روز خونين براي كردهاي عراق
۵۰ نفر بر اثر انفجار بمب در منطقه كردنشين موصل كشته و زخمي شدند
|
|
گروه سياسي خارجي: در يكي از خونبارترين حوادث پس از روي كارآمدن دولت جديد در عراق روزيكشنبه ۵۵ كرد عراقي براثر انفجار يك خودرو بمب گذاري شده كشته و زخمي شدند.
در اين حادثه كه در تلعفر در غرب موصل اتفاق افتاد ۲۵ نفر كشته شدند.
به گزارش العربيه، خسرو كوران از مسئولان حزب دمكرات كردستان عراق گفت: به دليل اين كه انفجار مذكور در ميان جمعيت شركت كننده در يك مراسم تدفين روي داد، ميزان تلفات آن بالا بوده است.
روز يكشنبه همچنين براثر انفجار دو بمب در بغداد چهار نفر كشته و ۱۱ نفر زخمي شدند. يكي از بمب ها هنگام عبور كاروان خودروي حامل سرلشگر فليح رشيد فرمانده يگان تكاوران پليس وزارت عراق منفجر شد.
وزارت دفاع انگليس نيز از كشته شدن يك نظامي اين كشور خبر داد. درخصوص محل اين حادثه گزارشي مخابره نشده است.
براساس جديدترين آمارهاي رسمي ارايه شده از سوي وزارت كشور، دفاع و بهداشت عراق، طي حملات ماه گذشته بيش از ۱۲۳۰ عراقي كشته و زخمي شده اند.
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط - چاپ لندن - منابع آگاه در وزارت كشور، دفاع و بهداشت عراق اعلام كردند: طي حملات ماه گذشته ۵۶۷ عراقي كشته و ۶۶۸ تن ديگر زخمي شده اند.
براساس اين آمار، ميزان حملات طي ماه هاي گذشته ۴۸ درصد افزايش داشته است. يكي از مسئولان وزارت بهداشت عراق اظهار داشت: در ماه گذشته ۳۶۴ غيرنظامي عراقي كشته و ۴۵۳ تن در مناطق مختلف زخمي شده اند.
همچنين اين وزارتخانه اظهار داشت: در اسفندماه گذشته ۴۸۳ عراقي كشته و ۴۹۶ تن ديگر زخمي شده اند.
اين مسئول افزود: غيرنظاميان عراقي در اثر حملات متفرقه طي ۳۴ انفجار خودروي بمب گذاري شده، ۱۶ انفجار بمب و ۵۴ حمله مسلحانه در مناطق مختلف عراق، كشته و زخمي شده اند.
وزارت بهداشت عراق اعلام كرد: آمارهاي اين وزارتخانه در ماه اسفند گذشته از كشته شدن ۱۶۴ غيرنظامي خبر مي دهد.
در خصوص حملات عليه نيروهاي پليس و اعضاي سيستم هاي امنيتي، يكي از مسئولان وزارت كشور عراق تاكيد كرد: ماه گذشته ۹۸ تن از كادر امنيتي كشته شده اند كه ۲۱ تن افسر بوده اند و ۱۵۲ تن ديگر در اثر حملات متفرقه مجروح شده اند. در حالي كه ۷۹ تن نيز ماه اسفند گذشته كشته شده اند.
بنا بر خبر ديگري از زمان اشغال عراق تاكنون ۳۵ سرباز زن ارتش آمريكا كشته و ۲۷۱ تن ديگر زخمي شده اند.
روزنامه الصباح الجديد چاپ بغداد با اعلام اين خبر نوشت شمار كشته ها و زخمي هاي سربازان زن آمريكايي در عراق رو به افزايش است.
اين در حالي است كه از زمان تهاجم نظاميان آمريكايي به عراق تاكنون ۱۵۷۳ نظامي آمريكايي در عراق كشته شده اند.
اشغالگران سال آينده مي روند
مشاور امنيت ملي عراق اعلام كرد: نظاميان آمريكايي و نيروهاي ديگر كشورهاي خارجي حاضر در عراق، احتمالا در قالب يك عقب نشيني بزرگ تا اواسط سال ميلادي آينده از خاك عراق خارج خواهند شد.
