هشدار رئيس كميسيون زيست شهري شوراي شهر؛
شبكه فاضلاب تهران تا 30 سال ديگر هم تكميل نمي شود
با وجود گذشت 12 سال فقط 25 درصد از كل شبكه فاضلاب شهر تهران اجرا و تنها 13 درصد از جمعيت تهران را شامل شده است
|
|
گروه شهري - رئيس كميسيون فرهنگي، اجتماعي و زيست شهري شوراي اسلامي شهر تهران نسبت به پيامدهاي زيست محيطي ناشي از تاخير در تكميل شبكه فاضلاب پايتخت هشدار داد و خواستار تامين بودجه مورد نياز از سوي دولت شد.
به گزارش همشهري، رسول خادم ديروز در يك كنفرانس مطبوعاتي گفت: با وجود دستور كتبي رئيس جمهوري و گذشت حدود 10 ماه از سال، هنوز يك ريال از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي براي توسعه و تكميل شبكه فاضلاب تهران اختصاص نيافته است و اين در حاليست كه برابر اعلام شوراياري ها، مشكل فاضلاب جزو 10 مشكل اساسي محلات تهران به ويژه در جنوب شهر به شمار مي رود.
وي گفت: احداث شبكه فاضلاب شهر تهران با 45 سال تاخير از سال 73 آغاز شده و طبق زمان بندي بايد ظرف 23 سال 9 هزار كيلومتر شبكه اصلي و فرعي فاضلاب در تهران تكميل شود، ولي با وجود گذشت 12 سال تنها 25 درصد از كل شبكه فاضلاب شهر تهران اجرا و تنها 13 درصد از جمعيت تهران را شامل شده است در حالي كه هم اكنون بايد نيمي از اين پروژه تكميل مي شد. وي با بيان اينكه حفاظت از محيط زيست، ارتقاي بهداشت عمومي، جلوگيري از آلودگي سفره هاي آبهاي زيرزميني و كشت و كار اطراف تهران از جمله اهداف مهم ايجاد شبكه فاضلاب است و تكميل و توسعه شبكه فاضلاب در تهران با برنامه چهارم توسعه فاصله جدي دارد، گفت: بر اساس ماده 61 قانون برنامه چهارم توسعه 40 درصد از شبكه فاضلاب بايد تا پايان اين برنامه تكميل شود؛ اما در حالي كه سه سال به پايان برنامه چهارم باقي مانده، فقط 25 درصد از شبكه فاضلاب تكميل شده است.
رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي و زيست شهري شوراي شهر همچنين افزود: طبق برنامه چهارم توسعه، دولت مكلف است سالانه اعتباري حدود 50 ميليارد تومان به شركت آب و فاضلاب تهران اختصاص دهد و از طريق دريافت وام بانك جهاني شبكه فاضلاب توسعه يابد و تكميل شود.
خادم تصريح كرد: حتي در صورت تخصيص 50 ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده ، 20 سال زمان براي جبران تاخير تكميل شبكه فاضلاب تهران نياز است كه در حقيقت تكميل اين پروژه بيش از 30 سال به طول خواهد انجاميد.
به گفته وي در زمان دولت هشتم نيز عليرغم پيگيريهاي فراوان تنها يك ميليارد تومان به شركت فاضلاب براي تكميل اين پروژه اختصاص يافت كه از اين رقم نيز فقط 400 ميليون تومان جذب شد. خادم با اشاره به اين كه سال 84 پيش بيني كرديم كه با روند تخصيص اعتبارات تكميل شبكه فاضلاب شهر تهران نيم قرن طول مي كشد، اظهار داشت: به دليل تاخير در تكميل شبكه فاضلاب تهران بسياري از تاسيسات شبكه آب و فاضلاب نيز فرسوده و از رده خارج مي شود و از اين طريق نيز هزينه هاي مضاعفي بر دوش دولت گذاشته مي شود.
رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر افزود: حتي شهرداري به دليل كمبود اعتبارات شركت آب و فاضلاب و كمك به آن ناچار شده بدهي ها و هزينه هاي حفاري را از شركت فاضلاب دريافت نكند تا شهروندان در سطح شهر با مشكل مواجه نشوند.
خادم گفت: هم اكنون كه در ماههاي پاياني سال هستيم از دولت انتظار داريم تا اعتبارات تكميل شبكه فاضلاب را در متمم بودجه لحاظ و به مجلس ارائه كند و رقمي را براي امسال اختصاص دهد؛ اگر چه اميد چنداني براي جذب اعتبارات وجود ندارد؛ زيرا بر اساس اطلاعات موجود، اعتبار 50 ميليارد تومان به 36 ميليارد كاهش يافته و هم اكنون نيز اين رقم به 15 ميليارد رسيده و مسلما در مجلس نيز اين رقم كاهش مي يابد و از سويي ديگر با گذشت زمان ديگر فرصتي براي جذب اين اعتبار در سال 85 وجود ندارد.
وي در عين حال تأكيد كرد: نگراني ما از بودجه سال 86 است كه مشكل امسال و سال هاي گذشته بار ديگر تكرار شود كه در آن صورت سازمان آب و فاضلاب، سال آينده حتي براي بازپرداخت وام خود با بانك جهاني با مشكل مواجه خواهد شد.
خادم گفت: هم اكنون كه دولت در حال تنظيم بودجه سال 86 است بايد دغدغه جدي شهروندان تهراني را براي تكميل شبكه فاضلاب در اولويت جدي قرار دهد، چرا كه بسياري از تبعات زيست محيطي و آلودگي سفره هاي آبهاي زيرزميني آنان را تهديد مي كند. وي افزود: هزينه هاي هر گونه تاخير در توسعه شبكه فاضلاب را مردم تهران پرداخت مي كنند، اما عليرغم دستور رييس جمهور به سازمان مديريت و برنامه ريزي به اين مساله توجه كارشناسي نشده و از اولويت اختصاص بودجه خارج شده كه تقاضا داريم حق و حقوق مردم تهران در بودجه سال آينده براي توسعه شبكه فاضلاب لحاظ شود.
به گفته خادم فاضلابهاي شهر به جنوب تهران سرازير و شهروندان مناطق جنوبي به شدت به اين وضعيت اعتراض دارند؛ اما شهرداري و شركت آب و فاضلاب پاسخي براي آنان ندارند و از سويي ديگر با پيگيري دستورات رئيس جمهوري، هيچ پيشرفتي را در حوزه شبكه فاضلاب شاهد نيستيم و اين امر تبعات منفي زيادي را به دنبال دارد.
وي تاكيد كرد: در صورتيكه سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و دولت براي تقاضاي شهروندان و دستور رئيس جمهوري در خصوص توسعه و تكميل شبكه فاضلاب اقدام نكنند، آسيبهاي زيست محيطي و بهداشتي ناشي از تاخير تكميل اين پروژه را بيان خواهيم كرد.
|