شيراك : شورش را مهار مي كنيم
نا آرامي هاي فرانسه به آلمان و بلژيك سرايت كرد
|
|
ايسنا: ديروز در حالي كه ناآرامي ها در فرانسه از حومه پاريس به ۳۰۰ شهر ديگر اين كشور گسترش پيدا كرده و اولين كشته را بر جا گذاشت و در حالي كه معترضان در يازدهمين روز متوالي ده ها افسر پليس را مجروح و اقدام به پرتاب كوكتل مولوتف كردند، رئيس جمهور فرانسه وعده داد نظم عمومي را به اين كشور باز خواهد گرداند.
ديروز همچنين دامنه ناآراميهاي فرانسه كه از ۱۱ روز پيش آغازشده بود به خارج از اين كشور سرايت كرد و در برخي از شهرهاي آلمان و بلژيك تعدادي خودرو آتش زده شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، ژاك شيراك، رئيس جمهور فرانسه در نخستين نطق عمومي خود پس از اين وقايع اظهار داشت: قانون حرف آخر را خواهد زد. فرانسه مصمم است كه از كساني كه مي خواهند بذر خشونت و ترس را در كشور بكارند، قوي تر باشد، آنها دستگير، محاكمه و مجازات خواهند شد.
دومينيك دوويلپن، نخست وزير فرانسه نيز درخصوص محاكمه سريع آشوبگران و اتخاذ تدابير امنيتي بيشتر در صورت لزوم وعده داد.
در همين حال پاتريك هامون، سخنگوي پليس ملي فرانسه گفت: طي درگيري ها در حومه شهر پاريس در منطقه جنوبي گريگني ۱۰ افسر پليس بر اثر اصابت گلوله تفنگ شكاري زخمي شدند. هامون ادامه داد: اواخر شب دوشنبه در حومه پاريس دست كم ۷۶۴ خودرو به آتش كشيده شد و ۱۷۳ معترض نيز دستگير شدند.
اين در حاليست كه مخالفان در سراسر فرانسه به پرتاب كوكتل مولوتف به سوي مدارس و خودروها اقدام ورزيدند و آتش نشانان در برخي نقاط ناآرام تحت نظارت و اسكورت نيروهاي پليس به انجام وظيفه مي پرداختند. هم چنين در جديدترين ناآرامي ها، شهر تولوز در جنوب غربي فرانسه و شهر رن در شمال غربي اين كشور دستخوش آشوب شده است.
شيراك پس از نشست امنيتي با وزراي ارشد خود اظهار داشت: فرانسه به ترويج احترام به عدالت و فرصت هاي يكسان براي همه مردم ايمان راسخ دارد؛ اما در اين خصوص پيش شرطهايي وجود دارد، اولويتي كه من بر آن تأكيد مي ورزم، كه همانا بازگرداندن امنيت و نظم عمومي به كشور است.
اين در حاليست كه ناآرامي ها بيشتر در مناطق فقيرنشين كه از جمعيت مهاجر بيش از حدي برخوردار است، متمركز شده است.
رئيس جمهور فرانسه از سوي سياستمداران احزاب مخالف به دليل عدم اظهار نظر علني درخصوص وخيم ترين ناآرامي كه طي ۱۰ سال اخير در فرانسه بي سابقه بوده، انتقاد كرده اند. شيراك در اظهار نظر قبلي خود از طريق سخنگويش صحبت كرده بود.
آتش خشونت ها با طغيان خشم جوانان فرانسوي حومه پاريس و اعلام نارضايتي آنان از مقامات كشورشان گداخته تر شد و خشونت هاي نه چندان جدي ۱۱ روز پيش در اين كشور اكنون به بحران جدي در عرصه ملي تبديل شده است.
