شما تنها نيستيد
برخي به خاطر افسردگي روحي و رواني طلاق و جدايي و يا شكست در روابط زناشويي ترجيح مي دهند حداقل تا مدتي با خود خلوت كنند و به تنهايي زندگي كنند برخي ديگر توان و اشتياق تقسيم فضاي زندگي خود با ديگران را ندارند از اين روست كه نمي توانند شريكي براي زندگي خود پيدا كنند و به اين وضع (تنهايي ) خو گرفته اند
|
|
مسعودرضا طاهري
جالب است بدانيد طي مدتي كه شما از يك تا ۱۰ مي شماريد در تمامي اين كره خاكي ۴۰ نوزاد آدمي پا به عرصه حيات مي گذارند. آري متولد مي شوند. موجوداتي پاك، دوست داشتني و به شدت قابل ترحم.
شمارش را تا ۶۰ ادامه دهيد. در اين صورت ۲۴۵ نوزاد از تبار اجداد آدم ابوالبشر در سهميه تنفس، خورد و خوراك، پوشاكش انرژي، حمل و نقل، محيط زيست، دارو، منابع آب و خاك و هزاران نعمت ديگر از انواع نعمات خداوندي با شما شريك خواهند شد و البته اگر موفق به ديدارشان شويد حتماً به آنها ورودشان را به اين حيات پر رمز و راز تبريك خواهيد گفت.
كاملاً درست بود هر ۶۰ ثانيه ۲۴۵ نفر!
امروز جمعيت كره زمين به بيش از شش ميليارد نفر رسيده است. دقيق تر بگويم شش ميليارد و ۳۷۴ ميليون و ۸۳۰ هزار و ۷۹۳ نفر كه البته هر لحظه بر تعداد آن افزوده مي شود.
بر اساس تحقيقات دانشمندان دانشگاه نيوجرسي آمريكا جمعيت جهان طي ۲۵۰ سال اخير پنج ميليارد نفر بيشتر شده است. آنها تخمين مي زنند كه كل نفوس جهان (آدميان) تا سال ۲۰۵۰ ميلادي به ۹ ميليارد نفر برسد.
اين جمعيت تا سال ۱۹۹۹ در حدود شش ميليارد نفر و سال ۱۹۰۰ تنها ۶/۱ ميليارد نفر بوده است و اين بدان معني است كه بيشتر رشد جمعيت جهان طي يكصد سال گذشته اتفاق افتاده است. تازه همين حالا كه شما مشغول خواندن اين سطور هستيد، صدها نوزاد به جمع تان (مان) افزوده شد. پس در اين دنياي پهناور هيچ كس نبايد احساس تنهايي كند. شما تنها نيستيد چون خواه ناخواه در ميان همنوعان خود زندگي مي كنيد.
با اين حال در يك دايره كوچكتر از زندگي خصوصي برخي ترجيح مي دهند كه به صورت انفرادي و به قول معروف مجرد زندگي كنند كه آن هم دلايل فراواني دارد كه مي توان به برخي انگيزه هاي آن اشاره كرد و جنبه هاي مختلف آن را مورد بررسي قرار داد و به آسيب شناسي كاملي از آن دست يافت.
برخي به خاطر افسردگي روحي و رواني، طلاق و جدايي و يا شكست در روابط زناشويي ترجيح مي دهند حداقل تا مدتي با خود خلوت كنند و به تنهايي زندگي كنند. برخي ديگر توان و اشتياق تقسيم فضاي زندگي خود با ديگران را ندارند از اين روست كه نمي توانند شريكي براي زندگي خود پيدا كنند و به اين وضع (تنهايي ) خو گرفته اند.
برخي افراد نيز در زندگي زناشويي خود با چالش هاي بغرنجي رو به رو شده و حاضر نيستند كه از انزواي خود بيرون بيايند.
پس از مدت ها زندگي در تنهايي و مجردي، آدم ها درمي يابند كه به وضع موجود خود عادت كرده و آن را دوست دارند و انتظار ندارند كه فرضاً كسي به آنها بگويد: «اوضاع منزل را قدري سرو سامان بده و جمع و جور كن»
مثلاً: «لباس هاي چرك و كثيف را بشوي» و يا دستوري براي نظافت سرويس هاي بهداشتي خانه به او بدهد و يا او را به خاطر انباشت زباله مورد سرزنش قرار دهد.
