نگراني از گسترش نوع كشنده آنفلوآنزاي پرندگان
گروه اجتماعي: گسترش نوع كشنده ويروس آنفلوآنزاي پرندگان موسوم به اچ ۵ ان ۱ در سراسر جهان ادامه دارد.
به گزارش سايت فارسي بي.بي.سي مقامات فرانسوي گفتند آزمايشهايي كه روي جسد يك اردك انجام شده نشان مي دهد كه اين پرنده بر اثر ابتلا به اين بيماري مرده است.
نوع كشنده ويروس آنفلوآنزاي پرندگان در ميان اجساد حدود پنجاه هزار مرغداري هندي و بيش از يكصد قوي مرده در تالابي در شمال ايران، مشاهده و تأييد شده است.
نوع اچ ۵ ان ۱ ويروس آنفلوآنزاي پرندگان از هنگامي كه در اوايل ۲۰۰۳ بروز يافت تاكنون جان دست كم ۹۰ نفر را گرفته است.
اين ويروس مي تواند به انسانهايي كه با پرندگان آلوده در تماس هستند، منتقل شود اما هنوز ثابت نشده است كه مي تواند از انسان بيمار به انساني ديگر سرايت كند.
دانشمندان هشدار داده اند كه اگر اين ويروس تغيير شكل پيدا كند و به شكل جهش يافته درآيد، مي تواند اپيدمي گسترده و خطرناكي را پديد آورد كه قادر خواهد بود جان ميليونها انسان را بگيرد.
تعطيلي ۱۷۶ واحد فروش مرغ زنده در كرمانشاه
مديركل دامپزشكي كرمانشاه گفت : براي جلوگيري از شيوع احتمالي بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در منطقه ، ۱۷۶ واحد زنده فروشي مرغ در هفته جاري دركرمانشاه تعطيل شد.
دكترولي الله واعظي ديروز در گفت و گو با ايرنا افزود:تماس با مرغ زنده مهمترين راه انتقال بيماري آنفلوآنزاي پرندگان است و به همين دليل همه واحدهاي فروش مرغ زنده در سطح شهر كرمانشاه پلمپ شد.
وي گفت : فروشندگان مرغ زنده براي ادامه فعاليت بايد پروانه بهداشتي تبديل به فروشگاه مرغ بهداشتي بسته بندي شده را دريافت كنند.
وي افزود: كليه واحدهاي پلمپ شده تا اطلاع ثانوي تعطيل است در غير اين صورت با آنان براساس موازين بهداشتي برخورد خواهد شد.
واعظي گفت : بيش از ۶۰۰ واحد مرغداري صنعتي داراي كد يا پروانه بهداشتي در استان وجود دارد كه آموزشهاي لازم در زمينه پيشگيري از شيوع احتمالي بيماري به آنان داده شده است .
كنترل ۱۸۰۰ مرغداري صنعتي
در خراسان رضوي
مديركل دامپزشكي خراسان رضوي هم گفت : مبارزه با بيماري آنفلوآنزاي حادپرندگان در سطح بالغ بر ۱۸۰۰ واحد مرغداري صنعتي ، بومي و روستايي استان در حال انجام است .
دكتر سيدمحسن دستور ديروز در نشست اضطراري رؤساي شبكه هاي دامپزشكي استان افزود: هم اكنون بيش از ۲۳ ميليون قطعه مرغ در واحدهاي مرغداري صنعتي استان وجود دارد.
وي بيان كرد: ۲۵ اكيپ ، اقدامات قرنطينه اي بهداشتي و نيز مراقبت فعال رابه طور جدي در سطح استان انجام مي دهند.
وي افزود: در اين رابطه بالغ بر ۱۰ هزار نمونه خون و بافت از واحدهاي پرورش طيور و پرندگان بومي و وحشي گرفته شده است .
وي در ادامه افزود: با وجود انجام بيش از ۱۹ هزار آزمايش بر روي اين نمونه ها تا كنون هيچ موردي از آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است .
از سوي ديگر اداره كل دامپزشكي مازندران با انتشار اطلاعيه اي در ارتباط با آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان اعلام كرد: مصرف گوشت مرغ ، تخم مرغ و فرآورده هاي طيور كه به طور معمول تحت نظر اين اداره كل عرضه مي شود، بلامانع است .
