|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
دبيرهمايش اقتصادسلامت وبيمه هاي درمان:
۶ درصد جامعه به خاطرهزينه هاي سنگين درمان
زيرخط فقر مي روند
|
|
دبير همايش اقتصاد سلامت و بيمه هاي درمان اعلام كرد: حداقل ۶ درصد از جمعيت جامعه به واسطه هزينه هاي سنگين درمان به زير خط فقر كشيده مي شوند.
به گزارش ايسنا، دكتر علي محمد احمدي ديروز اظهار كرد: حدود ۶ درصد از توليد ناخالص داخلي كشور صرف هزينه هاي سلامت مي شود و زماني كه بخشي از منابع محدود كشور هزينه مي شود انتظار دريافت پيامد آن به شكل كارآمد وجود دارد.
وي با اشاره به وظيفه دولت درخصوص كاهش پرداخت هاي مردم از جيب به ۳۰ درصد و گسترش بيمه هاي درمان گفت: علي رغم اينكه دولت بخش قابل توجهي از منابع مالي خود را در اختيار سازمان هاي بيمه گر قرار مي دهد، ولي متاسفانه به دليل همپوشاني و نداشتن استراتژي مشخص و رويكرد دقيق نتيجه مطلوب دريافت نمي شود.
احمدي افزود: همچنين به دليل وجود تعرفه هاي متعدد درمان و فقدان مكانيزم كارآمد و جامع روز به روز هزينه هاي درمان به مردم منتقل مي شود و دهك هاي پايين درآمدي عمدتا در اين زمينه آسيب مي بينند.
وي خاطرنشان كرد: چه بسا وقوع يك بيماري ناگهاني كه بار هزينه اي بالايي براي خانوار دارد منجر به اين شود كه خانوار سرمايه و ابزار توليد خود را از دست دهد، لذا افراد روي خط فقر و يا نزديك خط فقر يكباره به زير اين خط سقوط مي كنند، لذا رسالت دانشگاه و نظام هاي بيمه اي كشور تجديدنظر جدي در اين نظامها است.معاون پژوهشي پژوهشكده اقتصاد دانشگاه تربيت مدرس اظهار داشت: در همه كشورها رشد هزينه هاي سلامت به سرعت فراتر از رشد توليد ناخالص ملي است و بايد از طريق مهندسي و طراحي مجدد، كارآمدي نهادها و ارتقاي بهره وري از وقوع چالش در اين بخش جلوگيري كرد.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به چالش هاي بخش درمان كشور گفت: صرف كارايي بيمارستان ها مطرح نيست، بلكه به دنبال هزينه اثربخش همه بخشها بايد بود و رضايت بيمار، همراهان او، پزشك، هزينه اثربخشي و سودآوري بيمارستان، در مقابل منابع تزريقي به مراكز درماني بايد تامين شود.
وي با اشاره به بحث تبعيض قيمت در بخش درمان اظهار كرد: ما بايد براي يك بيمار كه بيمارستان در كنار خدمات درماني، هتلينگ مطلوب و در حد توان استانها فراهم كرد و در كنار آن از افراد داراي توان مالي بالا كه خدمات بيشتري ارائه داد اما با اين اصل كه بيمار فقير از امكاناتي در حد شأن انساني برخوردار شود اما در شرايط كنوني هم بيمار ثروتمند و هم بيمار فقير ناراضي هستند.
كيفيت مراكز درماني دولتي تفاوت چنداني با بخش خصوصي ندارد
از سوي ديگر عضو هيات مديره سازمان بيمه خدمات درماني ، تأكيد كرد: كيفيت خدمات مراكز درماني دولتي ، با مراكز درماني بخش خصوصي تفاوت چنداني ندارد.
دكتر سعيد داوودي گفت: تعرفه بخش خصوصي بالا و قابل مقايسه با بخش دولتي نيست زيرا بسياري از امكانات را خود آنها تامين مي كنند.
عضو هيات مديره سازمان بيمه خدمات درماني گفت : در تامين منابع مالي مشكل داريم و نسبت به توزيع منابع نيز منتقد هستيم .به گفته وي ، هم اكنون توزيع منابع در سطح دوم و سوم و در بيمارستان هاي تخصصي و فوق تخصصي هزينه مي شود، در حالي كه توجه نسبت به مراقبتهاي بهداشتي و پيشگيري در حوزه عمومي كمتر است .
دكتر داوودي با اظهار تاسف از ميزان بالاي پرداخت هزينه هاي درماني ازسوي مردم ، با توجه به مطلوب نبودن وضع اقتصادي آنها، افزود: بايد تمام واحدهاي ذيربط و سازمان هاي بيمه گر در اين زمينه وارد عمل شوند.
