زاويه ديد
درباره حضور پرستويي و معتمدآريا در زير تيغ
آدم هاي معمولي
|
|
گروه ادب و هنر با روي آنتن رفتن سريال زير تيغ ، مخاطبان پس از مدت ها شاهد حضور بازيگراني در تلويزيون شده اند كه مدتي بود فعاليتي در سيما نداشتند.
گويا محمدرضا هنرمند، كارگردان زير تيغ از همان ابتدا شرط اصلي اش براي ساخت اين مجموعه را حضور پرويز پرستويي و فاطمه معتمدآريا دانسته است؛ دو بازيگري كه سال ها بود در سريال هاي سيما حضور نيافته بودند.
از آخرين حضور معتمدآريا در تلويزيون بيش از 15 سال مي گذرد. پرستويي هم بعد از خاك سرخ حاتمي كيا كه در سال 80 روي آنتن رفت، هيچ پيشنهادي را براي بازي در سريال نپذيرفته بود.
حالا زير تيغ با بازي پرستويي و معتمدآريا روي آنتن رفته است. اين دو بازيگر كه قبلاً هم در فيلم هاي زيادي مقابل يكديگر نقش آفريني كرده اند، در كار تازه هنرمند، نقش يك زن و شوهر از طبقه فرودست را بازي مي كنند. پرستويي انباردار يك كارخانه يخچال سازي است. كارگري شريف كه در مقابل سوءاستفاده برخي از كاركنان كارخانه مي ايستد. معتمد آريا هم نقش همسر او را ايفا مي كند. نكته جالب توجه در بازي پرستويي و معتمد آريا تنوعي است كه اين دو بازيگر در نحوه نقش آفريني شان لحاظ كرده اند.تماشاگر با سيما و حتي پرسوناي بازيگري پرستويي و معتمدآريا كاملاً آشناست و آنها را بارها در نقش هاي زيادي به تماشا نشسته است.
حتي بازي در نقش آدم هاي طبقه فرودست هم براي اين دو بازيگر تازگي ندارد.منتهي بازي آنها در زير تيغ به گونه اي است كه مخاطب آنها را در قالب نقش كاملاً باور مي كند. نكته مهم تر اما ظرايفي است كه در جنس نقش آفريني اين دو و همچنين آتيلا پسياني كاملاً مشهود است.آنها در زير تيغ نقش آدم هاي معمولي را بازي مي كنند. آدم هايي از جنس كساني كه در كوچه و خيابان نمونه هايشان را زياد ديده ايم.آدم هايي كاملاً معمولي كه در آنها جلوه اي از قهرماني كاراكترهاي يك درام مشاهده نمي شود. به همين خاطر است كه معتمد آريا در نحوه بيان ديالوگ ها يا سر كردن چادر، ظرايفي را لحاظ مي كند كه خاص زنان اين طبقه است يا در اين زمينه نگاه كنيد به شيوه راه رفتن پرستويي كه تفاوت محسوسي در نحوه و نقش آفريني او با كارهاي قبلي اش ايجاد كرده است. پرستويي و معتمدآريا با همين جزئيات به ظاهر بي اهميت نقش هايشان را ملموس و باورپذير كرده اند.
|