بررسي تمدن اورارتوها در گيلان
با آغاز دومين فصل كاوش در محوطه باستاني تول تالش واقع در چهل و دو كيلومتري جنوب غربي شهرستان تالش و در غرب دره كرگانرود جنوبي مربوط به عصر آهن (۸۰۰ قبل از ميلاد)، حضور تمدن اورارتويي و ساختارهاي فرهنگي منطقه به منظور تكميل فرضيه حضور اين تمدن در منطقه گيلان از سوي هيأت كاوش باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي بررسي مي شود.
محمدرضا خلعتبري سرپرست هيأت باستان شناسي با اعلام اين خبر گفت: سال گذشته و در ادامه كارهاي پژوهشي، گورستان باستاني مريان به منظور ارتباط سرزمين كادوسيان «كاتوزيان» باستان با تمدنهاي همزمان خود مانند اورارتوها، ماناها و نيز آشوريها مورد كاوش قرار گرفت.
به گفته وي با تداوم كار پژوهشي در اين محوطه فرضيه وجود امارات نشين هاي متعدد در دو سوي كرگانرود جنوبي تا مرز آذربايجان و مقاومت اين امارت نشينها در برابر تهاجمات دولتهاي مقتدر آن زمان نظير اورارتوها در منطقه غرب مطرح شد.
به دنبال طرح اين فرضيه اولين فصل كاوش در محوطه باستاني تول در غرب كرگانرود با آثار و قبوري از نوع چهارچينه سنگي و كلان سنگي در سال گذشته آغاز شد.
آثار مكشوفه شامل ظروف سفالين، ابزار و ادوات رزم از جنس مفرغ و آهن شامل سرنيزه، شمشير، خنجر، سرپيكان، زيورآلات از جنس طلا، نقره، عقيق، شيشه، خمير شيشه بيانگر اثبات اين فرضيه است.
|