خاتمي و باز هم گفت و گوي تمدن ها
رئيس جمهوري ديروز در ديدار با اعضاي ستاد برگزاري كنفرانس حقوق بشر گفت: جهان امروز بيش از هر زمان ديگر نيازمند همدلي و توجه به گفت و گوي تمدن ها و ائتلاف كشورها، براي صلح است. سيد محمد خاتمي در اين ديدار، نقش حوزه هاي علميه و دانشگاه مفيد را در پاسخگويي به نيازها و مسائل روز، مهم دانست. وي بر اهميت تطور، تحول و نوآوري در انديشه و تفكر ديني متناسب با زمان و مكان و تاثير آن در حفظ اساس دين تاكيد كرد و گفت: اين حوزه علميه است كه بايد محور و مدار اين حركت و تطور باشد. رئيس جمهوري گفت: اگر به مسائل روز پاسخ داده نشود و يا از طرح مسائل جلوگيري شود به دين و تفكر ديني ضربه وارد خواهد شد. وي با اظهار اميدواري نسبت به حركت هاي علمي دانشمندان جوان در سال هاي اخير به نقش برجسته مراكز علمي همچون دانشگاه مفيد و حوزه هاي علميه در ايجاد تحول فكري و متناسب كردن آن با زمان براي پاسخگويي به سوالات نسل
جوان، تاكيد كرد.
تنها نظام هاي مردمي مي مانند
استاندار بوشهر گفت: تنها نظام هاي مردمي كه با مردم به عنوان بانيان اصلي حكومت خود ارتباط متقابل دارند، پايدار مي مانند. «اسماعيل تبادار» ديروز در جمع مديران دستگاه هاي اجرايي اين استان افزود: با پشتيباني مردم در ابعاد مختلف و هوشياري و دقت عمل نظام مقدس جمهوري اسلامي قدرتمند و پايدار مي ماند. وي تاكيد كرد: هر چند توانمندي نظام جمهوري اسلامي در مسائل نظامي و امنيتي فراهم است، اما بايد ارتباط خود با مردم را بيشتر كنيم. استاندار بوشهر با تاكيد بر مهيا كردن فضاي مناسب دموكراسي در جامعه اظهار داشت: برقراري آزادي به عنوان يك مبناي نياز بشري نه تنها هيچ گونه تمردي با دين ندارد، بلكه مداراپذيري آن با اصول ديني اثبات شده است.
ما و ايران، عراق را يكپارچه مي خواهيم
عبدالله گل گفت: كشورهاي همسايه عراق مانند تركيه، ايران، سوريه و حتي كشورهاي عربستان و كويت بر يكپارچگي عراق تاكيد دارند. روزنامه الراي العام چاپ كويت روز پنج شنبه نوشت: وزير امور خارجه تركيه اعلام كرد: در ماه ژانويه (دي ماه) گذشته طي پيامي به صدام حسين كليه حوادثي را كه احتمال وقوع آنها مي رفت، مفصلا به صدام توضيح داده است. عبدالله گل گفت: اين پيام در زمان تصدي سمت نخست وزيري وي توسط وزير مشاور در امور خارجي تركيه براي صدام ارسال شده است. وي افزود: در اين پيام به صدام حسين هشدار داده شد كه تصميم واشنگتن اتخاذ تدبير نظامي است و از او درخواست شد كليه گام هاي مناسب را براي ياري رساندن و كشف امور به بازرسان اتخاذ كند.
احضار سفير سوئيس
در پي اصابت يك راكت به نقطه اي در شهر آبادان و كشته شدن يك نوجوان ايراني بر اثر جراحت هاي ناشي از تركش هاي اين راكت، عصر پنج شنبه سفير سوئيس در تهران به عنوان حافظ منافع دولت آمريكا در ايران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امورخارجه، در اين نشست مراتب اعتراض شديد جمهوري اسلامي ايران طي يك يادداشت رسمي تسليم سفير سوئيس در ايران شد.
«دانش يزدي»، مديركل حقوقي وزارت امور خارجه با تصريح بر لزوم توجه جدي به جلوگيري از تكرار اين موارد، احترام به حاكميت و تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران را مورد تاكيد قرار داد.
مديركل حقوقي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: تهران مسئوليت اين گونه اقدامات و عواقب آن را برعهده واشنگتن مي داند. سفير سوئيس نيز در اين نشست اعلام كرد: موضوع را در نخستين زمان به مقامات ذي ربط منعكس خواهد كرد. نوجوان اهل آبادان در اثر اصابت يك راكت در ساعت ۱۴ و ۵۵ دقيقه روز سه شنبه گذشته به جاده آبادان ـ اروندكنار، كشته شد.
