|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
توسط قائم مقام وزير امور اقتصاد و دارايي
دلايل كسري بودجه سال ۸۲ اعلام شد
«كسري بودجه»، يك موضوع جنجال برانگيز در اقتصاد ايران است كه همواره در نيمه دوم سال مطرح مي شود. محمد ستاري فر رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور كه مسئوليت تنظيم بودجه هاي سالانه را بر عهده دارد، در آخرين روز هفته گذشته بار ديگر تأكيد كرد كه «كسري بودجه» نداريم و در صورتي كه برخي منابع درآمدي پيش بيني شده در بودجه ۱۳۸۲ كل كشور محقق نشود از طريق صرفه جويي در هزينه ها، بودجه را متعادل مي كنيم.
در روزهاي گذشته برخي مقام هاي مسئول اعلام كردند براي برخي رديف هاي درآمدي بودجه امسال هنوز تصميم گرفته نشده است و در صورتي كه اين بي تصميمي تداوم پيدا كند، احتمال كسري بودجه حتمي است.
مهدي كرباسيان قائم مقام وزير امور اقتصادي و دارايي در اين رابطه به خبرگزاري مهر گفت: كسري بودجه امسال ناشي از عدم تحقق درآمدهاي دولت به لحاظ عدم تصميم گيري در مورد منابع درآمدي حاصل از واردات خودرو و فروش تلفن همراه است.او افزود: ۷ ماه از سال گذشته و هنوز تصميم دولت و مجلس براي كسب درآمد پيش بيني شده از واردات خودرو و فروش تلفن همراه محقق نشده است، به طوري كه برخي از اين تصميم ها هنوز در مرحله تدوين آيين نامه اجرايي قرار دارد.
به گفته وي تعرفه ها نشان دهنده جهت گيري اقتصادي و بازرگاني است و چنانچه تعرفه ها بالا باشد خودروهاي وارد شده به كشور مورد استفاده عمومي نخواهد داشت و اميد است وزارتخانه هاي صنايع و معادن و بازرگاني هرچه زودتر تصميم گيري صحيحي را نسبت به تعيين تعرفه هاي واردات خودرو اتخاذ كنند.
كرباسيان گفت: درآمدهاي مالياتي غيرمستقيم و مشاغل هنوز به خزانه دولت واريز نشده است.
او اضافه كرد: در تحقق درآمدهاي ناشي از خصوصي سازي نيز عقب هستيم كه با توجه به پيش بيني هاي انجام شده اميد است اين درآمدها تا دي ماه محقق شود.
از سوي ديگر احمد ميرمطهري رئيس سازمان خصوصي سازي در واكنش به اين خبر در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: سازمان خصوصي سازي براساس وظايفي كه در بودجه سال جاري به آن محول شده، اقدام خواهد كرد.
او افزود: اين سازمان تعهد داده، ۹۵۰ ميليارد تومان درآمد حاصل از فروش سهام شركت هاي دولتي را به خزانه دولت واريز كند البته تحقق اين موضوع بستگي به وضعيت اقتصادي كشور دارد.
|
|
|
سيدحسن خميني:
شرايط رابطه ايران با آمريكا تحقق پيدا نكرده است
حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني در گفت وگو با خبرنگار شبكه الجزيره در تهران گفت: هم رهبر معظم انقلاب، هم رئيس جمهور، هم ديگر مسئولين كشور و احزاب سياسي و عمده اي كه در كشور هستند را داراي اين عقيده مي دانم كه قصد دارند ميراث امام(ره) را حفظ كنند اما مشكل اينجاست كه از انديشه امام قرائت هاي متفاوتي مطرح شده، فكر مي كنم اين ضعف انديشه امام نيست و شايد اشكال كار هم نباشد و اگر به ديده دقيقي نگاه كنيم شايد حتي اين يكي نقاط قوتي باشد كه پيش روي ما است.
