شنبه ۲۲ مهر ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۱۰۹ - Oct 14, 2006
رئيس ستاد مشترك ارتش انگليس:
نظاميان انگليسي بايد هرچه زودتر از عراق خارج شوند
گروه بين الملل - رئيس ستاد ارتش انگلستان اعلام كرد كه عراقي ها ديگر حضور سربازان انگليسي را در كشورشان تحمل نمي كنند و سربازان انگليسي بايد هر چه زودتر از عراق عقب نشيني كنند. سر ريچارد دانت، در گفتگو با روزنامه ديلي ميل با بيان اين مطلب افزود: تهاجم شبه نظاميان عراقي عليه سربازان انگليسي بيشتر شده است. وي تاكيد كرد كه برنامه ريزي براي عراق پس از پايان موفقيت آميز جنگ در اين كشور بسيار ضعيف و بيش از هر چيز براساس خوشبيني بوده است. اين اظهارات واكنش هاي وسيعي را در انگليس برانگيخت و مخالفان حضور انگليس در عراق با بهره گيري از اين اظهارات خواستار پاسخگويي مقامات انگليسي شدند. در واكنش به اين اظهارات رئيس ستاد مشترك ارتش انگليس تاكيد كرد از گفته هايش در روزنامه ديلي ميل مبني بر لزوم خروج از عراق عقب نشيني نمي كند.
ريچارد دانت در گفتگو با خبرنگار شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز در ساختمان وزارت دفاع انگليس گفت آنچه كه به نقل از من در روزنامه ديلي ميل گفته شد، پاره اي از اظهارات من بود كه موجب جنجال شد و من نمي خواستم اين موضوع اتفاق بيفتد.
ريچارد دانت درباره بخشي از اظهاراتش در مصاحبه با خبرنگار روزنامه ديلي ميل كه برقراري دمكراسي را احمقانه و دور از دسترس خوانده بود، گفت: من نخستين فردي نيستم كه اين نظر را مطرح مي كند، اگر من نخستين فرد بودم مي توانست اظهاراتم قابل توجه باشد. وي درباره اظهاراتش مبني بر افزايش خطرات تهديدكننده نظاميان انگليس در عراق و احتمال افزايش جسارت شبه نظاميان گفت: ما در حال فرار نيستيم، اما نمي توانيم سالها در عراق بمانيم و همانطوري كه گفتم ماموريت به اتمام رسيده است.
وي درباره اظهاراتش مبني بر افزايش خشونتها در عراق به علت حضور نيروهاي ارتش انگليس در اين كشور گفت منظورم از افزايش خشونتها اين بود كه در بخشي از مناطق عراق ما نمي توانيم بمانيم زيرا مورد حمله قرار مي گيريم در حالي كه در برخي ديگر از مناطق از ما استقبال مي كنند.
دولت عراق و نيروهاي اين كشور در مناطقي كه ما مورد حمله قرار مي گيريم بايد كنترل اوضاع را بدست گيرند.
اين ژنرال در گفتگو با ديلي ميل اظهار د اشته است: ما در كشوري اسلامي هستيم و موضع مسلمانان در برابر خارجيان در كشورشان كاملا مشخص است زيرا به عنوان افراد بيگانه تنها در صورت دعوت شدن به يك كشور اسلامي توسط مردم مورد استقبال قرار مي گيريم اما هنگام حمله به عراق توسط مردم اين كشور دعوت نشده بوديم.
دانت كه دو ماه پيش سمت رياست ارتش انگليس را بدست گرفت، افزود: بر همين اساس، احتمالاً بسياري از عراقياني كه در ابتدا از حضور ما در اين كشور حمايت مي كردند، اكنون ما را تحمل كرده و بسياري نيز حتي حاضر نيستند حضور ما در عراق را تحمل كنند.
اظهارات اين فرمانده ارشد نظامي  درخصوص ضرورت خروج نيروهاي اين كشور از عراق،  واكنش سريع دولت را به دنبال داشته كه علت حضور سربازان انگليسي در عراق را درخواست دولت منتخب عراق براي ادامه حضور اين نيروها اعلام كرده است.
دفتر نخست وزيري انگليس در بيانيه اي كوتاه اعلام كرد: بايد توجه داشت ادامه حضور نيروهاي انگليسي در عراق به تقاضاي دولت دمكراتيك اين كشور و بر اساس تعهد ايجادشده براي انگليس بر اساس قطعنامه سازمان ملل است.
انگليس در حال حاضر حدود هشت هزار نيروي نظامي در عراق مستقر كرده كه اكثر آنان در استانهاي جنوب اين كشور و در اطراف شهر بصره مستقر هستند.
تلفات نظاميان انگليسي در عراق به ???نفر رسيده است و سفير سابق لندن در بغداد پيش از پايان ماموريتش از بروز جنگ داخلي در عراق ناشي از خشونتهاي فرقه اي و ياغي گري مسلحانه در پي اشغال خارجي خبر داده بود.

