پيام تبريك خاتمي به پوتين
خاتمي در پيامي به رئيس جمهور روسيه فرا رسيدن روز ملي اين كشور را به وي تبريك گفت. به گزارش اداره اطلاعات و اخبار دفتر رئيس جمهور خاتمي در اين پيام ضمن آرزوي بهروزي و شادكامي براي رئيس جمهور و ملت روسيه ابراز اميدواري كرد در سايه تلاش مقامات دو كشور مناسبات دوستانه ايران و روسيه در همه زمينه ها توسعه و تعميق يابد.
بازرسان تمام برنامه هاي خود را انجام دادند
سخنگوي سازمان انرژي اتمي فعاليت هيأت اخير اعزامي از آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران را از لحاظ زماني و بازديدها، طبق برنامه از پيش تعيين شده اعلام و تاكيد كرد: بازرسان آژانس همه برنامه هاي پيش بيني شده خود را انجام دادند. به گزارش واحد مركزي خبر، در پي اعلام برخي رسانه هاي خارجي در قصد پيش از موعد سفر هيأت بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي كه طبق برنامه هاي معمول خود از ايران بازديد مي كنند، سيدخليل موسوي سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران با تكذيب مراجعت زودهنگام اين هيأت گفت: براساس معاهده «منع گسترش سلاح هاي هسته اي» محل هاي مورد بازديد و برنامه سفر از پيش اعلام مي شود و اين هيأت نيز به طور كامل اين برنامه را در چهار روز اقامت خود در ايران انجام داده است.
با آشوبگران برخورد قاطع مي شود
مديركل سياسي ـ امنيتي استانداري تهران، تاكيد كرد: «با اغتشاش گران و آشوبگراني كه به نحوي درصدد سوءاستفاده از مسائل دانشجويي هستند، به طور جدي و قاطع برخورد خواهد شد.» «ابراهيم رضايي بابادي» ديروز در گفت وگو با ايرنا، به مسائل و اتفاقات دو روز گذشته كوي دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: ماجراها و وقايع دو روز گذشته كوي بررسي و قرار شد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به مسائل و مشكلات صنفي دانشجويان و درخواست هاي عمومي آنها رسيدگي كند. وي افزود: مجموعه مسئولان و دستگاه هاي درگير در اين وقايع، بايد حساب دانشجويان را از غيردانشجو و اغتشاش گران جدا كنند ضمن آنكه به طور جدي و قاطع با اخلالگران برخورد خواهد شد.
«پهلوي ها» و تحقير «ري»
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: «ري» همواره در طول تاريخ مركز تصميم گيري و تعاملات سياسي، اجتماعي و فرهنگي بوده است. هاشمي رفسنجاني ديروز در كنگره بزرگداشت حضرت عبدالعظيم(س) با تاكيد بر اينكه براي معرفي شهر تاريخي و فرهنگي «ري» كه در قلب ايران قرار دارد، بايد آثار و لوازم اطلاع رساني متناسب فراهم شود، افزود: تاريخ ما و آينده ما همواره به مكان هايي مانند «ري» احتياج داشته و دارد. وي گفت: خاندان پهلوي بسيار سعي كردند ري را تحقير كنند، لذا هر چه صنايع مزاحم و ضد محيط زيست بود، به اين شهر آوردند.
توهين در بولتن
«علي محمد نمازي»، نماينده لنجان با نشان دادن نشريات از نهادهاي لنجان به خبرنگار «رويداد» گفته كه اين نشريات بدون مجوز قانوني منتشر شده و به نمايندگان فحش مي دهند. پيش از اين نيز، «محسن آرمين» از «بخشنامه سراسري» به برخي نهادهاي رسمي براي برخورد با نمايندگان امضاكننده نامه به مقام معظم رهبري خبر داده بود. وزير اطلاعات روز چهارشنبه در برابر پرسش خبرنگاران درباره اظهارات آرمين، پاسخگويي را به بررسي دقيق تر موضوع موكول كرد.
توهين ازپيش تعيين شده به نمايندگان
«علي باقري» مدير كل سياسي وزارت كشور ديروز در جمع خبرنگاران در همدان افزود: سازوكارها در كشور به گونه اي است كه در خصوص مسائل مختلف از جمله تأمين امنيت در تجمع ها يك زنجيره قانوني حكمفرماست.
