خوشمزه تر از شير
ترجمه: راحله زند وكيلي- مكيدن انگشت در كودكان نوپا به آنان احساس آرامش و رضايت مي دهد. كودك اين كار را از دوران جنيني آموخته و با تكرار آن در دوران نوزادي به آن عادت كرده است و حالا با بروز شرايط غيرعادي مثل ترس، بي حوصلگي، بيماري و يا با قرار گرفتن در محيط و شرايطي جديد، مثل اولين روز مدرسه و يا مسافرت طولاني با ماشين، انگشت خود را مي مكد. همچنين براي خوابيدن و يا موقعي كه نيمه هاي شب از خواب مي پرد، براي بازگشت به خواب و آرام گرفتن، اين كار را مي كند.
چه بايد كرد؟
نگران نباشيد: اگر تا قبل از 5 سالگي كودكتان بتواند اين عمل را ترك كند، صدمه اي به فك و دندانهايش وارد نخواهد شد، انجمن دهان و دندان آمريكا گزارش مي دهد كه صدمه مكيدن انگشت در تمام كودكان يكسان نيست، شدت مكيدن انگشت رابطه مستقيم با صدمات دهاني دارد، هر چه شدت مكيدن بيشتر باشد، گودي ايجاد شده در زبان بيشتر و فكها و دندان ها غيرطبيعي تر مي شوند و در اين صورت بعدها بايد از پل ارتودنسي براي مهار اين ضايعه دهاني استفاده كرد. به كودكتان دقت كنيد اگر به شدت و با سرعت انگشت مي مكد، خطر بيشتري متوجه دندان هايش است و بايد زودتر، يعني تا 4 سالگي اين عمل را ترك كند.
راحتش بگذاريد
غرزدن يا تنبيه كودك كمكي به ترك اين عمل نخواهد كرد، حتي ممكن است باعث بروز اصرار بر تكرار آن شود. همچنين روش هايي مثل چسب زدن به انگشت و يا تلخ كردن انگشت براي كودك، نوعي تنبيه به حساب مي آيد و باعث بروز ناآرامي و در نتيجه شدت گرفتن تكرار اين عمل مي شود. با صبر و دقت مي توانيد به مرور اين قضيه را حل كنيد. معمولاً وقتي كودكان وسيله ديگري براي آرام شدن بيابند، آن را جايگزين مكيدن انگشت مي كنند، براي مثال وقتي كودك نوپا احساس گرسنگي مي كند اقدام به مكيدن شست خود مي كند ولي يك كودك 3 يا 4ساله وقتي احساس گرسنگي كند، به راحتي يا خود از يخچال چيزي براي خوردن برمي دارد يا از والدينش چيزي براي خوردن مي خواهد.
چيزهايي مقدم بر انگشت مكيدن
اگر دريابيد كه كودكتان در برخورد با چه مسايلي و با بروز چه اتفاقاتي اقدام به مكيدن انگشت خود مي كند، مي توانيد با جلوگيري از بروز اين اتفاقات و يا با جايگزين كردن سرگرمي و يا وسيله آرامش يابي ديگري، كودك را از مكيدن انگشت، منصرف كنيد. براي مثال وقتي كودك شما در موقع تماشاي تلويزيون انگشت مي مكد مي توانيد با دادن خوراكي و يا يك توپ پلاستيكي حواس او را به آن سرگرمي جديد جلب كنيد و يا مثلاً اگر وقتي خسته اين كار را مي كند، مي توانيد با ترتيب دادن چرتهاي كوتاه طول روز از خستگي مفرط و در نتيجه ميل به مكيدن انگشت او بكاهيد و يا عوامل ايجاد ترس يا نااميدي را كه باعث پناه بردن او به انگشت مي شود كشف و از بين ببريد يا او را ترغيب به بيان احساس ترس يا نااميدي و حرف زدن راجع به عوامل ايجاد كننده آن كنيد.
منبع: اينترنت سايت MSN
مايع شفابخش
امير مسعود روحي: مركز پژوهش هاي آب درماني در لندن به روي 5 هزار نفر بررسي هاي T.R.H يا آب درماني در دماي معين بين 7/12 تا 3/18 درجه سانتيگراد را انجام داد و نتيجه اين بررسي ها به شرح زير بود:
۱ - احساس نشاط و شادماني روزانه بيشتر.
۲ - تقويت هورمون هاي جنسي مردانه و زنانه و كاركرد منظم آنها.
۳ - جلوگيري از فشار خون و شتاب بيشتر گردش خون در بدن.
۴ - كاهش حمله هاي قلبي وعدم لخته شدن خون در رگها.
۵ - افزايش گلبول هاي سفيد خون و مقاوم نمودن بدن در مقابله با بيماري ها.
۶ - كاهش خشونت، استرس و نگراني ها در انسان.
در روش هاي آب درماني به اين روش هاي ساده اشاره مي كنيم:
۱ - زماني كه حمام مي گيريم يا در آب شنا مي كنيم تمام سطح بدن به راحتي تر و از آب پوشيده مي شود كه در اين حالت اثرات خوبي روي پوست و اندام هاي داخلي مي گذارد و انسان احساس شادابي و
فرح بخشي مي نمايد. در صورت كمبود آب مي توان از حوله يا پارچه خيس استفاده نمود و با آن تمام بدن را خيس و سپس ماساژ داد. ناگفته نماند اين حمام ها و حوله خيس دماي بروني و دروني بدن را تغيير نمي دهد تنها سرحالي و نشاط براي ما ارمغان مي آورد و به پوست طراوت و زيبايي مي دهد و استحمام با آب سرد دماي پوست را كاهش مي دهد.
-2 استفاده از آب دريا و آبهاي معدني لذت بخش سودمند است.
سرانجام بايد به اين هديه گرانبهاي خداوندي ارج بنهيم و آن را پاس داشته و بهينه مصرف نمائيم.