هر كه بامش بيش برفش بيشتر
تحقيقات جديد نشان مي دهد كرم هاي شب تابي كه به مدت طولاني تري نورافشاني مي كنند در عمل توليدمثل موفق ترند. خودنمايي جنس نر به منظور جفت يابي كه در ميان حيوانات، از انواع پرندگان گرفته تا گوزن ها، ديده مي شود در ميان حشرات نيز وجود دارد. كرم هاي شب تاب ۲ سال اول زندگي خود را به شكل كرم مي گذرانند و در تمامي اين مدت مي خورند و رشد مي كنند. بعد از اين ۲ سال كرم ها از زير زمين بيرون آمده و به مدت ۲ هفته به عمل جفت يابي و توليدمثل مي پردازند و در پايان اين مدت از گرسنگي مي ميرند. مدت نورافشاني برخي از انواع نر كرم هاي شب تاب طولاني تر از ساير نرهاي همان گونه است و اين كرم ها در امر جفت يابي موفق تر از سايرين بوده و موجب توليد نوزادان بيشتري نيز مي شوند.
مورچه هاي باهوش
دانشمندان دريافته اند كه مورچه هاي پيشاهنگ با ارسال مجموعه اي از بوهاي متنوع، مورچه هاي كاوشگر را به شروع كار روزانه و جست وجو براي يافتن غذا ترغيب مي كنند. اين محققان دريافتند نوعي مورچه قرمز تنها زماني لانه خود را براي يافتن غذا ترك مي كند كه مورچه هاي پيشاهنگ پس از ترك لانه در اوايل صبح و بررسي امنيت منطقه به لانه باز گردند. يافته هاي محققان حاكي از آن است زماني كه مورچه هاي پيشاهنگ پس از گذشت بازرسي به لانه بازمي گردند بويي در فضا منتشر مي كنند كه به معناي جواز خروج براي مورچه هاي جست وجوگر غذا است كه در داخل لانه در انتظار به سر مي برند. مورچه هاي كاوشگر غذا بدون دريافت اين علامت در لانه باقي مي مانند. پژوهشگران فرضيه خود را با ساخت مورچه هاي مصنوعي از مهره هاي بسيار ريز شيشه اي به اثبات رساندند.
پيشنهاد فرانسه
به گفته وزير بوم شناسي فرانسه، اين كشور تلاش مي كند يك سازمان محيط زيست جهاني تشكيل شود و از اين طريق موضوع محيط زيست، هم تراز و همانند تجارت جهاني مورد توجه قرار گرفته و به همان ترتيب اداره شود. رزالين باشلو در حاشيه نشست سران ۸ كشور بزرگ صنعتي جهان در پاريس گفت: «در حال حاضر تنها سازماني كه بر تجارت جهان حكمراني مي كند، سازمان تجارت جهاني است و ما مي خواهيم مسائل زيست محيطي نيز به همين ترتيب اداره شود.» طبق اين پيشنهاد، برنامه محيط زيست سازمان ملل، اساس و پايه سازمان محيط زيست جهاني را تشكيل خواهد داد و تمامي سازمان هاي مرتبط با محيط زيست را كه در ديگر موسسات سازمان ملل و موسسات چندجانبه پراكنده اند تحت يك پوشش واحد قرار خواهد داد.
تمدن كارال
به گفته ديرين شناسان، قدمت شهر باستاني كه در محل فعلي كشور پرو واقع شده با اهرام ثلاثه مصر برابر است. تحقيقات انجام گرفته نشان مي دهد اين شهر باستاني در منطقه بياباني كارال در دامنه رشته كوه آند بين ۲۰۰۰ تا ۲۶۰۰ سال قبل ساخته شده است. با توجه به ابعاد و پيچيدگي شهر باستاني كارال، محققان پيش از اين تصور مي كردند كه اين شهر در حدود ۱۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح ساخته شده اما تخمين عمر كربن باقيمانده از گياهان كشف شده در شهر باستاني نشان مي دهد كه عمر شهر يك هزار سال بيشتر از تصورات قبلي است بدين ترتيب شهر كارال همزمان با تمدن عظيم مصر و مدت ها قبل از بناهاي سنگي كشف شده در مكزيك ساخته شده است.