سه شنبه ۶ تير ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۲۰ - Jun 27, 2006
برگزاري جلسه رؤساي جمهور ، مجلس و دستگاه قضايي
شاهرودي: تعامل قواي سه گانه را بايد جشن گرفت
در حاشيه
* احمدي نژاد پس از پايان اين نشست در جمع خبرنگاران درباره عملكرد يكساله دولت خود و موانع موجود گفت: موانع مانند همين الان است كه شما (خبرنگاران)، ۲۰ نفري جلوي مرا گرفته ايد. براي ارزيابي عملكرد يكساله دولت زمان زيادي نياز است.
* احمدي نژاد درباره علت رفع توقيف روزنامه ايران گفت كه در اين زمينه توضيحي نمي دهد.
* حداد عادل در حاشيه نشست درباره طرح تحقيق و تفحص از قوه قضائيه گفت: اين تحقيق و تفحص شامل بخش اداري و مالي قوه قضائيه مي شود و بخش قضائي از اين قاعده مستثني است.
003588.jpg
گروه سياسي - محمود احمدي نژاد، غلامعلي حداد عادل و آيت الله هاشمي شاهرودي به همراه برخي اعضاي اين سه قوه، راهكارهاي تعامل بيشتر قواي سه گانه كشور در موضوعات مختلف را مورد بررسي قرار دادند.
در اين جلسه كه براي اولين بار بود كه سران سه قوه به همراه ساير مسئولان ارشد قواي سه گانه گردهم مي آمدند، ابراهيم رئيسي معاون اول قوه قضائيه، آيت الله هاشمي شاهرودي، محمود احمدي نژاد و حداد عادل سخنراني كردند.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور طي سخناني با گراميداشت ياد و خاطره شهيد بهشتي به عنوان پايه گذار قوه قضاييه جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: «همه  كساني كه در اين كشور مسئول هستيم بايد يادآوري كنيم كه اين انقلاب براي چه اتفاق افتاد و براي چه در اين مناصب هستيم و مسئوليت بزرگ ما چيست؟ غفلت از مسئوليت اصلي، درجا زدن، عقب گرد يا انحراف است.»
احمدي نژاد ادامه داد: «دولت بايد تلاش كند الگوي اقتصادي جامعه منتظر عدل جهاني را پياده كند.»
وي با بيان اين كه به نظر مي رسد يك غفلت عمومي در همه اعم از علما، دانشگاهيان و قواي سه گانه وجود دارد، اظهار داشت: «اگر اين اتصال قطع شود، ما چيزي نيستيم و راه به جايي پيدا نمي كنيم. به نظرم همه بايد تجديدنظر كنيم.»
رئيس جمهور در پايان ابراز اميدواري كرد كه مردم هر روز و هر لحظه طعم شيرين عدالت علوي را در اين كشور چشيده و ببينند شمشير تيز عدالت همه جا پايين آمده و حق را به حق دار مي رساند. احمدي نژاد در پايان سخنراني خود گفت: «ما در اجراي عدالت در خدمت شما هستيم.»
بايد تعامل را جشن بگيريم
آيت الله هاشمي شاهرودي نيز در سخناني تعامل حال حاضر در قواي سه گانه را كم نظير و بي نظير توصيف كرد و گفت: بايد اين تعامل را جشن بگيريم. امروز نكات مثبت كشور بسيار زياد است. وحدت مردم با مسئولان و وحدت ملي در حد اعلاست. هماهنگي سه قوه خوب است و قواي سه گانه به يكديگر اعتماد دارند. رئيس قوه قضاييه، آرامش سياسي موجود را از توانمندي هاي نظام دانست و اظهار داشت: تعامل خوب ميان مسئولان نظام ايجاب مي كند ما از اين فرصت كم نظير استفاده بهينه كنيم و كارها را پيش ببريم. هيچ كس ادعا ندارد كه به اهداف ايده آل خود به شكل كامل رسيده ايم، مشكلاتي در بخش هاي گوناگون وجود دارد كه بايد حل شود. هاشمي  شاهرودي با بيان اين كه فرمان هشت ماده اي مقام معظم رهبري براي مبارزه با مفاسد اقتصادي خطاب به سه قوه بوده است، اظهار داشت: ممكن نيست اين وظيفه بر عهده يك قوه قرار گيرد؛ زيرا يك بعد كار قضايي است، يك بعد مربوط به قوانين و يك بعد مربوط به اجراست، اگر جلوي فساد، تبعيض، رانت خواري و ويژه خواري گرفته نمي شد، مسائل بسيار زياد بود.
رئيس قوه قضاييه با بيان اين كه تعامل قوا به معناي نبود چالش و تنش نيست، گفت: چالش نداشتن ضمن تعامل است. ما بايد براي بهتر انجام دادن وظايف خود تلاش كنيم. شايد با تشكيل جلسات سران، ذيل بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي بتوانيم مسايل ديگر نظام را مطرح كنيم و در مورد آنها نتيجه بگيريم. مثل بحث نظارت كه در هر سه قوه، سازمان هايي در اين زمينه وجود دارد. اگر بتوانيم به ساختار و ساز و كاري برسيم كه اين نظارت ها يكديگر را تكميل كنند و يك نظارت عاليه شكل گيرد، مفيد خواهد بود.
مردم با فقر مي سازند اما با بي عدالتي نه
غلامعلي حداد عادل نيز با گراميداشت ياد و خاطره شهيد بهشتي و ياران باوفايش، ديدارهاي صميمي سران قوا را براي كشور و مردم ارزنده خواند و گفت: حتما مردم با مشاهده چنين ديدارهايي، احساس خواهند كرد ميان سران قوه سه گانه وحدت وجود دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه،عدالت را اساس حكومت خواند و تصريح كرد: تصور مي كنم در حكومت اسلامي هيچ امري به اندازه عدالت در تامين رضايت مردم موثر نيست، طوري كه مردم مي توانند با فقر بسازند اما نمي توانند با بي عدالتي و تبعيض سازش كنند.

