نمايندگان همه جناح ها ، سياه نمايي و انكار خدمات دولت را موجب دلسردي مردم و كاهش سرمايه گذاري در ايران مي دانند
گروه سياسي: رئيس جمهوري اخيراً و آشكارا از آنچه كه آن را «سمپاشي و سياه نمايي ها» در جامعه عنوان كرد، گلايه كرد و اطمينان داد تصوير سياهي كه از كشور ارائه مي شود، درست نيست .
سيد محمد خاتمي كه شانزدهم تيرماه در مراسم كنگره سراسري برگزيدگان پرسش مهر در تهران صحبت مي كرد، اظهار داشت : در كشور متاسفانه سياه نمايي بزرگي مي شود.
درگيريهاي جناحي ، برخوردها و موج سيل آساي تبليغاتي كه نمي توان جلوي آن را گرفت و سعي مي شود چهره فوق العاده سياهي از جامعه تصوير شود.
ايرنا ديروز در همين ارتباط در گفت وگو با چند تن از صاحبنظران سياسي و اقتصادي از آنان پرسيد كه اين سياه نمايي ها چه اثرات مشخصي بر جامعه بجاي مي گذارد و براي زدودن آثار اين سياه نمايي ها چه اقداماتي بايد انجام گيرد؟
مخبر كميسيون عمران مجلس در پاسخ به اين پرسش گفت : كساني كه با اظهارات خود قصد دارند با سياه نمايي ها، تلاشهاي موثر دولت در اصلاح ساختار اقتصادي را ناكافي نشان دهند بايد بدانند كه صحبتهايشان موجب افزايش ريسك سرمايه گذاري و فرار سرمايه هاي مادي و معنوي از كشور خواهد شد.
ولي اله آذروش ، مهمترين عامل ايجاد توسعه اقتصادي در كشور را وجود امنيت و حمايتهاي همه جانبه گروههاي سياسي فعال كشور دانست .
وي تصريح كرد: برخي افراد با سياه نمايي هايي مي خواهند آمار و شاخصهاي بانك جهاني را كه معيار آن تنها توسعه و مقايسه آمارهاست ، غيرواقعي نشان دهند كه اين سياست بطور قطع در افزايش ريسك سرمايه گذاري و ورود سرمايه هاي سرگردان اخلال ايجاد مي كند.
محمد سلامتي دبير كل سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي به اين پرسش از زاويه اي ديگر پاسخ مي دهد.
سلامتي گفت : از همان ابتداي تشكيل دولت خاتمي ، عده اي مصمم بودند جلوي موفقيت جبهه دوم خرداد و دولت را بگيرند و همه تلاش خود را در اين زمينه صرف كردند. اينها به طرق مختلف تلاش كردند كارهاي مثبت دولت را وارونه و برخي ضعف ها را بزرگ جلوه دهند و چهره اي از دولت براي مردم به تصوير بكشند كه مردم نسبت به دولت مايوس و دلزده شوند. اين افراد عمدتا چون اقدام مثبتي نمي توانند انجام دهند با نفي ديگران و كارهاي مثبت آنها سعي در اثبات خود دارند و تنها هنر آنها، هنر تخريب است .
وي اظهار داشت : البته قبول داريم كه تمام آنچه در دستگاهها و نهادهاي دولتي انجام مي شود، كاملاً درست و مطلوب نيست اما بسياري دستاوردها مايه افتخار نظام جمهوري اسلامي است و انصاف اين است كه روي اين موارد انگشت گذاشته شود تا جوانان و مردم به نظام رغبت پيدا كنند و خارجي ها نيز سرتعظيم فرود آورند.
عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين نيز در پاسخ درباره تاثير برخي اظهارات و سياه نمايي ها بر جامعه گفت : آنهايي كه مشكلات كشور را بزرگ جلوه مي دهند، يا با دشمنان نظام متحد هستند و يا ناآگاهانه در راستاي اهداف آنها براي تخريب مردم و نظام گام برمي دارند.
سيد محسن يحيوي ، اثرات بسيار منفي سياه نمايي ها در جامعه را يادآور شد و در عين حال گفت : نبايد به بهانه سياه نمايي ، جلوي بيان انتقاد سالم و منصفانه را گرفت .
وي اظهار داشت : بيان مطالبي سياه نمايي است كه به دور از انصاف و براي كسب منافع حزبي ، جناحي و بهره برداري زودرس مطرح شود و گرنه انتقاد سالم و منصفانه نه تنها سياه نمايي نيست ، بلكه موجب رونق و پيشرفت امور مي شود. يحيوي گفت : اگر اقدامات مفيد مسئولان ، ارگانها و قواي سه گانه كشور به خاطر جناح گرايي و حزب بازي مورد هجوم و حمله ناجوانمردانه قرار گيرد، قطعاً موجب نااميدي مردم مي شود.
رئيس كميسيون قضايي و حقوقي مجلس نيز ايجاد صندوق ذخيره ارزي ، رشد اقتصادي بي سابقه ۵/۶ درصدي ، جذب سرمايه گذاري خارجي و ايجاد طرحهاي عمراني در كشور را نشانه موفقيت دولت و مجلس ششم دانست و گفت كه اين نشانه ها بيانگر بي نتيجه ماندن تلاش ها براي سياه نمايي ها در جامعه است .
سيد ناصر قوامي افزود: دولت خاتمي به رغم تمامي فشارها و بحران آفريني داخلي و خارجي ، بنا بر شاخص هاي اعلام شده توسط بانك جهاني ، در عرصه اقتصادي دستاوردهاي قابل تحسيني داشته است .
نماينده مردم رفسنجان در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين باره گفت: با ارزشهاي جامعه نبايد با شيوه مقابله برخورد كرد و آنها را به شكل سياه جلوه داد.
علي هاشمي افزود: سياه نمايي قلب واقعيت است يعني واقعيتهايي كه در جامعه وجود دارد به نحوي مطرح شود كه تبديل به زشت نمايي در چهره نظام و مخدوش كردن اين موضوع شود و بطور كلي نقطه شروع آن ارزشها و واقعيتهايي است كه در جامعه و اجتماع ما وجود دارد. وي خاطرنشان كرد: گاهي براي تقويت ارزشهاي جديد، ارزشهاي گذشته را به شكل بسيار سياه جلوه مي دهند كه اين خودش يكي از عواملي است كه تاريخ گذشته را مخدوش مي كند.
نماينده رفسنجان افزود: سياه نمايي ، اميد به آينده را در جامعه بخصوص نسل جوان كاهش مي دهد و اگر جوانها اميدي به آينده براي كار، شغل و زندگي نداشته باشند باعث مي شود اين نسل كه سازندگان آينده جامعه هستند به سمت ياس و نا اميدي كشانده شوند كه اين منجر به شكاف بين نسلي مي شود و ممكن است خطراتي براي جامعه داشته باشد.
دكتر مهدي تقوي عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي نيز معتقد است : عملكرد نامناسب اقتصادي در كشور سبب شده تا سرمايه گذاران داخلي و خارجي تمايلي به سرمايه گذاري در ايران نداشته باشند.
وي افزود: زماني يك سرمايه گذار تمايل به سرمايه گذاري پيدا مي كند كه بستر براي فعاليت آماده باشد درحالي كه عملكرد نامناسب باعث شده تا سرمايه گذاران تمايل خودشان را براي سرمايه گذاري در ايران از دست بدهند.