خالد مشعل:
اسرائيل را هرگز به رسميت نخواهيم شناخت
003336.jpg
گروه بين الملل در پي انتشار اخباري مبني بر اينكه خالد مشعل رهبر سياسي حماس مخالف تشكيل دولت وحدت ملي فلسطين است، ديروز رهبر سياسي حماس با بيان اينكه خواستار تشكيل يك دولت اتحاد ملي با گروه فتح به رهبري محمود عباس است، تأكيد كرد كه اين جنبش اسرائيل را به رسميت نمي شناسد.
به گزارش آسوشيتدپرس،  خالد مشعل اظهار داشت: حماس حاضر است گلعاد شليط سرباز دستگير شده اسرائيلي را با زندانيان فلسطيني معاوضه كند.مشعل طي يك كنفرانس خبري در دمشق گفت: حماس تسليم نخواهد شد و اسرائيل را به رسميت نخواهد شناخت. اما حماس نمي خواهد به تنهايي قدرت را در دست داشته باشد.
وي افزود: راه حل واقعي تشكيل يك دولت متحد ملي، بر اساس اصول فلسطين است.رهبر سياسي حماس به طور صريح گفت: دولت متحد ملي بايد از فلسطينيان دستور بگيرد نه از آمريكا يا اسرائيل.
مشعل خاطر نشان كرد: ما هرگز علاقه اي به نگه داشتن اين سرباز اسرائيلي نداريم.ما حاضريم وي را آزاد كنيم؛ اما در ازاي يك توافق.درست همانند حزب الله و فتح كه در گذشته اسراي اسرائيلي را آزاد كردند.وي با بيان اينكه كشورهاي عربي نظير قطر و مصر در تلاش بوده اند تا درباره آزادي گلعاد شليط مذاكره كنند افزود: ما آماده توافق بر سر مبادله اسرا هستيم.
اين چيزي است كه ما به تمام ميانجي گران عرب و غيرعرب هم گفته ايم.
رهبر سياسي حماس از دولت هاي عربي خواست تا به تحت فشار گذاشتن فلسطينيان خاتمه دهند.
تأكيد مجدد هنيه بر تشكيل دولت وحدت ملي
در فلسطين
به رغم اظهارات محمود عباس و اعضاي ارشد جنبش فتح مبني بر شكست مذاكرات براي تحقق دولت وحدت ملي فلسطين، ديروز اسماعيل هنيه نخست وزير فلسطين اعلام كرد كه دولت وي بر تشكيل دولت وحدت ملي براساس منشور وفاق ملي و سند ارائه شده به وزير امور خارجه قطر تاكيد دارد.
از چندي پيش وزير خارجه قطر به عنوان ميانجي بين فتح و حماس جهت توافق بر سر اصولي مشخص براي تشكيل دولت وحدت ملي تلاشي را آغاز كرد اما پس از چندي از سوي مقامات قطري و محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين اعلام شد كه جنبش حماس و دولت هنيه با دو بند از اين اصول مخالف هستند و عملا نمي توان دولت وحدت ملي تشكيل داد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از غزه، هنيه گفت در سند ارائه شده به وزير امور خارجه قطر كه به   تازگي از غزه ديدن كرده است، بر تلاش براي تشكيل فوري دولت وحدت ملي جهت رهايي ملت فلسطين از محاصره اقتصادي تاكيد شده است.
وي بر پايبندي دولت فلسطين به اصول ملي فلسطين و رعايت مقدسات و رد به رسميت شناختن اسرائيل تاكيد كرد.
هنيه همچنين بر پايبندي دولت به حمايت از مسئله فلسطين تاكيد كرد و آن را نه فقط مربوط به فلسطينيان، بلكه مرتبط با همه عربها و مسلمانان جهان دانست.

هيأت آمريكايي براي بحث درباره مسايل دفاعي
به خاورميانه مي آيد
فارس: دولت آمريكا قصد دارد يك هيات بلندپايه را براي مذاكره درباره همكاري دفاعي با كشورهاي نفت خيز خاورميانه به اين منطقه اعزام كند.
به گزارش شبكه خبري بلومبرگ، يك هيات بلندپايه آمريكايي به كشورهاي نفت خيز خاورميانه سفر خواهد كرد تا درباره چگونگي حمايت بهتر از اين كشورها درباره آنچه حملات موشكي ايران خوانده شده است، با مقامات اين كشورها گفتگو كند.وزارت امورخارجه آمريكا اعلام كرد جان هيلن، معاون وزير امورخارجه آمريكا و پيتر رادمن، معاون وزير دفاع اين كشور و ديگر مقامات عالي رتبه شوراي امنيت ملي در كاخ سفيد، وزارت امورخارجه و دفاع، فرماندهي مركزي نيروهاي آمريكا و مقامات ستاد مشترك ارتش آمريكا قرار است روز يكشنبه 23 مهر از عمان، امارات متحده عربي و بحرين ديدار كنند. به گفته يكي از مسئولان وزارت دفاع آمريكا كه نامي از وي برده نشده است، در اين ديدارها قرار است درباره حجم تجهيزات دفاعي ساخت آمريكا در برابر حملات موشكي زميني و دريايي ايران و نيز ديگر لوازم مذاكره شود.
به گفته يكي ديگر از مسئولان وزارت دفاع اين كشور، از سيستم هاي مورد علاقه كشورهاي عربي مي توان به سيستم دفاع هوايي با موشك هاي هدايت شونده PAC-3 اشاره كرد كه در زمان جنگ خليج فارس در سال 1991 نيز مورد استفاده قرار گرفت.
بر اساس اين گزارش، مسئولان وزارت دفاع و رادمن و هيلن در هفته هاي اخير با بندر بن سلطان، رئيس سازمان امنيت ملي عربستان سعودي و صباح الاحمد الصباح، امير كويت و مسئولان قطري ديدار و درباره مشاركت هاي امنيتي ممكن گفت وگو كرده اند.

