي اورانيوم انجام ندهد.
لاوروف در عين حال تاكيد كرد كه هرگونه بحث و گفتگو درباره برنامه هسته اي ايران بايد در چارچوب آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام شود.
وزير امور خارجه روسيه همچنين تصريح كرد: ايران به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه دستيابي به تمام سايتهاي هسته اي خود را داده است كه در راستاي قراردادهاي بين المللي مي باشد.
|
|
|
صفارهرندي: نظام مستقل خبري جنبش
غيرمتعهدها تشكيل مي شود
ايرنا: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت :مالزي از تجربيات خبرگزاري جمهوري اسلامي در تاسيس ناناپ ، براي پيشبرد طرح ايجاد نظام چندرسانه اي استفاده خواهدكرد.
محمد حسين صفارهرندي ديروز در حاشيه ششمين نشست كوميناك در كوالالامپور تأكيدكرد كه مسئولان وزارت اطلاع رساني مالزي خواستار دريافت تجربيات و همكاري ايرنا در ادامه فعاليت رسانه اي جنبش غيرمتعهد هستند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: قرار است ظرف شش ماه آينده مقدمات ايجاد نظام مستقل خبري جنبش غير متعهدها فراهم شود.
وي تأكيد كرد:اين نظام خبري چندرسانه اي شامل خبرگزاري ، پايگاه اينترنتي و راديوتلويزيوني خواهد بود.
صفارهرندي با انتقاد از جريان بين المللي يكسويه اطلاعات و اخبار خواستار همدلي كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهد براي ايجاد شبكه خبري مستقل جهت تقابل با سياه نمايي هاي رسانه هاي غربي شد.
|
|
|
رئيس دانشگاه عالي دفاع ملي منصوب شد
مهر: به پيشنهاد رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح،تاييد هيات امناي دانشگاه عالي دفاع ملي و تصويب مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا، ابراهيم حسن بيگي به رياست دانشگاه عالي دفاع ملي منصوب شد.
دكتر ابراهيم حسن بيگي، رئيس جديد دانشگاه عالي دفاع ملي داراي سوابق ارزنده انقلابي، علمي و مديريت راهبردي بوده و خدمات درخشاني در ارتش جمهوري اسلامي ايران، وزارت دفاع و ستاد كل نيروهاي مسلح داشته است.
|
|
|
رئيس قوه قضائيه: بايد قوانين به گونه اي باشد
تا فسادهاي ساختاري اصلاح شود
ايرنا: رئيس قوه قضائيه گفت : طبق دستورات اسلامي مولدان سالم اقتصادي را بايدمحترم شمرد و شرايط را براي خدمت آنان فراهم كرد.
سيد محمود هاشمي شاهرودي ديروز در پايان ملاقات مردمي خود افزود: قوانين و مقررات بايد به گونه اي باشد تا فسادهاي ساختاري كشور، اصلاح شده و موجب خروج سرمايه از كشور نشود.
وي درباره اعلام نام مفسدان اقتصادي گفت : بسياري از پرونده ها جزومفاسد اقتصادي نيستند چرا كه حجم تخلف در خيلي از پرونده ها كه در برخي مطبوعات از آن اسم برده مي شوند، بسيار جزئي است .
شاهرودي اضافه كرد: در بسياري از موارد كه رسيدگي به پرونده اي قطعي شده است بايد اطلاع رساني شود اما نبايد به گونه اي اين كار انجام شود كه موجبات سياه نمايي فضاي كشور و ناكارآمدي مديران فراهم شود چرا كه اين ايجاد نگراني و بدبيني ، خواست دشمن است .
به گفته رئيس قوه قضاييه ، اگر ظرفيتها به كار گرفته شود، درآمد دولت و مردم رشد پيدا مي كند و مناطق محروم در صورت اصلاح زيرساختها عاري از فقر مي شوند.
|
|
|
پرونده ايران به شوراي امنيت ارجاع نمي شود
ايرنا: ديپلمات ها و مطبوعات غربي ديروز دو روز قبل از آغاز رسمي نشست پاييزي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي ، گمانه زني كردند كه پرونده ايران در اين نشست به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع نخواهد شد.
مطبوعات اروپايي ديروز به نقل از ديپلمات هاي غربي نوشتند:آمريكا در تلاش براي تشويق ايران به بازگشت به ميز مذاكرات با سه كشور اروپايي است و به نظر مي رسد واشنگتن ، پاريس ، لندن و برلين در صدد آن هستند كه فرصت بيشتري به روسيه دهند تا ايران را به سازش درمورد برنامه هسته اي اين كشور متقاعد كند.
|
|
|
ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت غيرقابل توجيه است
ايرنا :صفوان قانم نماينده سوريه در آژانس بين المللي انرژي اتمي با اعلام اينكه ايران همكاري رضايت بخشي با آژانس و جامعه بين المللي داشته است ، گفت : ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت غير قابل توجيه است .
وي ديروز در وين اظهار داشت : با تعاون و همكاري هاي مستمر ايران ، نيازي به ارجاع پرونده هسته اي اين كشور به شوراي امنيت سازمان ملل نيست .