موفق الربيعي مشاور امنيت ملي دولت عراق، در گفت وگو با شبكه خبري سي.ان.ان افزود: در صورتي كه نظاميان آمريكايي و ديگر كشورهاي خارجي حاضر در عراق به طور جدي به مساله خروج از خاك كشورمان فكر نكنند، اين مساله بسيار حيرت آور خواهد بود. وي در اين گفت وگو زمان مورد نظرش را نيمه نخست سال آتي ميلادي اعلام كرد.
موفق الربيعي در ادامه افزود، اين مساله كه چه ميزان دقيقي از اين نيروهاي خارجي از خاك عراق خارج شوند، به اين نكته بستگي دارد كه نيروهاي عراقي به چه حد از ميزان آمادگي رسيده و تا چه ميزان به تجهيزات نظامي مجهز شوند.
وي در حالي اين اظهارات را ايراد مي كرد كه ۲۵ ماه پس از گذشت آغاز حمله نظامي عليه عراق، آمريكا هنوز ۱۳۸ هزار نظامي در عراق دارد كه اين نيروها را به منظور غلبه بر ناآرامي هاي نظامي در اين كشور مستقر كرده است.
صدام ماه آينده محاكمه مي شود
القدس العربي نوشت: اقدامات اوليه دولت ابراهيم الجعفري در راستاي نزديك كردن موعد محاكمه صدام و معاونان وي است.
اين روزنامه چاپ لندن به نقل از مقامات آگاه عراقي افزود: احتمالا محاكمه صدام و معاونان وي ماه آينده بعد از انجام تغييرات در هيات دادگاه، تهيه اسناد اتهام و تعيين وكلاي متهمان آغاز خواهد شد.
به گفته اين مقامات جريان محاكمه متهمان با محاكمه تعدادي از نزديكان صدام از جمله برزان وطبان و علي حسن المجيد آغاز خواهد شد.
|
|
جزييات كشته شدن مأمور ايتاليايي
توسط نيروهاي آمريكايي
|
|
بي.بي.سي: بخش هايي از تحقيقات رسمي ارتش آمريكا درباره حادثه كشته شدن يك مامور اطلاعاتي ايتاليا در عراق كه از سوي پنتاگون، وزارت دفاع آمريكا سانسور شده بود، توسط رسانه هاي ايتاليايي در اينترنت منتشر شده است.
دولت ايتاليا يافته هاي گزارش ارتش آمريكا را قبول نكرده و روايت خود را از حوادث و وقايعي كه به مرگ نيوكلا كاليپاري انجاميده است تا پايان هفته جاري منتشر خواهد كرد. مقامات آمريكايي قبل از انتشار اين گزارش چهل صفحه اي در روز شنبه، بخش هايي از آن را سانسور كرده بودند. روز يكشنبه كه بسياري از روزنامه هاي ايتاليايي جزييات اين گزارش را به چاپ رساندند، حدود يك سوم متن آن سياه شده بود.
يك دانشجوي پزشكي يوناني در دانشگاه بولونيا، هنگامي كه بامداد يكشنبه سرگرم استفاده از اينترنت بود و در سايت ها مي گشت، ناگهان متوجه شد كه تنها با دوبار كليك كردن و فشردن دكمه ماوس خود مي تواند متن سانسور شده را بازيافت كند. او سپس اين اطلاعات را در اختيار روزنامه هاي ايتاليايي قرارداد و آنها نيز بلافاصله متن كامل گزارش را در صفحات اينترنتي خود منتشر كردند. متن سانسورشده شامل اسامي و درجه تمامي نظاميان آمريكايي است كه در كشتن نيوكلا كاليپاري، مامور اطلاعاتي ايتاليا نقش داشته اند.اين مامور كه در ماه مارس، جان خود را در راه محافظت از يك گروگان پيشين ايتاليايي در عراق از دست داد، به يك قهرمان ملي در ايتاليا بدل شده است كاليپاري را با مراسم رسمي به خاك سپردند و بالاترين نشان شجاعت كشورش به او اعطا شد.
|
|
احتمال مذاكره حماس با مقام هاي واشنگتن
|
|
گروه سياسي خارجي: روزنامه المنار خبر از ديدار حماس و دولت آمريكا در آينده اي نزديك داد.