وي درباره برخي اختلاف نظرها ميان جناح هاي سياسي كشور افزود: الزاما سكوت و آرامش به معناي بقا نيست. دعواهاي سياسي هم به معناي از بين رفتن نيست، ممكن است يك نظامي در درون خودش با تمام هياهوها استعداد بقاي بسيار زيادي را داشته باشد و يك نظامي در حين آرامش به ناگاه از درون فروبريزد. بايد قبول بكنيم كه نحوه مديريت در شرايط جديد با نحوه مديريت در شرايط سكون متفاوت است. فضاي آرامي كه در سابق بوده با فضاي ملتهب به تعبير شما يا نزاع هايي كه وجود دارد فرق مي كند، ولي من اين فضاهاي ملتهب را چندان عميق نمي بينم چون با همه اختلافاتي كه وجود دارد هنوز بسيار نكات مشترك بين طرفين وجود دارد، البته خود بنده و امثال بنده هميشه تأكيد مي كنيم كه همينطوري كه به تعبير امام راحل كه مي گويند انتقاد، بلكه تخطئه از الطاف خداست و خداوند اين الطاف را به بندگانش كرده كه بتوانند همديگر را تخطئه كنند يا مثل آيينه اي پيش روي هم باقي بمانند.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد ترس ايران از آمريكا باتوجه به حضور آنها در منطقه گفت: نگاه كنيد بحث ترس مطرح نيست، فرقي نيست كه آمريكا الان كجاست، چون آمريكا در زمان جنگ نفت در منطقه نبود و بعدش آمد. امروز جهان كوچك شده است و فرقي نمي كند كه در كنارتان باشند يا آن ور دنيا، آمريكاييِ ها در خود واشنگتن در كنار ما هستند در بغل گوش ما هستند حركت ها در جهان سريع تر از آن شده كه بخواهد اقيانوس ها مانع شوند و به عنوان يك سد باشد و چه برسد به درياها يا مرزهاي جغرافيايي. يك جمله معروفي از امام(ره) هست كه نقل كردند كه مي گويند: «بله ما از آمريكا مي ترسيم به خاطر اين كه انسان از گاو مي ترسد چون هم شاخ دارد هم عقل ندارد.»
وي با مهم خواندن انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي، درباره ويژگي هاي رئيس جمهور آينده گفت: فشارهاي جهاني، افراطي گري را در ايران تسريع
مي كند و طبيعي است كه در آن صورت ممكن است، جامعه ايران براي رئيس جمهور شرايط ديگري را بپذيرد.
حجت الاسلام والمسلمين خميني درباره ارتباط اسلام با دموكراسي بيان كرد: من هيچ تضادي بين دموكراسي و اسلام نمي بينم، همه ما تلاش مي كنيم كه مردم سالاري ديني را در جامعه تحقق ببخشيم.
حجت الاسلام والمسلمين خميني با اشاره به تكيه بيش از حد غربي ها بر منافع شان آن را دليلي براي محقق نشدن گفت وگوي تمدن ها دانست و در ادامه اين گفت وگو حمايت بي دليل آمريكا را از رژيم نامشروع صهيونيستي، عامل ايجاد تنفر روزافزون جهان اسلام از آمريكا خواند.
وي سياست تنش زدايي ايران در قبال جهان اسلام را مثبت خواند؛ اما عملكرد آن را در قبال غرب با مشكلاتي مواجه دانست و افزود: اين سياست در قبال غرب در آستانه يك بحران است و بيش از هر چيزي علت اين مسئله خود غربي ها هستند. سياست تنش زدايي ايران در مواجهه با غرب در شرايط ايده آلي نيست.
وي درباره گفت وگو ميان ايران و آمريكا خاطرنشان كرد: اگر به اين موضوع ايده آليستي و پراگماتيسمي نگاه بكنيم، فكر مي كنم كه امروز هيچ منفعتي در مذاكره و رابطه با آمريكا متصور نباشد. چون امروز منطق آنها تحكم است. رابطه وقتي رابطه است كه كه دو طرف به هم احترام بگذارند، واقعيت اين است كه مسئولين جمهوري اسلامي هيچ وقت راه مذاكره و رابطه با آمريكا را نبسته اند بلكه آن را مشروط به شرايطي كرده اند كه آن شرايط تحقق پيدا نكرده است.
|
|
|
گفتگوي روحاني با لوموند درباره برنامه هسته اي ايران
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در گفت و گو با روزنامه فرانسوي لوموند، فعاليت هاي هسته اي كشور را تشريح كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر از پاريس حسن روحاني در پاسخ به خبرنگار لوموند در ژنو در خصوص اسنادي كه دولت جمهوري اسلامي ايران درباره فعاليتهاي هسته اي ايران به آژانس بين المللي انرژي اتمي ارائه كرده است بارديگر بر صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي ايران تاكيد كرد و گفت: با اين وجود چون هنوز ترديدهايي در اين زمينه وجود داشت ايران تصميم گرفت با ارائه برنامه خود به آژانس به هرگونه ظن و ابهام در اين خصوص پايان دهد.
