شنبه گذشته سومين مجمع عمومي كانون خوانندگان آواز در تالار وحدت برگزار شد. در اين مجمع كه با حضور پر شور اعضاء در همان نشست اول به حد نصاب رسيد برخي موارد مشاهده شده است كه متاسفانه به رويه اي براي تمامي مجامع عمومي كانونها تبديل شده است و چون نوعي بدعت گذاري و انحراف از اساسنامه به شمار مي رود ، لذا نكاتي را درباره مجامع عمومي خانه موسيقي به صورت كلي ياد آور مي شويم كه اميدواريم در اصلاح اين مجامع و حركت آن به سمت قانوني شدن موثر افتد.
مجمع عمومي بالاترين ركن تصميم گيري در هر نهاد صنفي مدني و يا حقوقي است. پس، اگر تصميماتي به تصويب اين مجمع برسد براي آن نهاد حكم قانون اساسي يا حكم دادگاه تجديد نظر و حتي ديوان عالي كشور را براي يك شهروند دارد. بر همين بنيان تصويب بسياري از مصوبات دراين گونه مجامع اگر با دقت نظر اعضا همراه نباشد ، مي تواند آسيبهاي جدي به كار وارد سازد.
نكته ديگر بي توجهي به اساسنامه است. متاسفانه در خانه موسيقي هم اعضاء و هم نمايندگانشان در هيئت مديره به اساسنامه توجهي ندارند و جالب توجه اينكه اساسنامه خانه موسيقي درسايت اين خانه در دسترس نيست. در همين زمينه مقايسه كنيد سايت انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران را كه اساسنامه آن در سايت به صورت كامل قرار دارد. در هر حال در نظر بگيريد كه فردي مطلع از جريانات حقوقي بخواهد عضو خانه موسيقي شود و طبيعي است كه ابتدا بايد اساسنامه را بخواند. چرا ؟ چون اساسنامه شناسنامه هر نهاد و ارگان است و در آن شرح وظايف و هدفهاي آن نهاد به خوبي آمده است.
از سوي ديگر در مجامع مختلف كانونها برخي اتفاقاتي رخ مي دهد كه بسياري از آنها ناشي از بي اطلاعي شان از اساسنامه است. براي نمونه تمامي كانونها طبق اساسنامه موظفند كه حداقل سالي يك بار مجمع عمومي برگزار كنند ،اما در عمل تنها هيئت مديره اصلي اين كار را صورت مي دهد. دليل آن هم اين است كه بازرسها بايد تنها يك سال باشند و نه دو سال و اگر قرار است بازرسي دو سال دراين سمت باقي بماند بايد مجدداً نامزد شده و در انتخابات مجمع عمومي راي بياورد.
نكته خلاف اساسنامه ديگر همانا بي توجهي به زمان نام نويسي براي نامزدي است كه طبق اساسنامه بايد ۱۵ روز زودتر از مجمع عمومي اعلام شود كه متاسفانه تاكنون چنين اتفاقي نيفتاده است و جالب توجه اينكه در انتخابات بازرس هيئت مديره اصلي نيز آقايان هيئت مديره فرض را بر اين گرفتند كه كسي غير از آقاي نوربخش كانديداي بازرسي نمي شود و در همان روز مجمع اعلام كردند كه هركسي كه مي خواهد نامزد شود اعلام كند و اين البته از آقاي نوربخش بعيد بود كه خود رشته حقوق خوانده اند و به جاي آنكه به عنوان بازرس به هيئت مديره بابت عدم رعايت اساسنامه تذكر دهند ، خود بر امري غير قانوني صحه نهادند. نكته جالب در مجمع عمومي كانون سازسازان رخ داد و متاسفانه در كانون خوانندگان موسيقي به شكلي ديگر تكرار شد. در اين مجمع هيئت مديره كانون سازسازان گمان مي كردند كه بازرس نماينده هيئت مديره است ،براي بازرسي از مواردي كه اين هيئت به وي احاله ميدهد ، در حالي كه اصولا بازرس ،نماينده مجمع عمومي است براي نظارت بر هيئت مديره كه خلاف اساسنامه كار نكند و در صورت مشاهده تخلف ، نوع و چگونگي تخلف را به مجمع عمومي گزارش كند.
جالب اينكه گزارش بازرس در اين مجمع قرائت نشد و جالبتر اينكه مجمع عمومي به همان بازرس راي دادند. در كانون خوانندگان موسيقي ايراني به جاي بازرس كانون ، بازرس علي البدل هيات مديره نشسته بود كه مشخص نيست كه چه ربطي به كانون ياد شده داشت. همچنين رئيس هيات مديره كانون خوانندگان به جاي گزارش به مجمع عمومي براي تخلف بازرس به هيات مديره اصلي گزارش دادند و اين نشان مي دهد كه دوستان ما در هيات مديره اين كانون ( كه يك تن از آنان درس حقوق خوانده و يك تن ديگر نيز به دليل بودن در كسوت حسابرس خبره بايد صدها اساسنامه را زير و رو كرده باشند ) يا چندان در بند رعايت اساسنامه نيستند و يا اينكه نمي خواهند مطابق قانون و اساسنامه كار كنند.
با توجه به اين كه در دور تازه اين كانون هم همان تركيب قبلي راي آوردند ، لذا انتظار طبيعي آن است كه در دوره هاي بعدي به اين موارد توجه شود.
يك عضو كانون خوانندگان ايراني خانه موسيقي
آذر هاشمي، داريوش پيرنياكان، نصرالله ناصح پور، هنگامه اخوان، شفيعي و فاضل جمشيدي عكس: مسعود خامسي پور