معاون وزير جهانگردي اندونزي:
تأثير فرهنگ ايراني دراندونزي محسوس است
گروه شهري-الهام اناري و آرش نهاوندي: جشنواره فرهنگي اندونزي با حضور ۸۰ نفر از مسئولان و كارشناسان گردشگري ايران و اندونزي صبح روز يكشنبه در فرهنگسراي نياوران افتتاح شد.
در جلسه افتتاحيه اين جشنواره معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران و معاون جهانگردي و فرهنگ اندونزي در جمع حاضران سخناني را ايراد كردند.
محمد ملك زاده معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران ضمن خيرمقدم به حاضرين در جلسه افتتاحيه سخنان خود را اين چنين آغاز كرد: ما اوقات خوشي را در اين جا سپري مي كنيم، زيرا وقت آن رسيده كه از طريق هماهنگي ميان كشورهاي جهان اسلام ما شاهد پيشرفت و رشد كشورهاي اسلامي باشيم. او سپس به تشريح روابط ميان ايران و اندونزي پرداخت: رابطه ما با اندونزي رابطه اقتصادي نيست بلكه برادرانه است.
ايران و اندونزي سال هاي سال با هم مبادله و همكاري داشته اند. اكنون نيز بايد در همه زمينه هاي ممكن از جمله گردشگري برنامه هاي مشتركي داشته باشيم، زيرا هيچ محدوديتي براي رابطه ميان دو كشور وجود ندارد و دو كشور مي توانند به راحتي در زمينه هاي مختلف با هم همكاري كنند.
يكي از اين زمينه ها توريسم است. اين در حالي است كه همه ظرفيت هاي گردشگري براي دو كشور شناخته شده نيست و بايد با انجام كارهاي كارشناسي حجم توريسم را به چند برابر افزايش دهيم، وضعيت بايد به گونه اي باشد كه توريست ها از ايران به اندونزي بروند و آنها به ايران بيايند و از ساير نقاط جهان نيز به دو كشور بروند كه رسيدن به اين مرحله نياز به تشكيل كميته گردشگري و مشخص شدن راهكارهاي عملي دارد.
معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ادامه مشتركات ديني را اصلي ترين عامل همكاري ميان كشورهاي اسلامي و زمينه ساز پيشرفت اين كشورها دانست. پس از سخنان معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، سابتار نيرواندار معاون جهانگردي و فرهنگ اندونزي نيز پشت تريبون قرار گرفت و سخنان خود را به اين شرح ايراد كرد: اجراي اين برنامه بيانگر روابط صميمانه اين دو كشور است كه پيرو مذاكرات انجام شده ميان روساي جمهور ايران و اندونزي صورت مي گيرد.
معاون وزير جهانگردي و فرهنگ اندونزي در باره هدف خود از حضور در ايران نيز گفت: مايه افتخار من است كه در اين جا فستيوال فرهنگي اندونزي را افتتاح كنم. مدارك تاريخي نشان مي دهد كه اشاعه دين اسلام و تبادلات بازرگاني باعث شده روابط دو كشور كه از قرن هفتم و پس از اشاعه دين اسلام- آغاز شده، امروزه به اين مرحله برسد كه مشاهده مي كنيد. به دليل سابقه تاريخي در رابطه با ايران تأثير فرهنگ ايراني را مي توان در استان هايي از اندونزي مشاهده كرد.
تركيب ساخت بعضي از ساختمان ها و نوشته روي سنگ قبرها را مي توان از اين تأثيرات برشمرد.تأثير ادبيات ايران بر اندونزي نيز غيرقابل انكار است. با وجود مشكلاتي كه سر راه كشورها و از جمله اندونزي قرار دارد، اين كشور آماده ارايه امكانات و تسهيلات رفاهي به مردم است.
پس از پايان سخنان اين مقام اندونزيايي هنرمندان اهل اين كشور در سالن خليج فارس با آلات موسيقي چوبي در حضور مقامات و هنرمندان به نواختن موسيقي پرداختند، با پايان گرفتن برنامه اجراي موسيقي نيز جمع حاضران به سالن كه به نمايش فرهنگ اندونزي اختصاص داده شده بود، رفتند و در آنجا از نزديك با پارچه هاي محلي و كلاً پوشاك و لباس اندونزيايي آشنا شدند، غرفه اي نيز در اين نمايشگاه وجود داشت كه غذاي اندونزي را معرفي مي كرد و كارمندان غرفه مقداري غذا را براي چشيدن به بازديدكنندگان عرضه مي كردند.پس از آنكه بازديد از نمايشگاه پايان يافت، خبرنگاران جهت اطلاع يافتن از نظرات معاون وزير فرهنگ و جهانگردي اندونزي به سالن كنفرانس مطبوعاتي فرهنگسراي نياوران رفتند.
سؤال از معاون وزير
دكتر صبري سفير اندونزي در ايران نيز معاون وزير فرهنگ و جهانگردي اندونزي را همراهي مي كرد. سابتار نيرواندار در اين جلسه طي سخناني خطاب به خبرنگاران گفت: خوشحالم كه موقعيت سفر به ايران برايم فراهم شد، اين اولين باري است كه هياتي اين چنين بزرگ از اندونزي براي افتتاح جشنواره فرهنگي به ايران آمده اند.ايران و اندونزي داراي روابطي تاريخي هستند كه از قرن هفتم هجري قمري شروع شد. اميدوارم جشنواره فرهنگي اندونزي آغاز خوبي براي ارتقاي روابط فرهنگي ميان ايران و اندونزي باشد.
هدف ديگر از اين سفر بالا بردن سطح شناخت مردم اندونزي از جاذبه هاي توريستي ايران است. به اين منظور قرار است كميته هاي مشترك جهانگردي ميان ايران و اندونزي ايجاد شود.معاون وزير فرهنگ و جهانگردي اندونزي پس از پاسخ به سؤال تعدادي از خبرنگاران به سوال خبرنگار همشهري نيز پاسخ داد.
خبرنگار همشهري از وي پرسيد: به نظر شما اين سفر كه پس از سالها از سوي مقامات بلندپايه گردشگري اندونزي به ايران انجام مي شود از نظر زماني كوتاه نيست؟
معاون وزير فرهنگ و جهانگردي اندونزي نيز در پاسخ به اين سؤال گفت: به نظرم پنج روز زمان كافي است، زيرا ما پيش از اين در ساير زمينه ها سابقه همكاري زيادي داريم و من فكر مي كنم در اين پنج روز بتوانم از اصفهان و شيراز نيز ديدن بكنم. البته سفر طولاني تر را گذاشته ام براي بعد از اين سفر مقدماتي. او در زمينه سرمايه گذاري مشترك به خبرنگار همشهري گفت: ما علاقه مند به سرمايه گذاري مشترك ميان ايران و اندونزي به ويژه در زمينه تاسيس آژانس هاي مسافرتي و آژانس هاي پروازي هستيم.
وي در بخشي از پاسخ خود به ديگر خبرنگاران گفت: در بلورجات و صنايع دستي با ايران اشتراكاتي داريم، اما در اين زمينه اطلاعات زيادي نداريم.
|