حسن روحاني به خبرنگار لوموند يادآوري كرد در اسناد ارائه شده به آژانس، تصويري كامل و منسجم از برنامه هسته اي ايران به ويژه در زمينه غني سازي اورانيوم ارائه شده است و با ارائه اين مدارك و اطلاعات تمامي جزئيات درباره فعاليت هاي هسته اي ايران روشن مي شود و به اين ترتيب تهران مي تواند فعاليت خود را پيگيري كند.
حسن روحاني در پاسخ به اين سئوال كه اگر فعاليت هاي هسته اي ايران صلح آميز بوده است، چرا ايران ارائه برنامه خود را تاكنون به تاخيرانداخته بود، گفت: تهران در ۲۵ سال گذشته تحريم هاي بسيار سختي را پشت سر گذاشته است. اين تحريم هاي غيرقانوني نه تنها برنامه هسته اي غيرنظامي ايران،بلكه تمامي صنعت ايران را هدف قرار داده است .
هر نوع منبع ممكن دستيابي به تجهيزات و ابزار آلات از ايران دريغ شده بود. در چنين وضعي ايران حتي درباره ابتدايي ترين بخش هاي برنامه هسته اي قانوني اش چاره اي جز فعاليت پنهاني نداشت .
روحاني افزود: آنچه ايران در زمينه مسائل هسته اي انجام داده است پيش از هرچيز نتيجه تلاش دانشمندان ايراني است . هم اينك ايران به مرحله اي رسيده است كه تصور مي كند شفافيت بيشتر فرصت هاي جديدي را براي همكاريهاي دوجانبه هموار خواهد كرد محور گفتگو با وزيران امورخارجه سه كشور اروپايي همين همكاريها بود.
تهران با اروپايي ها مسير خوبي را پشت سرگذاشته است و اميدواريم اروپايي ها ازاين پس براي پايان خوش اين مسير ما را مطمئن كنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران درخصوص حق از سرگيري برنامه غني سازي اورانيوم گفت: غني سازي اورانيوم فعاليتي صلح آميز و براساس پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي مجاز است اين حق ايران و حق هر كشوري است .
وي بار ديگر يادآور شد: برنامه غني سازي اورانيوم ايران صلح آميز است و تصميم ايران مبني بر معلق كردن آن بايد هر نوع ظني را درباره انديشه هاي ايران برطرف كند.
وي خاطرنشان كرد: ايران منتظر است ببيند شركاي غربي به خصوص اروپايي تهران چطور به حسن نيت ايران پاسخ مي دهند و طبيعتا وقتي پروتكل الحاقي جنبه كاربردي داشته باشد برنامه هسته اي نبايد نگراني براي ديگر كشورها ايجاد كند.
حسن روحاني درباره كمك فني اروپا كه ايران خواهان آن است گفت همكاري فني به مرور و برپايه اعتماد ممكن خواهد بود و تهران اميدوار است كه شركاي اروپايي هم دراين مسير گام بردارند.
اين كار تفاهم بدست آمده در تهران را تحكيم و فرصت هاي جديدي را ايجاد مي كند.
وي درخصوص تضمينهايي كه اروپايي ها به ايران داده اند گفت اروپايي ها تضمين كردند امضاي پروتكل الحاقي به حاكميت ، شرافت ملي و امنيت ايران آسيبي وارد نكند.
حسن روحاني درباره زمان امضاي پروتكل الحاقي گفت: همچون هر كشور مردم سالاري اين كار به مجلس ارجاع داده مي شود و نمايندگان ايران مطمئناً با توجه به استقبال بين المللي از تصميم ايران از اين مسئله دريغ نخواهند كرد.
|
|
|
عضو كميسيون عمران مجلس:
معتمدي اين هفته استيضاح مي شود
پس از بازگشايي مجدد مجلس در اين هفته، موضوع استيضاح وزير پست و تلگراف و تلفن مورد بررسي قرار مي گيرد.