به گزارش ايرنا وي اضافه كرد: وزارت كشور براساس قانون وظيفه بررسي تقاضاي برگزاري تجمع هاي قانوني و صدور مجوز را دارد و پس از آن دستگاه هاي نظارتي و قضايي به عنوان حلقه هاي بعدي وظيفه جلوگيري از تخلفات احتمالي را به عهده دارند.
وي اظهار داشت هنگامي كه بر اساس برنامه هاي از پيش تعيين شده به نماينده رسمي مردم توهين و عده اي نيز قصد دارند تا حاكميت نظام را غيرقانوني جلوه دهند، اگر با اين گونه حركت ها برخورد قاطعي صورت نگيرد زمينه كارهاي خلاف قانون در جامعه به وجود خواهد آمد.
مجلس مثل شوراها
مديركل انتخابات وزارت كشور روز پنج شنبه، درخصوص ميزان مشاركت مردم در انتخابات مجلس گفت: اگر وضعيت كشور به همين شكل و ماهيت تداوم پيدا كند پيش بيني مي شود كه روند اين انتخابات همانند انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا باشد. «محمدعلي مشفق» افزود: اصلاح قوانين انتخابات مجلس و زمينه سازي و تمهيدات مجموعه دولت براي اصلاح برخي امور، تا حدود زيادي مي تواند فضاي مشاركت مردم را بهبود دهد.
استكبار درصدد تغيير نظام
سخنگوي دولت با اشاره به نقشه هاي مختلف استكبار براي تغيير نظام جمهوري اسلامي ايران گفت: استكبار جهاني به ويژه آمريكا درصدد تغيير نظام جمهوري اسلامي ايران است. رمضان زاده در مصاحبه اي كه از برنامه آن سوي خبر شبكه اول سيما پخش شد، گفت: آمريكا پس از پيروزي انقلاب اسلامي هميشه درصدد تغيير نظام جمهوري اسلامي ايران بود اما با توجه به مسائل داخلي خود گاهي فشار تبليغات را در سطح جهاني بيشتر و گاهي كمتر مي كند و الان از روزهايي است كه آمريكايي ها فشار تبليغاتي خود را بر ضدنظام جمهوري اسلامي ايران افزايش داده اند. وي اختلافات جناح هاي سياسي را نشانه رشد و شكوفايي جامعه دانست و گفت: جناح هاي سياسي درباره برخي از مسائل هر چند مهم با هم اختلاف دارند اما در دفاع از كشور تشخيص و حفظ منافع ملي و اداره كشور به دست نيروهاي داخلي با يكديگر هيچ اختلافي ندارند. رمضان زاده خاطرنشان كرد: مردم ايران ثابت كردند كه در مقابل تهاجم استكبار خواهند ايستاد. بنابراين مردم صاحب تمدن ايران قدرت تشخيص و اداره كشور را دارد و نيازي به دخالت بيگانگان ندارد.
وزير خارجه عربستان فردا به ايران مي آيد
روزنامه عكاظ چاپ جده عربستان سعودي در شماره پنج شنبه خود از سفر وزير خارجه اين كشور به تهران در روز شنبه هفته آينده خبر داد. اين روزنامه افزود: شاهزاده سعودالفيصل در خلال اقامت خود در ايران با سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري و كمال خرازي وزير امور خارجه اين كشور ديدار و گفت وگو مي كند. عكاظ، بررسي روابط دوجانبه، تحولات منطقه اي، اوضاع عراق و طرح صلح منطقه خاورميانه را از مهم ترين محورهاي گفت وگوي وزير امور خارجه با مسئولان ايراني عنوان كرده است.
اينترنت و ماهواره معضل بزرگ كشور
يكي از اساتيد حوزه علميه تهران گفت: سيل تهاجمات دشمنان اسلامي، جوانان را آسيب پذير خواهد كرد لذا مسئولان بايد اين خطر را جدي بگيرند. حجت الاسلام «سيد محمد علي غروي» چهارشنبه شب در آيين سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه(س) در مسجد رفعت قم افزود: امروز وقت آن رسيده است كه همه به جاي شعار وارد كارزار مبارزه با دشمنان شوند. وي از شبكه هاي اينترنت و ماهواره به عنوان يك معضل بزرگ ياد كرد و گفت: بي تفاوتي مسئولان در قبال اين گونه خطرات جاي سوال دارد و آنان بايد شرايط را براي مقابله با چنين معضلاتي آماده كنند. غروي يادآور شد: امروز كه گلستان كشور در حال پژمرده شدن است همگان بايد دست به دست هم، توطئه هاي دشمنان را خنثي كنند. وي در بخش ديگر سخنان خود شرايط محيط هاي دانشجويي را نيز حساس دانست و گفت: سودجويان از كوچك ترين فرصت استفاده كرده و با تحريك اذهان دانشجويان قصد ايجاد شورش و بحران در كشور را دارند. وي افزود: حفظ ارزش هاي اسلام و انقلاب وظيفه اي همگاني است و افراد بايد در هر موقعيت با هوشياري كامل، از آن پاسداري كنند.