همكاري آموزشي انگليس با دستگاه قضايي
وزارت خارجه انگليس اعلام كرد درحال و همكاري عملي با قوه قضاييه ايران در چارچوب اجراي برخي طرح هاي اصلاحي است. به گزارش ايرنا، يكي از معاونين وزيرخارجه انگليس طي گزارشي كتبي به مجلس عوام بريتانيا اين همكاري را در چارچوب چند طرح درخصوص اصلاحات كيفري، آموزش هاي حقوقي و مراكز نگهداري جوانان و نوجوانان بزهكار توصيف كرد.
شليك راكت از هواپيما بود
«جمال عالمي نيسي» فرماندار آبادان به نقل از كارشناسان نظامي گفت: «آنچه انفجار آن در روز سه شنبه اين هفته جان پسر نوجواني از اهالي آبادان را گرفت، يك راكت ضدزره يا ضدسنگرهاي محكم بود كه از طريق هوا به زمين اصابت مي كند. » وي ديروز به خبرگزاري جمهوري اسلامي در آبادان گفت: كارشناسان نظامي بقاياي اين راكت را جمع آوري كرده اند. اين حادثه ساعت ۱۴ و ۵۵ دقيقه روز سه شنبه و در كيلومتر ۵ جاده آبادان اروندكنار (مقابل سردخانه پنجم مهر) و در حاشيه جاده رخ داد. انفجار راكت، حفره اي به عمق يك و نيم متر و قطر حداكثر ۳۰ سانتي متر بر روي آسفالت حاشيه جاده ايجاد كرد. نوجوان آباداني به نام «حسين عريضي» متولد سال ۱۳۶۹ و دانش آموز سال سوم راهنمايي در لحظه حادثه از محل مي گذشت كه انفجار راكت باعث شهادت او شد. اهالي گفته بودند كه در لحظه انفجار راكت، صداي هواپيمايي را نيز شنيده اند. يك راكت نيز روز اول فروردين ماه امسال در منطقه اي صنعتي در آبادان فرود آمد كه دو نفر را شديدا زخمي كرد. آمريكا پذيرفت كه آن راكت را هواپيماي آنها كه براي بمباران عراق مي رفته انداخته است و تعهد كرد كه در اين باره تحقيق كند.
خزر در انتظار مذاكرات باكو ـ عشق آباد
«خلف خلف اف» معاون وزير امور خارجه جمهوري آذربايجان مذاكرات تهران و عشق آباد را در مورد وضع حقوقي درياي خزر مثبت ارزيابي كرد. خبرگزاري دولتي «آذرتاج» روز پنج شنبه با اعلام اين خبر اضافه كرد كه وي اتخاذ مواضع مشترك در مورد تقسيم بستر درياي خزر را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر مذاكرات ميان باكو و عشق آباد نيز به نتيجه برسد، روند تعيين وضع حقوقي درياي خزر تسريع خواهد شد. اين منبع افزود: خلف اف تصريح كرد كه بعد از تصويب كنوانسيون وضع حقوقي درياي خزر توسط پنج كشور ساحلي، توافقنامه هاي مشترك زيست محيطي، ماهيگيري و كشتيراني نيز بايد توسط اين كشورها امضا شود. به گفته نماينده ويژه جمهوري آذربايجان در امور خزر، زمان دقيق برگزاري نهمين اجلاس گروه كاري كشورهاي ساحلي خزر در ماه جاري ميلادي مشخص خواهد شد. آذرتاج به نقل از خلف اف افزود: بهره برداري از منابع انرژي دريايي جمهوري آذربايجان را كه در نزديكي بخش هاي ايران و تركمنستان قرار دارند، مي توان پس از تعيين وضع حقوقي خزر آغاز كرد.
محكوميت نقض حريم هوايي
دبير كميته اطلاع رساني ستاد بحران عراق در وزارت كشور ايران، با انتشار اطلاعيه اي نقض حريم هوايي ايران را محكوم كرد. دبير كميته اطلاع رساني ستاد بحران عراق در وزارت كشور ايران، در اين اطلاعيه، اصابت يك فروند موشك نيروهاي متجاوز آمريكايي و انگليسي به منطقه خسروآباد در اطراف شهر آبادان را كه به شهيد شدن يكي از هموطنانمان منجر شد، تأييد و آن را به شدت محكوم كرد.
ايران، سلاح كشتارجمعي را تهديد مي داند
يك نماينده مجلس شوراي اسلامي در نشست بين المللي بين المجالس در شيلي تأكيد كرد كه جامعه بشري بايد براي امحاء سلاح هاي كشتارجمعي، بيش از گذشته تلاش كند. محمدرضا اسماعيلي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي و عضو هيأت اعزامي به يكصد و هشتمين اجلاس بين المللي نمايندگان پارلمان هاي بيش از ۱۲۰ كشور جهان، روز چهارشنبه در نشست عمومي اين اجلاس سخنراني كرد و طي آن از زرادخانه هاي تسليحات هسته اي و ساير سلاح هاي كشتارجمعي به عنوان تهديد جدي عليه صلح و امنيت بين المللي نام برد. وي ضرورت آغاز فصل جديدي از همكاري و تعامل براي امحاء تسليحات كشتارجمعي را مورد تأكيد قرار داد و گفت كه ايران يكي از بزرگ ترين قربانيان سلاح هاي كشتارجمعي است و در صف اول تلاش هاي جامعه بشري جهت منع كاربرد اين گونه سلاح ها و امحاء آنها قرار دارد. اسماعيلي گفت: ايران براساس تعاليم عاليه اسلام به كارگيري تسليحات كشتارجمعي را رد مي كند و زرادخانه هاي هسته اي و ساير سلاح هاي كشتارجمعي را تهديدي جدي براي صلح و امنيت بين المللي مي داند. وي اهميت عاري شدن خاورميانه از سلاح هاي كشتارجمعي را مورد تأكيد قرار داد و رويكردهاي دوگانه و تبعيض آميز را در اين منطقه، مانع جدي در تحقق اين هدف دانست.
«حسين مجاهد» به مرخصي آمد
«حسين مجاهد» رئيس جبهه مشاركت همدان به دنبال نظر قاضي پرونده با سپردن وثيقه ۲۵۰ ميليون ريالي از ديروز به مدت ۵ روز به مرخصي آمد.
به گزارش ايسنا، مجاهد كه با حكم شعبه ۶ دادگاه تجديدنظر استان همدان، محكوم به ۶ ماه حبس در زندان همدان است، ششم مهرماه سال گذشته به دنبال صدور بيانيه اي با عنوان احزاب و گروه هاي دوم خردادي استان همدان در اعتراض به حكم سيدهاشم آقاجري پس از احضار و محاكمه، محكوم شده بود. به موجب راي دادگاه بدوي شعبه ۲۴ محاكم عمومي همدان، حسين مجاهد به همراه دكتر «مجتبي حيدري» به ترتيب به تحمل ۲ سال و شش ماه زندان و ۶۴ ضربه شلاق (۲ سال زندان كرمان و ۶ ماه زندان همدان) و ۶ ماه حبس با ۶۴ ضربه شلاق (حبس در زندان بوشهر) محكوم شده بودند كه در دادگاه تجديدنظر حكم مجتبي حيدري استاد دانشگاه بوعلي سينا به ۵۰۰ ميليون ريال جزاي نقدي كاهش يافت.
درخواست انتقال آقاجري به زندان تهران
روابط عمومي كميسيون حقوق بشر اسلامي در پاسخ ايسنا در مورد آخرين پيگيري هاي مربوط به دكتر سيد هاشم آقاجري اعلام كرد: كميسيون ضمن تشكر از قوه قضاييه به دليل اعطاي مرخصي به آقاجري، از دادگستري همدان خواسته است كه با توجه به در جريان بودن روند رسيدگي تجديدنظر پرونده ايشان با تبديل قرار بازداشت زمينه آزادي آقاجري را فراهم سازند و اگر همچنان اصرار بر در زندان ماندن ايشان است حداقل به زندان تهران انتقال يابد تا خانواده ايشان كه از خانواده هاي شهدا هم هستند از خستگي سفر هفتگي به همدان رهايي يابند.
روابط عمومي كميسيون همچنين افزود: اگر همه مسئولين مصالح كشور را لحاظ كنند و ارتقاي رعايت حقوق مردم همواره مدنظر آنان باشد بسياري از مشكلات حادث نمي شود و اگر حادث شد نيز با همدلي و همكاري سريع رفع مي شود و بدين ترتيب زمينه نارضايتي فراهم نمي گردد و در صحنه بين المللي نيز بي جهت هزينه هاي سنگين پرداخت نمي گردد.
اوضاع پاوه عادي است
پس از تحولات روز چهارشنبه در كردستان عراق، اوضاع شهرستان مرزي پاوه كاملا عادي گزارش مي شود. به گزارش ايسنا، در شهرستان مرزي پاوه با وجود تحركات اخير نيروهاي كرد در استان هاي شمالي عراق، ديروز (پنج شنبه ۲۱ فروردين) اوضاع در شهرستان مرزي پاوه كاملا عادي است و تاكنون هيچ پناهجويي به جوار مرز ۹۰ كيلومتري اين شهرستان مراجعه نكرده است. بر اساس همين گزارش مدارس، دانشگاه پيام نور و ادارات در اين شهرستان باز و مردم به كار روزانه خود مشغول هستند. همچنين فرماندار اين شهرستان در گفت وگويي كوتاه با خبرنگار ايسنا از فعاليت بازارچه مرزي شوشمي در اين شهر خبر داد. گفتني است اوضاع در اين شهرستان پس از استقرار نيروهاي اتحاديه ميهني كردستان در عراق، كاملا عادي و آرام شده است.
اعتصاب دانشجويان در آبادان
جمعي از دانشجويان دانشكده شهيد تندگويان آبادان (نفت سابق) با انجام تحصن در اين شهر خواستار تشكيل كلاس هاي خود در خارج از شهر شدند. به گزارش خبرنگار بازتاب، اين دانشجويان صبح چهارشنبه به دليل آنچه آلودگي ناشي از بمباران شهر بصره در آبادان ناميدند با تجمع در محيط دانشگاه خواهان تشكيل كلاس هاي درس خود در شهر محمود آباد شدند. اين دانشجويان احتمال مي دهند بر اثر بمباران شهر بصره به وسيله بمب هاي حاوي اورانيوم آبادان نيز به دليل نزديك بودن به اين شهر دچار آلودگي شده باشد.
جشن معاودين عراقي در تهران
به گزارش خبرگزاري فرانسه حدود ۲۰۰ آواره عراقي با خوشحالي در خيابان هاي تهران ريختند و سقوط صدام حسين را جشن گرفتند. آنها خواستار برپايي يك رژيم اسلامي شدند. اين عراقي ها در محله دولت آباد در جنوب تهران ميان مردم شيريني پخش كردند. در ميان مردم زنان، مردان و كودكان بسياري از خوشحالي مي گريستند.
تصادف انتحاري
به رغم آنكه سخنگوي وزارت خارجه، برخورد يك دستگاه وانت حامل مواد سوختني، با ديوار سفارت انگلستان را در روز يازدهم فروردين «يك تصادف» خواند، سايت خبري «بازتاب» مدعي شد كه اين اقدام عمليات انتحاري بوده است. اين سايت خبري گزارش داد: «راننده وانت مذكور، محمدحسن حكيمي نصرآبادي، متولد ۱۳۳۵ در يزد، كارمند اداره برق، متأهل و صاحب ۳ فرزند بوده است. وي كه از حمله نيروهاي آمريكايي و انگليسي به عراق به شدت ناراحت بوده، شب پيش از واقعه در گفت وگو با يكي از اقوام خود، از وي مي خواهد تا به همراه هم، براي مقابله با نيروهاي انگليسي و آمريكايي به عراق بروند، اما فرد مقابل با اشاره به مشكلات سفر به عراق به حكيمي مي گويد، چرا در همين جا برعليه آنان اقدام نمي كني؟ مثلا سفارت انگليس كه در همين تهران است. محمدحسن حكيمي كه در تصميم حمله به سفارت انگلستان مصر شده بود، مقادير قابل توجهي سوخت در پشت وانت خود قرار داده و با آتش زدن آن، به سمت سفارت انگلستان حركت مي كند. در اين هنگام آتش به اتاق جلو وانت سرايت كرده و جلو ديد حكيمي را مي گيرد. حكيمي از مسير منحرف شده، به ديوار سفارت برخورد مي كند. » بنابراين گزارش، پس از كشته شدن محمدحسن حكيمي، اطلاعيه مراسم ختم وي در يزد با عنوان «بسم رب الشهدا و الصديقين» منتشر شده است.
انفجار در مرز قصر شيرين
صداي چند انفجار نسبتا شديد در مناطق مرزي كشور عراق، بامداد روز پنج شنبه در شهرستان «قصر شيرين» شنيده شد. شدت اين انفجارها به حدي بود كه موجب لرزش ساختمان ها و شيشه هاي منازل در سطح شهر قصر شيرين شد.گفته مي شود، صداي اين انفجارها ناشي از بمباران شهر خانقين توسط هواپيماهاي مهاجم بوده است.شهر خانقين نزديك ترين شهر به نقطه صفر مرزي ايران در شهرستان قصر شيرين وبخش خسروي است.