ميرطاهر موسوي، عضو كميسيون عمران ونماينده مردم تبريز در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادي «شبكه خبر دانشجو»، با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علل استيضاح وزير پست و تلگراف وتلفن نابساماني وضعيت شبكه مخابرات و نيز تلفن همراه مي باشد.
وي اظهار داشت: با وجود اينكه اين وزارتخانه سه الي چهار سال است كه قول هاي متعددي در خصوص بهبود وضعيت شبكه مخابراتي داده است، ولي تاكنون بهبودي در اين وضعيت حاصل نشده است.
به گزارش ايسنا، همچنين مجلس شوراي اسلامي اين هفته لايحه الحاق يك ماده به عنوان ماده (۹) به قانون هيات امناي صرفه جويي ارزي در مورد معالجه بيماران، طرح تعيين مرجع صالح رسيدگي به جرايم كاركنان وزارت اطلاعات، طرح اصلاح تبصره «۳» ماده (۷۱) قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي و انتخاب شهرداران كه يك فوريت آن قبلا به تصويب رسيده، لايحه استفساريه ماده (۵) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران كه يك فوريت آن قبلاً به تصويب رسيده است را مورد بررسي قرار مي دهد.
اين گزارش مي افزايد: طرح نحوه اداره موسسه تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، طرح محدوديت توقيف مطبوعات كه يك فوريت آن قبلا به تصويب رسيده است نيز اين هفته در مجلس بررسي مي شود.
همچنين گزارش كميسيون عمران درمورد سؤال محمدرضا خباز از وزير راه و ترابري نيز در دستور كار هفتگي مجلس قرار دارد.
|
|
|
اعتراض هاشمي رفسنجاني به كاپيتولاسيون جديد آمريكايي
آيت الله هاشمي رفسنجاني ديروز در نماز جمعه تهران ، چهارم آبان سالروز تهاجم وسيع و عميق امام (ره ) به سلطه آمريكا در ايران و قانون كاپيتولاسيون را گرامي داشت .
به گزارش ايرنا وي به مضمون قانون كاپيتولاسيون كه به اتباع آمريكادرايران مصونيت مي داد اشاره كرد و افزود: در حال حاضر نيز مشابه چنين قانوني در آمريكا وجوددارد و دولت آن كشور از طريق فشاربه پاره اي كشورها، آنهارا وادار به پذيرش چنين قانوني كرده است .
خطيب جمعه تهران گفت : درحال حاضر دو مستندساز ايراني ، چندين ماه است كه در زندانند و آخرين بار، آمريكايي ها فقط اجازه دادند نماينده اي ازسفارت ايران در بغداد با آنها ملاقات كند.
هاشمي رفسنجاني اضافه كرد: اين درحالي است كه اگر عوامل و جاسوسان آمريكايي در كشورهاي جهان سوم شناسايي و دستگير شوند، آنقدر به كشورهاي مزبور فشارمي آورند تا آنها از اقدام خود پشيمان شوند.
وي اظهارداشت : نزديك به دو سال است كه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مسلمان رادر خليجي در كوبا زنداني كرده اند. دراين مدت ، بدترين رفتارها با آنهامي شود. نه وكيل مي توانند بگيرند و نه به دادگاه شكايت كنند.
امام جمعه موقت تهران گفت : اين زبان درازهايي كه در دنيا به جهان سوم فشار مي آورند و حقوق بشر را بهانه قرار مي دهند، به آمريكا نمي گويند كه بالاي چشمت ابروست .اين ننگ جامعه بشري است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اين كار، فريادگري مانند امام (ره )را مي خواهد كه جلوي كاپيتولاسيون را گرفت و آن را قتلگاه آمريكا در ايران قرار داد.
هاشمي رفسنجاني از دولتها، مردم و روشنفكران جهان خواست كه اقدامات ضد بشري آمريكا را محكوم كنند.
|
|
|
رئيس مجلس: ايران به انتخابات باشكوه نياز دارد
رئيس مجلس شوراي اسلامي در جلسه اي با حضور تعداد زيادي از دانشجويان مجتمع آموزش عالي قم و جمعي از اساتيد اين دانشگاه به پرسش اساتيد و دانشجويان اين دانشكده پاسخ داد. به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كروبي در بخشي از اين پرسش و پاسخ درباره رابطه دانشجويان با تشكل هاي خارج از دانشگاه گفت: حركت دانشجويي بايد مستقل باشد و نيز بايد در نظر داشت كه جنبش دانشجويي ابزار هيچ جرياني نيست، و بايد حرمت ها را حفظ كند و در عين حال با حفظ منافع ملي مي تواند گرايش خاصي هم داشته باشد.
رئيس مجلس در پاسخ به پرسش هاي دانشجويان درباره انتخابات هفتم گفت: كساني كه با انقلاب ما سر ناسازگاري دارند از بيرون كشور تلاش مي كنند انتخابات به سردي برگزار شود و حضور مردم اندك باشد و به قول خودشان برداشت درستي از اوضاع ايران دارند؛ اما نيروهاي علاقمند به نظام تلاششان اين است كه انتخابات با شور و نشاط برگزار شود.وي افزود: كشور ما اوضاع حساسي دارد و بايد زمينه هايي ايجاد شود كه مردم حضور جدي در صحنه داشته باشند.
كروبي با اشاره به اهميت انتخابات مجلس هفتم اظهار داشت: حتي در ملاقات هاي خارجي كه در چند ماه اخير داشته ايم از ما سوال مي كنند كه وضعيت انتخابات آينده ايران چه مي شود؟ و اين نشان مي دهد كه انتخابات بايد باشكوه بيشتري برگزار شود.
در ادامه رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوال نماينده ديگري از شوراي صنفي دانشجويان مجتمع آموزش عالي قم در خصوص توجه مجلس ششم به مسايل اقتصادي گفت: مردمي ترين نهاد در ايران مجلس است و مجلس ششم ضمن اين كه بحث هاي تند سياسي داشته، در حل مشكلات اقتصادي مردم يكي از موفق ترين مجالس بوده است و ادغام وزارتخانه ها، سرمايه گذاري خارجي، تجميع عوارض و غيره از جمله قوانين اقتصادي بوده است و ما در اين مجلس شاهد افزايش بودجه هاي فرهنگي، اقتصادي و عمراني بود ه ايم.
كروبي در پاسخ به سوال نماينده نشريات دانشجويي كه گفت ايران در مقطع گذار از سنت به مدرنيته است و يكي از سرنوشت سازترين مقاطع كنوني انتخابات مجلس هفتم است، بحث نظارت استصوابي در مجلس هفتم چه خواهد شد؟ تصريح كرد: اخيرا بين بنده، رييس جمهور و شوراي نگهبان به همراه هيات هايي از مجلس و شوراي نگهبان جلساتي تشكيل شده تا اشكالات لايحه اصلاح قانون انتخابات را بحث و بررسي كنيم.
|
|
|
رئيس ستاد انتخابات كشور:
شعار انتخابات مجلس هفتم بايد حداكثر مشاركت مردم باشد
مشاركت حداكثري مردم شرايط منحصر به فردي را براي فائق آمدن بر تهديدهاي خارجي
و مشكلات داخلي براي كشور فراهم مي كند
مرتضي مبلغ ، رئيس ستاد انتخابات كشور گفت : رعايت قانون در انتخابات ، جلوگيري ازرفتارهاي غيرقانوني و فراقانوني و دفاع قاطع از حقوق داوطلبان نمايندگي و راي دهندگان ، سياست اصلي دولت آقاي خاتمي است .
به گزارش ايرنا، معاون سياسي وزارت كشور در جمع معاونان سياسي ،امنيتي استانداريها ورئيسان ستاد انتخابات استانها،گفت : براين مبنا، شعار انتخابات مجلس هفتم بايدانتخابات قانونمند و آزاد و مشاركت باشكوه و حداكثري باشد.
