شنبه ۳ آبان ۱۳۸۲- سا ل يازدهم - شماره ۳۲۰۵ - Oct. 25,2003
صفحه آخر
Front Page

النَّاسُ اَعدَاءُ مَا جَهلُوا.
مردم، دشمن آنند كه نمي دانند.
علي ابن ابي طالب(ع)-نهج البلاغه
امروز با حافظ
گفت كو زنجير تا تدبير اين مجنون كنم
دوش سوداي رخش گفتم ز سر بيرون كنم
دوستان از راست مي رنجد نگارم، چون كنم
قامتش را سرو گفتم سر كشيد از من به خشم

برگزيدگان جشنواره فيلم آسيا - اقيانوسيه
چهل  و هشتمين  جشنواره  فيلم  آسيا- اقيانوسيه  با معرفي  فيلم  ها و افرادبرتر در شيراز پايان  يافت .
هيأت  داوران  جشنواره  جوايز بهترين  فيلم  كوتاه  را به  امير اسفندياري  از ايران ، بهترين  فيلم  مستند را به  فيلم  به  سوي  بلوغ  از مالزي ،بهترين  مديريت  هنري  را به  ايسائو ايناكاكي  و تاكي  ايچي  از ژاپن  و بهترين  موسيقي  متن  را به  فريدون  شهبازيان  در فيلم  خاموشي  دريا از ايران  اهداء كرد.
همچنين  جايزه  بهترين  صدا به  كيم  سونگ  تسانگ  از هنگ كنگ ، بهترين  تدوين به  شينگ  چي  فوشيما از ژاپن ، بهترين  فيلمبرداري  به  چوي چانك  كيو از كره جنوبي  تعلق  گرفت .
در بخش  انتخاب  بهترين  بازيگر، يانگ  كوي  مي  در فيلم  خداحافظ مهمانسراي  اژدها از تايلند و فرامرز قريبيان  در فيلم  رقص  در غبار از ايران  به ترتيب  جايزه  بهترين  بازيگر مكمل  زن  و مرد را دريافت  كردند.
جايزه  بهترين  بازيگر نقش  اول  زن  نيز به  ريا ايراوان  در فيلم  ويولن بدون  سيم  از اندونزي  و جايزه  بهترين  بازيگر نقش  اول  مرد به  يوجي  اودا از كشور ژاپن  اهدا شد.
همچنين  براساس  رأي  هيأت  داوران  فيلم هاي  پالو از كشور مالزي  به  تهيه كنندگي  عدمان  صالح ، خداحافظ مهمانسراي  اژدها به  تهيه  كنندگي  تساي  مينگ  ليانگ  از تايلند و اينجا چراغي  روشن  است  به  تهيه كنندگي  سيدرضا ميركريمي از ايران  به  ترتيب  جوايز ويژه  اول  تا سوم  جشنواره  را دريافت  كردند.
جايزه  بهترين  فيلمنامه  نيز به  اصغر فرهادي ، عليرضا بذرافشان  و محمدرضا فاضلي  از ايران  داده  شد.

اركستر ۱۲۰ نفره تخت جمشيد شكل مي گيرد
000156.jpg
جامعه آهنگسازان معاصر ايران و سازمان ميراث فرهنگي كنسرتي را در فضاي تاريخي تخت جمشيد برگزار خواهند كرد.
پيمان سلطاني، آهنگساز و نوازنده تار و سه تار و سرپرست جامعه آهنگسازان معاصر ضمن اعلام اين خبر به همشهري گفت: اين اركستر براي ۱۲۰ نفر نوازنده سازهاي مضرابي، بادي، زهي و كوبه اي طراحي شده كه تا ۱۴۰ نوازنده هم قابل گسترش است.