مخالفت سازمان هاي اسلامي فرانسه
با خشونت
گروهي متشكل از سازمان هاي اسلامي فرانسه يكشنبه شب با صدور حكمي رسمي براي مسلمانان، خواستار توقف خشونت هاي شديد در اين كشور شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، اتحاديه سازمان هاي اسلامي فرانسه در اين حكم اعلام كرد: تمامي مسلمانان فرانسه، چه شهروند و چه مهمان اين كشور، حق مطالبه احترام عميق براي خود، شخصيت و عقايدش و همچنين حق مبارزه براي كسب برابري و عدالت اجتماعي بيشتر دارد، اما اين خشونت ها با آموزه ها و يا قوانين اسلامي حاكم حيات اجتماعي منافات دارد.
اين گروه اسلامي ضمن درخواست براي برقراري مجدد و فوري آرامش، گفت كه رويدادهاي ۱۱شب گذشته، آشوب ها و آتش زدن خودروها، نشان از كاستي هاي جدي در خط مشي داخلي فرانسه دارد، خط مشئي كه به روشني جوانان را به سمت نااميدي و فقر سوق مي دهد.
بر اساس اين حكم، مشاركت مسلمانان در هر اقدامي كه كوركورانه به اموال عمومي و يا خصوصي آسيب برساند و يا احتمالا تهديدي عليه جان ديگران در بر داشته باشد، اكيداً ممنوع است.
گروه ياد شده از سياستمداران و دولت فرانسه خواست كه جدي بودن و خطر اوضاع موجود را مد نظر داشته باشند.
|
|
اعتراض مخالفان علي اف به نتيجه
انتخابات جمهوري آذربايجان
ائتلاف مخالفان خواستار برپايي تظاهرات شد
|
|
فارس: در حالي كه نتايج اوليه انتخابات پارلماني جمهوري آذربايجان حاكي از پيروزي حزب حاكم اين كشور در اين انتخابات است، مخالفان دولت باكو اين انتخابات را ناسالم خوانده و مردم اين كشور را به برپايي تظاهرات فراخواندند.
براساس گزارش هاي رسيده مخالفان دولت آذربايجان اظهارات الهام علي اف رئيس جمهوري اين كشور را مبني بر اين كه انتخابات اين كشور آزاد و سالم بود، رد كردند و افزودند شواهدي در دست دارند كه حاكي از تخلفات گسترده در اين انتخابات است.علي كريملي رهبر حزب جبهه ملي يكي از احزاب مخالف دولت آذربايجان گفت: «اين انتخابات به هيچ وجه بازتاب اراده مردم آذربايجان نيست و كاملا دروغي است.» وي افزود: «اكنون ما قصد داريم تلاشي قانوني و غيرخشن را براي باطل كردن اين انتخابات آغاز كنيم.»
مخالفان اعلام كردند قصد دارند تظاهرات گسترده اي را امروز و فردا در باكو برگزار كنند.
اين در حالي است كه هنوز مشخص نيست آيا آنها مي توانند براي برپايي چنين تظاهراتي از دولت آذربايجان مجوز بگيرند يا خير. دولت آذربايجان در گذشته با هرگونه تجمع غيرقانوني با خشونت برخورد كرده بود.
راميل اوسوباف وزير كشور آذربايجان گفت اگر مخالفان بخواهند بدون كسب مجوز قانوني اقدام به برپايي تظاهرات كنند دولت با آنها برخورد خواهد كرد.
رئيس كميسيون مركزي انتخابات جمهوري آذربايجان امروز اعلام كرد: «نتايج شمارش اوليه آرا نشان مي دهد حزب حاكم آذربايجان بخت نخست پيروزي در انتخابات پارلماني است و تاكنون ۵۸ كرسي از ۱۲۵ كرسي پارلمان را از آن خود كرده و ائتلاف مخالف آزادليك، حزب دمكراتيك و جبهه مردمي تنها پنج كرسي را به خود اختصاص داده اند.