بر اساس اين اطلاعيه كه ديروز منتشر شد، شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان صرفاً در تعدادي از قوهاي مهاجر كه در ابتداي بهمن ماه جاري به تالاب انزلي مهاجرت كرده اند، مشاهده شده است .
دراين اطلاعيه تصريح شده است : بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در ساير پرندگان مهاجر و نيز مرغان بومي و صنعتي درهيچ يك ازنقاط كشور و نيز استان گيلان ديده نشده است .
دربخش ديگر اين اطلاعيه نوشته شده است : باعنايت به اقدامات پيشگيرانه ، به موقع و مؤثر سازمان دامپزشكي درسراسركشور از جمله تالاب انزلي و استانهاي همجوار با كشورهاي تركيه و عراق كه مطابق دستورالعمل مراجع بهداشتي بين المللي است ، تأكيد مي شود كه مصرف گوشت ، مرغ و تخم مرغ و سايرفرآورده هاي طيور كه به طور معمول تحت نظر اين سازمان عرضه مي شود، بلامانع است .
اداره كل دامپزشكي مازندران افزوده است : برخي محدوديتها قبلي اعمال شده از سوي سازمان در استانهاي مرزي شامل آذربايجان غربي ، كردستان ، كرمانشاه ، ايلام و خوزستان نيزرفع شده و توليدكنندگان مي توانند مطابق ضوابط بهداشتي نسبت به پرورش طيور اقدام كنند.
|
|
برداشت بعدي...! علي درويش
* زماني به خود «ايست» دهيم، اعلام كنيم، در دست تغيير هستيم.
* در ازاي «درازي آرزو» به كسي عمر نمي دهند!
* فاصله هاي «كيلومتري» غالبا از اختلاف نظرهاي ميليمتري بوجود مي آيد!
* از آتش طرف «گرم نشديم» كه از دودش كور شويم!
|
|
به همت بنياد شهيد و امور ايثارگران
نابينايان ايثارگر به شبكه رايانه اي مي پيوندند
گروه اجتماعي: براي نخستين بار در سطح كشور به همت بنياد شهيد و امور ايثارگران نابينايان شاهد و ايثارگر مي توانند از سيستم رايانه استفاده كنند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و بين المللي بنياد شهيد و امور ايثارگران، رجبعلي راهي مدير كل آموزش عمومي بنياد با بيان اين خبر اظهار داشت: به منظور ايجاد شرايط برابر ميان نابينايان با ديگر گروه هاي جامعه ايثارگري و به جهت رسيدن به موقعيت هاي يكسان آموزشي، شغلي و اجتماعي، بنياد اقدام به تهيه رايانه هايي ويژه نابينايان جانباز و شاهد نموده است.
مديركل آموزش عمومي بنياد شهيد و امور ايثارگران عنوان كرد: برنامه هاي اين سيستم شامل بريل و برنامه گوياي قرآن كريم است كه آيات و معاني به صورت فارسي و انگليسي نوشته و اعلام مي شود، تايپ و ويرايش متون و برنامه كتابخانه كه در اين بانك، متن هزار جلد كتاب موجود است.
وي در ادامه با اشاره به ديگر برنامه هاي اين سيستم اضافه كرد: فرهنگ لغات شامل چهار فرهنگ لغت انگليسي به فارسي، فارسي به انگليسي، فارسي به فارسي و انگليسي به انگليسي، بانك اطلاعات شخصي آموزش الكترونيك و برنامه نويسي است.
راهي تصريح كرد: در حال حاضر ۱۰ دستگاه از اين سيستمها در اختيار سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استانهاي اصفهان، خوزستان، آذربايجان غربي، فارس، خراسان رضوي، قم، سيستان و بلوچستان و تهران قرار گرفته است.
مدير كل آموزش عمومي بنياد گفت: زمينه خريداري تعدادي ديگر از اين سيستم فراهم شده است كه پس از تأمين اعتبار دراختيار ديگر سازمانهاي بنياد شهيد و امور ايثارگران قرار مي گيرد.