به گفته وي ، طبق آمار حدود ۹۳ درصد مردم تحت پوشش بيمه درماني و حدودهفت ميليون نفر تحت پوشش بيمه بستري شهري و كمتر از ۱۰درصد تحت پوشش بيمه هاي خصوصي هستند.
هزينه درمان شهروندان
تا ۳۰ درصد كاهش مي يابد
معاون وزير رفاه و مديرعامل سازمان بيمه خدمات درماني با اشاره به پيشنهاد ۶ هزار و ۵۰۰ تومان سرانه پيشنهادي درمان براي سال ۸۵ اعلام كرد: در صورت تصويب اين رقم، ميزان پرداخت مردم از جيب در هزينه هاي بستري به ۱۰ درصد و سرپايي به ۲۰ تا ۳۰ درصد كاهش يابد.
دكتر سيد ابوالقاسم موسوي در حاشيه همايش «اقتصاد و بيمه هاي درمان» افزود: سال گذشته از مجموع ۵۱۸ ميليارد تومان هزينه درمان سازمان بيمه خدمات درماني ۲۰ تا ۳۰ درصد صرف هزينه دارو شده است.
به گفته وي همچنين ۵۰ ميليون بار مراجعه به داروخانه و ۴ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر بستري شده اند كه ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار نفر آنها بيمه شده سازمان بيمه خدمات درماني بوده اند.موسوي با اظهار اميدواري نسبت به تسهيل تعرفه و سرانه واقعي درمان در سال آينده گفت: هم اكنون پرداخت مردم از جيب در درمان ۵۰ تا ۵۵ درصد و پرداخت دولت و بيمه ها به ۴۵ درصد رسيده است. وي تصريح كرد: بنابراين پرداخت مردم از جيب افزايش يافته، در صورتيكه يكي از شاخص هاي عدالت و توسعه، كاهش پرداخت مردم از جيب است.معاون وزير رفاه در خصوص تعرفه هاي متفاوت درمان در كشور اظهار كرد: ما عضوي از شوراي عالي بيمه متشكل از سازمان نظام پزشكي ، سازمان تامين اجتماعي، سازمان مديريت و برنامه ريزي ، وزارت كار، وزارت اقتصاد و نماينده اي از مجلس شوراي اسلامي هستيم. وي افزود: اقتصاد در كشور شاخه هاي متفاوتي دارد الا سلامت؛ آيا در كشورهاي ديگر انسان را در بازار مي گذارند تا هر كسي كه توان مالي داشت به سلامت برسد يا ديدگاه ديگري وجود دارد؟
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران موسوي اظهار كرد: شوراي عالي بيمه ، كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي، دولت و سازمان هاي بيمه گر در تلاشند كه ارائه خدمات درماني بر مبناي توانمندي نباشد، بلكه نياز و تعرفه نيز در اين قالب ديده شود. موسوي افزود: در اين صورت توانايي خريد خدمت به قيمت مناسب از مراكز درماني وجود خواهد داشت، ضمن اين كه افراد خدمات گيرنده حداقل پرداخت را خواهند داشت.
|
|
|
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا:
بايد مانع توانايي ايران براي ساخت
تسليحات هسته اي شويم
ايلنا: سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا ادعا كرد: اظهارات رئيس جمهور ايران درباره اسرائيل بر نگراني ها به ويژه درباره برنامه هسته اي تأكيد مي كند.
«اسكات مك كلان» در پاسخ به سؤال پايگاه اينترنتي «وردلدنت ديلي» مبني بر اينكه واكنش «جورج بوش» به اظهارات «محمود احمدي نژاد» رئيس جمهور ايران درباره انتقال اسرائيل به اروپا چيست؛ گفت: ما نگراني هايي درباره ايران داريم و اظهارات رئيس جمهور اين كشور بر نگراني هاي ما به ويژه در مورد برنامه تسليحات هسته اي تأكيد مي كند.به گزارش پايگاه اينترنتي ورلدنت ديلي، مك كلان ادعا كرد: ما بايد كماكان در جامعه بين المللي قاطعانه برخورد كنيم و مانع توانايي ايران براي ساخت تسليحات هسته اي شويم.