آمريكا خواهان استعفاي دولت حماس شد
گروه بين الملل– در تداوم دخالت هاي آمريكا در امور داخلي دولت و ملت فلسطين، ديروز معاون وزير خارجه اين كشور رسما خواستار استعفاي دولت كنوني فلسطين به رهبري حماس شد.
ديويد ولش، معاون وزير امور خارجه آمريكا در گفتگو با راديو سوا اظهار داشت: تنها راه برون رفت از بحران فلسطين تشكيل دولتي جديد است كه به شروط كميته چهارجانبه روند صلح خاورميانه و جامعه بين المللي پاسخ گويد و آن را بپذيرد.به رسميت شناختن موجوديت رژيم صهيونيستي، پذيرش توافقنامه هاي سابق امضا شده ميان تشكيلات خودگردان و تل آويو و دست برداشتن از مقاومت سه شرط كميته چهارجانبه براي از سرگيري كمكهاي مالي خود به فلسطيني ها اعلام شده است، حماس همچنان با اين شروط مخالفت مي كند.
ديويد ولش مدعي شد: جنبش حماس مسئول به شكست كشاندن ميانجيگري كشورهاي عربي براي
برون رفت از بحران كنوني فلسطين است و دولت حماس در برابر همه تلاشها از جمله تلاش هاي ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان و كشورهاي مصر و قطر براي احياي روند صلح و خروج از بحران كنوني سنگ اندازي كرده وآنها را نپذيرفته است و از نظر من بايد استعفا كند. وي افزود: دولت حماس تا اين لحظه همه فرصتهاي پيش روي خود را هدر داده و اگر خواهان كمك به ملت فلسطين بود قطعا ً سياست خود را كه دچار انزواي بين المللي شده است، تغيير مي داد.
برپايه اين گزارش، ولش، خالد مشعل رئيس دفتر سياسي جنبش حماس را به عنوان نخست وزير در تبعيد فلسطين توصيف كرد و خودداري حماس از پذيرش شروط كميته چهارجانبه و مواضع اين جنبش و دولت فلسطين را عامل بحراني شدن اوضاع امنيتي و اقتصادي ملت فلسطين دانست و گفت: اين امر اهميت تشكيل دولت فلسطيني منعكس كننده مباني كميته چهارجانبه را دوچندان مي كند.
انتقاد انگليس از اسرائيل به دليل نقض مكرر حقوق فلسطيني ها
دولت انگليس روز پنج شنبه در گزارشي از نقض مداوم حقوق فلسطيني ها توسط رژيم صهيونيستي و ادامه جنايات اين رژيم در مناطق فلسطيني ابراز نگراني كرد.
وزارت امور خارجه انگليس در گزارش ساليانه خود درباره وضعيت حقوق بشر در جهان به صورت ويژه از شكست اسرائيل در اجراي توافقنامه امضا شده در نوامبر سال 2005ميلادي در زمينه مسئله حركت و عبور و مرور فلسطيني ها ابراز نگراني كرده است.
اين وزارتخانه همچنين از ادامه كشتار ملت فلسطين و شليك موشك به مناطق مسكوني در نوار غزه از سوي اسرائيل كه سبب قرباني شدن غيرنظاميان شده است، ابراز نگراني كرد.
گزارش ياد شده همچنين به عمليات شهرك سازي مستمراسرائيل در كرانه باختري رود اردن و خطرات اقدامهاي خشونت آميز شهرك نشينان و تهديدهاي آنها پرداخته است.
وزارت امورخارجه انگليس همچنين از نقض حقوق بشر در مناطق تحت حاكميت تشكيلات خودگردان فلسطين سخن گفته است.

