عضو هيأت رئيسه شوراي اسلامي شهر تهران گفت با برنامه ريزي صورت گرفته قرار است از روز سوم ارديبهشت به بعد تمام زباله پايتخت به كود گياهي كمپوست تبديل و از دفن مستقيم آن جلوگيري شود.
اميررضا واعظ آشتياني در بازديد از منطقه ارادكوه كهريزك افزود: مديريت شهري تهران معتقد است كه اداره شهر بايد براساس فرمول ها وموازين علمي و فني انجام شود كه خوشبختانه در يك سال اخير ما شاهدپياده شدن اين فرمولها در صنعت بازيافت پايتخت بوده ايم. وي گفت:در شروع كار مديريت جديد شهرداري تهران روزانه۰۰ ۳ تن از زباله هاي تهران به كمپوست تبديل مي شد كه با بهره برداري چنددستگاه جديد پردازش و بازيافت زباله در دو سه روز آينده اين رقم به روزانه۰۰ ۶ تن خواهد رسيد.
آشتياني به اقدامات كم نظير و موثر مديريت سازمان بازيافت شهرداري تهران در بخش مديريت پسماندها اشاره كرد و گفت: با كارهاي انجام شده مي توان ادعا كرد كه حركتي خوب در صنعت بازيافت كشور آغاز شده است .
خزانه دار شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه مديريت شهري تهران به مسئله بهداشت و محيط زيست شهروندان توجه جدي دارد گفت: مشاركت و همكاري شهروندان با شهرداري ، بهداشت شهر را تضمين مي كند.
وي ادامه داد متاسفانه برخي از صنوف كه بعضا روزانه حجم قابل توجهي زباله توليد مي كنند اين موارد را به داخل جويها مي ريزند يادر محل كسب خود رها مي كنند كه اين امر تجاوز به حقوق شهروندان است و بايد تدابيري انديشيد كه آنان نتوانند به اين حقوق تجاوز كنند.
آشتياني بر ضرورت فرهنگ سازي و دادن آموزشهاي لازم به مردم از طريق مطبوعات و رسانه هاي همگاني ديگر در جهت كاهش حجم زباله و تفكيك ازمبدا تأكيد كرد و افزود: بايد بسترهاي فرهنگي لازم براي تحقق اين امور براي مردم توسط شهرداري تهران فراهم شود.
وي موفقيت شهرداري تهران را در اين امور در گرو مشاركت و همكاري شهروندان دانست و گفت: براي رسيدن به اين مهم بايد زمينه هاي مشترك متقابل فراهم شود و با بسترسازي مناسب ،مشاركت مردم با شهرداري براي تنظيف و بهداشت شهر افزايش خواهد يافت .
كارخانه بازيافت كاغذ در تهران
احداث مي شود
مشاور فرهنگي شهردار تهران با اشاره به اينكه احداث كارخانه بازيافت كاغذ در دستور كار اين سازمان قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر كارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي اين طرح در حال انجام است.
علي اكبر اشعري با بيان اين مطلب در ادامه افزود: روزانه فقط در شهر تهران ۴۵۰ تن كاغذ و مقواي ضايعاتي توليد شده توسط مردم دور ريخته مي شود در حالي كه برخي از كشورهاي همسايه با جمع آوري اين كاغذ ها مجددا آن را بازيافت كرده و به خود ما مي فروشند.
وي با تاكيد بر عزم شهرداري تهران بر احداث كارخانه بازيافت كاغذ در كشور، اظهار داشت: با احداث اين كارخانه نه تنها كاغذهاي ضايعاتي تهران بلكه ديگر شهرهاي كشور را هم مي توان بازيافت كرد و بدين طريق مي توان از خروج مقادير زيادي ارز و تخريب منابع طبيعي كشور جلوگيري كرد.
مشاور فرهنگي شهردار تهران كاهش حجم كاغذهاي وارداتي و كمك به اقتصاد كشور را از مهمترين اهداف مديريت شهري در احداث كارخانه مذكور عنوان كرد و اظهارداشت: اين كارخانه با حمايت شهردار تهران و همكاري بخش هاي غير دولتي احداث مي شود.
افزايش بازيافت زباله
همچنين معاون انساني سازمان حفاظت محيط زيست، گفت: امسال با برنامه ريزي هاي صورت گرفته، قرار است ميزان بازيافت زباله و تبديل آن به كمپوست به ۶ هزار تن در روز برسد.
دكتر يوسف حجت، معاون انساني سازمان حفاظت محيط زيست، گفت: هر فرد ايراني، روزانه حدود ۸۰۰ گرم زباله توليد مي كند كه در مجموع ميزان زباله در شهر تهران، به ۷ هزار تن در روز مي رسد.
وي افزود: در گذشته، از اين مقدار زباله، فقط ۲۰۰ تن در روز تبديل به كمپوست مي شد، ولي با اقدامات موثر سازمان بازيافت شهرداري تهران، اين مقدار به ۳ هزار تن در روز رسيده است و در آينده اي نزديك به ۶ هزار تن در روز خواهد رسيد.حجت در پايان خاطرنشان كرد: همچنين شهرداري تهران، طرح هاي مشتركي را با بانك جهاني در دست مطالعه دارد كه با اجراي آن مشكلات زيست محيطي ناشي از دفن سال هاي گذشته كاهش مي يابد و در واقع از ارديبهشت ماه سال جاري از دفن زباله هاي تر توليدي تهران جلوگيري مي شود.