وي درباره چگونگي تشكيل اين اركستر گفت: نوازندگان سازهاي تار، بمتار، بربط، كمانچه، ني، تنبك، ديوان و دف بايد اين سازها را با خود به محل آزمون بياورند و نوزندگان سازهاي رباب، قيچك (سوپرانو، آلتووباس)، كمان تار، نرمه ناي، كرنا (شمال و خراسان)، كرميل (كوچك و بزرگ)، مارناي (كوچك و بزرگ)، دهل (در چند اندازه)، نقاره تك و جفتي (فارس)، نقاره جفتي (شمال)، دمام، گوركه (كه سازهاي گروه دوم در محل سازمان ميراث فرهنگي و به سفارش جامعه آهنگسازان و از سوي ميراث فرهنگي ساخته شده و موجودند) مي بايست در ساعت ۱۰ تا ۱۶ روزهاي ۱۲ تا ۱۴ آبان در سالن آمفي تئاتر سازمان ميراث فرهنگي، واقع در خيابان آزادي (تقاطع بزرگراه يادگار امام) حضور يابند و يا با تلفن ۸۹۰۵۴۴۴ تماس بگيرند.
سلطاني افزود: نوازندگان سازهاي بادي، برنجي و چوبي، سازهاي سمفونيك و ويولن سل مي توانند براي نواختن سازهاي بادي، كوبه اي و قيچك باس اركستر بزرگ ۱۲۰ نفره در اين آزمون شركت كنند.
به گفته سرپرست جامعه آهنگسازان بلافاصله پس از تشكيل اركستر تمرين براي اجراي صحنه اي آغاز خواهد شد.

نخستين جشنواره موسيقي اتحاديه اروپا در تهران پايان يافت
نخستين  جشنواره  موسيقي  اتحاديه  اروپا پنجشنبه  شب  با اجراي  مشترك  دو كشور يونان  و قبرس  در تالار رودكي  به  كار خود پايان  داد.
به گزارش ايرنا،  اين  جشنواره  از
۲۴ مهرماه ، به  مدت  ۹ روز و با شركت  هنرمندان  ۹ كشور اروپايي  در تالار وحدت  و رودكي  تهران  برگزار شد.
كشورهاي  فرانسه ، فنلاند، ايتاليا، اتريش ، اسپانيا، هلند و آلمان ، هركدام  با يك  گروه  موسيقي  و يونان و قبرس  با دو برنامه  مشترك  دراين جشنواره  ۱۶ برنامه  موسيقي  اجرا كردند.
مهدي مسعودشاهي، مدير عامل  بنياد رودكي ،در اين  مراسم  از موسيقي  به  عنوان  كارآمدترين  ابزار شكل دهنده  تلاش  انسان  در راه  گفتمان  ملتها نام  برد.
همچنين  سفير يونان  در تهران  در اين  مراسم  گفت  كه  نخستين  جشنواره  موسيقي  اتحاديه  اروپا نقش  مهمي در ارتقاء روابط ميان  ملتها دارد و مردم ايران  و اروپا را به  درك  بهتري  از يكديگر مي رساند.سفير يونان  در تهران  افزود: موسيقي  ايراني  از نظر سبك  و محتوا ازغناي  بالايي  برخوردار است .
نخستين  جشنواره  موسيقي  اتحاديه  اروپا با همكاري  وزارتخانه هاي  فرهنگ  و ارشاد اسلامي  و امور خارجه ، بنياد رودكي  و اتحاديه  اروپا در تالارهاي  وحدت  و رودكي  برگزار شد.

نمايشگاه عكس دوره قاجار
مجموعه عكس هاي دوره قاجاريه به صورت بخشي جنبي در چهارمين نمايشگاه بين المللي صوتي، تصويري، سينمايي عكاسي و ادوات موسيقي به نمايش گذاشته شده است.
علاقه مندان مي توانند اين مجموعه عكس ها را در سالن ميلاد نمايشگاه بين المللي تهران از ساعت۹ تا ۱۷ تماشا كنند.

بهارستان
سردمه !