اين روزنامه فلسطيني ديروز نوشت: زمينه چيني هاي مقدماتي و لازم براي اين ديدار صورت گرفته و قرار است رهبران جنبش حماس و مقامات بلند پايه آمريكايي ديداري محرمانه در پايتخت يكي از كشورهاي اروپايي داشته باشند.
برپايه اين گزارش پيش از اين مقامات حماس با مسؤولان برخي كشورهاي اروپايي در قطر ديدارهاي محلي داشته اند.
در همين حال جنبش جهاد اسلامي ديروز خواستار نشست گروههاي مبارز فلسطيني و تشكيلات خودگردان براي بررسي ادامه آتش بس شد.به گزارش واحد مركزي خبر نافذ عزام از مسئولان جهاد اسلامي در نوار غزه گفت : نشست گروههاي فلسطيني و تشكيلات خودگردان براي بررسي تجاوزگري هاي مستمر اسرائيل ضروري است .
نظاميان صهيونيست سحرگاه ديروز با يورش به روستاي صيدا از توابع شهر طولكرم در شمال كرانه باختري رود اردن يكي از نيروهاي جنبش جهاد اسلامي را به نام شفيق عوني عبدالغني ترور كردند.در اين تجاوزگري كه با مقاومت مبارزان فلسطيني روبرو شد يك نظامي صهيونيست به هلاكت رسيد.
نظاميان اشغالگر همچنين در اين حمله تعدادي از فلسطينيان را به اسارت گرفتند و منابع صهيونيستي گفتند يكي از نيروهاي جهاد اسلامي كه قصد داشت به عمليات انفجاري در داخل اسرائيل اراضي اشغالي دست بزند به اسارت درآمده است .
|
|
تشديد رقابت انتخاباتي در انگليس
|
|
لندن _ ايرنا: سه حزب مهم انگليس در سه روز باقي مانده به زمان برگزاري انتخابات تبليغات انتخاباتي را تشديد و تاكتيكهاي خود را تغيير داده اند.
انتخابات پارلماني در انگليس قرار است پنجشنبه اين هفته برگزار شود.بر اساس آخرين نظرسنجيها ماراتن سه هفته اي تبليغات انتخاباتي تغييرمحسوسي در وضعيت سه حزب كارگر، محافظه كار و ليبرال دموكرات ايجاد نكرده است .
حزب كارگر به روايت دهها نظرسنجي صورت گرفته در سه هفته گذشته محتمل ترين برنده اين انتخابات است ، ولي اين مساله هنوز در رهبران نوگراي آن ايجاد اعتماد نكرده است . مهمترين نگراني مقامهاي ارشد حزب كارگر احتمال كاهش مشاركت راي دهندگان ازيك سو و جذب آراي اين حزب توسط حزب نسبتا چپگرا و ضدجنگ ليبرال دموكرات از سوي ديگر است .همين نگرانيها سبب شده است تا توني بلر از روز يكشنبه به تاكتيك جديدتبليغاتي براي اثرگذاري دو مشكل بر موقعيت حزب كارگر متوسل شود.
وي از يك سو به اكثريت خاموش هشدار مي دهد غفلت آنان براي مشاركت درانتخابات سبب بازگشت حزب محافظه كار به قدرت خواهد شد و از سوي ديگر به مشاركت جويان نيز اعلام مي كند راي آنان به ليبرال دموكراتها به زيان حزب كارگر و سود محافظه كاران تمام خواهد شد.
|
|
هشدار كرزاي به نظاميان آمريكا
ايسنا: حامد كرزاي كه از ميزان مرگ غيرنظاميان افغان در عمليات هاي نظامي آمريكا نگران شده است، از نيروهاي ائتلاف خواست در ريشه كني شبه نظاميان نهايت هوشياري را به كار بندد.به گزارش روزنامه جنگ، حامد كرزاي، رئيس جمهور افغانستان از مرگ سه غيرنظامي از جمله يك زن و يك كودك در حمله هوايي نيروهاي آمريكايي اظهار نگراني كرد.