از سوي ديگر بنياد شهيد و امور ايثارگران با صدور بيانيه اي به مناسبت فرا رسيدن بيستمين سالگرد شهادت مظلومانه حجت الاسلام والمسلمين شيخ فضل الله محلاتي نماينده سابق حضرت امام(ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ياد و خاطره اين شهيد بزرگوار را گرامي داشت.
بنياد شهيد و امور ايثارگران ضمن گراميداشت ياد حماسه و فداكاري اين شهداي والامقام به ويژه شهيد محلاتي از عموم ملت شهيدپرور ايران دعوت مي نمايد كه در مراسم بزرگداشت بيستمين سالگرد عروج ملكوتي شهيد محلاتي و همراهان ايشان شركت كنند.
لازم به ذكر است اين مراسم چهارم اسفند ماه بعد از نماز مغرب و عشاء جنب حسينيه ارشاد در مسجد قبا برگزار مي شود.
كاهش ساعات كار جانبازان
به منظور رفاه حال جانبازان فرهنگي و در راستاي اجراي قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان انقلاب اسلامي، دستورالعمل و شيوه نامه تقليل ساعات كار روزانه جانبازان اعلام شد.
در اين شيوه نامه براي جانبازان ۲۵ تا ۲۹درصد ۴۵ دقيقه، جانبازان ۳۰ تا ۳۹درصد ۶۰ دقيقه و براي جانبازان ۴۰ تا ۴۹ درصد ۹۰ دقيقه كسر ساعت كار موظف روزانه منظور شده است.
همچنين، ميزان كسر ساعت كار موظف براي جانبازان ۵۰ تا ۵۹ درصد روزانه ۱۲۰ دقيقه، جانبازان ۶۰ تا ۶۹ درصد ۱۵۰ دقيقه و براي جانبازان ۷۰ درصد به بالا ۲۱۰ دقيقه خواهد بود.گفتني است؛ درصدهاي اعلام شده دقيقاً جايگزين ميزان درصد جانبازي بوده و جانبازان فرهنگي مي توانند بر حسب مورد از تقليل ساعت كار روزانه مصوب بهره مند شوند.
|
|
در نمايشگاه ياديار مهربان اعلام شد
تلاشهاي مشترك براي ترويج فرهنگ
كتابخواني افزايش مي يابد
|
|
گروه اجتماعي: سومين نمايشگاه ياد يار مهربان ويژه اهداي كتاب به مدارس تهران با حضور وزراي فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش، شهردار تهران و ساير مسئولان فرهنگي در حوزه كتاب، عصر روز گذشته آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ، درمراسم گشايش اين نمايشگاه كه در محل شبستان مصلاي امام خميني (ره) برگزارشد، محمد حسين صفارهرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن تأكيد برتداوم اقدامات مديريت شهري درحوزه فرهنگ سازي اظهارداشت: ما براي رويارويي با اقدامات ضد فرهنگي بايد هزينه فرهنگي كنيم.
وي با اشاره به همكاري و مشاركت سه مجموعه شهرداري، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان اسناد و كتابخانه ملي در برپايي نمايشگاه ياد يار مهربان تصريح كرد: اين حركت نمونه اي از فعاليت هاي همسو و مشترك در جهت ترويج فرهنگ كتابخواني است.
وي نقش آموزش و پرورش را در اجرا و تحقق نهضت كتابخواني در ميان نسل كودك و نوجوان تعيين كننده دانست و اظهار داشت: به آموزش و پرورش پيشنهاد داده ايم كلاس و درس انشاء را به ساعت مطالعه آزاد تبديل كند تا فرهنگ كتابخواني در دانش آموزان نهادينه شود.
در اين مراسم، همچنين محمود فرشيدي، وزير آموزش و پرورش با اشاره به انتشار سالانه ۱۸۰ ميليون جلد كتاب درسي اظهار داشت: آموزش و پرورش يك وزارتخانه مادر و ملي با ۱۵ ميليون دانش آموز است كه نيازبه همكاري تمامي نهادها دارد.فرشيدي افزود: از حركت ارزنده شهرداري تهران و اقدامات ساير نهادها استقبال مي كنيم و هيچ حس انحصارطلبانه اي در زمينه آموزش و پرورش نداريم.
