|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
آخرين مهلت شهريور ماه ۸۲
شهروندان شماره ملي بگيرند
گروه شهري: معاون آمار و انفورماتيك ثبت احوال استان تهران گفت : تمام شهروندان بالاي ۱۵ سال استان ، تا پايان شهريور ماه سال جاري ملزم به دانستن شماره ملي خود شدند.
«عباس فيضي» ديروز در گفتگو با ايرنا افزود: به دليل الزام به استفاده دستگاه هاي دولتي از شماره ملي در سربرگ ها و امور اداري خود از پايان شهريورماه ، افرادي كه شماره ملي خود را دريافت نكرده اند، دچار مشكل مي شوند.وي تصريح كرد: در اجراي ماده ۳۸ قانون ثبت احوال كشور، صدور كارت ملي از نيمه دوم سال ۸۰ براي افراد بالاي ۱۵ سال در تهران و شهرستان هاي تابعه شروع شده و تاكنون بيش از ۳۰۰ هزار كارت شناسايي ملي عكس دار در سطح استان به متقاضيان واگذار شده است .
وي گفت : تمامي دستگاه هاي دولتي ، نظامي و انتظامي به دستور معاون اول رئيس جمهور مي توانند يك نماينده به ادارات ثبت احوال معرفي كرده و ادارات ثبت احوال آماده قبول درخواست كاركنان دولت و خانواده آنها از سوي نمايندگان دستگاه هاي دولتي هستند.
|
|
|
شوراي عالي اداري موافقت كرد
حوزه وظايف شهرداري ها گسترش يافت
گروه شهري: شوراي عالي اداري به پيشنهاد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و وزارت كشور با واگذاري برخي از فعاليتهاي دستگاه هاي اجرايي به شهرداريها موافقت كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر، سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ديروز اعلام كرد به موجب اين تصميم ايجاد و اداره كتابخانه هاي عمومي ، سينماها، سالن هاي نمايش ، موزه هاي محلي و ساير مراكز فرهنگي وهنري در محدوده قانوني و حريم شهرها از دستگاه هاي اجرايي جدا و به شهرداريها واگذار مي شود.
تاسيس دفاتر، موسسات و تاسيسات گردشگري ، ايجاد و اداره مجتمع هاي گردشگري و خدماتي ، تفريحي ، اقامتي و پذيرايي و نيز واگذاري امور حفاظت ، احيا و توسعه منابع طبيعي و ايجاد و نگهداري و بهره برداري از پاركهاي جنگلي در محدوده شهرها از ديگر فعاليتهايي است كه به شهرداريها واگذار مي شود.
شوراي عالي اداري همچنين ساخت ، تجهيز، نگهداري و اداره مراكز بهداشتي و درماني شهري را به شهرداريها واگذار كرده است .
شوراي عالي اداري تأكيد كرد اعتبارات آن بخش از فعاليتهايي كه به صورت رايگان با پرداخت يارانه انجام مي شود، همچنان توسط دولت تأمين شود.
شوراي عالي اداري كميسيوني متشكل از نمايندگان سازمان مديريت و برنامه ريزي ، وزارت كشور و دستگاه هاي دولتي ذيربط را موظف كرد به منظور برآورد و تعيين امكانات و روند واگذاري امور مصوب تصميم گيري كنند.اين تصميم با توجه به ماده ۸۸ قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت و در جهت استفاده از توانايي ها و ظرفيتهاي شهرداريها براي انجام امور مربوط به مديريت شهري اتخاذ شد.
|
|
|
دكتر مسجدي دبيركل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات:
طرح ممنوعيت فروش سيگار در دكه هاي مطبوعاتي بايد حمايت شود
طرح ممنوعيت فروش سيگار در دكه هاي مطبوعاتي بايد حمايت شود
آيين نامه ممنوعيت استعمال و عرضه سيگار و ساير مواد دخاني در اماكن عمومي در سال ۱۳۷۶ به تصويب هيئت وزيران رسيد و متوليان رسيدگي به اين امر وزارت بهداشت درمان آموزش پزشكي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، صدا و سيما و شهرداريها اعلام و موظف شدند به منظور جلوگيري از اعتياد جوانان و تبيين زيان هاي جاني، مالي، بهداشتي و اجتماعي ناشي از مصرف دخانيات از هرگونه اقدامي كه موجب تبليغ، تشويق و يا تحريك افراد به استعمال دخانيات مي شود جلوگيري كنند.