در همين حال بر اساس آخرين گزارش ها در اثر انفجار انبار مهماتي در شرق افغانستان بيش از ۲۰ نفر كشته و تعداد زيادي نيز زخمي شدند.هنوز گزارش دقيقي از ميزان خسارت هاي وارده و علت اين انفجار دريافت نشده است.
|
|
واشنگتن پست:
كنفرانس بازنگري ان پي تي،
ميدان رويارويي ايران و آمريكاست
خبرگزاري فارس: يك روزنامه آمريكايي در گزارشي در ارتباط با برگزاري كنفرانس بازنگري معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي در مقر سازمان ملل در نيويورك نوشت: ايران در حالي از برنامه هسته اي خود دفاع خواهد كرد كه آمريكا در نظر دارد در اين نشست ضرب الاجل تعيين كند.
روزنامه واشنگتن پست ديروز نوشت، يكي از مقامات ارشد ايران در مصاحبه اي گفته كه ايران در نظر دارد در اين كنفرانس بين المللي از برنامه هسته اي خود محكم دفاع كند و بر حقوقي كه مطابق با ان پي تي به همه كشورهاي عضو ارائه شده، اصرار ورزد. اين روزنامه نوشت، هيات ارشد دفاع كننده ايران را كمال خرازي وزير امور خارجه اين كشور بر عهده خواهد داشت.
واشنگتن پست افزود، پيش بيني ها از اين امر حكايت دارد كه دولت بوش خود را براي ارائه لحن تندي در اين كنفرانس آماده كرده و خواستار اتخاذ تدابير بين المللي عليه ايران است؛ مگر آن كه تهران از برخي از جنبه هاي حساس برنامه هسته اي خود دست بردارد.
بنا بر اين گزارش، محمد جواد ظريف سفير ايران در سازمان ملل و يكي از اعضاي تيم مذاكرات هسته اي نيز بر اين امر تأكيد كرد تلاش هاي تهران صلح آميز و در چارچوب حقوق آن است.به نوشته اين روزنامه،
كمال خرازي كه قرار است امروز در كنفرانس بازنگري ان پي تي به ايراد سخنراني بپردازد، تمامي هفته جاري را به بحث در اين باره با ديپلمات هاي سراسر جهان سپري خواهد كرد.
واشنگتن پست نوشت، كاخ سفيد نيز چند روز گذشته هياتي ميان رتبه به سازمان ملل اعزام كرد و قرار است در اين سازمان ديپلمات ها و نمايندگان كشورهاي مختلف راه هاي تقويت معاهده ان پي تي را بررسي كنند.
طبق اين گزارش، تلاش هايي در كاخ سفيد در جريان است تا كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا نطق آمريكا را در اين كنفرانس قرائت كند.
با وجود آن كه مقامات آمريكايي حضور رايس را منتفي ندانسته اند اما گزارش ها از اين امر حكايت دارد كه براي وزير امور خارجه آمريكا كه روز شنبه از سفر آمريكاي لاتين بازگشته و قرار است امروز به همراه جورج بوش به اروپا سفر كند، دشوار خواهد بود كه در اين كنفرانس حاضر شود.
|
|
كسينجر:
از بين بردن استقلال ايران هيچ
منافعي براي آمريكا در پي ندارد
خبرگزاري فارس: مشاور امنيت ملي و وزير امور خارجه اسبق آمريكا گفت: آمريكا در از بين بردن استقلال ايران هيچ منافعي ندارد و ارائه تضمين هاي امنيتي در همه زمينه ها به اين كشور براي واشنگتن دشوار نيست.
هنري كسينجر روز يكشنبه در گفت وگو با شبكه خبري ان بي سي با بيان اينكه آمريكا حتي مي تواند همكاري با ايران در زمينه مسائل امنيتي را متصور شود، افزود: از نظر تاريخي ما در دوران شاه و حتي پيش از آن با ايران رايزني مي كرديم و علت آن تهديد ايران از سوي همسايگانش و نه آمريكا به دليل سوابق جغرافيايي و تاريخي بود.
