وزير بهداشت:
بيمه ها آمادگي پوشش همه نيازهاي بيماران را ندارند
فارس: وزير بهداشت گفت: مشكل نظام سلامت كشور ما نبود يك سيستم بيمه همگاني عميق است كه همه نيازهاي بيماران را تا آخر پوشش دهد در حالي كه بيمه ها اكنون اين آمادگي را ندارند.كامران باقري لنكراني در پاسخ به اين پرسش كه چرا رتبه سلامت ما در سازمان بهداشت جهاني 106 است، افزود: كشور ما از نظر شاخص هاي مرگ و مير كودكان و نوزادان، اميد به زندگي، پوشش شبكه مراقبت هاي بهداشتي ـ درماني و واكسيناسيون جزو رتبه هاي بالاي كشورهاست اما آنچه نقص داريم بحث عدالت در سلامت است كه به علت ضعف بيمه هاست. وي ادامه داد: مشكل ما در سيستم سلامت بحث عدالت در سلامت براي همه مردم است كه رفع آن در حيطه اختيارات وزارت بهداشت نيست بلكه نيازمند يك شبكه پوشش بيمه همگاني گسترده و عميق است. وي گفت: الان يك نفر بيمار سرطاني اگر به برخي داروهاي گران قيمت نياز داشته باشد، بيمه ها اين آمادگي را ندارند كه نيازهاي او را تا آخر پوشش دهند و فقط قسمتي از هزينه هاي او را پوشش مي دهند. وزير بهداشت افزود: بهبود شاخص عدالت در سلامت در اختيار وزارت بهداشت نيست و عمده آن در بيمه ها تعريف مي شود بنابراين بيمه ها براي جبران اين كاستي ها بايد گسترده تر و عميق تر شوند البته در يك ونيم سال اخير گستردگي بيمه ها بيش تر شده است و از 75 درصد سطح پوشش به حدود 90 درصد رسيده است اما عمق خدمات آن بايد بيش تر شود.
سرانه درمان سال آينده حداقل 7 هزار تومان
براساس اين گزارش، معاون سلامت وزير بهداشت گفت: بررسي هاي كارشناسي درباره سرانه درمان سال آينده انجام شده است و بر اساس اين كارشناسي ها سرانه درمان سال آينده بايد حداقل 7 تا 8 هزار تومان باشد.
مؤيد علويان افزود: بررسي هاي كارشناسي درباره سرانه درمان و تعرفه هاي پزشكي سال آينده در گروه هاي كارشناسي شوراي عالي بيمه در حال نهايي شدن است و با تصويب اين شورا براي تصويب در بودجه سال آينده به دولت اعلام مي شود. وي گفت: پايين بودن سرانه درمان در سال جاري وزارت بهداشت و مراكز بهداشتي ـ درماني كشور را به شدت با كسري بودجه مواجه كرد و اكنون دولت و مجلس درصدد جبران اين كسري در متمم بودجه و طرح پيشنهادي نمايندگان مجلس هستند در حالي كه اگر سرانه درمان از همان ابتدا واقعي تعيين مي شد، اين مشكلات به وجود نمي آمد.
بر اساس قانون، شوراي عالي بيمه در وزارت رفاه و تأمين اجتماعي با حضور نمايندگاني از وزارت بهداشت، بيمه ها و سازمان مديريت و برنامه ريزي، عالي ترين مرجع كارشناسي و تصميم گيري درباره سرانه درمان و تعرفه هاي پزشكي كشور است كه پس از تصويب ارقام آن در اين شورا با تصويب دولت اجرايي مي شود. سرانه درمان در سال جاري با 11 درصد افزايش نسبت به سال گذشته حدود 3900 تومان تعيين شد، در حالي كه شوراي عالي بيمه سال گذشته سرانه درمان امسال را 7 هزار تومان تعيين كرده بود.