مثل آغاز حيات گل سرخ
چه كنم؟ ها ؟ چه كنم ؟
برم از گينه بيسائو، خاك بيارم بريزم روي سرم؟
- خاك وطن كه بهتره.
توي هر نيم وجبش هزار تا فاميل داريم.
حسين پناهي

نگارستان
000160.jpg
پرواز
۱- جياكوموبالا (Giacomo Balla)
۲- تولد: تورين ۱۸۷۱/ وفات: رم ۱۹۵۸
۳- سبك: فيوچرسيم (اين سبك از سال ۱۹۰۹ در ميلان ايتاليا پا گرفت. نقاشان اين سبك شيفته تكنيكهاي مدرن بودند و براي نشان دادن اين تكنيكها؛ از حركت در نقاشي استفاده مي كردند. آنها تحرك و حركت سريع هر چيزي را در نقاشي با خطوط پررنگ و واضح و برجسته نشان مي دادند).
۴- زندگينامه: او در مارس ۱۹۱۰ بيانيه اي در ارتباط با سبك «فيوچرسيم» نوشت. به همراه «سوريني»، «بوچني» و «كارا» اين سبك را رواج دادند. اما در سال ۱۹۳۱، سبك نقاش تغيير كرد و بيشتر به نقاشي از موقعيتها و تصاوير تمثيلي و كنايه آميز روي آورد.
۵- نام و مشخصات تابلو: «پرواز پرستوها»/ تاريخ نقاشي: ۱۹۱۳/ مخلوط كردن رنگ روغن با زرده تخم مرغ و نقاشي روي كاغذ (تمپرا)/ ۲/۷۶*۸/۵۰ سانتيمتر.
۶- محل نگهداري تابلو: موزه هنر مدرن/ نيويورك.
شناسنامه
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
شماره نمابر
شماره تلفن
۲۰۴۶۰۶۷
(۹ خط) ۲۰۵۹۳۸۶
دفتر مركزي
پيام گير: ۲۰۴۲۴۹۰
۲۰۵۱۴۹۲
دفتر ارتباطات توزيع و اشتراك
۲۰۵۸۸۱۱
۲۰۴۲۴۹۰
دفتر ارتباطات تحريريه
۶۴۸۰۴۰۰
۳۴۱۲۰۱۷
اشتراك
۲۰۴۶۰۶۷
۲۰۱۲۷۰۰
اشتراك الكترونيكي
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني اينترانت: http://www.Hamshahri.net
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۸۸۰۶۶۶۶

روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
داستانك
سايه ام
او هميشه هست. فقط گاهي كه خورشيد غروب مي كند، دوباره گم مي شود.
آن وقت همه سراغش را از من مي گيرند. مي گويم : بايد تا صبح صبر كنيد.
جايي همين اطراف است، مي        آيد.
احمد زاهدي لنگرودي
روزنگار
سردار اسعد
جنازه عليقلي خان سردار اسعد بختياري، روز سوم آبان سال ۱۲۹۶، با شكوه بسيار در تهران تشييع شد. او يكي از فاتحان تهران پس از استبداد صغير بود و به همراه سپهدار تنكابني، تهران را از تسلط محمدعليشاه قاجار خارج كرد. عليقلي خان پسر سوم حسينقلي خان هفت لنگ، ايلخان بختياري بود كه در سال ۱۲۹۹ هـ ق به دست مسعود ميرزا ظل السلطان در اصفهان كشته شده بود. سردار اسعد پس از مرگ پدرش چند سال در زندان به سر برد. بعد به تهران آمد و از نزديكان امين السلطان، اتابك اعظم شد. پس از ترور ناصرالدين شاه، همراه سواران بختياري محافظت از جان اتابك را به عهده گرفت. دردوران مظفرالدين شاه چند بار به فرنگ سفر كرد و زبان فرانسوي آموخت. در جريان جنبش مشروطه از سران جريان آزادي خواهي ايران بود. سردار اسعد در اواخر عمر، نابينا و خانه نشين شد. او دستي هم به قلم داشت و كتاب هايي به قلم يا به دستور او از فرانسه به فارسي ترجمه شد. كتاب «تاريخ بختياري» را عبدالحسين خان سپهر به درخواست و تشويق سردار اسعد گردآوري كرده است.
سد اميركبير
امروز سد اميركبير (كرج) چهل و دو ساله شد. روز سوم آبان سال ۱۳۴۰ اين سد افتتاح شد. همان روز اعلام شد كه سد اميركبير سالانه ۱۱۵ ميليون متر مكعب آب و ۷۵ هزار كيلووات برق خواهد داد. اين سد طي پنج سال و با هزينه اي نزديك ۴۵۰ ميليون تومان ساخته شده بود.
تولد پيكاسو
پابلو پيكاسو، يكي از بزرگترين هنرمندان قرن بيستم، روز ۲۵ اكتبر سال ۱۸۸۱ ميلادي در مالاگاي اسپانيا به دنيا آمد. پدرپيكاسو استاد طراحي بود و پابلو را آموزش مي داد. پيكاسو در ۱۳ سالگي نخستين نمايشگاه خود را در مدرسه هنري كه پدرش آنجا تدريس مي كرد، برپا كرد. در سال ۱۹۰۰ براي نخستين بار به پاريس رفت و يك سال بعد آثارش را در يك گالري در پاريس به نمايش گذاشت.
پيكاسو در طول زندگي اش كه بيش از ۹۰ سال به طول انجاميد، بيش از پنجاه هزار اثر هنري خلق كرد. زندگي هنري پيكاسو به سه دوران تقسيم شده است. نخستين دوره كه اندكي پس از نمايشگاهش در پاريس شروع شد به دوران آبي شهرت دارد و اثر شاخص اين دوره، تابلوي «گيتارزن پير» است. در اين دوره پيكاسو از تناليته هاي رنگ آبي براي نشان دادن سرماي فقر بهره مي گرفت. دوران دوم، «دوران رز» نام دارد. در اين دوران پيكاسو اغلب صحنه هاي سيرك را نقاشي مي كرد. در سال ۱۹۰۷ پيكاسو تابلويي كشيد كه در آن فرم بدن انسان به طور شكسته و تركيبي به نمايش درمي آمد. نفوذ هنر ماسك آفريقايي و نقاشي هاي پل سزان بر پيكاسو در اين تابلو به روشني پيدا بود. اين تابلو نخستين جرقه سبكي بود كه بعدها به كوبيسم شهرت يافت و پيكاسو يكي از بنيانگذاران آن شناخته مي شد. پيكاسو تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۳ به نقاشي ادامه داد.
ساعت زنگ دار
روز بيست و چهارم اكتبر سال ۱۸۷۶، ست اي. توماس آمريكايي از اهالي نيويورك اختراع ساعت زنگ دار را به ثبت رساند. اين نوع ساعت در كارخانه ساعت سازي توماس در توماستون ساخته شده بود و نخستين ساعتي بود كه مي شد آن را براي زنگ زدن در ساعت مشخصي در آينده تنظيم كرد.
rooznegar@hamshahri.org
سلامتي
براي خانم ها
پژوهش هاي تازه نشان مي دهد كه زنان مي توانند از فعاليت هاي معمولي ورزشي به اندازه تمرين هاي طاقت فرسا، براي كاستن از اضافه وزن خود بهره بگيرند. انستيتو ملي قلب، ريه و خون در آمريكا در تحقيقات تازه خود به اين نتيجه رسيده است كه فعاليت هاي ورزشي تفريحي براي خانم هايي كه اضافه وزن دارند مي تواند بسيار مفيد باشد. چنين فعاليت هايي همچنين از احتمال ابتلاي خانم ها، پس از يائسگي، به سرطان سينه مي كاهد.