بعد از گذشت حدود ۷ سال از مصوبه هيئت دولت چندي پيش به مناسبت آغاز هفته مبارزه با دخانيات شركت ساماندهي مشاغل شهرداري تهران كيوسك هاي فروش مطبوعات در سطح شهر را از فروش سيگار منع كرد.
اين كيوسك ها بر اساس آيين نامه و شناسنامه شغلي خود وظايفي برايشان تعريف شده كه به هيچ وجه فروش سيگار كه به گفته كارشناسان امور اجتماعي يكي از عوامل اصلي آغاز و ترويج اعتياد است در آن گنجانيده نشده است.
اما اين اقدام شهرداري تهران كه در راستاي سياست هاي فرهنگي، اجتماعي، بهداشتي كشور و حتي جهان بود از طرف كيوسك داران با مخالفت مواجه شد.
دكتر محمدرضا مسجدي دبيركل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات در اين باره به خبرنگار ما گفت: شهرداري تهران با واگذاري دكه هاي فروش مطبوعات عمق امكانات و امتيازاتي را براي صاحبان آن در نظر مي گيرد كه اين امكانات و امتيازات جهت توزيع نشريات و رشد سرانه هاي فرهنگي است و به هيچ وجه نبايد منجر به فروش سيگار شود و اگر چنانچه درآمد حاصل از فروش نشريات تكافوي دخل و خرج دكه داران محترم را نمي كند جبران اين مهم از طريق فروش سيگار هرگز صحيح نيست.
وي ادامه داد: ضمن اينكه هرگونه اقدام از طرف مسئولان امور شهري در جهت ممنوعيت فروش سيگار نيز بهتر است دربرگيرنده درآمدهاي جايگزين و صد البته شايسته جايگاه واقعي دكه داران كه همانا ترويج سياست و اطلاع رساني در زندگي مردم است باشد.
به گفته دكتر مسجدي فوق تخصص ريه، هشدارها و آمارهايي كه تقريباً هر روز از طرف سازمان بهداشت جهاني، سازمان هاي غيردولتي فعال در عرصه مبارزه با دخانيات و محققان و دانشمندان داخلي و خارجي در مورد عوارض مصرف دخانيات و مرگ وميرهاي ناشي از آن اعلام مي شود را همه به گوش شنيده و صحت آن را به چشم خود ديده ايم.بنابراين لازم است شوراي شهر تهران با تصويب طرح ممنوعيت فروش سيگار در دكه هاي مطبوعات، قانونمند كردن عرضه سيگار را از جمله گرفتن مجوز فروش سيگار از شهرداريها، منع استعمال دخانيات در فرهنگسرا ها، چايخانه ها، اتوبوس ، تاكسي و كليه مراكز تحت پوشش شهرداريها و... بخشي از اهداف فرهنگي، اجتماعي خود را تحقق بخشند.
|
|
|
ديروز طي مراسمي معرفي شدند
برگزيدگان چهارمين دوره جايزه ملي محيط زيست
|
|
گروه شهري: ديروز طي مراسمي جوايز منتخبين چهارمين دوره جايزه ملي محيط زيست اعطاء شد.
در اين مراسم از ۱۶ تلاشگر عرصه حفاظت از محيط زيست در بخش هاي متخصصان، حقوقي و تشكل هاي مردمي اهداي تنديس و لوح به شرح زير تقدير شد.
جايزه اول بخش متخصصان به بيژن نامدار زنگنه به علت سياستگذاري و هدايت صنايع نفت، گاز و پتروشيمي در جهت رعايت ضوابط زيست محيطي و توسعه پايدار اعطا شد. جايزه دوم به محمد پوركاظمي به علت اجراي طرحهاي علمي و پژوهشي در خصوص ماهيان ارزشمند خاوياري، جايزه سوم به خانم دكتر هايده شيرزادي به پاس مطالعات درباره مديريت مواد زائد جامد.
در بخش حقوقي جايزه اول به كسي داده نشد و جايزه دوم اين بخش به دفتر برنامه ريزي و تأليف كتابهاي درسي در زمينه متون زيست محيطي براي دانش آموزان اول و دوم دبيرستان داده شد.