نگاه
ادامه راه غلط گذشته
گروه بين الملل عزيز شاه محمدي: فردا يك هيأت آمريكايي ديگر نيز براي گسترش و تعميق همكاري هاي نظامي با كشورهاي عربي خاورميانه وارد منطقه مي شود. هدف اين هيأت آشكارا فروش سلاح و مهمات بيشتر به كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس است. چند روز پيش در جريان آخرين سفر وزير امور خارجه آمريكا به منطقه وزيران هشت كشور عرب (شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس و كشورهاي اردن و مصر) با همتاي آمريكايي خود درباره ايجاد يك ائتلاف جديد براي مقابله با ايران، حماس، سوريه و حزب الله لبنان تشكيل جلسه دادند. آمريكا رسما اعلام كرده است كه پس از شكست اسرائيل در لبنان، بايد حمايت از دولت هاي ميانه روي عرب در دستور كار قرار گيرد. كشورهاي ميانه روي عرب همان كشورهايي هستند كه جملگي روابط دولتي استراتژيك با آمريكا دارند اما پس از واقعه يازده سپتامبر آمريكا درصدد برآمد با طرح خاورميانه بزرگ و شعارهايي مثل دمكراسي سازي، دولت سازي و ملت سازي سياست تغيير رژيم را در آن كشورها اجرا كند. نكته ديگر آنكه دولت هاي ميانه روي عرب، در كشورهايي حكومت مي كنند كه آمريكا در نزد افكار عمومي مردم اين كشورها، دولتي منفور، بي اعتبار و منزوي است و نفرت مردم اين كشورها از سياست هاي واشنگتن به معضلي در وزارت امور خارجه آمريكا تبديل شده است.
آمريكا از چندي پيش براي خلاصي از اين وضعيت، جنگ سرد جديدي را در خاورميانه تدارك مي بيند. مدل اين جنگ سرد، روابط اروپاي شرقي با شوروي در دهه هفتاد و هشتاد ميلادي است. در اين مدل، ايران در جايگاه شوروي و دولت هاي به اصطلاح ميانه روي عرب در جايگاه كشورهاي اروپاي شرقي قرار مي گيرند كه لاجرم آمريكا بايد از آنها حمايت كند.
در اين مدل به جاي ديوار برلين، كه ديواري محسوس و فيزيكي بود نيز ديواري از ترس و بي اعتمادي ميان ايران و كشورهاي عرب كشيده مي شود. براي ايجاد فضاي جنگ سرد ميان كشورهاي عربي، روي شيعه بودن ايران، روي توانايي هسته اي ايران، روي قدرت اقتصادي و سياسي ايران و خلاصه براي ترساندن كشورهاي منطقه از ايران بسيار تلاش مي شود.
شيطنت هايي مثل اقدام نشريه آمريكايي نشنال جئوگرافيك در تغيير نام خليج فارس فقط براي ايجاد بدبيني ميان ملت هاي منطقه بود.
گرچه سياست تفرقه بينداز و حكومت كن، سياستي كهن و نام آشناست، اما كارايي آن ما را وادار مي كند كه همواره آن را مورد توجه قرار دهيم. ايجاد تفرقه ميان كشورهاي منطقه بي شك در دستور كار قرار دارد.
از جنبه نظامي نيز آمريكا نوعي سازمان ناتوي خاورميانه اي را به كار گرفته است.
ناتو در كشورهاي خاورميانه خوشنام نيست. لذا ذكري از آن به ميان نمي آيد اما كاركرد آن مورد توجه و اجراست. آمريكا در حال حاضر با همه كشورهاي عربي خاورميانه به جز سوريه رابطه نظامي و امنيتي عميق دارد و پس از حمله عراق به كويت در سال 1991 با كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس، پيمان امنيتي و نظامي امضا كرده است. حضور دريايي، هوايي و زميني آمريكا در منطقه قابل توجه است، اما بخش نظامي، استراتژي ايجاد جنگ سرد ميان ايران و كشورهاي عرب ايجاب كرده است. هيأت نظامي آمريكايي، سياهه اي از سلاح هاي مختلف را براي فروش به منطقه ارائه كند. سياست فروش سلاح و مهمات آمريكايي در نيم قرن اخير در منطقه وجود داشته است. اين سياست غلط هيچگاه نتوانسته است منافع استراتژيك آمريكا را تأمين كند، شايد منافع شركت هاي آمريكايي را تأمين كرده باشد، اما خود باعث انزجار بيشتر مردم منطقه از سياست آمريكا شده است.

كوتاه ازسياست جهان
افزايش حملات انتحاري طالبان عليه نيروهاي ناتو
در افغانستان
گروه بين الملل- با افزايش فعاليت نيروهاي طالبان در افغانستان، هر روز بر ميزان حملات انتحاري اين گروه افزوده مي شود.بنا بر آمار طي چند ماه گذشته خشونت ها در افغانستان به شكل قابل ملاحظه اي افزايش يافته و اين در حالي است كه طالبان اعلام كرده براي حملات خود به شيوه انتحاري و استفاده از تجهيزات كنترل از راه دور روي آورده است.

بروز بحران سياسي ميان فرانسه و تركيه
همشهري آنلاين: يك بحران سياسي ميان فرانسه و تركيه در حال شكل گرفتن است. پس از آنكه نمايندگان مجمع ملي فرانسه طرح مجازات حبس و جريمه نقدي براي انكاركنندگان نسل كشي ارامنه را در روز پنجشنبه 20 مهر، به تصويب رساندند، دولت تركيه آن را "ضربه اي جدي" به روابط بين دو كشور خواند و گروه هاي مختلف سياسي در اين كشور تظاهراتي را در محكوميت مصوبه پارلمان فرانسه برگزار كردند.دولت تركيه گفته است كه تصويب قانوني كه براي انكار كنندگان نسل كشي ارامنه مجازات زندان و جريمه نقدي پيش بيني مي كند ناقض اصل آزادي بيان است؛ در حالي كه اتحاديه اروپا تاكيد داشته كه تركيه بايد اين اصل را به طور كامل به اجرا بگذارد.