وي تصريح كرد: اگر ايرانيها مايل به كنار گذاردن برنامه هسته اي خود باشند، بايد اين چانه زني انجام شود اما اگر آنها مي خواهند از اين مذاكرات به عنوان ترفند استفاده كرده و در آستانه دستيابي به توافق، اين مذاكرات را ترك كنند، وضعيت پيچيده تر مي شود.
وزير امور خارجه اسبق آمريكا گفت: در صورت اول اين چانه زني به مذاكره ميان تهران و واشنگتن منجر شده و ترديدي در اين خصوص وجود ندارد.
وي در پاسخ به پرسشي در خصوص احتمال گفت وگوي آمريكا و ايران طبق پيشنهاد چين اظهار داشت: ايران مانند كره شمالي نيست و مورد احترام قرار گرفتن برايش دشوار نخواهد بود. اگر من استاد دانشگاه بودم مي توانستم پيشنهاد چانه زني با ايران را مطرح كنم.
كسينجر در خصوص آنچه تهديد هسته اي ايران عليه آمريكا خوانده مي شود، مدعي شد: اين تهديد بسيار زياد است و بخشي از آن به احتمالات تصادفي و بخشي ديگر به اين واقعيت مربوط است كه ايران كشور بعدي است.
وي افزود: بخش ديگري از تهديد ايران عليه آمريكا ناشي از خصومت طولاني و شديد دولت ايران عليه واشنگتن است اما نگراني آمريكا بدون در نظر گرفتن دولت ايران و فقط اساسا به دليل روي كار بودن دولتي ايراني بايد جدي باشد. مشاور سابق امنيت ملي آمريكا با ادعاي اينكه ايران داراي تواناييهاي تروريستي است كه مي تواند آن را در تركيه، مصر و كشورهاي ديگر گسترش دهد، مدعي شد: ايران همچنين داراي مشكلي هسته اي است كه به سرعت به نقطه غيرقابل بازگشت نزديك مي شود و در اين مرحله بايد تلاش واقعي در جهت دور نگاه داشتن ايران از هسته اي شدن باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران هسته اي بي ثبات كننده تر از پاكستان يا كره شمالي است، گفت: كره شمالي هسته اي بي ثباتي كمتري ايجاد مي كند زيرا كشوري فقير و داراي اعتبار كمتري است اما ايران داراي ذخاير بزرگ نفتي و جمعيتي است و در خاورميانه قرار دارد و به نظر من ايران موردي جدي است.
|
|
تظاهرات ضد جنگ در آستانه
كنفرانس عدم گسترش سلاحهاي هسته اي
ايرنا: درآستانه برگزاري اجلاس سلاحهاي هسته اي سازمان ملل كه به منظور بررسي راهكارهايي براي توقف گسترش سلاحهاي هسته اي در جهان ، در نيويورك برگزار مي شود، هزاران نفر از مخالفان جنگ در خيابانهاي اين شهر دست به تظاهرات زدند.
شبكه تلويزيوني يورونيوز با اعلام اين مطلب افزود: هزاران نفر از مخالفين گسترش سلاحهاي اتمي روز يكشنبه در مقابل مقر سازمان ملل در نيويورك با حمل پلاكاردهايي مخالفت خود را با فعاليت هسته اي براي توليد سلاح اتمي از سوي كشورهاي مختلف اعلام كردند.
بر روي اين پلاكاردها نوشته شده بود: «حادثه هيروشيما ديگر تكرار نشود» و «همين امروز سلاحهاي هسته اي را از بين ببريد.»
|
|
اجلاس بازنگري ان پي تي در نيويورك آغاز شد
نيويورك _ ايرنا: هفتمين همايش بازنگري پيمان منع گسترش سلاحهاي هسته اي ان .پي .تي با شركت نزديك به ۱۹۰ عضو اين پيمان از ديروز كار سه هفته اي خود رادر مقرسازمان ملل متحد در نيويورك آغاز كرد.
جمهوري اسلامي ايران در اين همايش بر حق خود به عنوان يك عضو ان .پي .تي براي استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي پافشاري خواهد كرد.
كشورهاي غيرهسته اي عضو ان .پي .تي انتقاد دارند كه كشورهاي هسته اي اين پيمان به تعهدات خود براي خلع سلاح اتمي پايبند نبوده ، يا با سرعتي بسيار اندك دراين مسير گام برمي دارند.
آمريكا، انگليس ، فرانسه ، چين و روسيه پنج كشور عضو ان .پي .تي هستند كه بطور رسمي بعنوان قدرتهاي هسته اي شناخته شده اند.
به اعتقاد كشورهاي غيرهسته اي ، خلع سلاح يك گزينه براي كشورهاي هسته اي نيست بلكه طبق مقررات ان .پي .تي وظيفه اي است كه بايد به آن عمل كنند.
در همين حال روز يكشنبه هزاران نفر در برابر ساختمان سازمان ملل درنيويورك با برپايي تظاهراتي خواستار خلع سلاح هسته اي شدند.
مقام هاي آمريكايي درگفت وگو با رسانه هاي مختلف خبري پيش بيني كرده اند كه هفتمين همايش بازنگري بااختلاف نظر و مناقشه به كارخود پايان خواهد داد.
رسانه هاي آمريكايي به نقل از مقام هاي دولتي گزارش مي دهند سخنراني نماينده دولت بوش شامل تكرار پيشنهادات قبلي وي براي محدود كردن دستيابي تعدادي از كشورهاي عضو ان .پي .تي به فناوري هسته اي خواهد بود.
در همين حال كنفرانس نمايندگان دولتها و امضاكنندگان پيمان منع گسترش جنگ افزارهاي هسته اي در مكزيك با صدور اعلاميه تلاتلولكو، بر حقوق غير قابل نفي ملل درتوسعه تحقيقات ، توليد و كاربرد انرژي هسته اي با اهداف صلح آميز تأكيدكرد.
به گزارش ايرنا از بوئنوس آيرس شركت كنندگان اين كنفرانس همچنين لزوم فعاليت جدي براي خلع سلاح هسته اي در جهان و پيوستن رژيم صهيونيستي به پروتكل منع گسترش جنگ افزارهاي هسته اي را خواستار شدند.
بر اساس گزارشهاي منتشره ، محمد البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي ، تاداتوشي آكيبا شهردار هيروشيما وايشو ايتتو شهردار ناكازاكي - دو شهر ژاپني كه قرباني بمباران اتمي آمريكا شدند، از جمله مهمانان اين كنفرانس بودند.
نمايندگان كشورهاي چهار منطقه پرجمعيت عاري از سلاح هسته اي شامل آمريكاي لاتين و منطقه كارائيب ، منطقه پاسيفيك جنوبي (اقيانوسيه )، آسياي جنوب شرقي و آفريقا نيز با هدف تقويت اداره مناطق عاري از سلاح اتمي و كمك به روند خلع سلاح هسته اي در جهان ، براي نخستين بار گردهم آمده بودند.
آنان در اين نشست كه در آستانه هفتمين كنفرانس بررسي پروتكل ان .پي .تي در سازمان ملل برگزار شد، مكانيسم همكاري كشورها براي رسيدن به هدف عمومي جهاني عاري از سلاح هسته اي را بررسي كردند.
نتايج نشست مكزيكو كه به نام كنفرانس اعلاميه تلاتلولكو شهرت يافته ، قرار است در كنفرانس سازمان ملل كه از امروز تا هفتم خرداد در نيويورك برگزار مي شود، از سوي مكزيك ارائه شود.
|
|
كوتاه از سياست جهان
ژنرال ابي زيد در پاكستان
ايرنا: روزنامه نيوز پاكستان ديروز از ورود ارتشبد جان ابي زيد فرمانده كل ارتش آمريكا در منطقه، به پاكستان براي مذاكره با فرماندهان نظامي خبر داد.
اين روزنامه با انتشار عكس اين ژنرال آمريكايي هنگام ورود به فرودگاه نظامي اسلام آباد، نوشت : ابي زيد روز يكشنبه وارد پاكستان شد و از سوي برخي مسئولان نظامي مورد استقبال قرار گرفت .ساير مطبوعات و رسانه هاي جمعي پاكستان هنوز خبري از ورود اين ارتشبد آمريكايي منتشر نكرده اند.
ابي زيد ازفرماندهان نظامي آمريكاست كه براي چندمين بار به پاكستان سفر مي كند. وي آخرين بار دي ماه گذشته از اين كشور ديدن كرد.
واكنش ها به آزمايش موشكي كره شمالي
دولت ژاپن گزارش منتشر شده درباره آزمايش موشكي كره شمالي را حايز اهميت و مشكل ساز براي امنيت اين كشور ندانست .
دبير و سخنگوي ارشد دولت ژاپن ديروز در گفت وگو با خبرنگاران درباره آزمايش موشكي كره شمالي گفت : اين آزمايش ها ظاهرا به صورت ادواري صورت مي گيرند، و براين اساس چيز خاصي نيست كه بخواهيم درخصوص آن صحبت كنيم .
منابع ژاپني روز يكشنبه به نقل از ارتش آمريكا و ساير داده هاي اطلاعاتي عنوان كردند كه كره شمالي احتمالا اقدام به پرتاب يك موشك برد كوتاه بر روي درياي ژاپن كرده است .كره جنوبي هم اين آزمايش را چندان با اهميت ندانست.
سفر شماري از مقام هاي اتحاديه اروپا به چين
ايرنا: شماري از مقام هاي امور بين المللي اتحاديه اروپا ماه جاري ميلادي به چين سفر مي كنند.به گزارش خبرگزاري شين هوا، سفر مقام هاي اتحاديه اروپا به چين به دعوت لي جائو شينگ وزيرخارجه چين در روزهاي ۱۱ و ۱۲ مه ( ۲۱ و ۲۲ ارديبهشت ) انجام مي شود.وزير خارجه لوكزامبورگ و كميسيونر روابط خارجي اتحاديه اروپا ازجمله مهمانان وزير خارجه چين در ماه جاري ميلادي هستند.
خبرگزاري شين هوا به جزييات اين سفر اشاره نكرد، اما كارشناسان منطقه معتقدند در مذاكرات اين مقام هاي اتحاديه اروپا از چين لغو تحريم هاي تسليحاتي اين اتحاديه بر ضد چين مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت .
احتمال برقراري روابط ديپلماتيك اسراييل با ۴ كشور خليج فارس
ايسنا: روزنامه المنار نوشت: اسرائيل به طور غيرمنتظره اي با استقبال چهار كشور حاشيه خليج فارس براي تبادل هيات هاي ديپلماتيك با اين رژيم مواجه شده است.اين روزنامه چاپ فلسطين افزود: منابع آگاه اظهار داشتند كه هماهنگي هاي لازم به منظور برقراري روابط ديپلماتيك بين رژيم صهيونيستي و چهار كشور حاشيه خليج فارس صورت گرفته است و قرار است قبل از ماه آگوست آينده (مرداد) اعلام شود.اين منابع به نقل از مسئولان وزارت امور خارجه رژيم صهيونيستي اعلام كردند كه هيات هاي اعزامي رژيم صهيونيستي طي ديدارهاي محرمانه خود با مسئولان كشورهاي حاشيه خليج فارس مذاكراتي را در اين خصوص انجام داده اند.
تغيير روش آمريكا در مبارزه با ونزوئلا
ايرنا: كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا روش شكست خورده خود در مقابله با ونزوئلا را تغيير داده است .
پايگاه اينترنتي ورلدنيوز، ديروز با اعلام اين خبر افزود: رايس روش مبارزه در پشت صحنه در آمريكاي لاتين را جايگزين روش سابق كرده است .
اين تغيير روش در سفر هفته گذشته رايس به كشورهاي آمريكاي لاتين آشكارشد.به نوشته ورلدنيوز، رايس در اوايل سال ميلادي جاري با لحني شديد، از هوگو چاوز رئيس جمهوري ونزوئلا با عنوان نيروي منفي ياد كرده بود.
اما پس از آن كه چاوز شهرت و اعتبار مردمي و ضد آمريكايي كسب كرد و موجب تنفر بيشتر دولتها از آمريكا در منطقه اي شد كه نسبت به مداخله آمريكا حساس و هوشيار هستند، رايس روش مبارزه آشكار برضد ونزوئلا به عنوان كشوري كه آن را عامل بي ثباتي در آمريكاي لاتين مي داند، تغيير داده است .