|
|
دادگاه ويژه اطفال در كانون اصلاح
و تربيت بندرعباس افتتاح شد
گروه اجتماعي - دادگاه ويژه رسيدگي به جرائم اطفال در كانون اصلاح و تربيت شهرستان بندرعباس راه اندازي شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني قوه قضائيه، اين دادگاه در محل كانون اصلاح و تربيت شهرستان بندرعباس راه اندازي شد. قائم مقام دادگستري كل استان تشكيل دادگاه اطفال در كانون را نشان از حساسيت امر و نگاه ويژه دستگاه قضايي به رسيدگي به پرونده هاي آنان دانست.حبيبي ادامه داد: همان طور كه جدا كردن كانون اصلاح و تربيت از زندان فوائد مطلوبي داشته، جدا كردن مكان دادگاه اطفال از دادگاهها نيز مي تواند منشأ آثار مثبتي در رسيدگي به پرونده هاي آنان باشد.وي افزود: كليه اطفال متهم بايد در كانون اصلاح و تربيت نگهداري شوند و در كانون نيز بايد حداكثر تلاش صورت گيرد تا كودكان حداقل آسيب را متحمل شوند و محيط بايد به گونه اي باشد كه موجب تخريب شخصيت كودك نشود.قائم مقام دادگستري كل استان هرمزگان با اشاره به سياست هاي رئيس قوه قضائيه براي حبس زدايي گفت: بايد با استفاده از ابزارهاي قانوني بهترين مجازاتها را به عنوان جايگزين زندان در نظر بگيريم.
|
|
از سال 77 تاكنون
تعداد زنان معتاد 3 درصد رشد يافته است
ايلنا: كارشناس مركز پژوهش اعتياد دانشكده بهزيستي و توانبخشي، اعلام كرد: از سال۷۷ تاكنون، تعداد زنان معتاد در كشور 3درصد رشد يافته است.
پرويز رفيعي،گفت: براساس آمارهاي موجود در حال حاضر 7 درصد معتادان كشور را زنان تشكيل مي ژدهند. وي افزود: براساس گزارشات ارسالي در سال 77 حدود 4درصد معتادان زنان بودند.
به گفته رفيعي، اين آمارها براساس آمار دو ميليوني معتادان ارائه مي ژشود و در واقع تمام آنها در حد تخمين است. وي تصريح كرد: اطلاعات ارائه شده نيز مربوط به معتادان بسيار تابلو و بسيار شديد است.
كارشناس مركز پژوهش اعتياد دانشكده بهزيستي و توانبخشي يادآور شد: بر اين اساس، 7 درصد معتادان تابلو را زنان تشكيل داده كه اين آمار چندان بالا نيست.
|
|
ايست قلبي همچنان شايع ترين علت فوت تهراني ها
مهر: مديرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به فوت 4هزار و 479 شهروند تهراني در آذر امسال ، گفت: ايست قلبي همچنان شايع ترين علت فوت شهروندان تهراني در يك ماه گذشته بوده است.
محمود رضاييان با اشاره به فوت 4 هزار و 479 شهروند تهراني طي آذر امسال گفت: اين متوفيان شامل۲هزارو 506 مرد ، هزارو 716 زن و 257 نوزاد بوده اند كه بيشترين تعداد اين متوفيان از لحاظ سني در محدوده 65 سال به بالا با فراواني دوهزارو 280 مورد و كمترين تعداد مرگ در رده سني 5 تا 9 سال با فراواني 14 مورد بوده است. وي با بيان اينكه بيشترين متوفيان طي يك ماه گذشته از منطقه 15 با 28/5 درصد و كمترين آنها در منطقه 21 با فراواني 67/0 درصد بوده است ، افزود: زنان خانه دار با 93/28 درصد همچنان مقام اول را در ميان بيشترين متوفيان تهراني از لحاظ شغل به خود اختصاص داده اند، در حالي كه در اين مدت كمترين تعداد مرگ از لحاظ شغلي مربوط به رانندگان با فراواني 28/0 درصد بوده است. به گفته رضاييان، ايست قلبي با فراواني 69/10 درصد همچنان شايع ترين بيماري هاي علت فوت شهروندان تهراني و بيماري هاي داخلي با فراواني 17/1 درصد كمترين علل مرگ طي يك ماه گذشته (آذر) بوده است.
|
|
مراجعه به اورژانس كودكان 15 برابر افزايش يافته است
مهر: طي 6 ماهه اول سال 85 نسبت به سال گذشته، بيش از 15 هزار نفر به مراكز اورژانس طب كودكان مراجعه كرده اند.
دبير كنگره سراسري اورژانس و فوريت هاي طب كودكان گفت: اين تعداد نسبت به مدت مشابه سال 84 حدود 15 برابر افزايش نشان مي دهد.
فريد ايمان زاده، اين افزايش را نشانه وجود جهشي در امكانات و پتانسيل مراكز اورژانس طب كودكان دانست.
وي اظهار داشت: در عين حال، كمبودهايي در زمينه امكانات دستگاه هاي مختلف، داروهاي پيشرفته امروزي، كمبود نيروي پرستاري و نيروهاي كارآمد اورژانس داريم.
بنابراين گزارش، كنگره سراسري اورژانس و فوريت هاي طب كودكان با هدف تبيين وضعيت و اهميت اورژانس در طب كودكان و نيز ارتقاي سطح علمي پزشكان و با 18 امتياز بازآموزي براي متخصصان اطفال، بيهوشي، راديولوژي پزشكان عمومي و زنان از 16 تا 18 اسفند امسال در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار مي شود.
|
|
متولي كنترل كيفيت خدمات آزمايشگاهي مشخص نيست
|
|
ايسنا: ايجاد ارتباط حرفه اي بيشتر بين پزشكان و آزمايشگاه، يكپارچه و شبكه اي شدن نظام مديريت كيفيت، آموزش هاي كيفي به مديران و كاركنان آزمايشگاه ها باعث افزايش سطح علمي و كاهش خطاهاي آزمايشگاهي و اعتماد بيشتر پزشكان به نتايج آزمايشگاهي مي شود.
از سوي ديگر هر سيستمي ممكن است خطا كند اما آنچه اهميت دارد شناخت خطا و رفع آن است به همين منظور حدود 30 تا 35 سال است كه در سيستم خدمات آزمايشگاهي و بهداشتي دنيا بحثهاي كيفيت به منظور جلوگيري از بروز خطا و كاهش آن مطرح شده است.
حسين درگاهي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اين كه، عوامل بروز خطا در آزمايشگاه ها مختلفند و نبايد صرفاً خطا را در چارچوب انجام آزمايش ببينيم، گفت: خطا ممكن است حتي از قبل از مراجعه بيمار به آزمايشگاه اتفاق افتاده باشد و يا منشأ ايجاد خطا بعد از ارايه آزمايش به پزشكان و تفسير غلط نتايج آزمايش باشد. خدمات آزمايشگاهي را مي توان به سه مرحله قبل از انجام آزمايش، مرحله انجام، و مرحله بعد از انجام آزمايش كه براي هركدام اين مراحل عناصري از كيفيت ارايه شده تا از بروز خطا جلوگيري شود تقسيم نمود.
وي افزود: آماده سازي بيمار قبل از نمونه گيري از نظر نوع رژيم غذايي، ساعات ناشتا بودن ، خواب ، مصرف بعضي داروها كه تغييرات زيادي در نتايج آزمايشات ايجاد مي كنند، مصرف الكل، ورزش هاي سنگين، بيماري هاي ژنتيكي خفيف كه تعادل بيولوژيكي را بر هم مي زنند و ... بر نتايج آزمايشگاهي تاثير مي گذارد و يا فاكتورهايي از قبيل جنس ، سن ، چاقي ، نژاد ، استرس ، هيجان ، اضطراب و يا موقعيت قرار گرفتن بدن در زمان نمونه گيري همگي از جمله عواملي هستند كه اگر توسط آزمايشگاه پيش بيني نشوند و به آنها توجه نشود منجر به ايجاد خطا مي شوند.