|
|
|
مراسم معارفه معاونان جديد استانداري تهران برگزار شد
ايرنا: مراسم توديع و معارفه معاونان سياسي ، امنيتي ، امور عمراني ، برنامه ريزي و اداري و مالي و مدير كل حوزه استانداري تهران روز چهارشنبه در استانداري تهران برگزار شد.در اين مراسم كه جانشين و معاون امنيتي ، انتظامي وزير كشور حضور داشت ، عبدالله روشن به عنوان معاون سياسي و امنيتي ، اسماعيل مسعودي معاون برنامه ريزي و اداري و مالي ، يوسف علي درون پرور سرپرست معاونت امور عمراني و عليرضا تراب به عنوان مدير كل حوزه استانداري معرفي شدند.
|
|
|
تأكيد مركز پژوهشهاي مجلس
بر لزوم تقويت سازمان نظارتي مجلس
فارس: مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي خواستار ارتقاء جايگاه و تقويت سازمان نظارتي مجلس و اثربخشي بيشتر نمايندگان ناظر در بخشهاي مختلف شد.
بر اساس اعلام واحد اطلاع رساني مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، دفتر مطالعات حقوقي اين مركز در گزارشي تحت عنوان «جايگاه نظارتي مجلس و اصول حاكم بر آن» با بررسي جايگاه و نقش نظارتي مجلس شوراي اسلامي در ارتباط با نظارت بر عملكرد ساير دستگاهها، پيشنهاد كرد كه هريك از نمايندگان ناظر مجلس تنها در يك مجمع يا شورا عضويت داشته باشند.دفتر مطالعات حقوقي مركز پژوهشهاي مجلس در گزارش كارشناسي خود كه به درخواست هيأت عالي نظارت تهيه و تدوين كرده، آورده است: عضويت نمايندگان ناظر در شوراهاي نظارت بايد بر اساس تخصص و سوابق شغلي و تحصيلي آنها باشد.
در بخش ديگر اين گزارش همچنين بر لزوم تقويت نقش هيأت رئيسه مجلس در جهت اعمال نظارت عاليه بر وظايف نمايندگان ناظر و قوانين مربوط تأكيد شده است.
گزارش ياد شده با تأكيد بر ضرورت تقويت سازمان داخلي مجلس شوراي اسلامي در جهت نقش نظارتي آن مي افزايد: در راستاي افزايش نقش نظارتي مجلس از تدوين قانون آزادي اطلاعات، آزادي مطبوعات و رسانه ها و نقش سازمان هاي حرفه اي و تخصصي نبايد غافل شد.اين گزارش در خصوص چگونگي نظارت استصوابي مجلس شوراي اسلامي بر ساير دستگاهها مي افزايد: نظارت استصوابي مجلس شامل همه اعمال، اقدامات، تصميمات و مصوبات دولت در مواردي كه به طور صريح در قانون اساسي منوط به تصويب مجلس شده است مانند معاهدات و قراردادهاي بين المللي مي باشد.بر اساس اين گزارش از ديگر اصول حاكم بر صلاحيت هاي نظارتي مجلس شوراي اسلامي، اصل عدم صلاحيت در حوزه حقوق عمومي، اصل تفسير يا برداشت محدود از اصول قانون اساسي، اصل تناسب بين مسئوليت ها با اختيارات و صلاحيت ها، اصل مكمل بودن مكانيسم هاي نظارتي و پاسخگويي، اصل عدم تفويض اختيارات و صلاحيت هاي نظارتي، اصل پاسخگويي در خدمت اصل حاكميت قانون و دولت كارآمد و رعايت نظريات تفسيري شوراي نگهبان مي باشد كه به كارگيري آنها در ساز و كارهاي نظارتي مجلس بايد مورد توجه قرار گيرد.
|
|
|
گزارش يونيسف از وضعيت كودكان جهان
گروه اجتماعي: صندوق كودكان ملل متحد (يونيسف ) هشدار داد: در حالي كه صدها ميليون كودك در دنيا از استثمار و بدرفتاري رنج مي برند، اين واقعيت از نگاهها پنهان مانده است .
در گزارش يونيسف كه ديروز چهارشنبه در لندن منتشرشد، آمده است :ميليونها كودكي كه هر ساله ناپديد مي شوند، توسط قاچاقچيان انسان به نقاطي ديگر منتقل و به كارهاي اجباري وادار مي شوند.گزارش مفصل يونيسف تصريح كرده است : بسياري از اين كودكان به عنوان كودكان خياباني قابل مشاهده اند اما به دليل جداماندن از اصليت خويش از خدمات پايه اي محروم هستند.«آن ونمان» مدير اجرايي يونيسف در نشست مطبوعاتي مربوط به انتشار گزارش در لندن گفت : اگر بنا باشد همچون گذشته وضع كودكان نيازمند ناديده گرفته شود، امكان دستيابي به اهدافي كه براي محو بدرفتاري با كودكان در نظر گرفته شده بود، ميسر نخواهد شد.