پاكستان: قرارداد ان.پي.تي را امضا نخواهيم كرد
ايرنا: خانم تسنيم اسلم سخنگوي وزارت خارجه پاكستان ديروز جمعه گفت: به علت اين كه قرارداد ان.پي.تي مبتني بر منافع پاكستان نيست، آن را امضا نخواهيم كرد.وي در گفت وگو با خبرنگاران حضور رياض محمد خان قائم مقام وزير خارجه پاكستان در وين و مذاكره مشروط براي امضا كردن اين پيمان را رد كرد.

انتقاد وزير دادگستري سوئيس از قانون هولوكاست
گروه بين الملل - انتقاد كريستوف بلوخر وزير دادگستري سوئيس از قانون هولوكاست موجب بروز جنجال در اين كشور و اتحاديه اروپا شد.
وزير دادگستري سوئيس در سفر به تركيه اعلام كرد كه تا در قانون ضدنژادپرستي كشور كه بخشي از آن مربوط به انتقاد از هولوكاست مي باشد تجديدنظر كند.در قانون سوئيس نيز همانند بيشتر كشورهاي آلماني زبان، انتقاد از هولوكاست جرم و در زمره اقدامات ضد نژاد پرستي تلقي مي شود.


رقابت روسيه و آمريكا براي ساخت نيروگاه اتمي
در مصر
واحد مركزي خبر: منابع خبري در مسكو از رقابت روسيه و آمريكا براي كسب امتياز ساخت سه نيروگاه انرژي اتمي در مصر خبر مي دهند.
رقابت درحالي ميان روسيه و آمريكا براي ساخت نيروگاه هاي اتمي مصر شدت يافته است كه رشيد محمد رشيد وزير بازرگاني و صنايع مصر در آستانه سفر به مسكو به خبرنگاران گفت: روسيه از شانس بيشتري براي مشاركت در اجراي نيروگاه هاي اتمي مصر، انتقال فناوري هاي هسته اي صلح آميز و ارسال تجهيزات نيروگاهي موردنياز به قاهره برخوردار است.

بانكدار بنگلادشي برنده جايزه صلح نوبل شد
گروه بين الملل – محمد يونس بانكدار معروف انگليسي و بانكي كه وي بنيانگذار آن است امسال جايزه صلح نوبل را به دست آوردند.
بانك گرامين بنگلادش و بنيان گذار آن به پاس تلاش هاي ريشه اي براي پايان دادن به فقر در جهان توانستند به جايزه صلح نوبل برسند.كميته پنج عضوي اعطاكننده جايزه صلح نوبل همزمان با اعلام محمد يونس و بانك گرامين به عنوان برندگان جايزه صلح نوبل در سال  ۲۰۰۶ اظهار داشت: يونس و بانك گرامين از اين سو تا آن سوي مرزهاي فرهنگي و تمدن بشر نشان دادند كه حتي فقيرترين انسان ها در اقشار كم درآمد نيز مي توانند توسعه و پيشرفت را كسب كنند.
كميته نوبل ضمن بيان اين مطلب كه هدف محمد يونس ريشه كن ساختن فقر در جهان بوده است، افزود: صلح پايدار حاصل نخواهد شد مگر آنكه گروه هاي جمعيتي به جستجوي راه هايي جهت ريشه كن ساختن فقر بپردازند.