وي گفت: امسال به بهترين ناشر و كتابدارجايزه اهداء خواهيم كرد تا گامي در زمينه توسعه و ترويج نشر كتاب و فرهنگي كتابخواني برداريم.در مراسم گشايش سومين نمايشگاه ياد يار مهربان كه رئيس و مسئولان سازمان فرهنگي و هنري، اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و ساير مسئولان فرهنگي حضور داشتند، دبير ستاد برگزاري نمايشگاه گزارشي از فرآيند برگزاري اين نمايشگاه ارائه داد.
وي گفت: درسومين نمايشگاه ياد يار مهربان، ۵۰۰۰ ناشر با بيش از ۸۵۰۰ عنوان كتاب حضور دارند و طي يك هفته تا هشتم اسفند نمايندگان ۶۲۰۰ مدرسه ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان شهر تهران با مراجعه به محل نمايشگاه در شبستان مصلاي امام (ره) از اعتبارات و كتاب هاي اهدايي برخوردار مي شوند.
|
|
گفته مي شود...
* در اجلاس چند روز پيش سران نظامي تركيه، طرح يك ميليارد دلاري خريد موشك هايي كه قادر به انهدام موشك هاي شهاب سه ايران، قبل از اصابت به هدف باشد، به تصويب رسيد.
|
|
تجليل از «حماسه حماس» در دانشگاه تهران
ايسنا: انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي مراسمي را با عنوان تجليل از «حماسه حماس» برگزار مي كند.«حسام الدين علامه» دبير اين تشكل دانشجويي با اعلام اين خبر گفت: اين مراسم با حضور «خالد مشعل» رهبر سياسي جنبش حماس سه شنبه دوم اسفندماه در دانشكده فني دانشگاه تهران برگزار مي شود.
|
|
اعضاي مؤتلفه با رئيس جمهور ديدار كردند
ايلنا: اعضاي شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي روز شنبه با محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ديدار كردند. حميدرضا ترقي، عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي با اعلام اين خبر، آن را ديداري ارزشمند و مفيد ارزيابي كرد و گفت: قرار است دفتر رئيس جمهور محتواي مذاكرات انجام شده را اعلام كند. در اين ديدار همه اعضاي شوراي مركزي حزب موتلفه از جمله محمدنبي حبيبي، عسگراولادي، بادامچيان، ترقي و ميرسليم حضور داشتند.
|
|
افروغ: خطر انجمن حجتيه جدي و كماكان استوار است
ايسنا: رئيس كميسيون فرهنگي مجلس، خطر انجمن حجتيه را خطري جدي عنوان كرد كه كماكان استوار و به قوت خود باقي است و اظهار داشت: «در فضايي كه انتظارگرايي نامعقول و ناموجه حاكم مي شود، كساني كه اصلا اعتقادي به حضور دين در سياست و مقابله نداشتند بلكه به فسادگرايي معتقد بودند، امكان مانور بيشتري پيدا مي كنند.»
وي با تأكيد بر لزوم درك صحيح تئوري حضرت امام و انس با آن، و كمك به تحقق تئوري هاي ايشان، گفت: «نبايد اجازه دهيم آنها كه مفهوماً و مصداقاً با اين ديدگاه شريك نبوده اند و در آن زمان حضور هم نداشته اند، قدرت را در دست گيرند.»
|
|
آماده هرگونه كمكي به ايران و سوريه هستيم
ايرنا: مقتدا صدر از رهبران گروههاي عراقي ، در پاسخ به اينكه اگر ايران و سوريه در برابر آمريكا قرار بگيرند، موضع شما چگونه خواهد بود؟ گفت موضع ما در خدمت به اسلام و كشورهاي اسلامي خواهد بود و هرگونه كمكي كه ايران يا سوريه از وي بخواهند، آماده است .مقتدا صدر كه در گفت وگو با شبكه تلويزيوني الجزيره شركت كرده بود، در تشريح موضع خود گفت : اين ايران و سوريه هستند كه اگر به كمكي نيازداشتند آن را اعلام كنند تا وي به اين درخواست ها پاسخ دهد.وي در رابطه با حضور ۳۰ نماينده وابسته به گروه صدر در مجلس آينده عراق گفت : اين نمايندگان در حقيقت نماينده مردم عراق و نه شخص وي هستند.آنها آزاد هستند از هر كسي كه بخواهند حمايت كنند.مقتدا صدر گفت : وي از تمامي كساني كه براي آزادي عراق تلاش كنند حمايت خواهد كرد و در اين راستا براي خروج اشغالگران از عراق با مسئولان كنوني دولت عراق ، رايزني كرده است .
