قاليباف:
نيمي از خانه هاي
در حال ساخت تهران
مقاوم نيست
مديرعامل مترو: تأخير در تخصيص اعتبار، متروي تهران را
با زيان هاي غيرقابل جبران روبه رو مي كند
سما: شهردار تهران گفت: حلقه گمشده موضوع كاهش خطرپذيري در مقابله با سوانح طبيعي، ارتباط آن با توسعه پايدار است.
محمدباقر قاليباف صبح ديروز در مراسم افتتاح اولين همايش مقابله با سوانح طبيعي كه در دانشكده فني دانشگاه تهران آغاز به كار كرد، افزود: امروز كه دنبال توسعه پايدارهستيم و در اين راه سرمايه گذاري كرده و كار انجام مي دهيم بايد رابطه بين كاهش خطرپذيري و توسعه پايدار را به طور دقيق در همه مراكز تصميم سازي و تصميم گيري رعايت كنيم.
بقيه از صفحه اول
وي در ادامه گفت: كشور ما جزو يكي از 15 كشور حادثه خيز دنياست به همين دليل موضوع خطرپذيري و پيشگيري را بايد به صورت جدي دنبال كنيم.وي حوادث را به سه بخش قبل از وقوع، زمان وقوع و بعد از وقوع تقسيم كرد و گفت: ما در عرصه مسائل مديريتي و تصميم گيري دچار مشكل هستيم و بايد هر چه زودتر اينها را حل و فصل كنيم.
شهردار تهران سپس به بحث مربوط به ساخت و ساز اشاره كرد و گفت: زماني كه آيين نامه اي در رابطه با ساخت و ساز وجود نداشت فكر مي كرديم مشكل از اينجاست اما از زماني كه آيين نامه ها تنظيم و ابلاغ شده چرا در سيستم اجرايي كنترل و نظارت صورت نمي گيرد.
قاليباف در ادامه افزود: به جرأت مي توان گفت كه امروز بيش از 50درصد ساختمان هايي كه در سطح شهر در حال احداث هستند در مقابل زلزله مقاوم نيستند. اين در حاليست كه ما به دنبال اين هستيم كه در يك پروسه 15 يا 20 ساله شهر را مقاوم كنيم.وي اظهار داشت: به نظر من چيزي كه امروز بسيار بايد در كشور مورد توجه قرار گيرد نقش مديريتي در كارهاست. براي مثال در ارتباط با بتن و علم بتن دچار كمبود دانش فني نيستيم ولي در بكارگيري و اجراي اين دانش در صحنه عمل دچار مشكليم كه عمدتاً اين موضوع به مسائل مديريتي ما برمي گردد.به گفته شهردار تهران ما در بخش هاي ديگر از جمله محيط زيست و سه موضوع آب، خاك و هوا نيز دچار مشكليم و در اين زمينه ها يا تصميم نمي گيريم و يا اگر تصميمي گرفته مي شود قدرت اجرا در ميدان عمل را نداريم و اين مهمترين ضعف ماست.
قاليباف معتقد است در عرصه مديريت در لوپي افتاديم كه نيازمند برنامه ريزي عالمانه و تصميم گيري تحولي و شجاعانه اما منطبق بر پايگاههاي علمي و انقلابي هستيم .وي در ادامه به حادثه زلزله رودبار اشاره كرد و گفت: در آن زلزله نزديك به 22 هزار نفر جان باختند اما هم اكنون ما در تصادفات سالانه قريب به 26 هزار نفر كشته مي دهيم و همچنين عملكرد ما در موضوعات بهداشتي و خيلي از موضوعات ديگر نيز قابل قبول نيست به همين دليل بيش از هر چيز نيازمند مديريت درست و صحيح در عرصه هاي مختلف هستيم و فرهنگسازي براي مديران و شهروندان مهم است و اين با كمك رسانه ها ميسر مي شود به طوري كه منابع مالي و انساني كشور ما جوابگوي اين اقدامات است.
|