تدابير امنيتي بي سابقه در محل برگزاري اجلاس گروه
هشت در اسكاتلند
|
|
ايسنا: هتل گلنيگلز در اسكاتلند كه پذيراي سران هشت كشور صنعتي جهان موسوم به گروه هشت است، شاهد حضور ۱۰ هزار تن از نيروهاي امنيتي و تدابير شديد امنيتي و ويژه پليس است.
به گزارش آسوشيتدپرس، جان واين رئيس پليس منطقه اسكاتلند، براي آماده سازي مقدمات حضور رهبران هشت كشور صنعتي جهان موسوم به گروه هشت، ۱۸ ماه صرف پيشبرد برنامه هاي خود در شهر گلنيگلز اسكاتلند كرده است.
وي به همراه تيم مخصوص خود آماده مقابله با آشوب گران و مخالفان جهاني سازي و اعتراضات احتمالي آنان براي مختل كردن روند اجلاس است.
واين به خبرگزاري آسوشيتدپرس اعلام داشت: احتمال حملات تروريستي در اسكاتلند بسيار قوي است. وي در ادامه خاطر نشان ساخت: ما برنامه هاي امنيتي خود را هم بر اساس احتمال انجام عمليات هاي تروريستي و هم بر مبناي بروز اعتراضات جمعي تنظيم كرده ايم، بنابراين لزوم برقراري يك منطقه ممنوعه كاملا احساس مي شود.
رئيس پليس منطقه اي تايساد در ادامه تصريح كرد: به منظور تأمين امنيت اجلاس سران گروه هشت كه با حضور هشت كشور صنعتي بزرگ جهان در شهر گلنيگلز برگزار مي شود، عملياتي با نام سورباس- نام ميوه اي توت مانند كه از اتفاقات بديمن جلوگيري مي كند- در حال اجراست.
حفاظي پنج مايلي با ارتفاع شش فوت در اطراف هتل گلنيگلز كه محل اقامت سران هشت كشور انگليس، فرانسه، آلمان، آمريكا، روسيه، كانادا، ژاپن و ايتاليا است، تعبيه شده است.
برج هاي ديده باني نيز وظيفه نظارت بر اين موانع امنيتي را بر عهده دارند. دوربين هاي مداربسته نظارتي نيز در اطراف اين هتل كار گذاشته شده است.
وي همچنين گفت: اين مرزبندي مشخص كه به وسيله حفاظهاي آهني برقرار شده، از ورود معترضان و آشوبگران به درون منطقه ممنوعه جلوگيري مي كند. اين در حالي است كه در حدود ۱۰ هزار سرباز و نيروي امنيتي از انگليس براي رويارويي با تظاهرات هاي قريب الوقوع به خدمت گرفته شده اند.
اجلاس سران گروه هشت روزهاي چهارشنبه تا جمعه هفته جاري برگزار مي شود.
|
|
بوش: آمريكا با هر پيماني مانند كيوتو مخالف است
ايسنا: جورج بوش پشتيباني آمريكا از هر نوع پيمان به شيوه پيمان كيوتو درباره گرم شدن زمين را كه در اجلاس گروه ۸ مطرح شود، رد كرده است.
رييس جمهوري آمريكا در گفت وگو با كانال انگليسي آي.تي.وي گفته است در عوض او علاقه مند است كه با ديگر رهبران شركت كننده در اجلاس هشت كشور صنعتي درباره استفاده از تكنولوژي جديد در مقابله با گرمايش زمين گفت وگو كند. اما او قبول كرد كه موضوع گرماي جهاني مساله اي است كه بايد براي آن كاري كرد و گفت، فعاليت هاي انساني تاحدودي در پيدايش اين پديده موثر بوده است.
توني بلر، نخست وزير انگليس اميدوار است كه بر سر تغييرات اقليمي زمين و نيز مساله آفريقا بتوان در اجلاس گروه ۸ به نتيجه اي رسيد. بلر ميزبان اين اجلاس است كه اين هفته در اسكاتلند برگزار مي شود.
|
|
مجمع ملي عراق: آمريكا زمان دقيق خروج از عراق را اعلام
كند
|
|
واحد مركزي خبر: اعضاي مجمع ملي عراق تعيين جدول زمانبندي شده براي خروج نظاميان خارجي مستقر در عراق را خواستار شدند.
دفتر اطلاع رساني مجمع ملي با انتشار متن كامل مذاكرات روز يكشنبه اين مجمع كه به رياست عارف طيفور معاون دوم رئيس مجمع ملي تشكيل شد اعلام كردبيشتر اعضاي مجمع موضوع حاكميت عراق را بررسي كردند و تعيين جدول زمانبندي شده براي خروج نظاميان خارجي مستقر در عراق را خواستار شدند.
