|
|
|
|
|
|
|
|
مركز آمار ايران:
وضعيت آمار دركشور با حمايت مسئولان بهتر مي شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران : براساس پيگيري هاي انجام شده به وسيله مركز آمار ايران، فصلي براي آمار در برنامه چهارم تعريف خواهد شد.
عباسعلي زالي، رئيس مركز آمار ايران درباره مورد استفاده قرارنگرفتن مناسب آمار در تدوين برنامه چهارم توسعه و بودجه ۸۳ گفت: براي استفاده آمار در تدوين برنامه چهارم و بودجه ۸۳، تذكراتي به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ارائه شده است. قسمت هايي از آمار مورد استفاده در برنامه چهارم و بودجه هاي سالانه منطبق با آمار مركز است؛ اما در برخي موارد هم از ارقام ساير منابع استفاده شده كه تلاش مركز در اين است كه دستگاه هاي برنامه ريزي كشور بيشتر از آمار تهيه شده در مركز آمار استفاده كنند.
وي با بيان اين كه از وضعيت آمار در جامعه راضي نيست، تأكيد كرد: اگر حمايت بيشتري از سوي مسئولان و دستگاه هاي دولتي كشور انجام شود، به طور حتم وضعيت آمار رو به بهبود خواهد بود.
وي تصريح كرد: «آمار خانوارها در اين مركز كاملا محرمانه است و به استثناي اين آمار تمامي آمارهاي جمع آوري شده منتشر شده و طبقه بندي نمي شوند.»
|
|
|
وزير صنايع و معادن:
عده اي با خريد و فروش حوالجات موجب اختلال در توزيع سيمان شده اند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران: وزير صنايع و معادن در جريان بازديد از سومين نمايشگاه بين المللي ساختمان گفت: زماني كه ميزان توليد سيمان ۳۰ ميليون تن است، كمبود ۵/۱ ميليون تني نمي تواند باعث ايجاد مشكل در بازار شود و موجبات نگراني مردم را فراهم كند.
اسحاق جهانگيري، وزير صنايع و معادن در جمع خبرنگاران در باره قيمت گذاري سيمان از سوي دولت گفت: وقتي دولت با نيت خيرخواهانه براي كنترل قيمت وارد بازار مي شود، عده اي با خريد و فروش حواله ها موجب اختلال در توزيع و منشأ ايجاد رانت خواري و سوءاستفاده مي شوند.
جهانگيري گفت: با هدف كنترل قيمت سيمان در طرح جامع سيمان كه با همكاري وزارت بازرگاني تهيه شده است، دولت تلاش مي كند نگراني توليدكنندگان سيمان كشور را از ميان ببرد.
جهانگيري با اشاره به رشد ۱۰ درصدي توليد سيمان خاطر نشان كرد: با توجه به وضعيت منطقه، سيمان مي تواند يكي از عمده ترين كالاهاي صادراتي كشور باشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر بازارهاي عراق و افغانستان كه به طور جدي برنامه بازسازي را دنبال مي كنند به دنبال تأمين سيمان مورد نياز خود از ايران هستند و اين فرصتي است كه با برنامه ريزي در توسعه صنعت سيمان ،بازار كشورهاي خليج فارس را بدست آوريم.
وزير صنايع و معادن درباره نوسازي صنايع در بخش صنعت ساختمان گفت: نوسازي صنايع براي يك بخش از صنعت نيست و شامل كل صنايع مي شود اما با توجه به بحران كارگري كه در بخش صنايع نساجي وجود داشت، اين صنايع را جلو انداختيم و لايحه اي را با اولويت ويژه در مجلس بررسي كرديم كه اينك در حال اجراست.
جهانگيري در پاسخ به سئوال خبرنگار ايسنا درباره انتقادات صورت گرفته از استراتژي صنعتي ايران پاسخ داد: سال گذشته در همايشي از همه صاحب نظران دعوت كرديم كه نظرات مثبت يا منفي خود را در اين زمينه ابراز كنند.