رئيس كميسيون انتخابات آذربايجان، روند برگزاري انتخابات را دمكراتيك خواند و گفت:« نامزدهاي مستقل نيز ۳۳ كرسي را از آن خود كرده اند. »
انتخابات پارلماني جمهوري آذربايجان روز يكشنبه براي تعيين ۱۲۵ عضو پارلمان برگزار شد.
|
|
وزير خارجه هند بركنار شد
دهلي نو ـ ايرنا: دولت هند مسئوليت وزارت خارجه را از «ناتوار سينگ» كه متهم به سوء استفاده مالي در جريان برنامه نفت دربرابر غذاي سازمان ملل متحد درخصوص عراق در زمان صدام است، پس گرفت.
نخست وزير هند اين درخواست ناتوار سينگ را پذيرفت و در نامه اي به رئيس جمهوري اعلام كرد كه او يك وزير بدون وزارتخانه در كابينه خواهد بود.
موضوع سوء استفاده مالي ناتوار سينگ در جريان برنامه نفت در برابر غذا سازمان ملل متحد، به سوژه اي پيگير در اوضاع داخلي اين كشور در روزهاي اخير تبديل شده بود.حزب مخالف بهاراتيا جاناتا (بي .جي .پي ) در پي افشاي نام وزير امور خارجه هند در فهرست فساد مالي نفت براي غذا در عراق اعلام كرده بود كه درخواست رسمي خود را براي استعفاي سينگ به رئيس جمهوري خواهد داد.
در گزارش كميته سازمان ملل متحد به رياست «پاول والكر» كه در آوريل ۲۰۰۴ توسط «كوفي عنان» دبيركل اين سازمان مأمور تحقيق پيرامون فساد مالي در جريان نفت براي غذا در عراق شده است ، نام ناتوار سينگ ، حزب حاكم كنگره و بسياري از افراد مشهور سياسي و اقتصادي اين كشور نيز به عنوان عوامل واسطه بين شركتهاي هندي و دولت سابق عراق به رياست صدام قيد شده است .
|
|
سفير سابق انگليس در آمريكا:
بلر پيش از جنگ عراق فريب جنجال هاي آمريكا را خورد
ايسنا: سفير سابق انگليس در آمريكا گفت، توني بلر پيش از شروع جنگ عراق فريب جنجال هاي آمريكا را خورد و پس از آن هيچ گاه نتوانست سياست آمريكا را تحت تاثير خود قرار دهد.
به گزارش خبرگزاري رويتر، كريستوفر مير، سفير سابق انگليس در آمريكا كه به طور كامل در طرح ريزي پيش از جنگ عراق حضور داشته، اظهار داشت: توني بلر، نخست وزير انگليس ميلي به مذاكره با جورج بوش، همتاي آمريكايي خود درخصوص حمايت انگليس از جنگ نداشته است.
مير افزود، بلر به عنوان مهمترين متحد واشنگتن هيچ گاه از موقعيت خود براي به تاخير انداختن شروع جنگ به منظور ايجاد وقت بيشتر براي طرح ريزي كارهاي پس از سقوط صدام استفاده نكرد.
سفير انگليس در واشنگتن (۲۰۰۳ -۱۹۹۷) كه هم اكنون از سمت خود بازنشسته شده، خاطرنشان كرد، ناكامي انگليس در به تعويق انداختن جنگ به منظور طرح ريزي بيشتر هنوز احساس مي شود.
وي كه اظهاراتش در روزنامه گاردين و ديلي ميل به چاپ رسيد، اضافه كرد: به تاخير انداختن شروع جنگ از بهار ۲۰۰۳ به پاييز اين فرصت را ايجاد مي كرد كه تداركات بيشتري براي دوران پس از سقوط صدام صورت گيرد و يا شايد اين امكان فراهم مي شد كه قطعنامه دوم سازمان ملل مورد توافق قرار گيرد. مير با رد اين نظريه كه بلر چشم بسته از بوش تبعيت كرده، اظهار داشت: نخست وزير و همكارانش تحت تاثير قدرت كاخ سفيد قرار گرفتند.
|
|
اهانت پليس انگليسي به قرآن
فارس: در پي شكايت يك مسلمان انگليسي درباره اينكه افسران انگليسي با حمله به منزل وي، قرآن و سجاده نماز او را به سطل آشغال انداخته اند، پليس لندن تحقيق در اين زمينه را آغاز كرد.
به گزارش روزنامه انگليسي گاردين، محمد عثمان، گفت، افسران پليس انگليس روز دوشنبه به منزل وي در جنوب لندن حمله كرده و پس از ضرب و شتم او، مقابل چشمانش به قرآن و سجاده وي هتاكي كردند و آنها را به سطل آشغال انداختند.به نوشته گاردين، پليس انگليس پس از آن وارد منزل عثمان شد كه خواهر او پس از مشاجره اي لفظي در خانواده درمورد مسائل مالي با پليس انگليس تماس گرفت. آزاد علي رئيس مجمع امنيت مسلمانان در انگليس گفت: «اگر اين مساله ثابت شود تبعات وخيمي خواهد داشت.وي افزود: پليس بايد با دقت اين مساله را بررسي كند.منابع آگاه در پليس انگليس نيز اعلام كردند كه اين مساله به طور جدي در دست بررسي است.
|
|
رزمايش مشترك نيروي هوايي هند و آمريكا
ايرنا: رزمايش مشترك نيروهاي هوايي هند و آمريكا در حالي كه باعث ابراز مخالفت شديد در ميان احزاب و مردم اين كشور شده صبح ديروز در ايالت بنگال غربي هند آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري پي .تي .آي هند، پليس در منطقه ميدناپور در شمال شرق اين كشور كليه مسيرهاي منتهي به محل اين رزمايش را به منظور جلوگيري از اعتراض تظاهركنندگان و اختلال در روند برگزاري آن مسدود كرده است .منابع نيروي هوايي هند ضمن تأييد آغاز اين رزمايش از دادن اطلاعات بيشترخودداري كردند.
جمعه گذشته همزمان با فرود اولين هواپيماي نيروي هوايي آمريكا در پايگاه هوايي ايالت بنگال غربي هند، شهر كلكته مركز اين ايالت شاهد تظاهرات ضد آمريكايي بود.
ابراز مخالفت احزاب چپ و مردم با برگزاري رزمايش مشترك با نيروهاي آمريكايي طي يك هفته گذشته در رسانه هاي هند بازتاب داشته است اما وزارت دفاع اين كشور ضمن رد آن ، اعلام كرد كه اين تمرين هوايي در زمان مقرر انجام مي شود.
|
|
مرز كشمير گشوده شد
ايرنا: هند و پاكستان ديروز اولين نقطه عبور و مرور در خط كنترل مرزي كشمير را بر روي يكديگر گشودند.
به گزارش خبرگزاري پي تي آي هند، افسران ارتش هند و پاكستان پس از سالها دشمني صبح روز جاري با گشايش يك نقطه عبور و مرور مرزي در خط كنترل كشمير، دستهاي يكديگر را به گرمي فشردند.
طبق توافقهاي به عمل آمده بين هند و پاكستان دو نقطه مرزي ديگر نيز درخط كنترل مرزي كشمير به منظور ارسال كمكهاي امدادي براي زلزله زدگان بزودي افتتاح مي شود .ا.ك . بخشي فرمانده تيپ نظامي هند و طاهر نقوي همتاي پاكستاني وي به تبادل پرچم سفيد پرداختند و پس از فشردن دست ، يكديگر را در آغوش گرفتند.
ساكنان محلي منطقه اي كه نقطه مرزي در آن افتتاح شده با خوشحالي براي ديدن اقوام خود به دو سوي مرز شتافته و پس از ۵۰ سال با يكديگر از نزديك ملاقات كردند.
اين در حاليست كه خبرگزاري فرانسه ديروز گزارش داد، پليس پاكستان براي متفرق كردن صدها تن از ساكنان منطقه مجبور به شليك گاز اشك آور و تيراندازي هوايي شد. وقتي مشخص شد كه فقط كالا از اين مرز عبور مي كند و نه افراد، تجمع كنندگان خشمگين شده و شعارهايي در هواداري از آزادي كشميري ها سردادند.
|
|
تلاش بوش براي اختلاف افكني در آمريكاي لاتين
ايسنا: جورج بوش در اشاره اي مستقيم به هوگو چاوز، از كشورهاي آمريكاي لاتين خواست از نهادهاي دموكراتيك قوي دفاع كنند و از هر گونه بازگشت به روندهاي حكومت استبدادي پرهيز كنند.
به گزارش آسوشيتدپرس، اظهارات جورج بوش رئيس جمهور آمريكا، پس از سخنراني دو روز گذشته هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا و دوست نزديك فيدل كاسترو رهبر كوبا، در انتقاد به آمريكا ايراد شد. ظاهرا هدف بوش از اين سخنان اختلاف افكني بين كشورهاي آمريكا لاتين است.رئيس جمهور آمريكا در بدو ورودش به برزيل گفت: اينجا هستم تا پيام روشني به مردم برزيل ارسال كنم. برزيل يك دوست است.
مخالفان سياست هاي واشنگتن خواهان تظاهرات سراسري طي حضور بوش در برزيل شده بودند.
|
|
رئيس جمهور سابق پرو در شيلي بازداشت شد
ايرنا: پليس شيلي اعلام كرد آلبرتو فوجيموري ، رئيس جمهور سابق پرو كه به اتهام فساد مالي و نقض حقوق بشر دراين كشور تحت تعقيب است ، اوايل وقت روز دوشنبه و ساعاتي پس از ورود غيرمترقبه اش به شيلي ، بازداشت شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سانتياگو، منابع پليس گفتند: افراد پليس رئيس جمهور سابق پرو را در هتل ماريوت در پايتخت شيلي بازداشت كردند و وي هيچ مقاومتي از خود نشان نداد.گفته مي شود فوجيموري ۶۷ ساله كه به اتهام فساد مالي و نقض حقوق بشر در پرو تحت تعقيب است ، با تأكيد بر تلاشي تازه براي نامزدشدن در انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۰۶ پرو، روز يكشنبه بدون اعلام قبلي وارد شيلي شده بود.
پليس شيلي اعلام كرد فوجيموري تا زمان تصميم گيري درمورد درخواست پرو براي استرداد او، در بازداشت خواهد بود.
ژاپن به اين علت از استرداد فوجيموري به پرو خودداري كرده است كه وي فرزند يك مهاجر ژاپني به پرو بوده و مليت ژاپني دارد.
|
|
برهان الدين رباني به دنبال رياست پارلمان افغانستان
ايسنا: برهان الدين رباني كه از ورود به اولين پارلمان افغانستان اطمينان حاصل كرده، ديروز اعلام كرد قصد دارد براي پست رياست ولسي جرگه (پارلمان) در افغانستان به رقابت بپردازد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا، برهان الدين رباني، رئيس جمهور سابق افغانستان به اين خبرگزاري گفت: من قصد دارم براي پست رياست ولسي جرگه رقابت كنم و در اين خصوص با دوستانم مشورت كرده ام.
كانديداي ديگر اين پست محمد يونس قانوني، وزير آموزش سابق و رهبر ائتلاف مخالف جبهه تفاهم ملي است كه يك كرسي را در پارلمان افغانستان از كابل احراز كرد.رباني كه از سال ۱۹۹۲ تا سرنگوني طالبان نماينده اين كشور در سازمان ملل بود، تأكيد كرد، وي اميدوار است پست رياست مجمع ملي را از طريق ابزار دموكراتيك بدست آورد.
نتايج نهايي انتخابات پارلماني افغانستان كه بيش از ۵۰ درصد از واجدين شرايط در آن شركت كردند، چهارشنبه اعلام مي شود.
|