در اين نشست همچنين حسن طعمه الربيعي از اعضاي مجمع ملي و عضو فهرست ائتلاف عراق يكپارچه با انتقاد از درخواست نخست وزير عراق براي تمديدمهلت ابقاي نيروهاي خارجي در اين كشور، احضار و پاسخگويي ابراهيم جعفري به اين مجمع را خواستار شد.
۸۰ درصد پيش نويس قانون اساسي عراق تدوين شد
معاون رئيس كميته تدوين قانون اساسي عراق از تدوين ۸۰ درصد از مفاد پيش نويس قانون اساسي اين كشور خبر داد.
به گزارش روزنامه البيان فواد معصوم، معاون رئيس كميته تدوين قانون اساسي تأكيد كرد: اين كميته بخش مهمي از وظايف خود را درخصوص تدوين پيش نويس قانون اساسي انجام داده است.
وي افزود: ۸۰ درصد مفاد پيش نويس قانون اساسي تاكنون تدوين شده است.
وي هم چنين تصريح كرد: موضوع فدرالي شدن دولت عراق نيز مطرح شده ولي تاكنون درباره آن نتيجه گيري نشده است. موضوع ساختار نظام پارلماني نيز از موضوع هايي است كه مطرح شده است.
تلاش گسترده براي آزادي سفير مصر
وزارت امور خارجه مصر تماس هاي گسترده اي را با مقامات دولت عراق براي كسب اطلاعات درباره سرنوشت سفير ربوده شده اين كشور در عراق آغاز كرد.
به گزارش روزنامه الاهرام- چاپ مصر- احمد ابوالغيظ، وزير امور خارجه مصر تأكيد كرد: هدف حضور دكتر ايهاب شريف، رئيس هيات ديپلمات هاي مصر در عراق خدمت به مردم دو كشور و كمك به خروج عراق از مشكلات و سختي هايي است كه گريبانگير آن است. ايهاب شريف پريروز در بغداد ربوده شد.
سوءقصد به جان احمد چلبي
به گزارش منابع عراقي، احمد چلبي رهبر حزب كنگره عراق و معاون نخست وزير اين كشور از يك سوءقصد در منطقه الراشديه در شمال شرقي بغداد جان سالم به در برد.
بنا بر اين گزارش كاروان حامل چلبي به مراسم سوگواري ضاري الغياض از نمايندگان مجمع ملي عراق كه چندي پيش ترور شد، هدف يك گلوله خمپاره قرار گرفت. اما وي جان سالم به در برد.ديروز همچنين مهاجمان مسلح يك پيمانكار عراقي را كه براي نظاميان آمريكايي كار مي كرد در جاده فرودگاه بغداد به ضرب گلوله به قتل رساندند.
از سوي ديگر ديروز بيش از ۳ هزار تن از مردم شهر تكريت، مركز استان صلاح الدين با برپايي تظاهرات خواهان آزادي سرلشكر مزهر طه الغنام رئيس پليس اين استان شدند. در بصره نيز بيش از سه هزار نفر از افراد پليس با برپايي تظاهرات نسبت به بركناري شان از خدمت و دريافت نكردن حقوق چهارماه گذشته شان تظاهرات كردند.
|
|
مخالفت پاكستان با اعطاي كرسي دائم شوراي امنيت به
سازمان كنفرانس اسلامي
خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه پاكستان اعلام كرد كشورش با درخواست سازمان كنفرانس اسلامي براي گرفتن كرسي دائم در شوراي امنيت به نمايندگي از جهان اسلام مخالف است.به گزارش آسوشيتدپرس از اسلام آباد، خورشيد محمود قصوري ديروز در حالي موضع كشورش را بيان كرد كه وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي هفته گذشته در نشستي در صنعا (پايتخت يمن)خواستار اختصاص يك كرسي دائم به جهان اسلام شده بودند.
قصوري با شركت در كنفرانسي خبري در لاهور اعلام كرد موضع پاكستان در قبال اصلاح ساختار سازمان ملل بسيار روشن است. او گفت: كشورش معتقد است اين اصلاحات بايد به ايجاد نظم عادلانه بين المللي كمك كند.
|
|
پوتين پيمان مرزي استوني را بي اساس خواند
فارس: ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه پيمان مرزي استوني را كه به دولت اين كشور امكان مي دهد تا در مورد برخي مناطق مرزي خود با روسيه ادعاي مالكيت كند، بي پايه خواند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از اسوتلوگورسك، پوتين پس از ديدار با ژاك شيراك همتاي فرانسوي و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان در جمع خبرنگاران گفت: «اين پيمان به نظر ما اعتباري ندارد.»روسيه ماه گذشته از پيمان دوجانبه آبي و ارضي خود با استوني كه در ماه مي امضا كرده بود، خارج شد و اعلام كرد استوني به تعهدات خود در قبال اين پيمان پايبند نيست. استوني كه پس از جنگ جهاني دوم به بخشي از شوروي سابق تبديل شد در سال ۱۹۹۱ مجددا استقلال خود را بازيافت و سال گذشته به اتحاديه اروپا و ناتو پيوست.
|
|
ابهام درباره نتيجه انتخابات آلباني
ايسنا: دو حزب حاكم دموكرات و سوسياليست در انتخابات پارلماني آلباني مدعي پيروزي شدند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، در اين انتخابات پارلماني كه محكي جدي براي آينده اين كشور حوزه بالكان براي عضويت در اتحاديه اروپا به شمار مي آيد، هر دو حزب سوسياليست به رهبري فاتوس نانو، نخست وزير آلباني و حزب دموكرات به رهبري سالي بريشا، رئيس جمهور سابق اين كشور خود را پيروز احتمالي انتخابات خواندند. در همين حال، ايليريان سليباشي، رييس هيات انتخاباتي آلباني اظهار داشت، هنوز بسيار زود و دشوار است كه اعلام شود كدام حزب حايز اكثريت آرا شده است. وي در ادامه افزود، آن كساني كه پيروز انتخابات شدند، آلبانيايي هايي هستند كه در انتخابات شركت كرده و به آرا احترام گذاشتند.
اين در حاليست كه بريشا اميدوار است پس از هشت سال سكان قدرت را در آلباني مجددا به دست آورد، احتمال پيروزي حزب دموكراتش را بالا دانست. رييس جمهور سابق آلباني و رهبر حزب دموكرات همچنين تصريح كرد: ما حايز اكثريت آرا شده ايم. وي از حاميان خود خواست تا آرامش و خويشتن داري خود را حفظ كنند.
|
|
تشكيل دولت لبنان به تعويق افتاد
واحد مركزي خبر: تشكيل نخستين دولت لبنان بعد از رهايي از قيد قيموميت مستقيم سوريه به علت شكست مذاكرات ميان سعد حريري رئيس جريان آينده و ميشل عون رئيس جريان ميهني آزاد به تعويق افتاد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بيروت، جريان ميهني آزاد در جلسات چانه زني و معامله با جريان آينده متعلق به سعد حريري اصرار داشت تا با هدف اجراي برنامه اصلاحات و مبارزه با فساد و اختلاس مالي وزارت دادگستري را از آن خود كند.
اما سعد حريري خاطر نشان كرد جريان آينده با توجه به تحقيق در زمينه ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان علاقمند است اين وزارتخانه را در اختيار داشته باشد.در نهايت ميشل عون در پايان ديدار با سعد حريري اعلام كرد گروه ۲۱ نفري نمايندگانش در پارلمان لبنان از مشاركت در دولت آينده اين كشور چشم پوشي مي كنند.
|
|
گزارش واشنگتن پست از همكاري پنهاني شبكه هاي
اطلاعاتي آمريكا و فرانسه
واحد مركزي خبر: روزنامه واشنگتن پست در شماره ديروز خود نوشت، سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) و سازمان اطلاعات مركزي فرانسه ، مركزي سري در پاريس ايجادكرده اند تا در مبارزه با تروريسم همكاري نزديكي داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، براساس اعلام روزنامه واشنگتن پست اين ساختار موسوم به ائتلاف بنيادين در سال ۲۰۰۲ ميلادي تاسيس شد تا تحركات بين المللي تروريستهاي مظنون را مورد تحليل و بررسي قراردهد و اقداماتي براي دستگيري يا جاسوسي آنان صورت دهد.
روزنامه واشنگتن پست افزود: اين همكاري به ويژه امكان بازجويي از يك آلماني تازه مسلمان را در تاريخ سوم ژوئن ۲۰۰۳ ميلادي ميسر كرد.
اين منبع افزود: كريسيتن گانژارسكي يكي از مهمترين اعضاي شبكه تروريستي القاعده در اروپا بود كه در فرانسه به سر مي برد.