اين مقام سوري تأكيد كرد:ما معتقديم كه بايد اين مساله در داخل آژانس بين المللي انرژي اتمي حل شود.
سفير سوريه با تأييد صرف نظركردن كشورهاي غربي از ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت در مقطع كنوني ، افزود: موضع محكم و همكاري مستمر ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي ، دليل اصلي اين تصميم غربي ها بوده است .
|
|
|
مقام معظم رهبري:
امنيت و استقلال عراق
امنيت و استقلال ايران است
|
|
ايسنا: حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، ديروز در ديدار جلال طالباني رئيس جمهور عراق و هيات همراه، با اشاره به پيوندهاي ديني، فرهنگي و تاريخي دو ملت ايران و عراق، تصريح كردند: پيشرفت، امنيت، استقلال و قدرت عراق مايه اقتدار و اعتزاز جمهوري اسلامي ايران است و ايران هيچ حدي براي همكاري هاي دوجانبه و گسترش روابط قائل نيست.
مقام معظم رهبري با اشاره به روي كار آمدن دولتي مردمي در عراق و تأييد قانون اساسي اين كشور با راي مردم، شرايط كنوني عراق را در طول تاريخ اين كشور، استثنايي ارزيابي كردند و افزودند: ملت عراق، ملتي بزرگ و داراي قابليت هاي فراوان است و اين ملت در آينده نه چندان دور، با فائق آمدن بر سختي ها، ناامني ها و ويراني هاي كنوني، در جهان اسلام خواهد درخشيد.
رهبر معظم انقلاب افزودند: امنيت شما، امنيت ماست و استقلال و قدرت شما مايه افتخار ماست و در اين زمينه ها به شما كمك مي كنيم.
ايشان با ابراز تاثر عميق از فجايع اخير و تروريسم كور و خشونت در عراق و كشتار انسان هاي بي گناه به دست افراد تروريست، خاطرنشان كردند: جمهوري اسلامي ايران، دولت آمريكا را مسئول همه جنايت ها و ترورهاي كنوني در عراق و مصائب و رنج هاي مردم اين كشور مي داند.
حضرت آيت الله خامنه اي، عوامل اصلي موفقيت مردم و دولت عراق را براي گذر از شرايط سخت كنوني، اتحاد و يكپارچگي و اتكا به هويت ذاتي و دروني خود دانستند و تأكيد كردند: حضور بيگانگان در عراق، حضوري خسارت بار براي مردم اين كشور است و دولت و ملت عراق مي توانند با ارايه ي جدول زمان بندي، خواستار خروج اشغالگران شوند، كه البته آمريكا و انگليس در نهايت با تجربه اي تلخ، مجبور به ترك عراق خواهند شد.
ايشان با اشاره به تلاش آمريكا از طريق دروغ پراكني و افترا براي برهم زدن روابط عراق با مهم ترين همسايگانش، از جمله جمهوري اسلامي ايران افزودند:موضع رئيس جمهور و دولت عراق در اين خصوص موضع بسيار خوبي بوده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: چنانچه موضع دولت و ملت عراق مستحكم نباشد درخواست ها و فشارهاي آمريكا پايان پذير نخواهد بود.ضمن آن كه تلاش برخي عناصر در عراق براي جلب رضايت آمريكا سودي نخواهد داشت.زيرا عراق و همسايگانش در منطقه باقي خواهند ماند و حضور آمريكا موقت است.
ايشان با اشاره به موضع دولت ايران براي همكاري گسترده با دولت عراق ابراز اميدواري كردند توافقهاي انجام گرفته در سفر رئيس جمهور عراق و همچنين سفر قبلي نخست وزير اين كشور به تدريج عملي شود.
در اين ديدار كه احمدي نژاد رئيس جمهور نيز حضور داشت،جلال طالباني رئيس جمهور عراق با ابراز خرسندي فراوان از ديدار با مقام معظم رهبري آن را مايه افتخار دانست و با تأكيد بر اين كه روابط ايران و عراق، راهبردي و دائم است افزود: ما هيچگاه نقش دولت و ملت ايران را در كمك به مردم عراق فراموش نمي كنيم و اميدواريم روابط دو كشور در همه زمينه ها گسترش يابد.وي با تأكيد بر اين كه استقلال و وحدت ملي مهمترين اولويت دولت و ملت عراق است گفت: تلاش ما همواره اين بوده است كه حقوق همه اقوام و گروه هاي مختلف در عراق حفظ شود و اين مساله در تدوين قانون اساسي نيز لحاظ شده است.
جلال طالباني با اشاره به راي اكثريت قاطع مردم عراق به قانون اساسي جديد، آن را زمينه اي براي تشكيل دولت آزاد، مستقل، يكپارچه و قدرتمند ارزيابي كرد و افزود:ما دولت و ملت ايران را دوست واقعي خود مي دانيم و معتقديم روابط مستحكم كنوني و تعميق آن به نفع دو كشور است زيرا اين دو همسايه هميشه در منطقه خواهند بود اما ديگران خواهند رفت.
|
|
|