گشتي در دنياي خبرها
آخرين پرواز كنكورد
000158.jpg
لندن:هواپيماي مسافربري مافوق صوت كنكورد، آخرين پرواز خود را انجام داد.
به گزارش بي.بي.سي، در اين پرواز كه از نيويورك به مقصد لندن انجام گرفت، يكصد مسافر با هواپيماي كنكورد سفر كردند كه تعداد زيادي از آنان افرادي نامدارند و بقيه آنان از طريق شركت در مسابقه براي شركت در اين پرواز تاريخي برگزيده شده بودند.
پيش از آنكه اين هواپيماي كنكورد در فرودگاه هيترو لندن به زمين بنشيند، دو هواپيماي كنكورد ديگر نيز با فاصله كوتاهي در اين فرودگاه خواهند نشست تا پايان فصلي از تاريخ هوانوردي را اعلام كنند.هواپيماي مافوق صوت كنكورد براي علاقمندان فناوري، نماد پيشرفتي شگرف بود اما بسياري نيز به آنان به چشم آلوده كننده محيط زيست نگاه مي كردند.طي سه دهه گذشته شانزده هواپيماي كنكورد در سراسر جهان به حمل و نقل مسافر مي پرداختند كه مالك آنان خطوط هوايي بريتانيا و فرانسه بودند اما هزينه بالاي اين هواپيماها و كمبود تقاضا براي آنها باعث شده بود بهاي بليتشان بسيار گران باشد.
خون مصنوعي
استكهلم: پزشكان سوئدي براي اولين بار موفق به درمان يك بيمار با خون مصنوعي شدند. خون مصنوعي از خون طبيعي ساخته مي شود. خون طبيعي معمولا پس از ۴۲ روز فاسد مي شود و بايد آنرا دور ريخت. اما پزشكان به جاي نابودنكردن خون هاي تاريخ مصرف گذشته، از گلبولهاي آن پودر خون توليد مي كنند كه اين پودر را مي توان چندين سال نگهداري كرد.در هنگام نياز بيمار به خون مي توان اين پودر را به مايع تبديل كرد و آنرا به فرد مورد نياز تزريق نمود.
وفاداري شترها
لندن: يك كشاورز ۷۲ ساله در انگليس پس از پيچ خوردن پايش در مزرعه متوجه شد كه ۴ شتر بدون كوهان وي (لاما) تا چه نسبت به او وفادار هستند.
هنگامي كه اين كشاورز مشغول كار در مزرعه بود ناگهان پايش پيچ خورد و بيهوش روي زمين افتاد. در پي اين حادثه ۴ شتر وي با تشكيل يك دايره از صاحب خود به مراقبت پرداختند و دور او مي چرخيدند. هنگامي كه تكنسين هاي اورژانس به محل حادثه رسيدند شترها اجازه ندادند آنها به پيرمرد كشاورز نزديك شوند. سرانجام هلي كوپتر امداد با پرواز بر فراز مزرعه باعث ترس شترها و فراري دادن آنها شد.
با توجه به اينكه از اين چهار حيوان براي مراقبت از گله گوسفندها در هنگام حمله گرگ ها استفاده مي شد آنها عادت كرده اند كه از نزديكان خود در تمام مدت مراقبت كنند و اجازه نزديك شدن افراد غيرآشنا را ندهند.
۸۱ سال آرايشگري
واشنگتن: پيترويتا براي اولين بار در سن ۱۲ سالگي به عنوان آرايشگر موهاي سر پدربزرگ خود را اصلاح كرد اما پدربزرگ از كار نوه خود راضي نبود.
هم اكنون ويتا ۹۳ ساله است اما كماكان به حرفه آرايشگري اشتغال دارد. در حقيقت وي عنوان باسابقه ترين آرايشگر جهان را به خود اختصاص داده است. او ۸۱ سال است كه به طور مدام موي سر مردم را اصلاح مي كند.
