رئيس جمهور در مراسم قدرداني از 50 صادركننده نمونه تأكيد كرد:
بخش سياسي بايد پشتوانه بخش اقتصادي كشور باشد
* جلسه ويژه با حضور وزيران اقتصادي براي حل مشكل
صادركنندگان تشكيل مي شود
|
|
گروه اقتصادي علي ابراهيمي: مراسم روز ملي صادرات ديروز در مراسمي با حضور رئيس جمهوري، وزراي بازرگاني و صنايع و معادن و صادركنندگان و تشكل هاي صادراتي برپا شد. در اين مراسم از 47 صادر كننده و 3 تشكل صادراتي نمونه با اهداي لوح و تنديس قدرداني شد. رئيس جمهوري كه به دليل تداخل برنامه هاي خود با همايش روز ملي صادرات با تأخير در اين مراسم حضور يافت با اشاره به روند رو به رشد صادرات غير نفتي، صادركنندگاني را كه طي دو تا 3 سال اخير با خطر كردن در بازار پر آشوب صادرات، جهش صادراتي را ايجاد كرده اند قابل ستايش و تقدير دانست.
محمود احمدي نژاد با اشاره به روند رو به رشد توسعه صادرات غير نفتي گفت: تا پايان سال جاري نيز هدف 15 ميليارد دلاري اعلام شده از سوي وزير بازرگاني در سايه كار و تلاش بيشتر محقق خواهد شد؛ چرا كه دستيابي به اين هدف با توجه به ظرفيت هاي داخلي مقدور است. وي با اشاره به بازارهاي مناسب صادرات غير نفتي كشورمان در كشورهاي آمريكاي جنوبي، آفريقا و كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز گفت: در آمريكاي جنوبي بازار چند ده ميليارد دلاري خوبي براي كالاهاي ايراني وجود دارد و من به پشتوانه شما صادركنندگان در سفر به ونزوئلا قول همكاري داده ام. همچنين با توجه به قرابت هاي فرهنگي در آفريقا بازار بكري براي كالاهاي ايران وجود دارد و در كشورهاي CIS نيز با توجه به افزايش قيمت نفت و روند مصرفي اين كشورها بازار بسيار مناسبي براي كالاهاي ايراني خصوصاً در زمينه محصولات تازه كشاورزي وجود دارد.
احمدي نژاد با بيان اينكه بايد بخش سياسي دولت پشتوانه و هماهنگ با بخش اقتصادي باشد، گفت: نگاه بخش سياسي بايد در جهت حمايت از صادرات باشد و بر همين اساس ما نيز معيارهاي ارزيابي سفرا را تغيير داده و بر اين مبنا ارزش گزاري كرده ايم. همچنين صادركنندگان بايد با برگزاري جلسات تخصصي با وزارت اقتصاد، گمرك و موسسه استاندارد بي پرده مشكلات خود را مطرح كنند؛ چرا كه قصد داريم كارها را عملياتي كنيم و در اين جهت بايد بدون تعارف پيش رفت.
رئيس شوراي عالي صادرات با اشاره به مشكلات صادركنندگان در استفاده از تسهيلات بانكي، گفت: بايد وزراي بازرگاني و صنايع و معادن با برگزاري جلسه ويژه اي با حضور صادركنندگان، مشكلات آنها را در زمينه استفاده از تسهيلات بانكي رفع كنند؛ چرا كه تأخير در تخصيص اين تسهيلات باعث از دست رفتن ترجيح اقتصادي كالاها مي شود و اگر صادركننده اي 3 ماه براي دريافت تسهيلات و مجوزها معطل بماند، فرصت از دست مي رود.
افزايش ضمانت ريسك كالاهاي ايراني در سال آينده
در اين مراسم، همچنين وزير بازرگاني با اشاره به اهداف برنامه هاي توسعه در زمينه توسعه صادرات غيرنفتي، گفت: طي برنامه اول 45 درصد، برنامه دوم 4/26 درصد و در برنامه سوم 93 درصد اهداف توسعه صادرات غيرنفتي محقق شده و براي تحقق اهداف برنامه چهارم در توسعه صادرات غيرنفتي بايد حجم صادرات غيرنفتي در پايان برنامه به 8/52 ميليارد دلار برسد. وي با اشاره به تجارت 10 هزار ميليارد دلاري كالا در سطح جهان گفت: اين ميزان مبادلات كالا در سايه حمايت هاي دولت صورت مي گيرد و بايد سهم 3 درصدي كنوني ضمانت صادرات در كشور افزايش يابد. اكثر صادرات به كشورهاي كم ريسك با پوشش 10 تا 15 درصدي صورت گرفته در حالي كه صادرات ما به كشورهاي پرريسك با سهم ضمانت 3 درصدي صورت مي گيرد و اين امر در بودجه سال 86 پيش بيني و به آن توجه جدي خواهد شد.
|