|
|
|
|
|
|
ديروز آغاز شد
خلع سلاح سراسري در افغانستان
مراسم رسمي خلــع سـلاح ۱۰۰ هزار نيروي مسلح سراسر افغانستان و انتقال آنان به بخشهاي غيرنظامي كه از آن به نام طرح «دي .دي .آر» نام برده مي شود، ديروز با حضور حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي در شهــر قندوز مركزولايتي به همين نام در شمال شرقي افغانستان برگزار شد.
به گزارش ايرنا از قندوز در اين مراسم محمدقاسم فهيم معاون رئيس دولت و وزير دفاع ، محمدكريم خليلي يكـي ديگر از معاونان رئيس دولت ، جمعي از وزرا و فرماندهان نظامي ،اخضر ابراهيمي نماينده ويژه دبيركـل سازمان ملل در افغانستان و جمعي ازسفرا و نمايندگان كشورهاي خارجي و بيش از ۱۰ هزار نفر از مردم منطقه حضورداشتند.
رئيس دولت انتقالي افغانستان در اين مراسم طي سخناني آغاز اجراي طرح خلع ســلاح سراسري در ايـن كشور را «بهترين روز» براي مردم رنجديده و خسته از جنـگ ۲۵ ساله اين كشور عنوان كرد.
رئيس دولت انتقالي افغانستان همچنين گفت : نخواهيم گذاشت هيـــچ نيرويي مانع تحقق آرمان مقدس مردم اين كشور شود.
وزير دفاع افغانستان نيز طــي سخناني در اين مراسم ، با اشاره به اينكه مـردم افغانستان ۲۵ سال براي تحقق چنين روزي انتظار كشيده اند، از اين روزبــه عنوان سرآغاز استقرار صلح ، ثبات ، امنيت و زندگي بدون جنگ و هراس نام برد.
وي آغاز اجراي طرح خلع سلاح سراسري در افغانستان راحركتي در جهت «اعاده حيثيت از دست رفته افغانستان » ارزيابي كرد و اظهار داشت : بـا حمايت جامعه بين الملل از اجراي اين طرح ، افغانستان حركت خود را بــه ســوي يــك زندگي قانونمند و پيشرفته با مدنظر قرار گرفتن آرمان شهدا آغاز كرده است .
مارشـال فهيم از مقاومت مردم شمال شرق افغانستان بويژه قندوز در برابرمتجاوزان و طالبان ستايش كرد و گفت :آنان هم در مقابل ارتش سرخ شوروي سابق و هم طالبان و القاعده شجاعانه جنگيدند و بـا پيشگامي در جهاد، اكنون نيزدر خلع سلاح و بازسازي كشور پيشقدم هستند.
وي همچنين گفت : براي رسيدن به مرحله آغاز طرح خلع سلاح عمومي اقدامات زيادي از جمله سازماندهي يگانهاي متلاشي شده ارتش ، اصلاحات در وزارت دفاع وتدوين و تصويب قانون بازسازي و احياي ارتش ملي انجام شده است .
اخضـــر ابراهيمي نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل در امور افغانستان نيز در اين مراسم با تبريك آغاز اجراي اين طرح بويژه به مردم قندوز، گفت :مردم افغانستان در گذشته عليـــه تجاوز و تروريسم جهاد كردند و اكنون نيزجهاد اكبر بازسازي را آغاز كرده اند.
وي افـزود: مردم افغانستان از جنگ خسته شـده و اكنون به صلح و بازسازي ويرانيها نياز دارند و بايد سلاحها را بر زميـن گذاشته و جهاد اكبر و مقدس بازسازي را آغاز كرد.
با وجود خوشبيني حامد كرزاي و اخضر ابراهيمي درباره كاميابي طرح خلع سلاح، بسياري از ناظران سياسي به اين ديده با بدگماني مي نگرند. به اعتقاد اين تحليلگران به علت بافت قبايلي و شيوه ارتزاق بسياري از مردم افغانستان كه مبتني بر مزدوري مسلحانه براي جنگ سالاران است و همچنين اتكاي جنگ سالاران افغانستان به تفنگ، احتمال تمكين آنها در برابر طرح خلع سلاح قدري دور از ذهن است. اين تحليلگران، تحولات هفته گذشته در جنوب شرقي افعانستان و فعال شدن دوباره طالبان تحت حمايت پاكستان را به عنوان نشانه هاي درستي تحليل خود به شمار مي آورند.
در همين حال يك گروه ۷۰ نفري از نيروهاي نظامي آلمان ديروز بطور رسمي در شهـر قندوز مستقر شدند.
استقرار نيروهاي آلماني در قندوز هفته گذشته مورد توافـق دولــت آلمان قرار گرفت و روز گذشته نيز به تصويب مجلس قانونگذاري اين كشور رسيد.
خبرنگار ايرنا از قندوز به نقل از منابع محلي گزارش داد، قـراراست تعداد اين نيروهاي آلماني در قندوز به مرور زمان تا پنج ماه آينده به ۴۵۰ نفر افزايش يابد.
گروه ۷۰ نفري نيروهاي آلماني قرار است ، زير نام گروه بازسازي ولايتي يا «پي .آر.تي» در قندوز به تامين امنيت از طريــق مشـاركت در اجراي طرحهــاي بازسازي بپردازند.
هنوز معلوم نيست كه آيا نيروهاي آلماني بر اساس مصوبــه اخيــر سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و شوراي امنيت سازمان ملل زير پوشش نيروهــاي بين المللي كمك به امنيت افغانستان (ايساف ) كه قرار است به هشت ولايت ايــن كشور اعزام شوند، قرار خواهند گرفت يا خير.
شوراي امنيت سازمان ملل ۲۱ مهر ماه گذشته بـه اتفاق آرا قطعنامه گسترش نيروهاي ايساف را دست كم به هشت شهر مهم افغانستان تصويب كرد.
قطعنامه شوراي امنيت بر اســاس متن پيشنهادي آلمان كه در آن از افزايش تعداد نيروهاي پنج هزار نفري ايساف و گسترش عمليات آنها صحبت شـــده بود،تنظيم شده است .
قرار است اجراي اين قطعنامه ابتدا با ورود نيروهاي تازه نفس آلماني به ولايت قندوز در شمال شرقي افغانستان آغاز شود.
اين نيروها همچنين قرار است در هفت ولايت ديگر از جمله بلخ ،خوست ، پكتيا، پكتيكا، قندهار و هرات نيز مستقر شوند.
|
|
|
بشار اسد در قطر
بشار اسد رئيس جمهوري سوريه عصر پنجشنبه درراس هياتي بلندپايه وارد دوحه پايتخت قطر شد.
به گزارش ايرنا از دمشق اين اولين سفر رسمي بشار اسد به قطر از تيرماه سال ۱۳۷۹ است ، كه وي زمام امور كشورش را بعنوان رئيس جمهوري بدست گرفت .
بشار اسد آذرماه سال ۱۳۷۹ در چارچوب نهمين دوره اجلاس سران كشورهاي عضوسازمان كنفرانس اسلامي به قطر سفر كرده بود.
اگر چه «شيخ حمدبن خليفه آل ثاني» دو بار در سال ۲۰۰۰ به دمشق سفركرداما دو طرف نتوانسته بودند به روابط خود گرمي ببخشند.
|
|
|
نگراني آمريكا از افزايش تلفات اين كشور در عراق
پل ولفوويتز معاون وزير دفاع آمريكا روز جمعه به خاطر نگرانيهاي فزاينده آمريكاييها از افزايش تلفات نيروهاي اين كشور در عراق ، براي دومين بار ظرف سه ماه گذشته وارد بغداد شد.
به گزارش خبرگزاري رويتر ولفوويتز در بغداد به خبرنگاران گفت كه عراقيهاي بيشتري اكنون حاضرند جان خود را در راه وطن و ايجاد عراقي آزاد و شكوفادر معرض خطر قرار دهند.معاون وزير دفاع آمريكا همچنين گفت : هدف از انجام اين سفر تسريع درانتقال كنترل عراق از دست نيروهاي آمريكايي به عراقيها است .ولفوويتز در نظر دارد از نيروهاي آمريكايي و فرماندهي لهستاني لشكرنيروهاي چند مليتي بازديد و بر ضرورت مشاركت بين المللي در عراق تاكيدكند.امكان دارد كه وي با وزيران دفاع لهستان و روماني كه اكنون سرگرم ديدار از عراق هستند، نيز ملاقات كند.
ديدار ولفوويتر از بغداد با برگزاري كنفرانس كشورهاي كمك كننده به عراق در مادريد همزمان شده است ، واشنگتن اميدوار است اين كنفرانس سهم چشمگيري در فراهم كردن بودجه ۵۵ ميليارد دلاري مورد نياز براي بازسازي عراق داشته باشد.
مقامي در وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون ) به خبرنگاران گفت كه ۸۲ تن ازنيروهاي امنيتي عراق از اول ژوئن گذشته در عمليات مختلف به قتل رسيده اند.
بر اساس اين گزارش گرچه نيروهاي آمريكايي با حملات روزانه اي در عراق مواجهند اما واشنگتن حاضر نيست به درخواست همپيمانان خود در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ناتو همچون فرانسه و آلمان براي تعيين جدول زماني دقيق پايان دادن به اشغال عراق گردن نهد.
آمريكا مي گويد ابتدا بايد دولتي با ثبات در عراق ايجاد شود.
اين گزارش افزود، ولفوويتز در نظر دارد راههاي تسريع در آموزش نيروهاي عراقي و نيز شيوه هاي ترغيب ساير كشورها در اعزام نيرو به عراق و كمك به برقراري ثبات در اين كشور و بازسازي آن را بررسي كند.
مقامهايي گفتند: انتظار مي رود معاون وزير دفاع آمريكا با مقامهاي محلي از جمله وزيران زن عراقي ديدار و آنان را به اعطاي نقش بيشتر به زنان درامور غيرنظامي تشويق كند.
در همين حال ديروز يك نظامي آمريكايي در موصل و دو عراقي دربغداد كشته شدند.
يك سرباز آمريكايي روز پنجشنبه در بعقوبه كشته شد.دو نظامي عراقي نيز در حمله ديگري در فلوجه زخمي شدند.
از سوي ديگر كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا گفت كه ارتش آمريكا دست كم يك سال بايد در عراق باقي بماند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، پاول در
گفت و گو با روزنامه لوفيگارو افزود :عراقي ها بايد پيش نويس قانون اساسي را تدوين كنند كه اين موضوع به چندين ماه وقت نياز دارد.سپس بايد انتخابات در عراق برگزار شود. تصور اين كه اين كارها را مي توان در مدت كمتر از يك سال انجام داد، مشكل است .
پاول كه هم اكنون براي شركت در كنفرانس كشورهاي كمك كننده به عراق درمادريد بسر مي برد افزود: مشكل است بگوييم چه وقت اوضاع امنيتي در سراسرعراق به سطح مطلوبي خواهد رسيد كه فرمان خروج نيروهاي نظامي صادر شود.
|
|
|
تهاجم تازه اسرائيل به غزه و عمليات تلافي جويانه فلسطيني ها
|
|
در تازه ترين دور رويارويي فلسطيني ها با ارتش اسرائيل سه نظامي اسرائيلي و دو شهروند فلسطيني كشته شدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از غزه نظاميان اسرائيلي در يك شهرك يهودي نشين در غزه به ضرب گلوله فلسطيني ها كشته شدند.
يكي از دو فلسطيني مقتول از اعضاي حماس و ديگري غيرنظامي بوده است.
در همين حال ايرنا از بيروت گزارش داد: در پي بمباران اردوگاه آوارگان فلسطيني نصيرات در نوار غزه توسط جنگنده ها و بالگردهاي رژيم صهيونيستي در روز چهارشنبه ، شمار شهيدان اين جنايت تا ظهر ديروز به ۱۱ تن رسيد.
منابع پزشكي حكومت خودگردان فلسطين ديروز از شهادت يك جوان ۱۸ ساله بنام محمد توفيق حبحاب كه درجريان حمله هوايي جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به اردوگاه نصيرات بشدت مجروح شده بود، خبر دادند.
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين حماس ديروز با انتشار بيانيه اي اعلام كرد،شهيد محمد حبحاب از اعضاي گردانهاي عزالدين قسام شاخه نظامي حماس بود.
ايوب الملك ۲۳ ساله نيز روز پنجشنبه بر اثر جراحتهاي وارده ناشي ازتجاوز هوايي رژيم صهيونيستي به اردوگاه نصيرات به شهادت رسيد.
در جريان حمله هوايي جنگنده ها و بالگردهاي اسراييلي به اين اردوگاه نزديك به ۷۰ نفر زخمي شدند كه وضعيت ۱۵ نفر از مجروحان وخيم گزارش شده است .
از سوي ديگر شبكه تلويزيوني الجزيره ديروز جمعه از ديدار غيررسمي دو شخصيت فلسطيني و رژيم صهيونيستي در سوييس به منظور بررسي مراحل اجراي طرح ژنو خبرداد.
به گزارش ايرنااين شبكه خبري به نقل از سخنگوي وزارت خارجه سوييس ، اين افراد رايوسي بيلين وزير پيشين دادگستري رژيم صهيونيستي و ياسر عبدربه وزيرسابق اطلاع رساني حكومت خودگردان فلسطين معرفي كرد.
طرح ژنو يك طرح غيررسمي براي سازش ميان اسراييل و فلسطينيان است .
به گفته الجزيره ،اين دو تن كساني بودند كه در تدوين طرح ژنو مشاركت داشتند.
|
|
|
خبرهاي كوتاه
* سناي آمريكا روز پنجشنبه بدون توجه به تهديد وتوي كاخ سفيدراي به لايحه اي داد كه در آن استفاده از بودجه مقابله با سفر به كوبا ممنوع مي شود و شهروندان آمريكا پس از ۴۰ سال اجازه مي يابند به كوبا سفر كنند.اين لايحه با ۵۹ راي مثبت و۳۶ راي منفي به تصويب رسيد .
براساس قوانين كنوني آمريكا گروه هاي بشردوستانه، روزنامه نگاران و ديپلمات ها قادر به سفر به كوبا هستند اما سفر ساير شهروندان آمريكايي به كوبا ممنوع است.
با اين وجود همه ساله هزاران آمريكايي از طريق كشور ثالث به كوبا سفر مي كنند.
* ژان كرتين نخست وزير كانادا براي يك ديدار رسمي دو روزه به منظورتحكيم روابط دوجانبه با هند ديروز وارد دهلي نو شد.
يك مسئول در سفارتخانه كانادا در دهلي نو به خبرنگار ايرنا گفت : كرتين در فرودگاه پالام (پايگاه نيروي هوائي ) دهلي نو مورد استقبال مقامات ارشد هند قرار گرفت .
وزارت امور خارجه هند نيز با انتشار بيانيه اي مطبوعاتي اعلام كرد كه قرار است كرتين با اتل بيهاري واجپايي همتاي هندي خود مذاكره كند و پس از آن ، مذاكره بين هياتهاي دو كشور انجام خواهد گرفت .
بيل گراهام وزير امور خارجه كانادا نيز ماه گذشته در سفر به دهلي نودر مورد موضوعات مختلف شامل تحولات جنوب آسيا، عراق ، افغانستان و سريلانكابا ياشوانت سينها همتاي هندي خود تبادل نظر كرد.
* رئيس حزب اتحاد براي دمكراسي فرانسه (يو.د.اف)، روند جاري سياست دراين كشور را خطرناك دانست .
به گزارش ايرنا از پاريس «فرانسوا بايرو» نماينده مجلس ملي فرانسه گفت : مردم فرانسه نمي توانندبه درك مناسبي از سمت و سوي سياست فعلي دولت برسند.
به گفته نماينده مجلس ملي فرانسه ، دولت آنچه را بايد با مردم در ميان بگذارد از آنها پنهان مي كند و در بسياري از سياستهاي دولت ، نوعي ناهمگوني و بي عدالتي به چشم مي خورد.
حزب (يو.د.اف) فرانسه كه در جناح راست اين كشور قرار دارد، در مسائل مربوط به بودجه سال ۲۰۰۴ با حزب حاكم اتحاد براي حركت مردمي فرانسه (يو.ام .پ) اختلاف نظر دارد و اين امر سبب شكاف بين اين دو حزب دست راستي شده است.
* نخست وزير يونان با تقاضاي ناتو مبني بر اعزام بالگردهاي نظامي يونان به افغانستان، مخالفت كرد.
كستاس سيميتيس، مخالفت يونان با درخواست ناتو را روز پنجشنبه در ملاقات با جرج رابرتسون، دبير كل ناتو به اطلاع وي رساند.
در اين ديدار همچنين درباره نحوه عملكرد پايگاه ناتو در شهر «لاريسا» واقع در شمال يونان، بحث و تبادل نظر شد.
* يوريكو كاواگوچي وزير امور خارجه ژاپن و عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب آخرين تحولات عراق را با توجه به قطعنامه ۱۵۱۱ شوراي امنيت و نتايج همايش كشورهاي كمك كننده به بازسازي عراق بررسي خواهند كرد.
به گزارش ايرنا به نقل از بيانيه خبري اتحاديه عرب، ديدار كاواگوچي و موسي فردا در مقر اتحاديه عرب در قاهره برگزار خواهد شد.
* وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون ) اعلام كرد: گروه انصارالاسلام كه نيروهاي آمريكايي و كرد پيش از آغاز جنگ پايگاههاي آن را در شمال عراق منهدم كردند، اينك عمده ترين دشمن تروريستي نيروهاي آمريكايي در عراق محسوب مي شود.
به گزارش خبرگزاري رويتر از واشنگتن ، نورتون شوارتز سرتيپ نيروي هوايي به خبرنگاران گفت كه مدركي دال بر مشاركت اين گروه مظنون به داشتن ارتباط با شبكه القاعده در بمب گذاريهاي انتحاري در بغداد در دست نيست .
وي با اين حال گفته ساير مقامهاي آمريكايي مبني بر استقرار اين گروه دربغداد را تاييد كرد و افزود كه اعضاي اين گروه اكنون به هدف اصلي نيروهاي آمريكايي در عراق تبديل شده اند.شوارتز كه مدير عمليات ستاد مشترك نيروهاي مسلح آمريكاست ، گفت : من معتقدم كه گروه انصارالاسلام دشمن تروريست سازمان يافته عمده ما در عراق است و ما اكنون منابع خود را روي آن متمركز كرده ايم .
|
|
|