درگاهي گفت: در مرحله انجام آزمايش نيز عواملي از قبيل كاركناني كه بايد آموزش درست و مستمري داشته باشند و متعهد و علاقه مند به كار باشند، همچنين وسايل و تجهيزات آزمايشگاهي كه بايد حساسيت و دقت بالا داشته باشند و به خوبي تنظيم شده باشند و موادي كه از كيفيت بالا برخوردار باشند در كاهش خطاهاي آزمايشگاهي نقش به سزايي دارند.
وي افزود: براي جلوگيري و كاهش خطاي آزمايشگاهي در كشور نياز به يك نظام جامع كيفيت داريم اما امروزه جايگاه شبكه كيفيت در خدمات آزمايشگاهي تعريف شده و شفاف نيست و متولي ايجاد اين نظام نيز مشخص نيست و متاسفانه به آزمايشگاه ها تنها به عنوان يك منبع سود نگريسته مي شود كه البته با وجود اين نگرش بايد به كيفيت خدمات نيز توجه شود.
اين گزارش مي افزايد، آزمايشگاه بايد خط مشي ها و روش هاي اجرايي داشته باشد كه بر اساس آن بتواند از حفاظت اطلاعات محرمانه و حقوق مالكيت معنوي مشتريانش اطمينان داشته باشد كه بر اساس آن بتواند از دخالت در هر نوع كاري كه باعث كاهش اعتماد به صلاحيت ، بي طرفي ، درستي قضاوت يا درستي عمل آن گردد جلوگيري نمايد. آزمايشگاه بايد سازمان و ساختار مديريتي آزمايشگاهي ، جايگاه در سازمان اصلي و روابط ميان مديريت كيفيت ، عمليات فني و خدمات پشتيباني را تعيين نمايد.گفتني است ، پنجمين كنگره ارتقاي كيفيت خدمات آزمايشگاهي تشخيص پزشكي ايران در تاريخ 14 الي 16 دي ماه جاري در مركز همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران برگزار مي شود .
به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي ، اين كنگره براي كليه مسئولين فني آزمايشگاه ها اعم از متخصصين علوم آزمايشگاهي ، دكتراي علوم آزمايشگاهي ، پاتولوژيست ها و پزشكان داراي امتياز بازآموزي است.
|
|
با مردم
تلفن پاسخگو براي پيش خريد مسكن
@ با اعلام عمومي وزارت مسكن و شهرسازي نسبت به هماهنگي با اين وزارتخانه براي پيش خريد از انبوه سازان مسكن تقاضا دارد يك شماره تلفن پاسخگو در اين زمينه اختصاص يابد.
همچنين لازم است، وزارت مسكن با بعضي از شركت هاي غيرمجاز براي پيش فروش كه همچنان در حال فعاليت هاي تبليغي در معابر شهر از جمله پل عابر پياده در بلوار آيت الله كاشاني مي باشند، برخورد قانوني كند.
فيروز دوستي فرد- تهران
پياده روهاي ناايمن
@ پيشنهاد مي كنم شهرداري تهران صدور پايان كار را منوط به انجام برخي كارهاي مهم از جمله پياده روسازي ايمن كند. بيشتر پياده رو ساختمان هاي نوساز با سنگ هاي پلاك صيقلي و غيرايمن تزيين شده كه هنگام بارش باران يا برف و به ويژه بر اثر يخ بستن صبحگاهي، بسيار خطرآفرين مي شوند. اجراي موزائيك يا آسفالت با شيب حداقل و بدون مانع در پياده روهاي شهر بايد اجباري شود. در دو هفته اخير عده زيادي از شهروندان به ويژه كودكان و سالخوردگان بر اثر لغزندگي پياده روهاي ناايمن راهي بيمارستان شده اند. ساكنان ساختمان هاي همجوار با پياده روهاي لغزنده بيش از ديگران در معرض خطر قرار دارند.