مذاكرات عالي پارلماني تهران ـ اروپا
هياتي عالي رتبه از مجلس شوراي اسلامي هفته آينده براي ديدار با اعضاي ارشد مجلس اروپا به بروكسل مي رود. مقام هاي آگاه مجلس اروپا در بروكسل با اعلام اين خبر به خبرگزاري جمهوري اسلامي افزودند: رياست هيأت سه نفره مجلس شوراي اسلامي در سفر به اروپا را «دكتر محسن ميردامادي» رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اين مجلس بر عهده خواهد داشت. اين اولين سفر نمايندگاني از مجلس شوراي اسلامي به اروپا براي ديدار با نمايندگان مجلس اروپا است كه نشانه روند رو به بهبود روابط ايران و اتحاديه اروپا است. سفر سه روزه هيأت مجلس شوراي اسلامي كه از روز دوشنبه آغاز مي شود، به دعوت «المار بروك» رئيس كميته روابط خارجي مجلس اروپا انجام مي شود. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در سفر به اروپا با «پت كاكس» رئيس مجلس اروپا ملاقات و علاوه بر گفت وگو با اعضاي كميته روابط خارجي مجلس اروپا با نمايندگاني از گروه هاي سياسي پارلمان اروپا نيز ديدار مي كنند. «المار بروك» سال گذشته در راس هياتي از نمايندگان مجلس اروپا از ايران ديدن كرده بود.
«رحمانف» دوشنبه در تهران
سفر رئيس جمهوري تاجيكستان به جمهوري اسلامي ايران از روز دوشنبه هفته آينده آغاز مي شود. يك مقام مسئول در رياست جمهوري اسلامي تاجيكستان با تاييد اين خبر گفت: «امامعلي رحمانف» براي انجام ديدار رسمي و نيز شركت در نشست مشترك رئيس جمهوري اسلامي ايران و رئيس دولت انتقالي افغانستان به تهران مي رود. وي افزود: قرار است در اين نشست درباره طرح احداث جاده و برقراري ارتباط زميني بين اين كشورها بحث و تبادل نظر و توافقنامه اي در اين زمينه امضا شود.
هيچ گونه ناامني را برنمي تابيم
وزير كشور در جمع استاندار و فرمانداران استان كرمان، خطاب به اعضاي حاضر تصريح كرد كه با هر نوع حركت هرج ومرج طلبانه و آشوب گرايانه بايد برخورد شود.
موسوي لاري گفت: اينكه عده اي فكر مي كنند اگر كسي حرفي را خلاف ميل آنان مطرح كرد بايد با چوب و چماق به او حمله كنند، يا جلسه را به هم بزنند يا ماشين و ساختمان او را تخريب كنند، ولو تحت امر مقدسي هم باشد [بدانند] قاطعانه با اين مسائل برخورد مي شود.
وي افزود: اگر مديران سياسي و امنيتي با اين اتفاقات برخورد نكنند، رفتارهاي غيرقانوني اين عده تشديد مي شود. موسوي لاري با تاكيد بر اينكه اگر در جامعه ناامني مامن گزيند، فساد، بزهكاري و بيكاري از آن زاده خواهد شد گفت: تكليف ما در اين گونه قضايا روشن است؛ جلو هرگونه مسئله اي كه حادثه آفرين يا مشكل تراش باشد يا هرج ومرج در جامعه ايجاد كند با هر عنوان يا هر انگيزه اي كه باشد، به عنوان عامل زيان به جامعه گرفته مي شود.
وزير كشور با اشاره به اينكه استانداران و فرمانداران به عنوان روساي شوراي تامين استان ها و شهرستان ها، وظيفه ايجاد امنيت و مقابله با آشوب طلبي را بر عهده دارند، گفت: هر چند دولت تاكنون دروغ ها و هتاكي ها را تحمل كرده است اما در آنجايي كه با هدف بحران آفريني اقداماتي صورت بگيرد، حتماً بايد با آن برخورد شود. وي از استانداران خواست از همه توانايي هايشان براي حاكميت آرامش استفاده كنند.
نبايد از اظهارنظرها هراسيد
غلامرضا ظريفيان گفت: اگر نپذيريم كه دانشجو در عرصه هاي سياسي مي تواند به راحتي به ابراز اعتقادات و ديدگاه هاي سياسي اش بپردازد و اين امر با نوعي انسداد سياسي و بالا رفتن هزينه فعاليت سياسي روبه رو شود، طبيعتاً به شفافيت شرايط سياسي كشور كه نياز جامعه امروز ماست، لطمه مي خورد.
معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در گفت وگو با ايسنا با بيان اينكه انسداد در عرصه هاي گويش، گفتمان و رفتار خردورزانه سياسي، موجب انتقال اين فعاليت ها به عرصه هاي اجتماعي، صنفي و فرهنگي جامعه مي شود، بر لزوم به رسميت شناختن فضاي متعارف و متعادل سياسي در جامعه تاكيد كرد و اظهار داشت: از آنجايي كه دانشجويان به دليل طبيعتشان، با حرارت مطالباتشان را مطرح مي كنند، نبايد از اظهارنظرها و ديدگاه هاي آنان هراسيد زيرا با ظرفيت هاي خوبي كه در درون نظام موجود است، مي توان با ظرافت و دقت، انتقادات آنها را هضم كرد.
تعليق دو دانشجو در مشهد
دو تن از دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد از سوي كميته انضباطي دانشگاه يك ترم تعليق شدند.
به گزارش ايلنا، «احسان مصلي» و «امير راعي فر» از اعضاي انجمن اسلامي دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با حكم كميته انضباطي اين دانشگاه يك ماه تعليق شدند. گفتني است جلسه كميته انضباطي اين دانشجويان در اسفند ماه تشكيل شده بود اما به علت نامه ۱۲۵ نماينده مجلس در اعتراض به برخورد با دانشجويان اين حكم معلق مانده بود.
محاصره فرودگاه دوم
پس از ماجراي مشهد و محاصره فرودگاه اين شهر توسط گروه فشار به هنگام ورود «علي مزروعي» نماينده مجلس به اين شهر، اقدام مشابهي صبح روز سه شنبه در شهرستان «طبس» رخ داد. «ماشاءالله شكيبي» نماينده فردوس و طبس كه از امضاكنندگان نامه ۱۳۵ نماينده به مقام معظم رهبري است، در اين روز قرار بود با هواپيما راهي طبس شود اما از آنجا كه از شب قبل شبنامه هايي حاوي تهديد به برخورد با وي در فرودگاه منتشر شده بود، او به جاي پرواز از ساعت ۶ صبح با پرواز بعدي به حوزه انتخابيه خود رفت. گروه هاي فشار كه از اين مسئله مطلع نبودند با استقرار در محل فرودگاه، اتوبوس حامل مسافران كه آنها را از هواپيما به پاويون منتقل مي كرد، در اختيار گرفته و متوقف كردند اما با نيافتن شكيبي از فرودگاه خارج شدند. هنگام محاصره فرودگاه، گروه هاي فشار شعارهايي عليه نمايندگان مجلس و جبهه مشاركت سر مي دادند.
مي خواستند تجمع كنند، نگذاشتيم
«حسين شريعتمداري» مدير مسئول «كيهان» در جلسه اي كه در تحريريه اين روزنامه در روز توقيف آن برگزار شد، به سخنراني پرداخته و گفته است: «تعداد زيادي از شهروندان در تماس هايشان نسبت به حكم صادره اعتراض داشتند و جمع كثيري هم مي خواستند مقابل دادگستري تهران تجمع كنند.» وي افزوده: «ما آنان را متقاعد كرديم دست به اين كار نزنند چرا كه قانون به هر حال محترم است و... شايسته نيست اگر در موردي اجراي قانون به ضرر خودمان بود، از تن دادن به آن طفره برويم.» شريعتمداري همچنين گفته: «برخي از شاكيان كيهان هم اكنون فراري و يا به كشورهاي اروپايي پناهنده شده اند.» او تاكيد كرده كه «اين فراز و نشيب ها نمي تواند كيهان را از انجام وظيفه خطيري كه به عهده دارد دور كند.»