رئيس جمهور با همتاي سنگالي خود ديدار كرد
003591.jpg
گروه سياسي- محمود احمدي نژاد روز گذشته در مراسمي رسمي از همتاي سنگالي خود استقبال كرد. عبدالله واده كه براي سفري سه روزه راهي ايران شده، روز گذشته با رئيس جمهوري ايران ديدار كرده و اعلام كرد كه در اين سفر توافق نامه هاي متعددي با جمهوري اسلامي ايران به بحث گذاشته مي شود تا به همكاري هاي بيشتر منتهي شود. به گزارش فارس، احمدي نژاد همتاي سنگالي خود را شخصيتي انقلابي و بزرگ كه در قاره آفريقا نقش موثري دارد دانست و گفت كه تشكيل كنفرانس اسلامي در سنگال و همچنين كنفرانس اديان، مسائل مهمي است كه در خصوص آن گفت وگو خواهيم كرد.

همشهري بررسي مي كند
بازتاب تشكيل شوراي راهبردي سياست خارجي
گروه سياسي - با انتصاب كمال خرازي به عنوان رئيس شوراي راهبردي سياست خارجي از سوي مقام معظم رهبري، اين شورا به طور رسمي حضور خود را در تشكيلات سياسي و راهبردي كشور اعلام كرد. تلاش همشهري براي گفت وگو با اعضاي حاضر در اين شورا به جايي نرسيد، چند تن از كارشناسان امور مطالعاتي و استراتژيك نيز اعلام كردند كه در حال حاضر بايد تشكيل اين شورا را به فال نيك گرفت و به آن نگرش مثبت داشت اما اظهارنظر درباره جايگاه اين شورا را به آينده موكول كردند. نخستين اظهار نظر رسمي درباره تشكيل شورا از سوي سخنگوي دولت و در جلسه هفتگي گفت وگو با خبرنگاران اعلام شد. غلامحسين الهام تشكيل اين شورا از سوي مقام معظم رهبري را افزودن ظرفيت كارشناسي كشور در عرصه سياست خارجي دانست. وي تأكيد كرد همانگونه كه از عنوان اين شورا پيداست، اين شورا راهبردي و نه اجرايي است و تحليل و ارزيابي مسائل كلان سياست خارجي را بر عهده خواهد داشت. وي همچنين اضافه كرد كه تشكيل اين شورا مغايرتي با تصميمات دستگاه هاي اجرايي نظير وزارت خارجه و شوراي عالي امنيت ملي ندارد. محمدرضا باهنر، نايب رئيس مجلس و رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس تشكيل اين شورا را در شرايط فعلي مفيد دانسته و در پرونده اي حساس چون بحث انرژي هسته اي نيز گفته كه بحث هسته اي از بحث هاي مهم حوزه سياست خارجي است كه اين شورا مي تواند در آن تأثيرگذار باشد. وي در همين حال خاطرنشان كرده كه تشكيل چنين شورايي زير نظر مستقيم مقام معظم رهبري بسيار مناسب است و اميدواريم اين شورا بتواند تحولات خوبي در روابط خارجي كشور ايجاد كند و منافع ملي را براساس سه اصل عزت، حكمت و مصلحت به پيش برد. رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز در گفت وگويي به ايرنا گفت كه جاي يك مركز تدوين سياست هاي راهبردي در دستگاه سياست خارجي ايران خالي بود و تصميم رهبري در اين زمينه خلأ مزبور را پر كرد. رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت كه اين شورا مي تواند با تحليل اوضاع جهان، راهبردهاي لازم براي پيشبرد سياست خارجي جمهوري اسلامي، راهكارهاي لازم را ارائه دهد.