روزنامه واشنگتن پست با اعلام اينكه وجود اين ائتلاف بنيادين تا زمان حاضر افشا نشده بود افزود: نه سيا و نه سفارت فرانسه در واشنگتن حاضر به ارائه اطلاعات دراين زمينه نشدند.
|
|
بلر: اتحاديه اروپا نيازمند تجديد نظر در سياست هاي خود
است
فارس: توني بلر نخست وزير انگليس با اشاره به بحران داخلي اتحاديه اروپا كه در پي مخالفت مردم فرانسه و هلند با قانون اساسي اين اتحاديه ايجاد شد، اعلام كرد اين بحران حاكي از لزوم تجديد نظر در سياست هاي اتحاديه اروپاست.
بلر كه كشورش هفته گذشته رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده گرفت، در مقاله اي در روزنامه فرانسوي فيگارو نوشت: «بحراني كه اكنون با آن مواجهيم بحران ناشي از نهادهاي سياسي نيست، بلكه بحران رهبري سياسي است. هدف رهبري سياسي اتخاذ سياست هاي صحيح در جهان امروز است و رهبران اروپا نيز در طول ۵۰ سال گذشته همين كار را انجام داده اند و اكنون زمان آن فرارسيده است كه ما اين سياست ها را نو كنيم.»
بلر بار ديگر موضع خود را مبني بر ليبرالي كردن اقتصاد اتحاديه اروپا تكرار كرد اما افزود اين كار را مي توان در عين حفظ توأمان اصول رژيم امنيت اجتماعي موجود هم انجام داد.
بلر با اشاره به اينكه اروپا در حال حاضر در اوج مناظرات خود درباره آينده اش قرار دارد، افزود: اين يك مناظره است اما نبايد اين مناظره را با توهين به يكديگر پيش برد و سعي هم نكرد نظرات جديد را در نطفه خفه كرد.
وي شخصاً از قانون اساسي اتحاديه اروپا حمايت كرد اما گفت: «بسياري از مردم اروپا معتقدند كه اين قانون مشكلات آنها را حل نمي كند و از اين حيث با آن مخالفند.»
|
|
حمايت روسيه و فرانسه از عضويت آلمان در شوراي امنيت
سازمان ملل
مهر: رييس جمهور روسيه شب دوشنبه رسما از عضويت دائم آلمان در شوراي امنيت حمايت كرد.
به گزارش روزنامه نيويورك تايمز، ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه شب دوشنبه در پي گفتگو با رهبران فرانسه و آلمان اعلام كرد كشورش از ايجاد هرگونه اصلاحات منطقي در شوراي امنيت سازمان ملل حمايت مي كند.
پوتين اعلام كرد: روسيه هر انتخابي كه منطقي باشد و از سوي اكثريت اعضاي سازمان ملل مورد توجه قرار گيرد را مي پذيرد. تنها نكته اي كه مورد توجه ماست اين است كه اصلاحات در سازمان ملل نبايد سبب ايجاد درگيري و كشمكش ميان اعضاي اين سازمان شود.
وي ضمن اشاره به اينكه روسيه و فرانسه و آلمان نسبت به اصلاحات شوراي امنيت نظري تقريبا مشابه دارند، تاكيد كرد: ما از عضويت دائم آلمان در شوراي امنيت حمايت مي كنيم.
ژاك شيراك رييس جمهور فرانسه نيز با اعلام اينكه پاريس از عضويت برلين در شوراي امنيت پشتيباني مي كند، گفت: كشورهايي كه در پيشبرد امور جهاني نقش دارند بايد در شوراي امنيت نيز نماينده داشته باشند.
|
|
دستگيري محافظان صدام در سوريه
واحد مركزي خبر: در پي تشديد مبارزه با گروههاي تروريستي در سوريه ، نيروهاي امنيتي اين كشور يك گروه تروريستي را متلاشي كردند.
خبرگزاري سانا به نقل از يك مقام رسمي در وزارت اطلاع رساني سوريه اعلام كرد حدود ساعت ۵/۱ بامداد دوشنبه، نيروهاي امنيتي اين كشور براي سومين بار پياپي در دو روز گذشته ، با حمله به يك گروه تروريستي در منطقه جبل قاسيون ، اين گروه را متلاشي كردند.
در اين حمله يك اردني به نام شريف عايد سعيد الصمادي به همراه همسربرادرش ملقب به محمد الاسلام كه وي نيز تحت تعقيب قرار داشت در يك خانه تيمي دستگير شدند.
همچنين در اين خانه تيمي تعدادي از ماموران حفاظت شخصي صدام حسين رئيس جمهوري پيشين عراق نيز دستگير شدند.
بر اساس اين گزارش ، در اين عمليات احمد حجازي سرگرد امنيتي سوريه كشته شد و چهار نيروي امنيتي سوري نيز مجروح شدند.
|