زماني- تهران
هويت معماري يزد
@ هويت معماري شهرهاي ايران، بخشي از هويت فرهنگي ما محسوب مي شود. متاسفانه هويت معماري شهر يزد بر اثر توسعه بي رويه اين شهر در معرض آسيب هاي جدي قرار دارد. براي پيشگيري از اين آسيب ها حفظ هويت معماري يزد و شهرهاي مشابه كه داراي بافت معماري ارزشمند تاريخي اند، در قالب يك طرح ملي مورد توجه قرار بگيرد.
اوليايي- يزد
كمبود فوريت هاي پزشكي
حادثه تلخ رانندگي سه راهي سلفچگان كه منجر به فوت اسف انگيز مرحوم كريمي راد وزير دادگستري كشورمان شد، حادثه تلخ ديگري را كه باعث فوت مرحوم غرضي رئيس اسبق سازمان تامين اجتماعي گرديد، تداعي كرد. كمبود امدادهاي پزشكي مجهز در هر دو حادثه، مورد بحث بوده است. لذا استقرار فوريت هاي پزشكي كارآمد در جاده هاي حادثه خيز ايران يك نياز حياتي است كه بايد مورد توجه سريع واقع شود.
مقدم كوليوند- قم
پل كم عرض و مشكل عبور و مرور
در خيابان ولي عصر- روبه روي پارك ساعي- كوچه غلامرضا تختي، در پي تعميرات عمراني پل ورودي به كوچه به حدي كم عرض شده است كه عبور خودروهاي ساكنان كوچه به دشواري انجام مي شود. بهتر است اين مشكل به طريق ممكن برطرف گردد.
علي ارسنجاني- تهران
تأخير 12ساعته يك پرواز
در روز 7 دي ماه، ساعت 30/20 پرواز هواپيماي متعلق به يكي از شركت ها، به دليل كمبود امكانات فرودگاه مهرآباد براي نشستن آن پس از 12ساعت تأخير انجام شد. براي رفع اين قبيل كمبودها بايد اقدام شود.
احمدجديدي- جزيره كيش
پيشنهاد به فروشگاه هاي زنجيره اي
پيشنهاد مي كنم فروشگاه هاي زنجيره اي در تعيين قيمت لوازم خانگي با عنايت به بهاي همين كالاها در سطح شهر بازنگري داشته باشند. فلسفه ايجاد اين فروشگاه ها عرضه كالا به قيمت ارزان تر به مردم بوده است كه همواره بايد مورد توجه باشد.
مجتبي كرامتي- تهران
تسهيلات براي وام هاي كوچك
براي نوسازي خانه هاي كوچك و با توجه به نياز صاحبان آنها پيشنهاد مي كنم، بانك مسكن، جدا از پرداخت وام در ازاي سپرده گذاري، براي اين قبيل اقشار كم درآمد تسهيلات بيشتري به وجود آورد.
احمد عزيزيان- كرج
نياز ساكنان پرديس
براي رفع نياز جدي ساكنان شهر پرديس در فصل سرما پيشنهاد مي كنم، امكان برخورداري ساكنان اين شهر از شبكه لوله كشي گاز فراهم گردد.
مجيد حيدرلو- پرديس
پل روگذر ناتمام
ناتمام ماندن عمليات احداث پل روگذر يادگار امام در تقاطع بلوار بهزاد، انتهاي سعادت آباد، باعث بروز مشكلاتي براي ساكنان اين محل شده است.
سياوش جلال پور- تهران
ضرورت نصب سرعت گير
كوچه دوم شهرك جوادالائمه واقع در شهرري با توجه به تردد انبوه خودرو و وجود واحدهاي مسكوني و مدرسه، نياز به نصب سرعت گير دارد.