هاشمي رفسنجاني:
عدم تحمل يكديگر ، ظلم به انقلاب و ايران است
مهر: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر ضرورت حفظ وحدت و همدلي در جامعه گفت:خانواده نيروهاي وفادار به انقلاب، مشتركات فراواني دارند و اگر اختلافي هم هست،سليقه اي است و يكدلي مصلحت اقواي كشور است.
حجت الاسلام و المسلمين  هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام روز گذشته در ديدار اعضاي كانون نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: عدم تحمل يكديگر ظلم به انقلاب، ايران و مردم است و بايد با پايبندي به اصول اسلامي، عواقب اظهارات و اعمال خود را در نظر بگيريم.

باشگاه احزاب
جلسات هماهنگي
خبرگزاري مهر در يكي از خبرهايي كه با عنوان «گفته مي شود» منتشر مي كند نوشته است:
جلسات هماهنگي گروه هاي دوم خرداد براي حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبري و شوراهاي شهر و روستا هر هفته در منزل حجت الاسلام عبدالله نوري برگزار مي شود. اين جلسات شب هاي جمعه و پس از برگزاري دعاي كميل برگزار و مسئولان ستادهاي انتخاباتي گروه هاي دوم خردادي به ارائه گزارش هاي خود به بررسي آخرين وضعيت گروه هاي اصلاح طلب و طرح گزينه هاي خود براي ارائه فهرست مشترك مي پردازند.
ائتلاف نانوشته
در آستانه انتخابات شوراها و مجلس خبرگان گفته مي شود ائتلاف نانوشته اي متشكل از آقايان جوادي آملي، سيدمحمد خاتمي، كروبي، هاشمي رفسنجاني، طبسي، مهدوي كني و حتي ناطق نوري شكل خواهد گرفت. اين ائتلاف نانوشته شامل همه كساني خواهد بود كه از حضور آيت الله هاشمي رفسنجاني در صحنه هاي مختلف دفاع مي كرده اند. گفته مي شود در حاشيه اين ائتلاف نانوشته اصلاح طلبان نيز براي حضور در انتخابات خبرگان بسيار فعال خواهند شد و انتخابات اين دوره خبرگان رهبري بسيار پررونق تر از دوره هاي گذشته برگزار مي شود.
تحركات در حزب اعتماد ملي
يكشنبه گذشته جلسه شوراي مركزي حزب اعتماد ملي تشكيل شد كه در اين جلسه دبيركل حزب (مهدي كروبي) بر شناسايي هرچه سريع تر شخصيت هاي داراي اجتهاد براي كانديداتوري مجلس خبرگان تأكيد كرد.
ليست مستقل روحانيون جوان
محمدرضا ميرتاج الدين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس از احتمال ارائه فهرست مستقل برخي روحانيون و فضلاي جوان به ويژه در حوزه علميه قم خبر داد.
كنگره سراسري حزب مشاركت
نهمين كنگره سراسري حزب مشاركت ۱۴ تا ۱۶ تير ماه در تهران برگزار مي شود. برنامه هايي كه براي كنگره نهم حزب تدارك ديده شده است از سوي كميته برگزاري براي تصويب به هيأت اجرايي حزب فرستاده شده است.

يادداشت
نظام قضايي توسعه يافته
فريبرز بيات
«عدالت، امنيت و آزادي» از جمله آرمانهاي والاي انقلاب اسلامي است كه هر يك از قواي سه گانه مجريه، مقننه و قضائيه در چارچوب وظايف و مسئوليت هاي خود موظفند در جهت تحقق آنها بكوشند.
قانون اساسي در اين ميان ضمن تأكيد بر استقلال قوه قضائيه نقش و جايگاه مهمي براي آن در تحقق آرمانهاي سه گانه فوق در نظر گرفته است:
- گسترش عدالت در جامعه و حل و فصل منازعات براساس عدل
- تأمين آزادي هاي مشروع و حمايت از حقوق عمومي و خصوصي
- ايجاد امنيت قضايي در جامعه و پيشگيري از وقوع جرم
- نظارت بر حسن اجراي قوانين
تحقق اين اهداف نيازمند يك سيستم قضايي توسعه يافته و كارآمد است. اما توسعه و كارآمدي دستگاه قضايي دقيقاً در نقطه مقابل توسعه تشكيلات قضايي، امكانات، نيروها و يا بسط و توسعه قوانين و مقررات، محاكم، دادگاه ها، زندانها و اندرزگاه هاست.
در واقع مي توان گفت نظام قضايي توسعه يافته است كه «قانون» جاي «اخلاق» ننشيند و با توسعه اخلاقيات به عنوان يك نظام ارزشي كنترل دروني و وجداني رفتارها به پيشگيري از وقوع جرم و بزه بپردازد. همچنين نظامي توسعه يافته است كه «رويكرد ترميمي» را جايگزين «رويكرد تنبيهي» در نحوه مواجهه با جرم نمايد و به جاي مجازات، تنبيه و زندان متهم با آموزش و آگاه سازي به ترميم و اصلاح خطاها و اشتباهاتش بپردازد.
اگر با چنين نگاهي به كارنامه آيت الله شاهرودي در قوه قضائيه بپردازيم به طرح و برنامه هايي بر مي خوريم كه نويدبخش و موجب اميدواري است:
- قضازدايي با تشكيل شوراهاي حل اختلاف براي حل و فصل دعاوي بدون شكايت و ارجاع پرونده به محاكم قضايي
- زندان زدايي با تبديل مجازات زندان به مجازات هاي جايگزين
- طرح حضور وكيل در كليه مراحل تشكيل پرونده
- بخشنامه دفاع از حقوق شهروندان و متهمان
- احياي دادسراها
- دادرسي الكترونيك جهت افزايش سرعت رسيدگي به پرونده ها
اين طرح و برنامه ها از عزم و اراده عالي ترين مقام قضايي كشور براي حركت در جهت بازسازي و نوسازي نظام قضايي كشور در جهت ايجاد يك سيستم قضايي پيشرفته و كارآمد حكايت دارد. سيستمي كه چنانچه به صورت تمام و كمال شكل اجرايي عملي به خود گيرد و آثار و نتايج آن در زندگي روزمره شهروندان تشنه عدالت، امنيت و آزادي حس شود، موجبات اعتبار و اعتماد دستگاه قضايي را نزد افكار عمومي فراهم خواهد كرد.

ولايتي: در مذاكره با آمريكا خيري نيست
003594.jpg
ايسنا: علي اكبر ولايتي گفت: گاهي اوقات در رقابت هايمان بي  آنكه متوجه باشيم در نحوه قضاوت كردن، سخن گفتن و تعامل از خط قرمزها مي گذريم و يادمان مي رود كه همگي در يك كشتي هستيم. بنابراين تصور مي كنم وجود چنين جلساتي ضريب تصحيحي است براي مسيري كه در آن در حال حركت هستيم.
مشاور امور بين الملل مقام معظم رهبري ضرورت جمع شدن مسئولان كشور به خاطر احتمال روبه رو شدن با فرض شرايط دشوار و سخت را امري غير طبيعي ندانست و اظهار داشت: افراد، در رده هم سطح خود دعوت به اجتماع را چه براي نقد و يا تفاهم نمي پذيرند؛ چرا كه با ديد رقيب به يكديگر نگاه مي كنند، مگر اين كه دعوت به اجتماع از سوي فردي با موقعيت سياسي - اجتماعي بالاتر باشد، در آن صورت افراد به راحتي زير يك چتر قرار مي گيرند و به اين شكل برخي رابطه هاي تخريب شده نيز اصلاح مي شود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با بيان اين كه بعضي ها با هر شرايط و هر ذلتي رابطه با آمريكا را درست مي دانند، گفت: متأسفانه برخي هستند كه وقتي در جامعه هر مشكلي مثلاً گراني مرغ پيش بيايد، به رابطه ايران و آمريكا ربطش مي دهند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ما براي گفت وگو با كسي مشكلي نداريم. ما حتي با دشمني كه به خاكمان تجاوز كرد هم مذاكره كرديم.
وي با اشاره به وضعيت نامتعادلي كه آمريكا براي مذاكره مطرح مي كند، تأكيد كرد: برخلاف برخي كه فكر مي كنند در حسرت مذاكره با آمريكا به هر قيمتي و شرايطي هستيم، نگاه شخصي من اين است كه هيچ خيري در مذاكره با آمريكا در شرايط كنوني وجود ندارد.وي گفت:  البته آنهايي كه مذاكره با آمريكا برابر عراق را تجويز مي كردند، سوء نيت ندارند. شايد آنها فكر مي كنند كه از اين راه ممكن است ما و آمريكا به نقاط مثبتي برسيم.

سياسي
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
بين الملل
فرهنگ و آموزش
شهر تماشا
سلامت
شهري
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |