جنگ عامل اصلي گرسنگي در جهان
ايرنا: جنگهاي مسلحانه عامل اصلي گرسنگي در جهان به شمار مي رود و به دنبال آن بيماري ايدز و تغييرات آب و هوا بيشترين نقش را دارند.
اين گزارش كه روز دوشنبه از طرف سازمان ملل و اين سازمان منتشر شد حاكي از آن است كه با گسترش جنگهاي مسلحانه در جهان نياز به مواد غذايي نيز افزايش يافته است .
مناقشات و مشكلات اقتصادي عامل بيش از ۳۵ درصد از نياز به مواد غذايي اضطراري در سالهاي ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۳ بوده است كه اين رقم با حدود ۱۵ درصد در دوره ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱ قابل مقايسه است .بنا به اين گزارش جنگهاي مسلحانه همچنين بيماري ايدز و تجاوز و يا فحشا را افزايش مي دهند.
كد جديد براي يارانه هاي قديم
ايلنا: معاون سياستگزاري و برنامه ريزي وزارت رفاه، اعلام كرد به همه ايرانيان كد تأمين اجتماعي كه شامل كليه اطلاعات اقتصادي درآمدي، سلامتي و مسائل مالي و بانكي است، ارائه خواهد شد.
محمدرضا واعظ مهدوي، گفت: خدمات اجتماعي بسيار پيچيده و الزام آور هستند و به همين دليل، استفاده از سيستم هاي هوشمند براي ارائه اين خدمات بسيار ضروري است.وي افزود: يكي از اين خدمات، يارانه كالاهاي اساسي است كه از سال ها پيش به صورت كوپن، به گروه هاي مختلف ارائه مي شد.به گفته مهدوي، كالاي دومي كه به صورت سيستم هوشمند ارائه مي شود، يارانه بنزين است كه توسط وزارت نفت، تعيين شده است.
تبديل زمان سنج هاي انگليسي به فارسي
فارس: معاون راهنمايي و رانندگي ناجا گفت: تمام تقاطع هاي مهم كشور با استفاده از نظرات كارشناسان، مجهز به زمان سنج هاي فارسي مي شود.
محسن انصاري افزود: زمان سنج هاي فارسي چراغ هاي راهنمايي كه برخي تقاطع هاي شهر تهران به آن مجهز شده، ساخت داخل است. وي گفت: زمان سنج هاي فارسي با استاندارد جهاني مطابقت دارد و هدف از توليد آن حمايت از صنعت توليد داخل و خارج نشدن ارز از كشور بوده كه از عهده اين مهم برآمده است. انصاري بيان كرد: شهرداري تهران هزينه ساخت زمان سنج ها را به عهده دارد و چون براي زمان سنج ها روند تعمير و تعويض پيش بيني مي شود توليد آن ادامه خواهد داشت.
تذكر به والديني كه كودكشان مشكل شب ادراري دارد
ايسنا: شب ادراري يكي از مشكلات شايع در كودكان است كه برخي از والدين به دليل ناآگاهي و عدم شناخت آن واكنشهاي منفي از خود نشان مي دهند.
دكتر بهروز محمدي متخصص كودكان و نوزادان گفت: شيوع شب ادراري به حدي است كه قبل از ۶ سالگي مشكلي عادي تلقي مي شود و كنترل شبانه ادرار آخرين قسمت از يادگيري دفع ادرار در كودكان است.
اين متخصص تأكيد كرد: در ۶ سالگي از هر ۶ يا ۷ كودك، ۱ نفر با اين مشكل دست و پنجه نرم مي كند كه راه حل اين مساله گذشت زمان است و واكنشهايي مثل تنبيه يا سرزنش كردن موجب وخامت اوضاع مي شود. وي علت شب ادراري را ناشناخته عنوان كرد و افزود: اما عمده ترين علت بروز شب ادراري عدم رشد و تكامل نيافتن مثانه كودك، عدم تشخيص زمان دقيق پر شدن مثانه و بيدار نشدن به موقع از خواب است.
دكتر محمدي تأكيد كرد: براي پيشگيري و درمان شب ادراري بايستي قبل از خواب تا حد امكان از مصرف مايعات كاسته و يا قطع شود.
اين متخصص در پايان به والدين توصيه كرد كه ممكن است كودك به دليل شب ادراري از خوابيدن در منزل دوستان و يا اقوام احساس ناخوشايندي داشته باشد و همين مسئله مشكل را تشديد كند و از يادآوري اين بيماري در حضور ديگران كه موجب احساس شرمندگي كودك و تضعيف اعتماد به نفس او مي شود خودداري كنيد و همواره به ياد داشته باشيد هيچ كس نبايد به خاطر ابتلا به بيماري سرزنش شود.