برخي ديگر آرامش و سكوت را بهانه تنها زندگي كردن مي دانند و شايد هيچگاه نمي خواهند كسي حتي يك همسر خلوت، تنهايي و آرامش آنها را برهم زند و با شكايت از بي نظمي و ولنگاري آنها، زمينه اي براي صرف انرژي بيشتر فراهم كند.
تحقيقات علمي نشان داده است به عكس عقيده عموم مردم، كساني كه در تنهايي زندگي مي كنند هيچگاه نمي توانند صاحب مال و مكنت و به طور مثال يك شركت تجاري شوند. چرا كه فرصت هايي وجود دارد كه اين امكان را به آدمي مي دهد تا بتواند با رعايت نظم و نظافت در محيط زندگي خود، زمينه دعوت و مشاركت ديگران و ملاقات كنندگان را در عرصه پيشرفت ها و مشاركت هاي سازنده زندگي فراهم آورد.
از اين رو رعايت نظافت در محيط زندگي خصوصي افراد يكي از مهم ترين عوامل پيشرفت در زندگي تجاري و جمعي نيز هست لذا خيلي از كساني كه به تنهايي خوگرفته اند ترجيح مي دهند كه كمتر به نظافت محيط زندگي خود بپردازند.
به تازگي نيز اينترنت و دنياي شبكه هاي مختلف به عنوان مهم ترين تباه كننده اوقات و زمان كاربران كامپيوترها، مكاتبات و ارتباطات شبانه روزي با استفاده از كامپيوتر به انگيزه اي براي تنها زندگي كردن تبديل شده است.
برخي ديگر تنهايي خود را بهترين فرصت براي پرداختن به كار و اشتغال مي دانند. بهانه هاي جالب تر و جذاب تري نيز وجود دارند در روي همين كره خاكي كه هر لحظه تعدادي نوزاد به جمع آدميان جور واجورش افزوده مي شوند، برخي استفاده اختصاصي از حمام و يا توالت را بهانه اي براي تنها زندگي كردن مي دانند. در توجيه اين دليل آمده است: «نمي دانيد چه لذتي دارد بدون اين كه كسي پشت در مرتباً از شما بخواهد كه عجله كنيد، آسوده به مدت يك ساعت بر روي توالت فرنگي مثلاً نيويورك تايمز بخوانيد.»
تلويزيون هاي ماهواره اي نيز اخيراً با نمايش فيلم هاي جذاب انگيزه اي براي انزوا و تنها زندگي كردن فراهم كرده است.
البته لازم به توضيح بيشتر نيست كه فرار از برخي محدوديت هاي اجتماعي و عرفي نيز افراد را به خروج از خانواده و تشكيل يك زندگي مجردي ترغيب مي كند با اين همه اولين نمود سختي ها و ناملايمات زندگي مجردي زماني است كه در يك منزل تنها، بيمار مي شويد. آن موقع با خود مي گوييد كه چقدر خوب بود اگر كسي وجود داشت كه از شما پرستاري كند، غذاي گرمي تهيه كند و يا به تيمار و مداواي شما بپردازد.
اوضاع مجرداني كه در دنيا سليقه و يا حال و حوصله آشپزي را ندارند نيز از اين هم وخيم تر است. اين افراد عادت به استفاده از غذاهاي آماده و كنسرو شده دارند. پژوهشگران يك مركز تحقيقاتي سرطان در آمريكا با بررسي بر روي الگوي تغذيه افراد مجرد، در مورد افزايش وزن و مشكلات طولاني مدت در وضعيت سلامتي آنان هشدار داده اند.
در گزارش هاي اين تحقيقات آمده است: نزديك به ۲۶ درصد مردم آمريكا يعني رقمي در حدود ۷۳ ميليون نفر تنها زندگي مي كنند كه جمع كثيري از اين افراد از غذاهايي استفاده مي كنند كه به صورت تجاري و آماده شده در فروشگاه وجود دارند.
همچنين براساس گزارش هاي مركز مطالعات انرژي آمريكا بيش از ۴۲ درصد افرادي كه در آمريكا به تنهايي زندگي مي كنند حتي يك بار در روز در منزل خود آشپزي نمي كنند براساس اين گزارش ۴۷ درصد از هزينه خوراك و تغذيه اين افراد بابت پرداخت و خريد غذاهاي آماده در خارج از منزل مصرف مي شود.
|