جايزه سوم بخش حقوقي نيز به شهرداري كاشان به پاس ساماندهي مشاغل مزاحم در شهر، تفكيك زباله از مبدا و طرح ساماندهي رودخانه ها اهداء شد.
بنابراين گزارش جايزه اول بخش مردمي به جمعيت پيام سبز به پاس فعاليتهاي مختلف در زمينه آگاه سازي عمومي و تشويق قشرهاي مختلف جامعه به پاكسازي محيط زيست شهر اصفهان.
جايزه دوم اين بخش به انتشارات فني ايران به پاس انتشار ۲۳ عنوان از مجموعه كتابهاي آموزشي محيط زيست براي كودكان و نوجوانان با عنوان كتابهاي سبز.
جايزه سوم نيز به انجمن سبز اورامان به پاس فعاليتهايي در زمينه ترجمه و تأليف كتابهاي علمي زيست محيطي جاذبه هاي گردشگري و تهيه جزوات و لوح هاي فشرده آموزشي تعلق گرفت.
همچنين جايزه شادروان دكتر تقي ابتكار به دكتر بهزاد اميدي كاشاني به پاس طراحي و ساخت كيت بهينه سازي سيستم برق موتورسيكلت تعلق گرفت.
هيئت داوران چهارمين دوره جايزه ملي محيط زيست همچنين از شادروان دكتر محسن نوربخش به عنوان عضو شوراي عالي حفاظت محيط زيست، محسن هاشمي رئيس شركت راه آهن شهري تهران و حومه، حجت الاسلام محسن قرائتي رئيس سازمان نهضت سوادآموزي، شهريار خالدي به پاس ترجمه كتابهاي زيست محيطي و آقايان نبي احسني و علي اشرف تدبيري براي طراحي دستگاه زباله سوز وخانم راضيه بيك محمدي عضو جمعيت طبيعت ياران تقدير كردند.
|
|
|
درخواست براي ايجاد شعبه رسيدگي به جرايم زيست محيطي
|
|
سازمان حفاظت محيط زيست خواستار ايجاد شعبه تخصصي ويژه رسيدگي به جرايم زيست محيطي است.
معاون پشتيباني و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين مطلب به قلم سبز ايران گفت: اين پيشنهاد از جمله موضوعات بسيار مهمي است كه در همايش دوروزه حقوق محيط زيست عنوان مي شود.
سيدمحمد مجابي افزود: در صورت توافق قوه قضائيه پس از بررسي اين پيشنهاد، تشكيل اين شعب تخصصي تحقق خواهد يافت.
وي در آستانه برپايي همايش دوروزه حقوق محيط زيست گفت: در حال حاضر مهم ترين چالش محيط زيست ايران عدم تطابق برنامه هاي توسعه كشور با ضوابط زيست محيطي است كه براي حل آن بايد مسائل زيست محيطي در برنامه ريزي طرح هاي كلان و طرح هاي توسعه اي لحاظ شود.
گزارش ديگري حاكي است معاون پشتيباني و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست با ابراز تأسف از واقعه سوزاندن ۳ قلاده يوزپلنگ در بافق يزد اين واقعه را براي جامعه محيط زيست ايران دردآور توصيف كرد.محمد مجابي در گفت و گو با قلم سبز ايران گفت: «كشته شدن ۳ قلاده توله يوز جوان كه فاجعه اي دردناك براي حيات وحش ايران محسوب مي شود به اين سادگي ها جبران پذير نيست و بايد عزاي عمومي اعلام كرد.»
|
|
|
آتش سوزي در استان فارس بيش از ۲۰ ميليارد ريال خسارت وارد كرد
مديركل حفاظت محيط زيست استان فارس گفت : بر اثر وقوع دو فقره آتش سوزي در منطقه كوه گرم جهرم و پارك ملي بموي شيراز در دو هفته اخير بيش از ۲۰ ميليارد ريال خسارت وارد شد.
وي روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: در جريان اين آتش سوزي ها پنج هزار و ۲۵ هكتار از اراضي اين استان در آتش سوخت .
ابدي در زمينه اعتبارات و طرحهاي اين اداره در سال جاري افزود: امسال ۲۰ ميليارد ريال براي اجراي طرحهاي مختلف در مناطق زيست محيطي استان هزينه مي شود.
وي نظارت و حفاظت از مناطق ، اتمام طرح هاي نيمه تمام شامل احداث ۲۵ ايستگاه محيط زيست ، تداوم اجراي طرحهاي ساماندهي در ۲۶ منطقه تحت كنترل ، رشد فرهنگ زيست محيطي ، تكميل موزه تاريخ طبيعي ، اجراي طرحهاي مطالعاتي و تحقيقاتي در زمينه آلاينده هاي آب ، خاك ، هوا و صوت ، رودخانه كر و سيوند دشتهاي شيراز و زرقان را از مهمترين طرح هاي محيط زيست استان در سال جاري ذكر كرد.
|
|
|
سيل ماسوله را تهديد مي كند
گروه علمي فرهنگي: با تعرض به حريم رودخانه ماسوله و تخليه نخاله هاي ساختماني در آن، خطر سيل اين منطقه تاريخي را تهديد مي كند.
به گزارش ميراث خبر با توجه به ساخت و سازهاي متعدد، جاده سازي و انبوه سازي در منطقه ماسوله، نخاله هاي كارگاهي و ساختماني كه در بستر رودخانه ماسوله ريخته مي شود، سبب شده تا با كوچكترين تغييري در ميزان و فشار آب؛ دهانه رودخانه از نخاله ها پر شده و آب، مدخل پل را ببندد. اين امر موجب تغيير مسير آب مي شود. به گفته منابع آگاه، سيلي كه سال گذشته در ماسوله رخ داد باعث تخريب برخي از بناها شد، كه كارشناسان آن را نتيجه تخليه نخاله هاي ساختماني در مسير رودخانه مي دانند. تخليه اين نخاله ها و عدم رسيدگي به اين وضعيت، تهديدي براي منطقه و مردم به حساب مي آيد، اما متاسفانه هيچ مقام مسئولي در اين رابطه حاضر به پاسخگويي نيست.
|
|
|
انتصابات در شهرداري تهران
گروه شهري: طي احكامي جداگانه از سوي دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران، دكتر مجيد ملكي تبار به سمت معاون هماهنگي و برنامه ريزي و محمدهاشم غرقي به سمت رئيس سازمان بازرسي شهرداري تهران منصوب شدند.
|
|
|
شهروندان واحدهاي شغلي مزاحم را به شماره تلفن ۱۳۷ معرفي كنند
|
|
گروه شهري: همزمان با هفته محيط زيست شركت ساماندهي صنايع و مشاغل تهران، طرح رفع مزاحمت شغلي را آغاز كرد. به گزارش روابط عمومي شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهرداري تهران، اين طرح با هدف بهسازي محيط زيست شهري و جلب مشاركت شهروندان در رفع مشكلات و معضلات زيست محيطي، ابتدا در ۳ و سپس در تمامي مناطق بيست و يك گانه شهري فراگير مي شود. اين شركت بر اين باور است كه بسياري از مشاغلي كه مزاحم شهروندان در بافتهاي مسكوني هستند با راه اندازي و فعاليت گشت هاي رفع مزاحمت هاي شغلي در مناطق شهري و پذيرش نظرات و گزارشهاي مردمي به حداقل مي رسند. از اين رو شهروندان مي توانند از طريق شماره تلفن ۱۳۷ و ۸۸۸۰۳۲۹ مزاحمت هاي شغلي پيرامون مكان زندگي خود را اعلام كرده تا كارشناسان اين شركت در اسرع وقت به بررسي و اقدامات ضروري مبادرت ورزند. بنابراين گزارش شهرداري مكلف است از ايجاد و تاسيس اماكني كه به نحوي موجب بروز مزاحمت، آلودگي و اعمال غيربهداشتي مي شوند پيشگيري و از فعاليت مشاغلي كه باعث مزاحمت و آلودگي صوتي، دود، فاضلاب و مواد زايد جامد شهري مي شوند، جلوگيري كند. در طرح فوريت رفع مزاحمت شغلي گشت هاي ويژه سيار مركب از دو كارشناس و يك مامور انتظامي اجراييات به محل هاي اعلام شده از سوي شهروندان اعزام و به بررسي واحدهاي شغلي مزاحم اقدام مي كنند.
|
|
|