جلال طاهري- شهرري
مشكل همشنوايي دو خط تلفن
@ در ميدان پونك، بلوار عدل در ساختماني كه ساكن هستيم تلفن منزل ما با يك خط ديگر تداخل پيدا كرده (مشكل همشنوايي دارد). با پيگيري هاي مكرر از مخابرات منطقه و مركز 17نتيجه اي نگرفتيم مخابرات اعلام كرده كه نمي تواند اين مشكل را حل كند و ما بايد خود خطي كه با ما همشنوايي دارد پيدا كنيم، چگونه بايد اين كار را انجام دهيم در صورتي كه متولي و سازنده و تحويل دهنده خط مخابرات مي باشد؟
بهناز فاضلي- تهران
پيشنهادي براي پايين آوردن قيمت مسكن
از نظر اينجانب يكي از راه هاي كاهش قيمت مسكن پايين آوردن قيمت زمين مي باشد. لذا پيشنهاد مي شود مجوز ساخت زمين هاي واگذار شده تعاوني مسكن ادارات را با رعايت حداقل گذر 14 متر را صادر نمايند.
ناصر باباخاني- تهران
باز هم مشكل بازنشستگي
مستمري بگير 65 ساله تأمين اجتماعي هستم كه با 150هزار تومان امكان زندگي با چهار نفر برايمان غيرممكن شده است. تا كي بايد ما اينگونه زجر بكشيم.
سعيد جمالي- كرج
ماليات به موقع
همواره مردم را تشويق به پرداخت به موقع ماليات مشاغل مي كنند. ما براي پرداخت ماليات فروشگاهي كه در اختيار داريم، حدود شش ماه است با رفت و آمدهاي بي شمار موفق به دريافت برگه ماليات مربوطه نشده ايم، اگر قرار است ماليات ها به موقع پرداخت شود برگه هاي مربوطه نيز همزمان توزيع شود.
رويا محمدي- تهران
يك بام و دو نرخ
طبق قانون كارمندان و كارگراني كه به مرحله بازنشستگي مي رسند سالي يك ماه به عنوان پاداش پايان كار به آنها متعلق مي گيرد، اما در برخي سازمان ها و شركت ها كه اتفاقاً سهامي عام نيز هستند، نسبت به خود قوانين داخلي دارند كه با توافق كارفرما و كارگر در موقع بازنشستگي 75 روز و گاهي بيشتر دريافت مي كنند آيا نبايد يك هماهنگي منطقي ميان اين پرداخت ها وجود داشته باشد.
حسين امجد- تهران
مشكل جمع آوري زباله
در خيابان شيخ بهايي، انتهاي عرفي شيرازي در زمان پيمانكار قبلي دپوي زباله هاي جمع آوري شده پشت ساختمان اداري شهرداري قرار مي گرفت، اما پس از تعويض و آغاز به كار پيمانكار جديد، زباله ها در مقابل منازل مردم جمع آوري و گاهي همانجا سوزاننده مي شوند كه اين مسئله موجب آلودگي هوا و انتشار انواع ميكروب در محل مي شود. لطفاً رسيدگي شود.
رامين فرزادي- تهران
با سپاس و اميد
در روزهاي اخير، جمعي از خوانندگان عزيز روزنامه همشهري از طريق تماس هاي تلفني، اي ميل و نامه، آغاز به كار مركز آموزش روزنامه نگاري در موسسه همشهري را تبريك گفته اند. با سپاس از حسن توجه اين گروه از هموطنان عزيزمان، اميدواريم، اهداف و برنامه هاي دوره هاي آموزش روزنامه نگاري همشهري پاسخگوي نياز و توقعات علاقه مندان به اين حرفه به ويژه نسل هوشمند و جست وجوگر جوان ما باشد.
|