آغاز نشست سران اتحاديه اروپا و ژاپن در لوكزامبورگ
واحد مركزي خبر: جونيچيرو كويزومي نخست وزير ژاپن كه شب دوشنبه وارد لوكزامبورگ شد ديروز در چهاردهمين نشست سران اتحاديه اروپا و ژاپن شركت كرد.به گزارش خبرگزاري شين هوا از لوكزامبورگ در اين نشست درباره جنبه هاي سياسي و اقتصادي مناسبات اتحاديه اروپا و ژاپن ، مسايل جهاني مورد علاقه مشترك از قبيل محيط زيست ، پيشگيري از فجايع و نشست آينده سازمان تجارت جهاني در هنگ كنگ و مسايل مهم بين المللي از جمله روابط با چين ، شبه جزيره كره ، روسيه ، ايران و عراق بحث و تبادل نظر مي شود.
مخالفت حزب كمونيست روسيه با بازرسي واحدهاي هسته اي آن كشور
مسكو _ واحد مركزي خبر: حزب كمونيست روسيه با بازرسي واحدهاي هسته اي روسيه از طرف بازرسان آمريكايي مخالف است.
به گزارش واحد مركزي خبر از مسكو، گنادي زيوگانف رييس اين حزب با بيان اين مطلب گفت: هيچ ناظر خارجي نبايد به واحدهاي هسته اي روسيه دسترسي داشته باشد. زيوگانف كه در جمع طرفداران خود به مناسبت روز كارگر سخن مي گفت، تاكيد كرد: هر مقام روسي كه به آمريكايي ها اجازه دهد از تاسيسات هسته اي روسيه بازديد كند، خيانتكار به ملت محسوب مي شود.
عبدالله گل كشورهاي اسلامي را به اصلاحات فراخواند
واحد مركزي خبر: عبدالله گل وزير امور خارجه تركيه كشورهاي اسلامي را به ايجاد اصلاحات و تغييرات فراخواند.
به نوشته روزنامه زمان چاپ تركيه ، عبدالله گل دركنفرانس سازمانهاي غيردولتي جهان اسلام در سخناني خطاب به نمايندگان ۱۳۰ انجمن و سازمان غيردولتي از ۵۰ كشور اسلامي كه در استانبول گردهم آمده اند با اشاره به تحولات جهاني ، اصلاحات و تغييرات را در كشورهاي اسلامي ضروري دانست و گفت اصلاحات موجب تقويت كشورهاي اسلامي خواهد شد.عبدالله گل تأكيد كرد تغييراتي كه بايد صورت گيرد با نفس اسلام ارتباطي ندارد و مربوط به حكومتهاي كشورهاي اسلامي است .وي هشدار داد جهان اسلام بايد هر چه زودتر مشكلات خود را حل كند و درصورتيكه كشورهاي مسلمان خود اين تغييرات را انجام ندهند ديگران از خارج آنرا انجام خواهند داد.
مانور نظامي _ امدادي بزرگ در شرق آسيا
بيش از ۵۸۰۰ تن از نيروهاي نظامي ژاپن، سنگاپور، تايلند و آمريكا ديروز تمرين مشترك نظامي خود را كه يكي از بزرگترين رزمايش هاي سالانه آسيا به شمار مي رود با هدف مرور عمليات امدادرساني در حوادث طبيعي از قبيل سونامي آغاز كردند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين رزمايش تا هفته آينده ادامه خواهد داشت و برنامه اصلي اين رزمايش سالانه به علت وقوع فاجعه سونامي در جنوب شرقي آسيامرور عمليات امداد رساني تعيين شده است.
اين رزمايش با شركت ۳۵۰۰ نظامي آمريكايي، بيش از ۲۶۰۰ نظامي تايلندي، ۷۶ تن از نيروهاي نظامي سنگاپور، ۲۰ ژاپني و ناظران و مسئولان عملياتهاي امدادرساني ۱۶ كشور جهان و سازمان ملل متحد و نيز مسئولان گروههاي امدادرساني در چند منطقه تايلند برگزار مي شود.
|