جهانگيري افزود: ما با آغوش باز از انتقادات صورت گرفته استقبال مي كنيم و اگر اين انتقادات با اصول سياست هاي صنعتي ما مطابق باشد به آنها عمل مي كنيم.
|
|
|
عادلي : ايران آماده مشاركت در بازسازي صنايع نفت عراق است
مادريد - خبرگزاري جمهوري اسلامي: محمد حسين عادلي معاون اقتصادي وزارت امور خارجه ايران اعلام كرد كه كشورمان آمادگي حضور در طرحهاي نفتي عراق را دارد.
وي در ديدار با بارونس سيمونس معاون وزير امور خارجه انگليس در حاشيه همايش بازسازي عراق در مادريد، تصريح كرد: ايران مي تواند ازظرفيت بالاي خود در بازسازي تاسيسات نفتي عراق استفاده كند.
عادلي افزود: شركتهاي ايراني دراين زمينه آماده حضور درطرحهاي مربوط با مشاركت كشورهاي ثالث هستند.
معاون وزيرامور خارجه ايران در ديدار با همتاي انگليسي خود، ديدگاههاي كشورمان درباره بازگشت ثبات به عراق را نيز تشريح كرد.وي گفت: ايران در زمينه هاي مختلف توانايي كمك به بازسازي عراق رادارد و به برقراري آرامش و ثبات در اين كشور اهميت بسيار مي دهد.
مقام انگليسي نيز دراين ديدار توجه ايران به استقرار ثبات در عراق وبازسازي اين كشور را بسيار ضروري خواند.
برنامه ريزي براي تشكيل شركتهاي مشترك با ديگر كشورها با هدف فعاليت در بازسازي عراق از جمله مباحثي بود كه عادلي با مقامات خارجي رايزني كرد.
محمد خزايي معاون وزارت اموراقتصادي و دارايي ايران نيز به خبرنگار ايرناگفت : ضعف نظام مالي و بانكي و نبودامكانات ومنابع لازم ، موانع بسياربزرگي را بر سر راه بازسازي عراق ايجاد كرده است .
خزايي كه براي شركت در همايش فرايند بازسازي عراق به مادريد سفر كرده است ، افزود: حتي درصورت تامين منابع مالي براي اين فرايند، جذب اعتبارات به دليل نابسامانيهاي گسترده دشوار به نظر مي رسد.وي درعين حال تصريح كرد كه جمع آوري اعتبارات مورد نياز براي بازسازي عراق در همايش مادريد امكان پذير نخواهد بود.
خزايي توضيح داد : براساس آمار بانك جهاني اين كشور در طول چهار سال آينده نيازمند ۵۶ ميليارد دلار اعتبار است و ديگر كشورها حاضر نيستند چنين مبلغي را بصورت بلاعوض در اختيار بغداد بگذارند.وي گفت كه تامين اين مبلغ ازطريق اعطاي وام نيز مشكلي بزرگتر را براي عراق ايجاد مي كند چون بر حجم بدهيهاي خارجي آن مي افزايد.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با استناد به اظهارات مقامات عراقي در همايش مادريد گفت : اين كشورهم اكنون داراي ۱۲۰ ميليارد بدهي خارجي است كه بايد به اين رقم غرامت جنگي بابت تحميل جنگ به ايران را افزود.
خزايي همچنين با اشاره به آمارهاي بانك جهاني گفت كه حدود ۴۰ ميليارددلار از اين بدهي مربوط به وامهايي است كه در دوران جنگ اين كشور باايران به بغداد پرداخت شده است .وي تصريح كرد كه دراين شرايط، براي سامان دادن به وضعيت نقدينگي ، نظام بانكي و امور مالي در عراق بايد كارهاي فراواني صورت گيرد.
خزايي گفت كه مسئولان عراق در تلاش هستند با ادغام ۱۷ بانك خصوصي دراين كشور به شرايط نقدينگي اين موسسات پولي وضعيت بهتري ببخشند.
|
|
|
تركيه خريد گاز طبيعي را از ايران مورد تجديد نظر قرار مي دهد
وزير انرژي و منابع طبيعي تركيه گفت:از آنجايي كه گاز طبيعي ارزان نيست، تركيه توافقنامه اش را با ايران براي خريد گاز طبيعي مورد تجديد نظر قرار مي دهد.
