تازه ترين يافته ها نشان مي دهد كه مصرف آسپرين خطر ابتلا به بسياري از انواع سرطان ها را كاهش مي دهد. پژوهشگران دريافته اند مصرف منظم اين دارو به مدت ۵ سال خطر ابتلا به سرطان دهان، حلق و مري را تا دو سوم كاهش مي دهد. به گفته دانشمندان اين دارو كه از پوست درخت بيد تهيه مي شود مي تواند از بروز سرطان ريه و روده نيز پيشگيري كند. گروهي از پژوهشگران ايتاليايي به جمع بندي و بررسي مجدد نتايج سه تحقيق جداگانه بر روي ۹۶۵ بيمار سرطاني و ۱۶۶۹ فرد مبتلا به ساير انواع بيماري ها پرداختند. دكتر كريستينا باستي سرپرست اين محققان از موسسه تحقيقات داروشناسي در ميلان مي گويد: اين يافته ها اولين شواهد كمي در مورد كارايي آسپرين در كاهش خطر سرطان در دستگاه گوارشي را نشان مي دهد. گفته مي شود: آسپرين كه در آغاز تنها به عنوان يك مسكن ساده درد ساخته شد، اكنون به نظر مي رسد تاثيرات مفيد و متعددي بر سلامت ما دارد و اين مطالعه شواهد ديگري در مورد نقش مهم و حفاظتي آسپرين در برابر سرطان ارائه مي كند. از سوي ديگر هنوز زود است كه در مورد مصرف روزانه آسپرين به منظور پيشگيري از سرطان توصيه اي انجام شود و بايد تحقيقات بيشتري در مورد اثربخشي و عوارض جانبي احتمالي ناشي از مصرف طولاني مدت اين دارو انجام شود.
چند توصيه براي كاهش وزن
محققان مي گويند: اگر قصد كاهش وزن خود را داريد بهتر است به جاي توسل به يك رژيم غذايي سخت، ابتدا برنامه اي براي چگونگي كاهش وزن خود تنظيم كنيد. محققان دانشكده پزشكي هاروارد براي كاهش وزن اين موارد را توصيه مي كنند: دلايل خود را براي كاهش وزن بنويسيد. آگاهي يافتن از اينكه چرا مي خواهيد چند كيلو از وزن خود كم كنيد به مصمم نگاه داشتن شما كمك خواهد كرد. با اطرافيان و نزديكان خود در مورد برنامه هايتان صحبت كنيد. حمايت اطرافيان مي تواند اين كار را آسان تر كند. تغييرات را به مرور زمان و به تدريج اعمال كنيد. تغييرات شديد معمولا كوتاه مدت خواهد بود. انجام تمرينات منظم ورزشي را در برنامه خود بگنجانيد. ورزش كالري اضافي را سوزانده و احساس خوبي در شما ايجاد مي كند. وعده هاي غذايي كمتر و در نوبت بيشتر مصرف كنيد. اين امر احساس گرسنگي را كه منجر به پرخوري مي شود متوقف مي كند.
ماهي بخوريد
يك تحقيق جديد نشان مي دهد مصرف ميوه و ماهي مي تواند خطر بروز آسم و سرفه هاي مزمن را در كودكان كاهش دهد. دانشمندان بلغاري با بررسي رژيم غذايي بيش از ۲۰ هزار كودك در شش كشور اروپاي شرقي و مركزي، ارتباط روشني را بين مصرف كمتر از يك بار در ماه ماهي و تداوم خس خس سينه يا سرفه كشف كردند. يافته هاي مركز ملي بهداشت تغذيه و بوم شناسي پزشكي صوفيه در مجله «توراكس» متعلق به انجمن قفسه سينه انگلستان، به چاپ رسيده است. دكتر جان هاروي رئيس كميته ارتباطات اين انجمن گفت: اين مطالعه ثابت مي كند كه رعايت يك رژيم غذايي متعادل و مغذي شامل ميوه و سبزيجات تازه مي تواند كاركرد ريه را در كودكان بهبود بخشد و به تنفس راحت تر در آنها كمك كند. شواهد فزاينده اي در مورد تاثير مفيد رژيم غذايي سرشار از ميوه جات در حفظ سلامت ريه ها در كودكان وجود دارد. مصرف متعادل ماهي نيز به عنوان بخشي از رژيم غذايي سالم مي تواند به كاهش خطر آسم كمك كند. نقش تغذيه در پيشگيري از ناراحتي هاي ريوي حوزه تحقيقي جذابي است و نيازمند انجام مطالعات بسيار زيادي در اين زمينه است.
اهميت بزاق دهان شما
نتيجه تحقيقات محققان علوم پزشكي نشان مي دهد كه بزاق دهان حاوي اطلاعات بالقوه اي در مورد وضعيت جسماني انسان ها است. لارنس تاباك مدير بخش تحقيقات دهان و دندان موسسه ملي بهداشت گفت: هر نوع اطلاعاتي كه از طريق آزمايش خون در مورد وضعيت بدن دريافت مي كنيم مي توانيم از طريق آزمايش هاي ويژه تشخيص بزاق دهان به دست آوريم.
علوم مربوط به بزاق دهان و غدد بزاقي به طور عميقي توجه محققان آمريكايي را به خود جلب كرده است و در حال حاضر چندين دانشگاه در سراسر كشور در حال تحقيق در زمينه آزمايشگاه مختلف تشخيص بزاق هستند. تحقيقات در اين زمينه نشان داده كه افزايش ميزان اين پروتئين در بزاق دهان حاكي از وجود سلول هاي سرطاني در بدن است. به گفته دكتر بواش از دانشگاه اوهايو، يكي از كاربردهاي آزمايش بزاق در زمينه تعيين وضعيت سيستم ايمني بدن است. بزاق دهان متشكل است از آب، مواد معدني، الكتروليت، هورمون، آنزيم مولكول هاي شكر موسوم به ميوسين و پروتئين. علاوه بر آن ميليون ها موجودات ميكروسكوپي در آن واحد در بزاق دهان شناور هستند كه پاره اي از آنها بيماري زا بوده و در صورت كاهش شمار باكتري هاي مفيد در دهان فرصت رشد يافته و بيماري توليد مي كنند.