وي درباره انتخاب ابراهيم الجعفري بجاي عادل عبدالمهدي براي تصدي پست نخست وزيري عراق گفت : الجعفري بيش از عبدالمهدي به جريان صدر نزديك است و اين مساله موجب انتخاب الجعفري براي احراز اين پست شد.صدر در ادامه گفت : وي هيچ فرقي ميان شيعيان ، سني ها و مسيحي ها نمي بيند، زيرا وي به عنوان رهبر جريان صدر در راستاي خدمت به شيعيان ، سني ها، مسيحي ها، اكراد، تركمن ها و ديگران تلاش مي كند.وي اتحاد جريان صدر با جريان ائتلاف يكپارچه عراق به رهبري عبدالعزيزحكيم را معلول حفظ وحدت مسلمانان دانست .وي حضور نظامي آمريكا در عراق را اشغالگري دانست وگفت : كه هر نيرويي اعم از عربي يا اسلامي اگر وارد عراق شوند، بعنوان نيروي اشغالگر خواهدناميد.مقتدا صدر گفت : براي جريان صدر حمله به اشغالگران آمريكايي كاري آسان است ولي اگر اشغالگران از نيروهاي عربي و يا اسلامي باشند اين مساله قدري مشكل خواهد شد، زيرا براي وي و جريان وابسته به او مشكل است به نيروهاي عربي يا اسلامي حمله كند.وي راجع به موضع جريان صدر از ورود نيروهاي عربي يا اسلامي به عراق گفت كه وي صددرصد با اين مساله مخالفت خواهد كرد.
|
|
حمايت وزارت كشور از فعال شدن حوزه زنان
ايسنا: وزير كشور بر پيشقدم شدن زنان در حوزه سلامت اجتماعي و تصحيح و تعميق نگاه انسان مدارانه درخصوص نقش آفريني زنان در متن جامعه تأكيد كرد.
حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي در نشست مشاوران استانداران در امور بانوان، ضمن اشاره به فلسفه پرداختن به موضوع زنان و ايجاد دفتري ذيل همين عنوان در ساختار وزارت كشور، ضرورت پرهيز از هرگونه نگاه تفريط و افراط نسبت به فلسفه وجود اين جايگاه در وزارت كشور را يادآور شد و گفت: دراين باره يك نگاه مدعي فرو كاست شأن و جايگاه زنان و نگاهي ديگر مدعي بالا رفتن سطح توقعات و برهم خوردن تعادل اجتماعي است كه بايد پاسخ در خوري به هر دو نگاه داشته باشيم.
پورمحمدي با بيان اين كه غفلت از نگاه انسان مدارانه و كمرنگ شدن محور انساني در مباحث، خود منشاء انحراف است، گفت: در اين صورت نگاه ها كاركرد گرايانه و صرفاً رفتاري و تعامل ها نيز ابزارگونه و پيامدها و تئوري هاي آن هم متفاوت خواهد بود.
وي افزود: ورود به نگاه قالبي و شكلي در پرداختن به امور زنان همانند آنچه در فلسفه غرب و نگاه خاص اومانيستي جريان دارد، باعث بروز اختلاف و غلبه قالب ها خود منشاء تعارض و انحراف در ديد و نظر خواهد شد.
وي در ادامه نگاه به مطالبات زنان از قالب هاي مردانه را از جمله آسيب ها در اين زمينه ياد كرد و گفت: در نگاه ديني بسيار عميق و دقيق نسبت به اين مساله توجه شده و در خطاب انسان، مقام خليفه اللهي اختصاص به مرد يا زن ندارد و كسي نمي تواند ادعا كند كه اشرف مخلوقات زن است يا مرد، يا وصول به اعلي درجات قرب و مدارج عاليه ايمان و جلوه هاي فاخر و برجسته كمال انساني به زن اختصاص دارد يا مرد.وي با نفي هرگونه نگاه انفعالي نسبت به مسأله اشتغال زنان، برخورداري از نگاه سازنده و فعال و مبتني بر نگاه معرفتي انسان مدار در اين باره را با اهميت برشمرد و ضرورت تعريف الگوهاي قابل تبعيت از شخصيت و وجود زن را بسيار جدي خواند و گفت: فرهنگ و سلامت اجتماعي مهد رشد و تحول جامعه در هر دو بعد مادي و معنوي است و زنان براي ايجاد سلامت اجتماعي تأثير گذارتر هستند.
|
|
معاون سازمان تأمين اجتماعي اعلام كرد:
پرداخت ۸۵۰ ميليارد تومان از بدهي هاي
دولت به سازمان هاي بيمه گر
ايسنا: معاون امور حقوقي و مجلس سازمان تأمين اجتماعي اعلام كرد: بودجه پيشنهادي دولت به مجلس براي پرداخت بخشي از مطالبات دستگاه هاي اجرايي و سازمان هاي بيمه گر از دولت ۸۵۰ ميليارد تومان است.
دكتر ابراهيمي افزود: متأسفانه در سال هاي اخير به دليل برخي مشكلات، دولت نتوانسته سهم خود را به سازمان تأمين اجتماعي از بابت حق بيمه بپردازد به گونه اي كه اين موضوع موجب افزايش بدهي دولت به ۴ هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان به سازمان تأمين اجتماعي شده است.
وي تصريح كرد: سال گذشته پيش بيني شد كه حدود ۹۳۵ ميليارد تومان از بدهي دولت به سازمان تأمين اجتماعي به روش واگذاري شركت ها پرداخت شود كه در حال حاضر حدود ۶۰۰ ميليارد تومان آن عملياتي شده و تا پايان سال برآورد مي شود ۲۵۰ ميليارد تومان ديگر نيز پرداخت شود.
ابراهيمي با اشاره به تكليف دولت در برنامه چهارم توسعه گفت: دولت در برنامه چهارم توسعه مكلف شده كه علاوه بر پرداخت تمام بدهي هاي خود به صندوق بازنشستگي و بيمه اي بار مالي جديدي را نيز براي اين سازمان ها ايجاد نكند.
معاون امور حقوقي و مجلس سازمان تأمين اجتماعي گفت: بودجه پيشنهادي ۸۵۰ ميليارد توماني دولت تكاپوي تحقق تكليف دولت در برنامه چهارم توسعه را نمي كند كه اميدواريم با توجه به نگاه مثبت مجلس به بازنشستگان و بيمه شدگان به عنوان اقشار آسيب پذير جامعه اين رقم افزايش يابد.
وي با بيان اين كه سازمان تأمين اجتماعي به عنوان يك نهاد عمومي غيردولتي بخش زيادي از بودجه خود را از محل درآمدهاي حاصل از حق بيمه تأمين مي كند، گفت: در حال حاضر دولت بدهي خود به سازمان تأمين اجتماعي را از طريق واگذاري شركت ها پرداخت مي كند كه البته اين روش براي سازمان چندان با صرفه نيست به دليل اينكه برخي از اين شركت ها زيان ده هستند و اين سازمان نيز مجبور است با استفاده از درآمدهاي خود و با اعمال مديريت آنها را به سوددهي رساند.
وي همچنين درخصوص كاهش نرخ حق بيمه گفت: با توجه به اينكه سن نيروي انساني در كشور ما به سمت پير شدن در حال حركت است و نسبت خروجي ها به ورودي هاي صندوق در مقايسه با سال ۵۷ افزايش يافته است و اين امر موجب شده كه صندوق دچار بحران شده و به نقطه سربه سري نزديك شود، بنابراين اخذ چنين تصميماتي كه بخش هاي مختلف اجتماعي و اقتصادي جامعه را تحت تأثير قرار مي دهد نيازمند كار كارشناسي بيشتر است.
ابراهيمي همچنين درخصوص طرح ادغام سازمان تأمين اجتماعي در وزارت كار گفت: طبق ماده ۱۳۲ آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي پس از اعلام وصول طرح قانوني چنانچه جمعي از امضاكنندگان تقاضاي كتبي استرداد آن را بنمايند، به طوري كه امضاكنندگان باقيمانده كمتر از ۱۵ نفر شوند طرح مسترد خواهد شد كه براين اساس نيز طرح ادغام سازمان تأمين اجتماعي در وزارت كار مسترد شده است.
وي افزود: تجربه تاريخي بيانگر آن است كه صندوق هاي بيمه اجتماعي هم در سطح كشورهاي توسعه يافته و هم در سطح كشورهاي توسعه نيافته در بلندمدت با بحران شكاف ميان مصارف و منابع مواجه مي شوند، اما بحران موجود در ايران با كشورهاي ديگر يك تفاوت اساسي دارد و آن اين كه صندوق تأمين اجتماعي كشور در حالي به نقطه سربه سري نزديك مي شود كه هنوز ايران با پديده سالخوردگي مواجه نشده است و پيش بيني ها نشان مي دهد كه ظهور اين پديده در سال هاي آتي موجب بهم خوردگي بيش از پيش تعادل ميان مصارف و منابع صندوق تأمين اجتماعي خواهد شد.
|
|
برگزاري ۴۵ دوره آموزش امدادگري در تهران
ايرنا: رئيس اداره آموزش امداد و نجات جمعيت هلال احمر استان تهران گفت : ۴۵دوره آموزش تكميلي امدادگري امسال در استان تهران برگزار شده است .
رامين كهن خاكي، روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، مركز استان تهران افزود: از اين دوره هاي آموزشي ، ۳۱ دوره ويژه خواهران و ۱۴ دوره، ويژه برادران بوده است .وي با اشاره به شمار فراگيران اين دوره آموزشي ، خاطرنشان كرد: يك هزارو ۶۲۲ نفر در اين دوره آموزشي شركت كردند كه يك هزار و ۱۴۵ نفر آنان را فراگيران خواهر و ۴۷۷ نفر را برادران امدادگر تشكيل مي دهند.
اين مسئول ، برگزاري دوره آموزش تكميلي امدادگري را ۱۶۰ ساعته ذكر كرد و افزود: اين دوره هاي آموزشي در شهرستان هاي مختلف استان تهران همچون تهران ، كرج ، پاكدشت ، پيشوا، دماوند، رباط كريم ، ساوجبلاغ ، شميرانات ، شهريار، فيروزكوه و ري برگزار شده است .كهن خاكي گفت : فراگيران در دوره آموزش تكميلي امدادگري با نقش و وظايف امدادگر در هلال احمر، قوانين و مقررات امداد و نجات ، مباحث دوره عمومي امداد و كمك هاي اوليه ، پيشرفته ، حمل و انتقال مصدوم ، نحوه برخورد با مصدومان و داروشناسي مقدماتي آشنا شده اند.
|
|
مهلت ۷ ماهه خروج۹۰۰ هزار افغان از ايران
مهر: مديركل امور اتباع خارجه وزارت كشور از تشكيل كميسيون ساماندهي اتباع غيرمجاز افغاني خبر داد و گفت: اين كميسيون ۳ ماه فرصت دارد نسبت به شناسايي، برنامه ريزي و خروج اتباع افغان ثبت نام نشده اقدام كند.
احمد حسيني در جمع خبرنگاران افزود: در مرحله سوم طرح سرشماري اتباع افغاني كه از آبان امسال در ۱۷ استان كشور آغاز شد، ۹۱۴ هزار و ۴۰ نفر از اتباع افغاني شناسايي و برگه تردد خروج مدت دار براي آنان صادر شد كه برگه هاي آنان تا شهريور ۸۵ اعتبار داشته و قابل استفاده است.
وي با بيان اينكه تعداد ثبت نام شدگان اخير افغانيان نسبت به سال ،۸۰ يك ونيم ميليون نفر كاهش داشته ادامه داد: اين امر مربوط به اجراي برنامه بازگشت داوطلبانه است و همچنين از مجموعه افرادي كه در طرح شناسايي اخير ثبت نام كرده اند ۵۶ درصد آنان مرد و ۴۴ درصد زن هستند.
حسيني خاطرنشان كرد: به ترتيب استان تهران با ۲۸۷ هزارو ۵۹ نفر، ۳۱ درصد تمامي ثبت نام شدگان افغاني را به خود اختصاص داده و استان هاي خراسان رضوي و اصفهان هر كدام با ۱۳۵ هزار و ۴۲۵ نفر، ۱۵ درصد و ۱۱۴ هزار و ۷۹۹ نفر، ۱۳ درصد ثبت نام شدگان را به خود اختصاص داده اند.
وي گفت: حضور اتباع افغاني غير مجاز در ايران براي امنيت و اقتصاد مردم كشور مشكل ايجاد كرده و باند هاي قاچاق انسان كشورهاي مختلف راتحت تاثير خود قرار داده است به همين دليل از سوي شوراي امنيت كشور كميسيون ساماندهي اتباع غير مجاز افغاني تشكيل شده است.
حسيني تصريح كرد: ۴۰ درصد اين افراد در بعد خانوار كارگر ساده و مابقي در مشاغل كشاورزي، كفاشي، سنگ تراشي ، جوشكاري و... مشغول فعاليت هستند كه در حدود ۵۰ درصد اين جمعيت سرشماري شده جوان و در سن تحصيلات دانشگاهي و دانش آموزش و در بازار كار مشغول فعاليت هستند.
حسيني با اشاره به اينكه برخي استانهاي غربي كشور كه همجوار با عراق هستند از گذشته جزء مناطق ممنوع ورود اتباع خارجي بودند گفت: در حال حاضر برخي استانها مانند سيستان و بلوچستان نيز جزء استانهاي ممنوع الورود اتباع خارجي اعلام شده است.
حسيني گفت: در هشتمين اجلاس سه جانبه كه از اواسط اسفند ماه تشكيل مي شود زمان بندي خروج افغاني ها از كشور اعلام خواهد شد. مدارك جديد افغاني هاي سرشماري شده تا اول شهريور سال ۸۵ اعتبار دارد و اين افراد بايد تا زمان تعيين شده نسبت به ترك كشور اقدام نمايند.
مديركل امور اتباع خارجه وزارت كشور درمورد كوتاهي جامعه بين المللي در بازسازي افغانستان و عملي نشدن وعده هاي آنان گفت: همكاري نهادهاي بين المللي و شرايط داخلي افغانستان، بازگشت داوطلبانه افغاني ها را ضعيف كرده و تمام تلاش دولت ايران اين است كه در اجلاس آينده اين امر را بررسي كند.
حسيني افزود: به منظور مقابله با باندهاي قاچاق انسان از طريق سيستم مشاركت منطقه اي با كشورهاي مهاجر فرست مانند افغانستان و پاكستان و همچنين مهاجرت پذير مانند كشورهاي اروپايي و عربي ساز و كار بين المللي لازم براي كنترل اين پديده اتخاذ خواهد شد.
وي با اشاره به دستگيري ۳۱۵ هزار نفر از اتباع غير مجاز ايراني توسط نيروي انتظامي از ابتداي سال ۸۴ تاكنون گفت: اين افراد از طريق اردوگاههاي مراقبتي به كشور خود بازگردانده شده اند.
حسيني درمورد ازدواج اتباع افغاني با ايرانيان افزود: بر اساس آمارگيري سال ،۸۲ تعداد اين ازدواج ها ۲۶ هزار مورد بوده است و به طور حتم تاكنون افزايش يافته است.
مديركل امور اتباع خارجه وزارت كشور با اشاره به حضور ۱۰۰ هزار تبعه عراقي در ايران افزود: با توجه به شرايط امنيتي عراق سياستي مبني بر بازگرداندن اين اتباع به كشورشان نداريم اما مانع بازگشت فردي نيز نخواهيم شد. هم اكنون ۵ هزار ايراني در عراق به سر مي برند كه اين افراد در اوايل جنگ به عراق برده شده و در اردوگاهها به سر مي برند كه از سوي وزارت كشور مذاكراتي براي ساماندهي بازگشت آنان به كشور و رفع مشكلات حقوق آنان صورت گرفته است.
|