ايسنا به نقل از منابع خبري تركيه، خبرداد: وزير انرژي و منابع طبيعي تركيه اظهار داشت كه اين كشور به دليل موقعيت ژئوپلتيكي اش همانند يك ترمينال انرژي عمل مي كند.
|
|
|
گفت و گوي امروز
كاهش فاصله درآمدي
دفتر توسعه انساني سازمان ملل، ايران را از نظر توزيع عادلانه درآمد در رديف ۱۰۶ كشورهاي جهان قرار داده است. واعظ مهدوي معاون امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در گفت و گو با همشهري برخي برنامه هاي پيش بيني شده براي كاهش فاصله درآمدي ميان گروه هاي اجتماعي را توضيح داده است.
*برنامه هاي دولت براي كاهش و كنترل شكاف طبقاتي در ايران چيست؟
_ سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور سه گروه سياستها را به دولت پيشنهاد كرده است. گروه نخست شامل اجراي دقيق سياستهاي تامين اجتماعي است.گروه دوم از سياست ها شامل افزايش قدرت خريد مردم با افزايش حقوق و دستمزد و گروه سوم شامل افزايش فرصت هاي شغلي است.
* اين برنامه ها در بودجه هاي سنواتي هم دنبال خواهد شد؟
_ سياست دولت در بودجه هاي گذشته بر افزايش قدرت خريد مردم متمركز شده و سياست هاي مربوط به كاهش نرخ تورم در بودجه هاي سنواتي و برنامه چهارم توسعه دنبال مي شود. قصد دولت اين است كه تورم را مهار كند و در هزينه هاي اجتماعي ثبات بوجود آورد.
* ولي اين اهداف با افزايش ۱۰درصدي نرخ كالاها و خدمات كه هر ساله به صورت دستوري از سوي دولت اعمال مي شود، در تضاد است؟
_ چون تلاش دولت بر مهار تورم متمركز شده و از سويي درآمدهاي دولت هم با محدوديت مواجه است، چاره اي جز اين كار نيست. بايد دولت به گونه اي عمل كند كه بتواند هزينه هاي خود را كنترل كند. البته اگر لايحه تامين اجتماعي كه اين هفته در دستور كار مجلس شوراي اسلامي قرار مي گيردتصويب و با سرعت اجرا شود، بسياري از مشكلات حل مي شود.
* يكي از سياستهاي دولت براي كاهش فاصله طبقاتي، افزايش فرصت هاي شغلي است، در اين رابطه چه تمهيداتي انديشيده شده است؟
_ دولت برنامه هاي گسترده و متعددي براي اشتغال زايي دارد. طرح ضربتي اشتغال يك طرح موقت بود كه در حال حاضر مورد ارزيابي مجدد كارشناسان قرار گرفته و بزودي آئين نامه جديدي براساس طرح ضربتي تدوين شده و در دستور كار دولت قرار مي گيرد.
|
|
|
تحرك تازه در اقتصاد ايران
مقامهاي اتحاديه اروپا خواستار تسريع در قرارداد تجاري با ايران شدند
گردهمايي اقتصادي ايران و چين با حضور صدها بازرگان دو كشور در پكن آغاز شد
گروه اقتصادي: اقتصاد ايران توانايي هاي پيدا و پنهان قابل ملاحظه اي براي توسعه و رشد دارد كه نيازمند استفاده از همه امكانات داخلي و خارجي است. استفاده از سرمايه و امكانات مادي كشورهاي خارجي يك دستور كار استراتژيك در اقتصاد ايران است. پس از پشت سرگذاردن چند هفته سخت در سياست خارجي به نظر مي رسد در صورت ثبات ساير شرايط، تحرك تازه اي در جذب منابع و امكانات خارجي پيدا شده است.
اتحاديه اروپا
ايران و اتحاديه اروپا بيش از دو سال است مذاكرات خود را براي عقد قرارداد تجاري شروع كرده اند. برخي كارشناسان معتقدند در فضاي جديد ايجاد شده احتمالاً اين مذاكرات با شتاب بيشتر دنبال شده و احتمالاً به نتايج مثبتي منجر خواهد شد.
كريس پاتن كميسر روابط خارجي اتحاديه اروپا ديروز در ديدار با كمال خرازي وزير امور خارجه ايران گفته است كه اروپا مي خواهد روابط خود را با ايران نهادينه كند.
در اين ديدار كه در حاشيه همايش بازسازي عراق در مادريد پايتخت اسپانيا صورت گرفت ، پاتن تأكيد كرد كه ايران كشور بسيار مهمي براي اروپا است .
كميسر روابط خارجي اتحاديه اروپا اضافه كرد كه فرايند گفت وگوهاي سياسي و اقتصادي اين اتحاديه بايد با سرعت بيشتري ادامه يابد.وي گفت : اتحاديه اروپا علاقمند به ادامه تبادل هيأتهاي بلندپايه با ايران است تا همكاريها ابعاد دو جانبه و بين المللي گسترش بيشتري يابد.
خرازي نيز با استقبال از توسعه روابط با كشورهاي اروپايي گفت كه تاكنون قدمهايي برداشته شده اما هنوز كارهاي بزرگي در پيش است .وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تأكيد كرد كه اروپا بايد نشان دهد كه در سياستهاي خود با استقلال عمل رفتار مي كند.
خرازي تصريح كرد كه در شرايط كنوني بيش از همه برداشتن گامهاي عملي براي تحقق توافقهاي قبلي بين ايران و اروپا اهميت دارد.
از طرف ديگر جان فرانكوفيني، معاون نخست وزير ايتاليا نيز در ديدار با وزير خارجه ايران گفت: مذاكرات جامع و اقتصادي اتحاديه اروپا با تهران بايد با شتاب بيشتري دنبال شود.وي افزود: فصل جديدي در روابط اتحاديه اروپا با ايران به وجود آمده و بايد گامهاي بلندتري در اين راه برداشته شود.
وي همچنين اظهار اميدواري كرد تا از تمام ظرفيتهاي طرفين براي افزايش همكاريها به نحو شايسته اي بهره برداري صورت گيرد.
ژاپن
«كمال خرازي » همچنين در ديدار با «يوريكو كاواگوچي» همتاي ژاپني خود برگسترش همكاريهاي منطقه اي به ويژه در زمينه مسائل عراق و افغانستان تأكيد كرد.
وزير امور خارجه ژاپن به هنگام اين ديدار گفت : توكيو علاقمند به توسعه همكاريهاي اقتصادي و صنعتي با ايران است .وي افزود كه در روابط بين دو كشور بايد از تمامي ظرفيتهاي موجود بهره برداري كرد.
كمال خرازي نيز به تشريح ديدگاههاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه حل و فصل بحرانهاي منطقه اي پرداخت .
وزير امور خارجه ايران تصريح كرد: توجه به واقعيتها و خواست مردم كليد حل همه مناقشات و معضلات است .
ايران و چين
روز جمعه همايش اقتصادي ايران و چين در پكن با حضور صدها بازرگان ايراني و چيني گشايش يافت. اين همايش يك روزه با همكاري مشترك بازرگانان و اتاق بازرگاني و صنايع و معادن دو كشور برنامه ريزي شده بود.
در اين همايش كه ۷۰ بازرگان ايراني و ۲۰۰ نفر از مديران شركتهاي چيني و بازرگانان اين كشور حضور داشتند، عسگراولادي رئيس اتاق بازرگاني و صنايع ايران و چين، اهداف، وظايف و ساختار اين اتاق را تشريح كرد.
به گزارش ايرنا، وي گفت كه اتاق بازرگاني ايران و چين از كميسيونهاي تخصصي سرمايه گذاري ، حمل و نقل بازرگاني ، بازاريابي و تبليغات نمايشگاهي ، صنعت و معدن و خدمات فني مهندسي و داوري و حكميت در زمينه اختلافات و مسائل احتمالي بين دو طرف تشكيل شده است .
عسگر اولادي تصريح كرد: رشد همكاري هاي دو جانبه ايران و چين در سالهاي اخير چشمگير بوده و حجم مبادلات تجاري دو كشور از يك هزار و ۳۰ ميليون دلار در سال ۱۹۹۷ به دو ميليارد و ۴۷۴ ميليون دلار در سال ۲۰۰۰ رسيده و در سال گذشته ميلادي بالغ بر سه ميليارد و ۷۴۰ ميليون دلار بوده كه بر اساس آمار موجود حجم مبادلات تجاري دو كشور در هشت سال اخير بيش از هشت برابر شده است .
آن مينگ معاون وزير بازرگاني چين نيز اين همايش را در تاريخ همكاري هاي اقتصادي و تجاري دو كشور مهم توصيف كرد.اين مقام بلند پايه بازرگاني چين گفت : با تلاش صاحبان صنايع و بازرگاني و با عنايت مسئولان عالي رتبه دو كشور روابط اقتصادي ايران و چين رشد قابل ملاحظه اي داشته و سال به سال حجم مبادلات تجاري دو كشور افزايش يافته است .
آن تصريح كرد كه چين و ايران در زمينه انرژي ، ساخت مترو، نيروگاه، ذوب فلزات و بسياري زمينه هاي ديگر همكاري خوبي دارند و افق همكاري هاي دو كشور بسيار تابناك است .وي ابراز اطمينان كرد كه تا پايان سال ميلادي جاري حجم مبادلات تجاري چين و ايران از مرز پنج ميليارد دلار فراتر رود.
|
|
|
در كنفرانس مادريد
ميزان كمك هاي بين المللي به بازسازي عراق اعلام شد
|
|
گروه اقتصادي: ميزان كمك هايي كه كشورها و سازمانهاي مختلف قرار است براي بازسازي عراق اختصاص دهند در كنفرانس مادريد اعلام شد.
براساس اخبار گزارش شده از مادريد، كمال خرازي وزير امور خارجه ايران اعلام كرده است، ايران ۳۰۰ ميليون دلار تسهيلات اعتباري به ويژه در زمينه هاي تجاري براي عراق در نظر گرفته است.
سعودالفيصل، وزير امورخارجه عربستان نيز گفته است اين كشور ۵۰۰ ميليون دلار اعتبار براي كمك به بازسازي عراق اختصاص خواهد داد. اين مبلغ تا سال ۲۰۰۷ از سوي صندوق توسعه سعودي پرداخت مي شود. علاوه بر اين، دولت سعودي ۵۰۰ ميليون دلار كالا نيز در اين مدت به عراق صادر مي كند.
كالين پاول اعلام كرده است آمريكا ۳/۲۰ ميليارد دلار به بازسازي عراق اختصاص داده است. ژاپن نيز وعده داده است در طول ۴ سال از آغاز ۲۰۰۴ در مجموع ۵ ميليارد دلار صرف بازسازي عراق خواهد كرد.
دولت اسپانيا نيز اعلام كرد ۳۰۰ ميليون دلار به بازسازي عراق اختصاص داده كه بخش اعظم آن به صورت وام است. فرانكو فراتيني وزير امور خارجه ايتاليا و رئيس دوره اي شوراي اتحاديه اروپا اعلام كرد، اين اتحاديه ۷۰۰ ميليون يورو در سال آينده به عراق خواهد داد.
وي گفته است پيش از اين نيز اين اتحاديه ۷۳۰ ميليون يورو براي كمك هاي انساني به عراق را تصويب كرده است.
شيخ محمد الصباح سالم وزير امور خارجه كويت نيز گفته است، كويت يك ميليارد دلار به عراق كمك مي كند كه ۵۰۰ ميليون دلار آن براي بازسازي بخش آب و برق و ۵۰۰ ميليون دلار نيز صرف كمك به مردم عراق خواهد شد.
جيمز ولفنسون رئيس بانك جهاني نيز گفته است، اين بانك ۳ تا ۵ ميليارد دلار به بازسازي عراق اختصاص مي دهد.
هورست كوهلر رئيس صندوق بين المللي پول نيز گفته است: اين صندوق در ۳ سال ۵/۲ تا ۲۵/۴ ميليارد دلار به عراق كمك مي كند. ۸۵۰ ميليون دلار از اين رقم كمك هاي فوري است.
يوشكا فيشر وزير امور خارجه آلمان نيز گفته است: اين كشور ۲۰۰ ميليون يورو به بازسازي عراق كمك مي كند كه رقم قابل توجهي است.
براساس برآوردهاي انجام شده توسط بانك جهاني و سازمان ملل متحد، هزينه بازسازي عراق از ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۰۷ معادل ۳۶ ميليارد دلار و براي سال ۲۰۰۴ معادل ۲/۹ ميليارد دلار است.
|
|
|