به گزارش روز گذشته روابط عمومي وزارت كشور، وي اظهارداشت : شايد براي اولين بار است كه ميزان مشاركت مردم به نحو عميقي باامنيت ملي ما گره خورده است .رئيس ستاد انتخابات كشور گفت : از سوي ديگر مشاركت حداكثري مردم شرايط منحصر به فردي را براي فائق آمدن بر تهديدهاي خارجي و مشكلات داخلي براي كشور فراهم مي كند كه با هيچ يك از راهبردها و روشهاي ديپلماتيك و يااقتصادي و نظامي قابل مقايسه نيست .
وي خاطرنشان كرد: اين نكته حساس وتاريخي ايجاب مي كند كه همه مقامات ،مسئولان و دستگاههاي كشور ، گروههاي سياسي و نخبگان با اقدام هاي واقعي واثربخش، اعتماد عمومي و نشاط سياسي را به جامعه برگردانند.
رئيس ستاد انتخابات كشور دربخش ديگري ازسخنان خود، از رئيسان ستادهاي انتخابات استاني و فرمانداران خواست كه سازوكار اجرايي انتخابات قانونمند و مشاركت حداكثري را طراحي و اجرا كنند و آن را با تدبير، شجاعت ومقاومت به پيش ببرند.وي گفت : بايد توجه داشت كه بر اساس تصريح قانون ،بررسي صلاحيت داوطلبان صرفا درمحدوده وظايف هيات هاي اجرايي است و هياتهاي نظارت نيز صرفا برعمليات آنها و مطابقت دادن آن با مواد قانون نظارت دارند.مبلغ افزود:هيات هاي اجرايي موظفند براساس مدارك و مستندات قانوني به بررسي صلاحيتها بپردازند وهيچ كس حق ندارد فردي را خارج ازموازين قانوني وبدون اسناد و مدارك مستند و مستدل رد صلاحيت كند.
|
|
|
هيأت مجلس ايران در دمشق
يك هيات از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به رياست محسن ميردامادي رئيس كميسيون امينت ملي و سياست خارجي بامداد ديروز وارد دمشق شد.
به گزارش ايرنا اين هيات به دعوت سليمان حداد رئيس كميسيون روابط خارجي مجلس ملي سوريه به اين كشور سفر كرده و قرار است در مدت اقامت خود با مقامات ارشد سياسي و پارلماني سوريه ديدار و درباره مسائل مورد علاقه دو طرف از جمله تحولات منطقه و جهان بويژه فلسطين و عراق و راه هاي توسعه روابط دمشق و تهران در زمينه هاي سياسي و پارلماني گفت وگو كند.
|
|
|
آخرين تحولات مربوط به برنامه هسته اي ايران
|
|
۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) گزارش مدير كل آژانس بين المللي انرژي هسته اي درباره بازرسي ها از ايران، به شوراي حكام آژانس ارائه مي شود.
در اطلاعيه اي كه روز پنحشنبه از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي به همين منظور منتشر شد، با اعلام خبر فوق آمده است: علي اكبر صالحي نماينده ايران روز ۳۰ مهر ماه (۲۳اكتبر) گزارش مستندي از برنامه هسته اي ايران را به محمد البرادعي ارائه كرد.
به گزارش ايرنا از مقر سازمان ملل متحد، البرادعي پس از ديدار با صالحي گفت: شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي از ايران خواسته است كه تمامي فعاليتهاي هسته اي گذشته خود را اعلام كند و بدين منظور صالحي نماينده ايران اعلاميه اي را به من ارائه و اطمينان داد كه اين اعلاميه جامع و صحيح است .
مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي افزود: مطالعه تمامي اسناد و بازسازي تاريخ كاملي از برنامه هاي هسته اي ايران كه به اواسط دهه ۱۹۸۰ باز مي گردد براي ما مدتي به طول خواهد انجاميد.
البرادعي گفت : من اميدوارم بتوانيم به اين جمع بندي برسيم كه تمامي فعاليتهاي هسته اي را ديده ايم و تمامي مواد هسته اي و فعاليتها تحت پادمان اين آژانس است .
وي افزود: نماينده ايران همچنين مرا از ملاقات اخير در تهران با وزيران امور خارجه فرانسه ، آلمان و انگليس و موافقت ايران براي تعليق فعاليت هاي غني سازي اورانيوم مطلع ساخت . من معتقدم كه اين تصميم تدبير مهمي در جهت اعتمادسازي بود.
مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت : ما در مرحله جديدي هستيم و من از تصميم ايران براي ارائه اعلاميه اي صحيح و جامع و نيز تصميم براي پيوستن به پروتكل الحاقي استقبال مي كنم .
وي تأكيد كرد: من به همكاري با مقامهاي ايران در چند هفته بعد براي حل مسائل باقي مانده و پايان دادن به موضوعي كه به ميزان زيادي موجب نگراني شده است نگاه مي كنم .
دبير شوراي عالي امنيت ملي:
فقط به تعهدات عمل مي كنيم
حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه ما هنوز پروتكل الحاقي را امضاء نكرده ايم گفت كه گمان مي كنيم بيانيه ايران مبني بر پذيرش پروتكل الحاقي در آبان ماه صادر شود.
وي كه در حاشيه گردهمايي ائمه جماعات استان تهران سخن مي گفت درباره مدت زمان تعليق غني سازي اورانيوم از سوي ايران گفت: زمان آن در دست ماست اما تاريخي براي آن اعلام نمي كنيم.
به گزارش ايسنا، روحاني در پاسخ به اين سئوال كه اگر آژانس بين المللي انرژي اتمي فهرست دانشمندان هسته اي ايران را بخواهد، تهران چه واكنشي نشان خواهد داد، گفت: فقط طبق معاهداتمان عمل مي كنيم و نه بيشتر.وي مقايسه وضعيت امروز ايران با عراق قبل از اشغال را نادرست دانست و گفت: چنين شرايطي براي ايران پيش نخواهد آمد. سفر وزراي خارجه كشورهاي مهم اروپايي به تهران بدين معناست كه آنها مي خواهند مسئله ايران در همين مرحله خاتمه پيدا كند.
وي تصريح كرد: وزراي اروپايي كه به تهران آمدند به صراحت گفتند كه مي خواهيم اين ماجرا در همين مرحله تمام شود.
رايزني ايران با غيرمتعهدها
علي اكبر صالحي نماينده ايران در آژانس ،خبر از برگزاري نشست مشترك بين ايران و كشورهاي غيرمتعهد عضو آژانس در مقر اين سازمان داد.
وي كه با ايرنا گفتگو مي كرد گفت: اين نشست ديروز به دعوت ايران و به منظور ادامه گزارش سير تحولات مربوط به فعاليت هاي هسته اي تهران به كشورهاي غيرمتعهد برگزار شد.
معاون نخست وزير ايتاليا:
لحظه تاريخي و فرصت ايده آل
جانفرانكو فيني، معاون نخست وزير ايتاليا توافق سعدآباد را لحظه اي تاريخي و فرصتي ايده آل براي ساختن روابطي بهتر (بين تهران و اتحاديه اروپا) دانست.
وي كه كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد به سفير ايران در رم گفت: اين موفقيت نشانه درست بودن رويكرد سازنده اروپا نسبت به گفت وگو و همكاري با ايران است.
به گزارش ايرنا فيني در ادامه گفت وگو با بهرام قاسمي، بر اراده مقامهاي عاليرتبه كشورش براي استمرار روابط خوب با ايران تاكيد كرد.
استقبال مسكو از تصميم ايران
سرگئي كيسلياك معاون وزير امور خارجه روسيه نيز ديروز در ديدار با غلامعلي خوشرو معاون امور حقوقي و بين الملل وزارت خارجه گفت: ما تصميم ايران براي تفاهم با اروپا را مهم دانسته و از آن استقبال مي كنم.كيسلياك گفت: مسكو با تبريك به دولت جمهوري اسلامي ايران براي اتخاذ چنين تصميم خردمندانه اي، ضمن حمايت از حل و فصل مسايل ايران با آژانس، بر حقوق مسلم تهران براي بهره برداري صلح آميز از فناوري هسته اي تاكيد مي كند.
به گزارش ايرنا وي با اشاره به لزوم
حل و فصل كامل مسايل باقيمانده بين ايران و آژانس افزود: بديهي است كه شفافيت و اطمينان سازي بوسيله ايران زمينه ساز گسترش همكاريهاي جامعه بين المللي با تهران خواهد بود.
|
|
|