ونمان افزود: اين گزارش نشان مي دهد كودكاني كه از خدمات ابتدايي محرومند، بيشتر از بقيه كودكان در معرض استثمار قرار مي گيرند زيرا اطلاعات كمي براي حفاظت از خويش دارند.وي گفت : به عنوان مثال كودكاني كه در درگيريهاي مسلحانه گرفتار مي شوند، در معرض تجاوز و ديگر انواع خشونتهاي جنسي قرار دارند در حالي كه خودشان نمي دانند در معرض بدرفتاري قرار گرفته اند.
در اين گزارش آمده است : برآورد مي شود يك كودك از هر ۱۳ كودك در كشورهاي در حال توسعه ، با مرگ دست كم يكي از والدين خود مواجه شده است و در سراسر دنيا نيز دهها ميليون كودك بخش عمده اي از دوران كودكي خود را به خاطر نداشتن سرپرست در خيابانها مي گذرانند.
اين گزارش افزود: بيش از يك ميليون كودك در بازداشتگاه نگهداري مي شوند و شمار زيادي از آنها به خاطر ارتكاب جرايمي كوچك در انتظار محاكمه به سر مي برند و در همان حال در معرض انواع بدرفتاريها قرار مي گيرند.يونيسف زمينه ديگر مؤثر بر ناديده گرفته شدن كودكان را فعاليت كودكان در مقام بزرگسالان ذكر كرد و نوشت :صدها هزار كودك به عنوان جنگجو، آشپز و برده جنسي براي خدمت به گروههاي مسلح به كار گرفته مي شوند.
اين نهاد سازمان ملل متحد افزود:با وجود آنكه در بسياري از كشورها، قانون حداقل سن ازدواج را ۱۸ سال تعيين كرده است ، سالانه ۸۰ ميليون دختر در اين كشورها وادار به ازدواج در سني بسيار كمتر مي شوند.بر پايه گزارش يونيسف ، برآورد مي شود كه ۱۷۱ ميليون كودك در شرايطي سخت در كنار ماشين آلات بسيار خطرناك و يا در معادن و مزارع به كارهايي كه خاص بزرگسالان است ، وادار مي شوند.يونيسف كودكان استثمار شده را چهارمين زمينه پنهان مانده از نگاهها اعلام كرد و نوشت : تقريبا ۴/ ۸ ميليون كودك در بدترين طبقه كارگران خردسال همچون روسپيگري به كار گرفته مي شوند.
|
|
|
سرويس ايمني براي فرودگاه خريداري مي شود
مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور گفت : امسال چهار دستگاه سرويس ايمني رادار با هزينه ۳۸ ميليون دلار در فرودگاههاي پرتردد كشور نصب و راه اندازي خواهد شد.
اصغر كتابچي ديروز در آيين افتتاح ترمينال پروازهاي خارجي فرودگاه دشت نازي ساري در جمع خبرنگاران گفت : دو دستگاه از سرويس هاي راداري در فرودگاه اصفهان و مشهد نصب خواهد شد.وي اظهار داشت : براي ساخت ساختمان و تكميل ساير تجهيزات اين دستگاهها۱۰۰ ميليارد ريال هزينه خواهد شد.كتابچي يادآور شد: در دو سال گذشته ۱۰ دستگاه سامانه راداري با هزينه ۱۰۰ ميليون دلار در ۱۰ فرودگاه كشور از جمله فرودگاه ساري نصب و راه اندازي شده است .
وي از اختصاص مبلغ ۶۵۰ ميليارد ريال براي توسعه و تجهيز فرودگاههاي كشور خبر داد و گفت : از اين مبلغ ۳۵۰ ميليارد ريال براي تجهيزات ناوبري و كمك ناوبري ، ماشين هاي ايمني ، افزايش سطح خدمات عمليات فرودگاهها و سرويس دهي به مسافران هزينه مي شود.مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور ضمن همدردي با خانواده هايي كه در سانحه هواپيمايي عزيزان خود را از دست داده اند گفت : اين همه پيشرفتي كه در صنعت هواپيمايي ايجاد شده مرهون خون كساني است كه جان خود را در اين راه از دست داده اند.
|
|
|
گفته مي شود...
* گردان پروازي هواپيماي C-۱۳۰ مستقر در فرودگاه مهرآباد به دليل سانحه هوايي هفته گذشته ، سوانح متوالي قبل از آن و ناامن بودن اين هواپيما از پرواز خودداري كرده اند.
* بازتاب : يك انجمن اسلامي در عمان اعلام كرد كه در طول سال ۲۰۰۵ ميلادي بيش از ۱۰۰ آلماني به اسلام گرويدند. براساس اعلام اين انجمن از ۲/۳ ميليون مسلماني كه در آ لمان زندگي مي كنند ۱۴۳۲۵ نفر آلماني الاصل هستند.
*بازتاب:به دنبال اظهارات سخنگوي دولت مبني بر اينكه اگر كسي متن كامل فيلم ديدار احمدي نژاد و آيت الله جوادي آملي را دارد براي پخش آن اقدام كند بازتاب اعلام كرد: يكي از مديران نهاد رياست جمهوري در گفت وگو با اين سايت اعلام كرده كه نسخه كامل و اصلي اين فيلم را دراختيار داردو اين سايت خبري پيشنهاد كرده متن مذكور براي پخش در اختيار سيماي جمهوري اسلامي قرار گيرد.
* ايران نيوز : عده اي از دانشجويان دانشكده فني دانشگاه تهران مقابل در سالن كنفرانس شهيد چمران اين دانشگاه تجمع كردند.
* عارف نيوز : عليرضا ملكيان عضو شوراي سردبيري روزنامه هاي كيهان و جام جم به زودي به عنوان معاون پارلماني و استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منصوب خواهد شد.
* عارف نيوز : كميسيون اقوام و مذاهب سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي به رياست بهزاد نبوي و نايب رئيسي سيد هاشم هدايتي و عضويت آرمين، آغاجري و علي باقري مجددا فعال شده است.
* فردا : وزارت صنايع اخيرا با تهيه گزارشي هشدار داده چنانچه بحران نقدينگي به وجود آمده در شركت هاي خودروسازي ادامه يابد شركت ايران خودرو و برخي ديگر از شركت ها ظرف شش ماه تا يك سال آينده ورشكست خواهند شد.
|
|
|
آغاز ساخت سدي جديد در ايذه تهديدي
ديگر براي ميراثي كهن
مسئول انجمن دوست داران ميراث فرهنگي و گردش گري ايذه از آغاز روند احداث سدي ديگر كه به زير آب رفتن بسياري از مناطق و آثار باستاني منجر مي شود، در حوالي اين شهرستان خبر داد.
فرامرز خوشاب در گفت و گو با ايسنا در خوزستان خاطرنشان كرد: در منطقه اي به نام «كوه شور» كه در ۱۵ - ۱۶ كيلومتري شهرستان ايذه قرار دارد، قرار است سدي با ارتفاع ۱۶ متر براي جمع آوري آب هاي فصلي يا سطحي ساخته شود.
خوشاب خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه در ۱۰۰ متري پشت اين سد يك قبرستان تاريخي واقع است و با آب گيري اين سد تا مساحت دو كيلومتري پشت اين سد به زير آب مي رود. وي با اشاره به اين كه پروژه اين سد هم اكنون در مرحله مقدماتي است و خاك برداري آن شروع شده است، تصريح كرد: الان بهترين موقع است كه سازمان ميراث فرهنگي استان اگر توانايي حفظ آثار را دارد، اين توانايي را نشان دهد.
خوشاب عنوان كرد: اكيپ آياپير كه مسئوليت نجات بخشي آثار باستاني را برعهده دارد در طول شش ماه، ۶۴ منطقه باستاني را شناسايي كرده كه تاكنون تنها براي ۱۲ منطقه عمليات نجات بخشي انجام داده اند و بقيه ۵۲ منطقه كاملا زير آب رفته اند.
مسؤول انجمن دوست داران ميراث فرهنگي و گردش گري ايذه گفت: ما خطاب به آقايان مسئول استانداري، سازمان ميراث فرهنگي و... مي گوييم اگر دير بجنبيم فاجعه سد كارون سه به صورت ۱۰ برابر بدتر هم در اين منطقه و هم در دشت سوسن اتفاق مي افتد. هم چنين مرجان شوشتري - مسئول روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان- در اين باره اظهار كرد: آب پشت اين سد به دليل مسافتي كه طي خواهد كرد اصطلاحا زمين را به زير آب مي برد و تا وقتي كه پژوهش هاي باستان شناسي صورت نگرفته نمي توان گفت چه آثاري با چه ارزشي در اين منطقه وجود دارد.
او با تاكيد بر اين كه براي تمام مملكت ايران آثار باستاني و ميراث فرهنگي كه نشان دهنده فرهنگ و تمدن كشور است ارزشمند است و سازمان ميراث فرهنگي به عنوان مسؤول و متولي امر، مؤظف به دفاع و يا حفاظت و نجات بخشي هر اثري است كه خطري آن را تهديد كند، تصريح كرد: در مورد سد كوه شور ايذه پژوهش هايي را در بخش آثار قابل دسترسي آغاز كرده ايم و تا زمان اتمام اين پژوهش ها به صورت قطعي نمي توانيم بگوييم كه چه آثاري در اين محوطه وجود دارد. در ضمن، رايزني هاي حقوقي بين سازمان ميراث فرهنگي و كارفرماي پروژه سد در حال انجام است.
|
|
|
كميته فرهنگ و گردشگري مجلس موضوع
سد سيوند و تنگه بلاغي را بررسي مي كند
گروه علمي- فرهنگي: رئيس كميته فرهنگ و گردشگري كميسيون فرهنگي مجلس گفت: با توجه به بحث هايي كه در خصوص تخريب آثار فرهنگي مخصوصا در سد سيوند، تنگه بلاغي و پاسارگاد مطرح شده اين موضوع در كميته گردشگري كميسيون فرهنگي مطرح و در جهت نجا ت بخشي آثار فرهنگي و ميراث ارزشمند اين منطقه بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش ايسنا، حسن عباسي ادامه داد: اين كميته با تشكيل يك تيم متشكل از رييس و چند نفر از اعضاي كميته گردشگري و معاونت وزير نيرو و سازمان ميراث فرهنگي و اعزام آنها به منطقه سيوند موضوع را بررسي و در جلسه ي ديروز گزارش آن را ارائه دادند. رئيس كميته گردشگري با اشاره به آخرين نتايج جلسه ديروز گفت: بر اساس تصميمات اين جلسه مقرر شد عمليات نجات بخشي كه دو سال پيش در آن منطقه شروع شده باز هم ادامه پيدا كند و در كنار ايجاد سد، به ميراث فرهنگي منطقه و آثار ارزشمند آن تخريبي صورت نگيرد. عباسي گفت: از ميراث فرهنگي خواستيم تا ۱۳ تيم كارشناسي مركب از كارشناسان ميراث فرهنگي، ايراني - لهستاني، ايراني - آمريكايي، ژاپني، فرانسوي و آلماني بر محوطه سد كار كنند و آثار آن را منتقل كنند تا موزه اي در منطقه پاسارگاد براي حفظ آثار ساخته شود. نماينده دليجان افزود: به اعتقاد ما بايد كاوش هاي باستان شناسان با سرعت بيشتري ادامه پيدا كند و آثار فرهنگي به جاي ديگري منتقل شود، زيرا اين آثار داراي بهره علمي و پژوهشي بوده و مي تواند در آينده در ديد جهانيان قرار گيرد.
عباسي با اشاره به اين كه ايجاد سد و ميراث فرهنگي هر دو بايد در كنار يكديگر دنبال شود، گفت: در اين جلسه مقرر شد وزارت نيرو براي طرح هاي عمراني خود مطالعات فرهنگي علمي خود را در مورد ميراث فرهنگي بيشتر كند و در سميناري بين المللي در موزه ملي تهران، ارزش ميراث فرهنگي پاسارگاد و تنگه بلاغي مشخص شود تا بتوانيم در اسفندماه تصميمات خود را نهايي كنيم. عباسي گفت: وزارت نيرو نيز موظف شد سطح آبگيري را طوري انجام دهد كه به ميراث فرهنگي آسيب نرسد و دستگاه مرطوب سنج از يونسكو براي بررسي آسيب رساني رطوبت به سنگ ها به ايران آورده شود.
|
|
|
وزير خارجه آمريكا ادعا كرد:
ايران مشكلي شده كه بايد به آن رسيدگي كرد
ايسنا: بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، وزير امور خارجه آمريكا مدعي شد، ايران به مشكلي براي ثبات خاورميانه در برخي جبهه ها تبديل شده است كه جامعه بين المللي بايد به بررسي آنها بپردازد. اين خبرگزاري فرانسوي افزود، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا روز سه شنبه در جلسه پرسش و پاسخي كه پس از سخنراني اش درباره عراق در بنياد هريتيج، بنياد وابسته به محافظه كاران آمريكا برگزار شد، به مسأله هسته اي ايران پرداخت.
وي گفت: من فكر مي كنم كه بايد گفته شود كه ايران مشكلي براي يك خاورميانه باثبات و در حال پيش رفتن به سوي دموكراسي است و جامعه بين المللي بايد به آن رسيدگي كند. وزير امور خارجه آمريكا هم چنين بر ادعايش مبني بر دخالت ايران در عراق پافشاري كرد و ادامه داد كه ايران از ناآرامي ها در عراق و هم چنين تنش ها ميان فلسطيني ها و صهيونيست ها حمايت مي كند. وي مدعي شد كه اين كشورها سوريه و ايران هستند چرا كه به ادعاي او دمشق اقدامات كافي براي متوقف كردن تروريست هايي كه از قلمرواش به خاك عراق وارد مي شوند، انجام نمي دهد و تهران به دخالت در امور عراقي ها ادامه مي دهد. رايس در برابر پرسشي در خصوص فعاليت هاي ايران در عراق به ادعاهاي انگليس مبني بر آن اشاره كرد كه ايران احتمالاً فن آوري را براي پيشرفت توان مخالفان نيروهاي نظامي آمريكا و انگليسي فراهم آورده است. وي ادامه داد كه مقامات آمريكايي مي دانند ايراني ها مي خواهند به روش هاي غيرشفاف در سياست هاي عراقي مداخله كنند و ابراز داشت كه معتقد نيست عراقي ها در زمان پس از صدام علاقه داشته باشند حكومتي مانند ايران را تجربه كنند.
|
|
|
دادگاه رسيدگي به پرونده متهمان
«اورينتال اويل كيش» برگزار شد
اولين جلسه علني رسيدگي به پرونده متهمان شركت نفتي اورينتال ديروز در شعبه ۱۱۹۲ دادگاه عمومي جزايي مجتمع قضايي ويژه امور اقتصادي تهران برگزار شد.در اين جلسه دادگاه كه به رياست قاضي موسوي برگزار شد، سيد مرتضي حسيني نماينده مدعي العموم كيفرخواست متهمان پرونده را قرائت كرد و سپس هر كدام از متهمين و وكلا به دفاع پرداختند.
بر پايه اين گزارش، نماينده مدعي العموم در سخنان خود گفت: آقاي الف-ك متهم به اخذ رشوه به ميزان نيم ميليون دلار و ۱۲۹ميليون تومان و اخذ پورسانت از شركت نفتي gdc ژاپني به ميزان ۳۲ هزار دلار در خلال سفرش به دوبي به انضمام هزينه سفر خانوادگي به دوبي، سنگاپور و ژاپن جمعاً به مبلغ ۹۷ هزار دلار آمريكا، است.وي افزود: آقاي م- ص، مدير عامل شركت اورينتال كيش اويل نيز متهم به پرداخت رشوه به ميزان نيم ميليون دلار و ۱۲۹ ميليون تومان به الف- ك و پرداخت رشوه به آقايان ر، خ و م است.
به گفته نماينده مدعي العموم، ر- ر نيز متهم به اخذ رشوه به ميزان ۱۴هزار دلار آمريكا و ۴ ميليون و پانصد هزار تومان و ۱۵هزار درهم امارات از م-ص، همچنين م- خ متهم به اخذ رشوه به ميزان ۱۰ هزار دلار آمريكا در سفر به دوبي و ر- م متهم به اخذ رشوه به ميزان ۴۸ هزار دلار آمريكا هستند.
نماينده مدعي العموم، پس از قرائت كيفرخواست، با اشاره به تحقيقات و اقارير متهمان، بزه متهمان را مسلم دانست و از دادگاه خواست به استناد ماده ۳ قانون مبارزه با ارتشاء، اختلاس و كلاهبرداري به اتهامات نامبردگان رسيدگي كند.
بر پايه اين گزارش، الف- ك اولين متهم پرونده در جايگاه حاضر شد و ضمن توضيح روند و سير مراحل تشخيص صلاحيت كمپاني هاي نفتي براي شركت در مناقصات در كميسيون ويژه شركت ملي نفت و اين كه در هيچ يك از مراحل خطايي صورت نگرفته است، در دفاع از دليل دريافت رشوه توسط خود گفت:مراجع تصميم گير و مقررات به قدري در اين پروژه ها متعدد است كه فرد يا افراد نمي توانند با اخذ رشوه، قراردادي را تحت تاثير قرار دهند، لذا علت برنده شدن نهايي شركت اورينتال كيش ظرفيت هاي فني و مالي آن بوده است.
در ادامه دادگاه اعلام گرديد كه مشاور عالي شركت نفت و گاز پارس كه مسئول پروژه هاي منطقه پارس جنوبي بوده ماهانه مبلغ ۳۰ ميليون ريال را در مدت ۲۹ ماه به عنوان رشوه از س- ن و م- ص دريافت كرده است. متهم رديف اول پرونده در اين باره گفت: با توجه به شناخت و دوستي ديرينه اي كه با آقاي س- ن داشتم خارج از ساعات اداري در زمينه هاي فني و اقتصادي و مسائل بين المللي به وي مشاوره مي دادم و در مدت ۲۹ماه وجه را اخذ مي كردم.
قاضي پرونده خطاب به متهم پرونده گفت: در صفحه ۳۹ پرونده اظهار داشته ايد علت پيشنهاد مبالغي از سوي ص، تطميع و يا احياناً سوء استفاده از جايگاه حقوقي و شخصيت شما بوده است. همچنين در خصوص اظهاراتتان در صفحات ۱۴۱ و ۱۴۳ پرونده و درباره افزايش مبلغ پيشنهادي از ۲۸۲ ميليون دلار به ۳۷۰ ميليون دلار توضيح دهيد، كه وي در پاسخ گفت:اين افزايش مبلغ پيشنهادي براي مناقصه، طبق عرف رايج در شركت ملي نفت ايران و بر حسب مصوبات هيات مديره مبني بر هم سنگ سازي قيمت دريافتي بوده است.
ك- همچنين درخصوص نيم ميليون دلار رشو ه اي كه متهم به اخذ آن است، گفت: بعد از گذشت حدود سه ماه از برنده شدن شركت اورينتال كيش، براي خريد منزل مسكوني در احتشاميه از آقاي س- ن نيم ميليون دلار گرفتم كه البته وام بود و مبلغ مذكور با پيشنهاد وي از حساب بانكي اش در سوئيس به نام همسر اينجانب در دوبي واريز شد و همسر من آن مبلغ پول را دريافت كرد.
|
|
|
دانشگاه علوم پزشكي تهران ۳۰ ميليارد
تومان كسري بودجه دارد
گروه علمي فرهنگي: دبير ستاد تأمين و مديريت منابع مالي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: كسري بودجه دانشگاه در سال جاري بيش از ۳۰ ميليارد تومان تخمين زده شد.
دكتر مهدي محمد زاده دبير ستاد تأمين و مديريت منابع مالي و مدير بودجه دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: تمام تلاش ما اين است كه حقوق پرسنل بدون وقفه پرداخت شود كه براي اين منظور مجبوريم حقوق و مزاياي پرسنل را از محل درآمدهاي اختصاصي پرداخت كنيم.
وي گفت: به عبارت ديگر درآمد بيمارستانها كه بايد صرف خريد دارو و تجهيزات مصرفي بيماران شود صرف پرداخت حقوق پرسنل مي شود كه اين مساله باعث پايين آمدن كيفيت خدمات و خدمت رساني به بيماران مي شود.
محمد زاده ادامه داد: كسري بودجه دانشگاه در وهله اول تهديدي است براي بيماران كه آنان را با مشكل جدي مواجه خواهد كرد و همچنين بهداشت و سلامت جامعه را به خطر خواهد انداخت.
مدير بودجه دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره علت كسري بودجه دانشگاه گفت: دولت تخصيصهاي قانوني بودجه را پرداخت نكرده و اگر به موقع پرداخت مي شد اين مشكل پيش نمي آمد.
دكتر محمدزاده در پايان گفت: متاسفانه كشور ما فاقد نظام مهندسي حقوق است و در پرداخت حقوق كاركنان دولت تبعيض آميز رفتار مي شود، بطوريكه پرسنل دانشگاههاي علوم پزشكي كشور با سنگيني كار، شرايط محيطي طاقت فرسا كار مي كنند اما درآمدي كمتر از ساير كارمندان دولت دارند.
|
|
|
سفير آمريكا در عراق ادعا كرد:
ايراني ها براي نفوذ در عراق تلاش زيادي مي كنند
ايلنا: سفير آمريكا در عراق ادعا كرد: ايراني ها براي نفوذ در اتفاقات و حوادث عراق بسيار تلاش مي كنند. «زلماي خليل زاد» با بيان اينكه عراق در شرايط دشواري از لحاظ همسايگان قرار دارد، ادعا كرد: كشورهاي با آرزوي تسلط بر منطقه نظير ايران در همسايگي عراق قرار دارند و همچنين كشورهايي كه از موفقيت دموكراسي هراسانند.
به گزارش روزنامه نيويورك تايمز، خليل زاد ادامه داد: ما تمايل نداريم ايران در امور داخلي عراق دخالت كند.وي در ادامه ادعاهاي خود گفت: نمي خواهيم تسليحات از ايران وارد عراق شود يا آموزش عراقي ها از طرف ايراني ها انجام شود.
|
|
|