در حال حاضر اغلب مشتريان وي افراد سالمند هستند. او در گذشته براي اصلاح صورت مشتريان از روغن زيتون استفاده مي كرد اما از ۵ سال قبل به دليل لرزش دست ديگر با تيغ صورت مراجعه كنندگان را اصلاح نمي كند.
۷ ماراتن در ۷ روز
لندن: يك مرد ماجراجوي انگليسي قصد دارد طي ۷ روز در ۷ مسابقه ماراتن در ۷ نقطه مختلف جهان شركت كند.
وي ابتدا در قطب جنوب در دو ماراتن شركت خواهد كرد و سپس در ۶ روز متوالي در دو ماراتن شهرهاي سانتياگو، سيدني، سنگاپور، لندن، قاهره و نيويورك خواهد دويد. نكته جالب اينكه اين مرد شجاع چندي پيش تحت عمل جراحي قلب قرار گرفته است.
ساعات شرعي
اذان ظهر: ساعت۱۱ و ۴۸ دقيقه
اذان مغرب:ساعت ۱۷ و ۳۷ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۴ و۵۴ دقيقه
طلوع آفتاب فردا: ساعت ۶ و۲۰ دقيقه
بر ديوار نگارخانه ها
* گالري لاله: نمايشگاه آثار انجمن عكاسي ايرانشهر گروهي از عكاسان /از سوم تا هشتم
* گالري لاله: نمايشگاه آثار انجمن عكاسي ايرانشهر گروهي از عكاسان /از سوم تا هشتم آبان / خيابان دكتر فاطمي، ضلع شمالي پارك لاله، جنب هتل لاله/ تلفن: ۸۹۶۰۴۹۲
* نگارخانه نقش: نمايشگاه نقاشي و عكس بوم و زوم آثار مريم نصيري/ تانهم آبان/ فلكه دوم تهرانپارس ، انتهاي جشنواره، فرهنگسراي طبيعت/تلفن: ۷۳۲۷۶۸۶
* گالري هفت ثمر : نمايشگاه زيورآلات شهرام ابراهيمي/ تا هفتم آبان/ خيابان مطهري، كوه نور، كوي پنجم، شماره۲۵/ تلفن: ۸۷۳۱۴۰۳
* نگار خانه نوا: نمايشگاه آثار گروهي نگارگري/ تا۲۲آبان/ بزرگراه چمران ، پل مديريت، جنب خيابان علامه طباطبائي ، پلاك ۴۱/ تلفن: ۲۰۷۹۶۳۳
* خانه هنرمندان: نمايشگاه آثار معماري كانون معماران علم و صنعت/ ۶تا ۸ آبان / خيابان ايرانشهر ، موسوي شمالي، باغ هنر.
گل و گياه
كلماتيس
000154.jpg
نام علمي:
Clematis Cirahosa Freckles
خانواده:
RANUNCULACEAE
گياهي است هميشه سبز كه گلهاي آن در فصل زمستان، كه بيشتر گياهان به خواب مي روند، ظاهر مي شوند. گلها كرم رنگ با لكه هاي قرمز رنگ و قطر سه سانتي متر هستند. حداكثر بلندي ۳-۲ متر و گستردگي آن به ۲-۱ متر مي رسد. برگهاي آن سبز تيره براق هستند.
نيازها: مكان آفتابي، خاك غني از مواد آلي كه پيش از شروع گلدهي با كود مايع نيز تقويت شود. پس از پايان گلدهي ساقه هاي ضعيف و يا خشك را حذف مي كنند. حداقل دماي قابل تحمل آن ۵- درجه سانتيگراد است.
ازدياد: از طريق قلمه هاي چوب نرم يا نيمه رسيده در اول تابستان و يا خوابانيدن شاخه امكان پذير است.
سازمان پاركها و فضاي سبز شهر تهران

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    آموزشي    |    انديشه    |    خارجي    |    سياسي    |
|   شهر    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    ورزش جهان    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |