تصويب تدريجي قانون اساسي اروپا
اينطور كه معلوم است تصويب قانون اساسي اتحاديه اروپا كه روز ۲۹ اكتبر سران ۲۵ كشور عضو اتحاديه اروپا آن را در رم به امضا رساندند تا سال ۲۰۰۶ طول خواهد كشيد. ليتواني روز ۱۱ نوامبر به عنوان اولين كشور، اين قانون اساسي را به تصويب رساند. در پارلمان ويلينويس ۸۴ راي موافق، چهار راي مخالف و سه راي ممتنع به دست آورد.اما هنوز ۲۴ كشور ديگر بايد متن قانون اساسي را در كشورشان به تصويب برسانند. بيش از نيمي از آنها از طريق پارلمان اين كار را مي كنند كه البته ممكن است به مشكلاتي بينجامد و بقيه كشورهايي كه از خطر تصويب پارلماني بيم دارند رفراندوم را انتخاب كرده اند. از آن جايي كه ممكن است بحث هاي مربوط به اتحاديه باعث مشكلات داخلي براي كشورها شود نمي توان در يك روز قانون اساسي را در همه كشورها به تصويب رساند و بنابراين زمان پايان تصويب آن بستگي به اوضاع كشورها خواهد داشت كه البته پارلمان اروپا بسيار اميدوار است تا هشت مه ۲۰۰۵ و شصتمين سالگرد پايان جنگ جهاني دوم اين كار به پايان برسد.
و صدالبته در كشورهاي علاقه مند زودتر اين كار انجام مي شود تا شايد نظر مخالفان عوض شود و مخالفان كار را عقب مي اندازند به اين اميدكه كشور ديگري پيدا شود و قبل از آنها راي مخالف دهد. براي توني بلر هم پيروزي اين قانون در رفراندوم كشورش بسيار دشوار به نظر مي رسد. طبق نظرسنجي ها ۴۱ درصد انگليسي ها مخالف و تنها ۳۱ درصد موافق تصويب اين قانون اساسي هستند. به نظر مي رسد اولين كشوري كه از طريق رفراندوم قانون اساسي را تصويب مي كند اسپانيا است و قرار است اين كار روز ۲۰ فوريه انجام شود. در ماه آوريل هم نوبت به پرتغال و هلند مي رسد كه مي خواهند اولين رفراندوم ملي در كل تاريخ خود را برگزار كنند. البته با توجه به مشكلات اخير پيش آمده در هلند و افزايش مخالفان پيوستن تركيه به اروپا وضعيت در اين كشور كمي پيچيده به نظر مي رسد.رفراندوم در لوكزامبورگ هم روز ۱۰ ژوئيه برگزار مي شود كه اولين رفراندوم از سال ۱۹۳۷ به شمار مي آيد. در لهستان و كشورهايي كه مي خواهند تا سال ۲۰۰۷ به اتحاديه بپيوندند هم سال ۲۰۰۵ اين رفراندوم انجام مي شود. فرانسه و بريتانيا هم درسال ۲۰۰۵ اين كار را مي كنند. اما جك استراوا وزير خارجه انگليس معتقد است بايد اين كار را به تعويق انداخت و به پس از انتخابات سراسري در كشور موكول كرد. دانمارك مي خواهد همزمان با انگليس اين كار را بكند. ايرلند هم بايد تا سال ۲۰۰۶ منتظر بماند و جمهوري چك كه مردمانش مخالف اروپا هستند بايد به عنوان آخرين كشور رفراندوم برگزار كند. البته اسلووني و بقيه كشورها بايد از طريق پارلمان و در نيمه اول سال ۲۰۰۵ قانون را تصويب كنند.
|
|
ياسر و عرفات در غزه
هفته گذشته و در پي درگذشت ياسر عرفات، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين، در بيمارستاني در فرانسه زني فلسطيني دو پسر تازه متولد شده خود را ياسر و عرفات نام گذاشت. صفيه عمر ۳۰ ساله درست موقعي كه شهر در عزا فرو رفته بود فرزندان خود را به دنيا آورد و براي زنده ماندن ياد رهبر فلسطينيان و سمبل مبارزات ۴۰ ساله او با اسرائيل فرزندانش را ياسر و عرفات ناميد.
اشتباهي به قيمت جان يك انسان
يك ماليات دهنده لهستاني وقتي از اداره ماليات شنيد كه بايد مبلغي معادل ۲۴ دلار ماليات بپردازد سكته كرد و جانش را از دست داد. اينطور كه به نظر مي رسد مسئولان در حساب و كتاب دچار اشتباه شده بودند و همين مسئله او را شوكه كرد. دولت بلافاصله از اين مسئله ابراز تاسف كرد و نايب رئيس دارايي هم ضمن اظهارتاسف قول داد هرچه زودتر در اين مورد تحقيق كند.
دردسر گزارشي از رئيس جمهور روماني
روز يك شنبه اپوزيسيون روماني مسئولان رسانه هاي سمعي و بصري اين كشور را به شدت به باد انتقاد گرفت و مشكل اصلي پخش گزارشي از آرايشگاه رفتن رئيس جمهور اين كشور از تلويزيون آن هم در پربيننده ترين ساعات روز بود. حزب ميانه روي ائتلاف عدالت و حقيقت در بيانيه اي آورده است كه كوتاه كردن موي رئيس جمهور هيچ اطلاعات مفيدي ندارد كه اين چنين پوشش داده مي شود. شبكه خصوصي آشنا يك در اين برنامه از مدل جديد موهاي رئيس جمهور يون ليسكو گزارشي تهيه كرد كه البته مدير اين شبكه از متحدان سياسي نزديك به حزب حاكم سوسيال دموكرات است.به اعتقاد مخالفان، تنها هدف از پخش اين تصاوير، اهداف سياسي و تبليغاتي به خصوص تبليغات انتخاباتي به شمار مي رود و آنها در بيانيه خود اين مسئله را به مسئولان شبكه گوشزد كرده اند و مسئولان مورد نظر هم تاكنون هيچ واكنشي نشان نداده اند. ليسكو پس از انتخابات رياست جمهوري كه روز ۲۸ نوامبر برگزار مي شود سمت خود را ترك مي كند. او نامزد ورود به سنا است.