شوراي امنيت خود را براي تصويب قطعنامه بر ضد كره شمالي آماده مي كند
گروه بين الملل– پس از ديدار جرج بوش رئيس جمهور آمريكا و تانگ جياهوآن وزير امور خارجه چين، معاون مشاور امنيت ملي آمريكا گفت، چيني ها آمده بودند بگويند اتخاذ تدابير شديد براي بازگرداندن كره شمالي به مذاكرات مثبت را ضروري مي دانند.ژاپن حتي منتظر اقدامات بين المللي نشد و از روز جمعه تصميم گرفت به مدت شش ماه مجازات هايي را بر ضد كره شمالي اعمال كند. براساس تصميم دولت ژاپن، ورود كامل كالاهاي كره شمالي به خاك ژاپن ممنوع مي شود و همچنين كشتي هاي كره اي حق ورود به بنادر ژاپن را ندارند و از ورود اتباع كره شمالي به خاك ژاپن نيز جلوگيري به عمل مي آيد.
با توافق آمريكا و چين، آمريكا با فشار ژاپن پيش نويس قطعنامه اي را بر ضد كره شمالي ارائه كرده كه امروز شنبه ممكن است به تصويب برسد. آمريكا در اين قطعنامه تلاش مي كند تا موافقت بين المللي را براي اعمال تحريم هاي تسليحاتي بر ضد كره شمالي و تحت كنترل و بازرسي قرار دادن واردات و صادرات اين كشور، اعمال تحريم هاي اقتصادي و مالي، بستن حساب هاي مقامات و يا سازمان هاي اين كشور به دليل در ارتباط بودن با برنامه هاي هسته اي پيونگ يانگ جلب كند. گرچه همواره بر حل و فصل مسالمت آميز مسئله كره شمالي تأكيد مي شود، اما طرح پيش نويس قطعنامه در چارچوب فصل هفت منشور سازمان ملل كه توسل به زور را هم مجاز مي داند، تدوين شده است.
خارج از سازمان ملل نيز مذاكرات فشرده اي در باب آزمايش هسته اي كره شمالي در جريان است. در اين جهت، رئيس جمهور كره جنوبي با سفر به پكن با همتاي چيني خود به مذاكره نشست. چين متحد نزديك كره شمالي محسوب مي شود و كره جنوبي نيز سياست مدارا را با همسايه كمونيست خود همواره در پيش گرفته است. اما در هر حال پكن و سئول كم و بيش درباره اعمال فشار به كره شمالي هم نظر هستند. در عين حال، قرار است در روزهاي آينده نخست وزير روسيه نيز به كره جنوبي سفر كند و خبرگزاري كيودو ژاپن از سفر آينده وزير امور خارجه آمريكا به چين، كره جنوبي و ژاپن خبر داده است.

مقابله تركيه و آمريكا با پ.ك.ك
مهر: نماينده ويژه آمريكا در طرح مقابله با تروريسم پس از ديدار با اديب بشير همتاي ترك خود در حاشيه نشستي كه در تركيه منعقد شد، بر تطابق ديدگاه ها در مورد سازوكارهاي مقابله با حزب كارگران كردستان تركيه از جمله استفاده از عمليات نظامي تاكيد كرد.
به گزارش شبكه خبري العالم، جوزف رالستون در اين باره اظهار داشت: در اين نشست همچنين با لزوم مشاركت نماينده اي از عراق در نشست هاي آتي موافقت شد.خبرنگار العالم در آنكارا تاكيد كرد: اعلام توافق در مورد مشاركت عراق در اين نشستها، در زمان مناسب نشان دهنده وجود اختلافاتي با بغداد است كه روز دوشنبه بين نوري المالكي نخست وزير عراق و مسئولان ترك در آنكارا مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
اين گزارش حاكي است، از آنجا كه نماينده عراق در اين نشست حضور نداشت، اظهارات مطبوعاتي مسئولان ترك و آمريكايي درباره سازوكارهاي مقابله با حزب كارگران كردستان تنها در حد يك تئوري غيرقابل اجرا خواهد ماند.
تركيه اصرار داشت كه اين نشست دوجانبه برگزار شود؛ هرچند سفر قريب الوقوع نوري المالكي نخست وزير عراق به تركيه سرنوشت مقابله با حزب كارگران كردستان را مشخص خواهد كرد.
در همين حال، نخست وزيرعراق هفته آينده در صدر يك هيأت بلندپايه براي ديدار و گفت وگو با مقام هاي تركيه درباره مناسبات دوجانبه و اوضاع منطقه اي و بين المللي به آنكارا سفر مي كند.

بين الملل
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
سلامت
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |