دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۲۴ - Jul 3, 2006
سياسي
Front Page

با ابلاغ سياستهاي راهبردي بند «ج» اصل ۴۴ قانون اساسي از سوي رهبر معظم انقلاب
نحوه واگذاري ۸۰ درصد سهام
بنگاههاي بزرگ دولتي تعيين شد
ايرنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي  سياستهاي كلي بند ج اصل چهل و چهار قانون اساسي را درباره توسعه بخشهاي غيردولتي از طريق واگذاري فعاليتها و بنگاههاي دولتي به رؤساي سه قوه و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ابلاغ كردند.
متن ابلاغيه رهبر معظم انقلاب درباره سياستهاي كلي بند ج اصل چهل و چهار به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
بند ج سياستهاي كلي اصل ۴۴قانون اساسي ج.ا.ا: با توجه به ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادي كشور مبتني بر اجراي عدالت اجتماعي و فقرزدايي در چارچوب چشم انداز ۲۰ساله كشور
- تغيير نقش دولت از مالكيت و مديريت مستقيم بنگاه به سياستگذاري و هدايت و نظارت
- توانمندسازي بخشهاي خصوصي و تعاوني در اقتصاد و حمايت از آن جهت رقابت كالاها در بازارهاي بين المللي
- آماده سازي بنگاههاي داخلي جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهاني در يك فرايند تدريجي و هدفمند
- توسعه سرمايه انساني دانش پايه و متخصص
- توسعه و ارتقاء استانداردهاي ملي و انطباق نظام هاي ارزيابي كيفيت با استانداردهاي بين المللي
- جهت گيري خصوصي سازي در راستاي افزايش كارايي و رقابت پذيري و گسترش مالكيت عمومي  و بنا بر پيشنهاد مجمع تشخيص مصلحت نظام بند ج سياستهاي كلي اصل ۴۴قانون اساسي ج.ا.ا. مطابق بند ۱ اصل ۱۱۰ ابلاغ مي گردد.
- واگذاري ۸۰ درصد از سهام بنگاههاي دولتي مشمول صدر اصل ۴۴به بخشهاي خصوصي شركتهاي تعاوني سهامي عام و بنگاههاي عمومي  غيردولتي به شرح ذيل مجاز است:
۱- بنگاههاي دولتي كه در زمينه معادن بزرگ، صنايع بزرگ و صنايع مادر (از جمله صنايع بزرگ پايين دستي نفت و گاز) فعال هستند به استثناي شركت ملي نفت ايران و شركت هاي استخراج و توليد نفت خام و گاز
۲ - بانكهاي دولتي به استثناي بانك مركزي ج.ا.ا.، بانك ملي ايران، بانك سپه، بانك صنعت و معدن، بانك كشاورزي، بانك مسكن و بانك توسعه صادرات
۳ - شركت هاي بيمه دولتي به استثناي بيمه مركزي و بيمه ايران
۴ - شركتهاي هواپيمايي و كشتيراني به استثناي سازمان هواپيمايي كشوري و سازمان بنادر و كشتيراني
۵ - بنگاههاي تامين نيرو به استثناي شبكه هاي اصلي انتقال برق
۶ - بنگاههاي پستي و مخابراتي به استثناي شبكه هاي مادر مخابراتي، امور واگذاري فركانس و شبكه هاي اصلي تجزيه و مبادلات و مديريت توزيع خدمات پايه پستي
۷ - صنايع وابسته به نيروهاي مسلح به استثناي توليدات دفاعي و امنيتي ضروري به تشخيص فرمانده كل قوا
- الزامات واگذاري:
الف) قيمت  گذاري سهام از طريق بازار بورس انجام مي شود
ب) فراخوان عمومي  با اطلاع رساني مناسب جهت ترغيب و تشويق عموم به مشاركت و جلوگيري از ايجاد انحصار و رانت اطلاعاتي صورت پذيرد.
ج) جهت تضمين بازدهي مناسب سهام شركتهاي مشمول واگذاري، اصلاحات لازم در خصوص بازار، قيمت  گذاري محصولات و مديريت مناسب بر اساس قانون تجارت انجام گردد.
د) واگذاري سهام شركتهاي مشمول طرح در قالب شركتهاي مادر تخصصي و شركت هاي زيرمجموعه با كارشناسي همه جانبه صورت گيرد.
ه) به منظور اصلاح مديريت و افزايش بهره وري بنگاههاي مشمول واگذاري با استفاده از ظرفيتهاي مديريتي كشور اقدامات لازم جهت جذب مديران باتجربه، متخصص و كارآمد انجام پذيرد.
فروش اقساطي حداكثر ۵ درصد از سهام شركتهاي مشمول بند ج به مديران و كاركنان شركتهاي فوق مجاز است.
و) با توجه به ابلاغ بند ج سياستهاي كلي اصل ۴۴و تغيير وظايف حاكميتي، دولت موظف است، نقش جديد خود در سياستگذاري، هدايت و نظارت بر اقتصاد ملي را تدوين و اجرا نمايد.
ي) تخصيص درصدي از منابع واگذاري جهت حوزه هاي نوين با فناوري پيشرفته در راستاي وظايف حاكميتي مجاز است.
سيد علي خامنه اي

در جمع خبرنگاران مطرح شد
گزارش وزير اطلاعات از وضعيت امنيتي كشور
004443.jpg
گروه سياسي - حجت الاسلام والمسلمين محسني اژه اي، وزير اطلاعات دولت نهم، صبح ديروز در اولين مصاحبه مطبوعاتي اش شركت كرد. به گزارش منابع خبري در اين نشست وي در ابتدا گزارشي از عملكرد اين وزارتخانه ارائه كرد. در ادامه، پرسش هاي خبرنگاران آغاز شد، كه طيف متنوعي را دربرمي گرفت. مسائلي همچون تجمعات غيرقانوني، ناآرامي هاي برخي مناطق، باندهاي جاسوسي و ...
مردم بايد بدانند
غلامحسين محسني اژه اي گفت: مردم بايد در جريان آنچه كه مربوط به سرنوشت آنهاست، قرار گيرند و اين نحوه صحيح اطلاع رساني رسانه هاست كه مردم از طريق آن اطلاعات كامل را به دست مي آورند و مي توانند به آنچه كه به آنان مي رسد، اعتماد كنند.
وي ايجاد چنين فضايي را باعث كمك به مردم، مسئولان و خود رسانه ها دانست و در پاسخ به سئوالي درباره ارزيابي عملكرد ۱۰ ماهه وزارت اطلاعات اظهار داشت: شايد خود انسان نتواند ارزيابي درستي از كار خود داشته باشد لذا ارزيابي را به مردم و ساير دستگاهها واگذار مي كنيم.
درباره گراني ها
به گزارش مهر، اژه اي در پاسخ به سئوال ديگري درباره تزلزل اقتصادي و برخي گراني ها افزود: دولت نهم با شعار عدالت، مهرورزي ، تعالي و پيشرفت همه جانبه كشور وارد ميدان شده و با تمام توان تلاش مي كند كه اين شعارها محقق گردد كه وزارت اطلاعات نيز همپاي همين سياست در تلاش است. اما با توجه به تفاوت برخي شرايط بازتعريفي در كارها داشته ايم و نسبت به اصلاح ساختار تغيير روش ها و تاكتيك ها و هماهنگي با همه دستگاهها به طور جدي اقدام كرده ايم.
وي افزود: دولت در تلاش است تا با خدمت بدون منت، به مردم همه فرصت ها و امكانات را عادلانه خصوصا در مناطق محروم توزيع كند و براي رفع بيكاري قدمهاي جدي بردارد و بديهي است كه دشمن نيز  مي خواهد تا دولت را ناكارآمد و ناموفق نشان دهد.
انجام اقدامات لازم
وزير اطلاعات در پاسخ به سئوال ديگري، به تشكيل جلسه اي از گروههاي معاند در آمريكا، اظهار داشت: امروز آمريكا نسبت به هر مقطع گذشته ، انگيزه بيشتري براي مبارزه با نظام جمهوري اسلامي دارد چرا كه اقتدار و قدرت ايران افزايش يافته و جايگاه قابل توجهي در جهان دارد و از اين جهت آمريكا تلاش مي كند تا از همه عوامل داخلي و بيروني، براي براندازي نظام حتي از طريق آموزش دادن و سازماندهي نيروها حمايت مي كند. اما وزارت اطلاعات دقيقا اين موارد را رصد و شناسايي كرده وبا شناسايي راهكارهاي دشمن در اين مقطع براي براندازي نظام ، اقدامات لازم را انجام مي دهد.
تور دشمن
وزير اطلاعات درباره دستگيري جهانبگلو نيز گفت: در اين مقطع آمريكا براندازي نرم يا همان انقلاب هاي رنگين را براي ايران و بعضي كشورهاي ديگر خصوصا در آسياي ميانه در نظر گرفته كه عده اي به اين منظوردر داخل و خارج فعاليت مي كنند تا اين هدف آمريكا محقق شود . حجم ارتباط و امكانات جهانبگلو در اين زمينه مظنونيت هايي براي وزارت اطلاعات ايجاد كرد كه منتهي به بازداشت وي گرديد و اكنون در حال تحقيق هستيم كه هنوز پرونده تكميل نشده و نتايج بعد از تكميل تحقيقات اعلام خواهد شد.
به گزارش ايسنا، وزير اطلاعات درباره بازداشت موسوي خوئيني كه به دنبال تجمع جمعي از زنان در ميدان هفت تير دستگير شد، با يادآوري اين كه درباره آخرين وضعيت پرونده  وي بايد از دادستان و قاضي مربوطه سوال شود، گفت: متاسفانه دشمن توري را باز كرده تا برخي افراد را به داخل آن بكشاند. وظيفه وزارت اطلاعات است كساني را كه ناخودآگاه و يا از روي آگاهي در اين تور قرار مي گيرند، نجات دهد و اجازه ندهد افراد، آگاهانه يا ناآگاهانه در تور دشمن قرار بگيرند. ما در اين راستا به افراد تذكراتي داديم كه خيلي از آنها اين تذكرات را پذيرفته اند. محسني اژه اي با تاكيد بر اين كه حركت موسوي خوئيني و برخي ديگر در آن روز (تجمع در ميدان هفت تير) غيرقانوني و ناصحيح بود، گفت: اين اقدام در راستاي اهداف دشمن بود. وزارت اطلاعات با همكاري برخي دستگاه ها اين حركت را خنثي كرد و همه افرادي كه در جهت بر هم زدن نظم و خواست دشمن در اين روز عمل كردند، دستگير شدند و در اختيار ضابطان قضايي قرار گرفتند.
هوشياري آذري ها
اژه اي در بخش ديگري از اين نشست مطبوعاتي به موج سواري جريان هاي ضدانقلاب در قضاياي مربوط به آذربايجان اشاره كرد و با بيان اين كه ترديدي در اين زمينه وجود ندارد، اظهار داشت: با هوشياري مردم اجازه ي سوءاستفاده در اين زمينه از دشمن گرفته شد و افرادي كه كارهاي ناشايست و خلاف اخلاق و امنيت انجام دادند، توسط دستگاه هاي اطلاعاتي شناسايي و به وسيله ي ضابطان قضايي دستگير شدند. همچنين عده اي از اين افراد كه فريب خورده بودند با اغماض مورد بخشش قرار گرفتند و آزاد شدند، تعدادي از آنها نيز هم چنان در بازداشت به سر مي برند.
وزير اطلاعات هم چنين در پاسخ به سوال ديگري درباره عملكرد وزارت اطلاعات در برخورد با روزنامه  ايران و اين كه گفته مي شود اين قضيه از نظر وزارت اطلاعات مغفول مانده بود، گفت: وزارت اطلاعات يك سري
وظايف اساسي دارد و آن اين كه مسايلي را كه بر اثر اشراف اطلاعاتي به آن مي رسد،به مسئولان ذي ربط و شوراي امنيت و در مواقع موثرتر به شوراي عالي امنيت ملي و تامين استان منتقل و اگر ضدامنيتي بود، با آن برخورد كند. درباره  موضوع روزنامه ايران نيز به هيچ وجه منفعل نبود، بلكه از نهادهاي فعال در اين زمينه بود كه در راستاي تلاش هاي اين وزارتخانه و ساير دستگاه هاي ذي ربط، برنامه اي كه دشمن چيده بود، خنثي شد.
قاچاق اسلحه
وزير اطلاعات در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، مبني بر اينكه طبق اظهارات دادستان كل كشور طي پنج سال گذشته قاچاق اسلحه به كشورمان ۵۰ درصد رشد داشته است، گفت: با توجه به اينكه افزايش قاچاق اسلحه موجب بروز نا امني خواهد شد وظيفه وزارت اطلاعات از پيش از حضور من در اين وزارتخانه نيز شناسايي باندها و كساني بوده كه اسلحه به كشور وارد و توزيع مي نمايند كه اخيرا اين مبارزه تشديد شده و تا اواخر ارديبهشت و اوايل خرداد سال جاري بيش از ۲۱۵ نفر از عوامل اصلي اين جريان دستگير شده و تعداد زيادي از عوامل نيز شناسايي شده اند كه وزارت اطلاعات در موقع مناسب به آنان ضربه خواهد زد.
اژه اي تصريح كرد: اشراف اطلاعاتي وزارت اطلاعات در اين زمينه خوب است و با يك حركت هدفدار عوامل اصلي را دستگير مي نمايد كه در ۹ ماه گذشته ۱۸۰۰ قبضه سلاح از اين افراد جمع آوري شده است.
تشكلهاي غير دولتي
وزير اطلاعات با بيان اينكه دشمن بعضي از افراد تشكلهاي غير دولتي را به خارج برده و براي براندازي به آنان آموزش مي دهد، تصريح كرد: حتي اخيرا بعضي افراد را به آمريكا دعوت كرده اند تا از آنان حمايت كرده و تحت آموزش قرار دهند كه برخي از اين افراد را اخيراً ناچار شديم دستگير كنيم.
اژه اي با بيان اين كه آمريكا به هر طريق مي خواهد از ايران انتقام بگيرد و چيزي را براي حيثيت خود به دست بياورد، به اقدامات دشمن در چند ماه گذشته عليه ايران اشاره كرد و گفت: دشمن روي مباحثي چون قوميت ها و تشكل هاي غير دولتي (NGO) حساب باز كرده است.
وضعيت عمومي
اژه اي در بخش ديگري از اظهاراتش در ارزيابي از وضعيت امنيت داخلي كشور با تاكيد بر اين كه در حال حاضر، ايران از كشورهاي استثنايي از لحاظ برخورداري از امنيت در بين كشورهاي جهان و منطقه به شمار مي آيد، گفت: البته اين امر به اين مفهوم نيست كه هيچ گونه اقدام ضد امنيتي در كشور انجام نمي شود، قاعدتا كشوري با ويژگي هاي ايران از لحاظ جمعيتي، مرزها و وضعيت كشورهاي همسايه، با مشكلات امنيتي نيز مواجه است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ايران كشوري است كه از امنيت خوبي برخوردار است، به وضعيت امنيتي آمريكا به عنوان دشمن شماره  يك ايران اشاره كرد و گفت: در حال حاضر مردم آمريكا از مسوولان اين كشور ناراضي هستند و مي گويند شما براي ما ناامني به همراه آورده ايد. وزير اطلاعات اضافه كرد: با وجود اين كه وضعيت امنيتي ايران در حال حاضر مناسب است، مواردي وجود دارد كه گر چه كم است، اما همين براي جمهوري اسلامي ايران و مردم آن زياد است و بايد تلاش كنيم همين مقدار هم نباشد.

تلاش ايران براي بازپس گيري آثار تاريخي
ايسنا:حجت الاسلام والمسلمين دري نجف آبادي، حراج لوحه هاي گلي دوران هخامنشي را اقدامي بسيار قبيح و از لحاظ مقررات و عرف بين المللي محكوم دانست و بر اتخاذ اقدامات مقتضي دستگاه قضايي و دادستاني كل كشور جهت حفظ و حراست از حقوق حقه ملت ايران در اين خصوص تاكيد كرد.
دادستان كل كشور، موضوع حراج بخشي از مآثر ملي و مواريث تمدني ملت ايران را به نفع دولت ساختگي و سفاك اسرائيل و به واسطه رأي قاضي آمريكايي، تاسف آميز و تامل برانگيز دانست و خاطرنشان كرد: اولاً بي احترامي به ميراث فرهنگي يك ملت خدشه بر حريم معنوي آحاد ملت و اتباع يك كشور بوده و از اين حيث قابل پي گيري است. ثانياً اصل وجود مواريث كهن ما كه آيينه تمدن ملت ماست در موزه  شرق شناسي دانشكده شيكاگو خود مقوله اي جدل انگيز است.
خصوصا آن كه اين آثار باستاني به صورت اماني نزد آن موزه قرار گرفته بوده است. ثالثا اين كه آثار به نفع رژيمي به حراج گذاشته مي شود كه روز به روز بر خباثت ها و جنايت هاي خود مي افزايد و طي روزهاي اخير نيز در صحنه  فلسطين اشغالي _ نوار غزه _ سوريه و ... با سوءاستفاده از معطوف شدن توجهات مردم جهان به مسايل جام جهاني و در فضاي برخاسته از سكوت رضايتمندانه شهيدان زنده حقوق بشر! و مدعيان دروغين دموكراسي و مبارزه با تروريسم، اوراق ديگري را بر پرونده  سياه موجوديت جعلي تروريسم دولتي خويش افزوده و بر تداوم روش هاي ضد بشري و غيرانساني خود تحت پوشش حمايت هاي آمريكا اصرار مي ورزد.
وي افزود: انتظار مي رود وزارت امور خارجه، دفتر حقوقي رياست جمهوري، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مجدانه و با قاطعيت موضوع را پيگيري نموده و اجازه ندهند غارتگران مواريث ارزشمند تاريخي و فرهنگي ملت بزرگ و كهن به نفع غاصبان قدس شريف و به دست يغماگران تاراج شود.
دادستان كل كشور تصريح كرد: البته وقوع اين مسئله نه آغاز اين قبيل جنايت ها بوده و نه پايان آن است بلكه بسياري از مواريث تاريخي ايران اسلامي به واسطه بي كفايتي رژيم هاي فاسد گذشته و به دست مزدوران و شيادان بين المللي به يغما رفته و اكنون نيز در معرض خطر و تهديد است، لذا از دولت و مجلس شوراي اسلامي و ديگر ارگان هاي مسئول انتظار مي رود با جديت براي ثبت و ضبط و صيانت از مواريث و مآثر ارزشمند كشور تلاش نمايند و اقدامات و تمهيدات مقتضي را در اين خصوص به عمل آورند.
دري نجف آبادي تأكيد كرد: جمهوري اسلامي و دستگاه قضايي و دادستاني كل كشور با تمام وجود از حقوق حقه ملت ايران در اين خصوص دفاع خواهد كرد و حق هرگونه اقدام مقتضي را بر خود فرض دانسته و در صورت لزوم با توجه به كنوانسيون هاي يونسكو و تعهدات بين المللي پيگيري هاي لازم را خواهد داشت و از مجامع جهاني و سازمان ملل و يونسكو انتظار مي رود تعهدات خود را نسبت به ميراث مشترك جامعه بشري مخصوصا ملت بزرگ ايران با قاطعيت ايفا نمايند.

رئيس جمهور از سفر به آفريقا بازگشت
مذاكرات احمدي نژاد با عنان ، چاوز و قذافي
004440.jpg
گروه سياسي - محمود احمدي نژاد ظهر ديروز پس از شركت در هفتمين اجلاس سران اتحاديه آفريقا و ديدار با كوفي عنان و سران ۱۸ كشور از جمله معمر قذافي، هوگوچاوز و رؤساي جمهوري گينه، مالي و نيجريه به تهران بازگشت. احمدي نژاد پس از بازگشت به تهران در جمع خبرنگاران گفت: متأسفانه در سالهاي اخير گسترش ارتباط با كشورهاي آفريقايي چندان مورد توجه قرار نگرفته و كشورهاي آفريقايي در اين ارتباط نقش درجه دوم داشته اند و من اميدوارم اين سفر آغازي براي ارتقاي روابط با كشورهاي آفريقايي باشد.
وي افزود: اگر ما در آفريقا سرمايه گذاري كنيم، نه تنها از نظر سياسي و اقتصادي به نفع ما خواهد بود بلكه اين اقدامات داراي ارزش انساني نيز هست.
سخنراني در اجلاس سران اتحاديه آفريقا
محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران كه در هفتمين اجلاس سران اتحاديه آفريقا در گامبيا شركت كرده است در سخنراني خود در اين اجلاس ضمن برشمردن چالشهايي كه مردم جهان با آن روبرو هستند به بيان برخي ريشه هاي اين چالشها پرداخت.
وي افزود: با اينكه تصميمات شوراي امنيت بايد مبتني بر عدالت و رعايت حقوق ملتها باشد اما شيوه تصميم گيري در آن تابع منافع برخي از قدرتها و بده بستانهاي سياسي است. از اين رو كمتر توانسته است ضامن صلح، امنيت و احقاق حقوق ملتها باشد. آنچه از ۶۰ سال پيش تاكنون مي بينيم، شاهد اين مدعاست. ميهمان ويژه اجلاس سران اتحاديه آفريقا با تأكيد بر اينكه چنين مناسباتي در جهان قابل دوام نيست تصريح كرد: قدرتهايي كه چنين وضعي را در جهان درست كرده اند به سرعت در حال اضمحلال هستند، دوران ابرقدرتي بسر آمده است، صداي شكسته شدن جام عمرقدرتهاي به ظاهربزرگ به گوش مي رسد و ترديدي نيست كه پيروزيهاي بزرگي به نفع ملتها در راه است. دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه اگر امروز از استعمارگران، برده داران و زورگويان ديروز خبري نيست، فردا نيز از زورگويان امروز خبري نخواهد بود،خاطرنشان كرد: مردم مي بينند به نام توسعه، دموكراسي و آزادي به كشورها حمله و سرزمين ها اشغال مي شود و مدعيان حقوق بشر زندانهاي مخفي در نقاط مختلف جهان درست و مخالفان خود را ترور مي كنند و ليبراليسم غربي در برابر جنايات رژيم صهيونيستي ساكت است و بلكه از آن حمايت مي كند و ملتهاي مختلف جهان از آسيا تا آفريقا و آمريكاي جنوبي و در بخشهايي از اروپا دائما تحقير مي شوند و زورگويان عالم از پيشرفت فني و علمي كشورهاي ديگر عصباني مي شوند و مي خواهند كشورها و ملتها را عقب مانده نگه دارند.
ديدار با كوفي عنان
كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد در ديدار با محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران، برخورد تهران را در قبال بسته پيشنهادي اروپا سازنده خواند.دبيركل سازمان ملل متحد گفت: برخورد دولت و رئيس جمهوري اسلامي ايران در قبال بسته پيشنهادي اروپا سازنده است.
وي در اين ديدار كه در حاشيه هفتمين اجلاس سران كشورهاي عضو اتحاديه آفريقا در بانجول انجام شد، ابراز اميدواري كرد كه بررسي هاي كميته هاي مختلف كاري درخصوص بسته پيشنهادي اروپا به ايران با دقت به انجام برسد و پاسخ لازم و درخور را در موعد مقرر به همراه داشته باشد.
ديدار رؤساي جمهور ايران و ليبي
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور اسلامي ايران و معمر قذافي رئيس جمهوري ليبي در حاشيه اجلاس سران كشورهاي آفريقايي در گامبيا با يكديگر ديدار و گفت وگو كردند.
معمر قذافي رئيس جمهوري ليبي ساعت ۱۹و ۴۵ دقيقه شنبه شب به وقت محلي با محمود احمدي نژاد به طور خصوصي در حالي كه فقط وزير امور خارجه ايران حضور داشت، ديدار و گفت وگو كرد.
همچنين احمدي نژاد با رؤساي جمهور گينه، مالي، نيجريه و ونزوئلا و وزير امور خارجه مصر نيز ديدار و گفت وگو كرد.

با اشاره به ديدار چهارشنبه
آصفي: لاريجاني و سولانا در تماس مستمر هستند
004446.jpg
گروه سياسي - حميدرضا آصفي در نشست هفتگي خود با خبرنگاران و درحالي كه بيشترين پرسش ها به بسته پيشنهادي و مذاكره آتي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران و رئيس كميسيون خارجي اتحاديه اروپا مربوط مي شد، چنين خبر داد كه ايران سياست وقت كشي ندارد و مشغول بررسي بسته پيشنهادي است. وي با تأييد خبر اين ديدار، اعلام كرد كه چهارشنبه هفته جاري و به احتمال زياد در يك كشور اروپايي برگزار مي شود. سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد كه ايران در كار بررسي بسته پيشنهادي جدي است و سولانا و لاريجاني در تماس مستمر هستند و آخرين تماس آنها يك روز پيشتر انجام شده است. آصفي در همين حال پاسخي به زمان دقيق ارائه پاسخ از سوي ايران نداد و باز تكرار كرد كه هرگاه كار كميته هاي بررسي و كارشناسي تمام شود، پاسخ ايران نيز اعلام خواهد شد. اين درحالي است كه بار ديگر كشورهاي حاضر در پرونده هسته اي ايران وارد تصميم گيري از طرف ايران شده اند و معاون وزير خارجه بار ديگر اعلام كرده كه ايران به زودي به پيشنهاد پاسخ مي دهد و حتي تاريخي نيز اعلام كرده است. رئيس جمهوري ايران در جريان سفر استاني خود به همدان تصريح كرده بود كه ايران اواخر مرداد ماه به اروپا پاسخ مي دهد. بحث غني سازي ايران و فشاري كه آمريكا براي تعليق به عنوان پيش شرط مي آورد، مهم ترين بحثي است كه در حال حاضر در بسته پيشنهادي ۱+۵ مطرح است و سخنگوي وزارت خارجه نيز به آمريكا اين ايراد را گرفت كه در پي انحصاري كردن سوخت هسته اي است. وي در همين حال با پرسشي درباره تصميم گيري كشورهايي چون چين و روسيه مواجه شد اما گفت كه هنوز زود است درباره مواضع كشورها قضاوت شود. اين درحالي است كه وزير دفاع آلمان در تازه ترين گفت وگوي خود با رويترز خبر داده كه ايران بايد بتواند براي تهيه سوخت هسته اي و با نظارت آژانس غني سازي اورانيوم داشته باشد. آصفي اين اظهارات را حرف نهان بسياري در اروپا خوانده كه آن را بر زبان نمي آورند اما دولت آلمان و مقامات آمريكايي بسيار برآشفته شده اند كه چرا چنين حرفي در حال حاضر مطرح مي شود. سخنگوي وزارت خارجه همچنين جنايات صهيونيست ها را در غزه محكوم كرد و خبر داد كه رئيس مجلس عراق نيز امروز وارد ايران مي شود و طي سفري پنج روزه با مقامات عالي رتبه كشور ديدار خواهد داشت. آصفي خبر داد كه از رئيس جمهوري ايران نيز براي سفر به عراق دعوت شده و همتاي عراقي احمدي نژاد اين دعوت را به عمل آورده است.

ديدار سيد حسن خميني با سيد حسن نصرالله و بشار اسد
ايسنا: سيدحسن خميني روز گذشته در ملاقات با رئيس جمهور سوريه در دمشق، وحدت مسلمانان را از مهم ترين آموزه هاي حضرت امام(ره) در رويارويي با توطئه هاي دشمنان اسلام دانست.سيد حسن خميني و بشار اسد در اين ديدار با نكوهش فشارهاي خارجي بر ايران و سوريه، روابط دو كشور را ممتاز و برادرانه توصيف و بر ضرورت گسترش آن در تمامي  زمينه ها تأكيد كردند.
بشار اسد به نقش بنيانگذار جمهوري اسلامي  و حافظ اسد، رئيس جمهور فقيد سوريه در تحكيم و تعميق روابط دو كشور اشاره و تصريح كرد: ما به امام خميني(ره) به عنوان عامل تعميق روابط ميان دو كشور مي نگريم.حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني همچنين ديداري ديگر با دبيركل حزب الله لبنان داشت.سيد حسن نصرالله با حضور در سفارت جمهوري اسلامي  ايران در دمشق با نوه امام خميني(ره) ديدار كرد.در اين ديدار كه حجت الاسلام والمسلمين اختري، سفير ايران در سوريه، آيت الله بجنوردي، حجت الاسلام والمسلمين سيد سراج الدين موسوي و  هاشمي  از اعضاي دفتر امام خميني(ره) نيز در آن حضور داشتند، نوه امام با قدرداني از دبيركل حزب الله لبنان كه براي اين ملاقات از لبنان به سوريه آمده بود، گفت: حزب الله لبنان و شما از اميدهاي مسلمانان مبارز هستيد.

يادداشت
افكار عمومي و بسته پيشنهادي اروپا
دكتر اصغر افتخاري
بسته پيشنهادي اروپا به دليل اهميت موضوعي و محتوايي آن، نيازمند بررسي دقيق مي باشد. با اين حال آنچه در اين يادداشت به آن توجه داده مي شود، كاربرد ارتباطاتي آن در حوزه افكار عمومي مي باشد. مجموع مطالعات دريافت شده - به صورت نيمه رسمي و غيررسمي- از محتواي اين بسته و تحركات سياسي - تبليغاتي طراحان آن، متعاقب ارسال بسته پيشنهادي براي جمهوري اسلامي ايران دلالت بر آن دارد كه در مقام مديريت افكار عمومي سه هدف ذيل به صورت توأمان دنبال مي شود:
۱- توجيه گري داخلي؛طراحان بسته در پي آنند تا براي شهروندان خود، اثبات نمايند كه حداكثر تلاش ديپلماتيك خود را براي حل مساله به انجام رسانده اند، لذا عواقب ناشي از نپذيرفتن اين بسته صرفا متوجه ايران است. به عبارت ديگر توجيه اعمال گزينه هاي سخت در سطح افكار عمومي داخلي دنبال مي شود.
۲- انفعال خارجي؛نوع تبليغات طراحي شده پيرامون بسته پيشنهادي، حكايت از آن دارد كه طراحان بسته تمايل دارند تا از اين طريق جايگاه جهاني ايران را تنزل داده و در نتيجه افكار عمومي را در قبال مواضع به حق ايران، به نوعي انفعال (مبتني بر سكوت، بي تفاوتي و يا همراهي با آمريكا و اروپا) دچار سازند.
۳- تعارض ايراني؛تلاش براي ايجاد گسست بين ملت و دولت ايران در موضوع پرونده هسته اي- با القاي اين مطلب كه با ارائه بسته پيشنهادي سطح بازي تغيير يافته و تصميم گيري به جمع اندكي از مديران واگذار شده - انگيزه اصلي طراحان اين بسته (در حوزه مديريت افكار عمومي) را شكل مي دهد. بيان مقولاتي از اين قبيل كه تصميم گيري در خصوص اين بسته قرار است به صورت مخفي و به دور از افكار عمومي صورت گيرد، در واقع نشان مي دهد كه اعمال فشار رواني در دستور كار بنگاه هاي تبليغاتي و دستگاه هاي ديپلماتيك بازيگر مقابل قرار دارد.
بر اين اساس، جمهوري اسلامي ايران همزمان با بررسي دقيق و به دور از تنش محتواي بسته، بايد نسبت به مديريت فضاي افكار عمومي نيز همت گمارد. انجام اين مهم، رسالت ويژه جامعه مدني است كه با نگاه به منافع ملي كشور بايد صورت پذيرد. در اين چشم انداز لازم است كه بدانيم:
۱- بسته پيشنهادي به هيچ وجه دلالت بر اتمام نقش نخبگان، كارشناسان و مردم در مديريت پرونده هسته اي ندارد.
۲- اصل گفت و گو با افكار عمومي جهاني و تبيين معضلات بسته پيشنهادي، داراي اولويت است، تا از اين طريق تصوير ارائه بسته اي جامع، منطقي و كاربردي از سوي اروپا نقد گردد و مواضع معقولانه ايران، توجيه لازم را بيابند. (طبعا رسانه هاي غيررسمي نقش مهمي در اين زمينه دارند).
۳- افكار عمومي در حوزه اروپايي و آمريكايي بايد در خصوص اين بسته توجيه گردد و فضاي يك سويه طراحي شده از سوي بنگاه هاي تبليغاتي تا حد امكان تعديل گردد.
آنچه كه نبايد از نظر دور داشت، آن است كه اگر چه مذاكرات رسمي در فضا و چارچوبي خاص و تعريف شده صورت مي گيرد، اما فضاي پيرامون سند، مقوله اي عمومي است و بايد در قالب استراتژي هاي افكار عمومي، مديريت شوند و بستن اين فضا بطور طبيعي به منافع ملي كشور آسيب وارد مي سازد. در يك كلام، دوره سكوت و تامل سياسي بايد با فعاليت موثر و هدفمند رسانه اي همراه باشد و سكوت رسانه اي اصلا توجيهي ندارد.

باشگاه احزاب
عرصه شكست؟
محمد هاشمي عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي با رد اين نظر كه انتخابات نهم رياست جمهوري، عرصه شكست احزاب بود، گفت: وضعيتي كه در انتخابات نهم رياست جمهوري رخ داد، غيرعادي بود، در اين انتخابات شاهد بوديم جناحي كه تنها ۵/۷ ميليون راي داشت، يكباره ۵/۱۷ ميليون راي را به نام خود ثبت كرد؛ از اين رو نمي توان مدعي شد كه انتخابات نهم در يك فضاي عادي برگزار شده و عرصه شكست احزاب بوده است.
تلاش هايي براي هماهنگي
در پي طرح موضوع فعاليت مجدد شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب براي انتخابات آتي، رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس نيز گفت: هماهنگي اصولگرايان براي انتخابات شوراهاي اسلامي  شهر و روستاست.محمدرضا باهنر درخصوص تشكيل شوراي هماهنگي اصولگرايان براي انتخابات آتي گفت: اين كه از نظر فيزيكي شوراي هماهنگي تشكيل شود يا تشكيلات ديگري به وجود آيد، روشن نيست.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    زادبوم    |
|   حوادث    |    بين الملل    |    سياسي    |    شهر تماشا    |    سلامت    |    شهري    |
|   دانش    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |