|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
آمريكا و متحدانش اعلام كردند:
خروج تدريجي اشغالگران از عراق
|
|
در پي برگزاري انتخابات پارلماني عراق و افزايش احتمال برقراري آرامش در اين كشور، برخي متحدان آمريكا گفته اند نيروهاي خود را به تدريج از عراق خارج مي كنند. دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا هم از كاهش جزئي نيروهاي اين كشور در عراق خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا ديروز در فلوجه اعلام كرد آمريكا تا بهار سال آينده دو گردان جنگي شامل پنج تا ۹ هزار سرباز را از عراق خارج مي كند.
خبرگزاري رويتر نيز به نقل از رامسفلد اعلام كرد در مقابل آمريكادر نظر دارد شمار نيروهاي خود را كه آموزش ارتش جديد عراق را در اين كشور بر عهده دارند افزايش دهد.بلغارستان و اوكراين دو متحد اروپاي شرقي آمريكا نيز اعلام كردند تا پايان سال ۲۰۰۵ ميلادي نيروهاي خود را از عراق خارج مي كنند.
به گزارش ايرنا از وين روزنامه اتريشي وينرسايتونگ در مقاله اي تحت عنوان «متحدان اروپاي شرقي آمريكا نيروهاي خود را از عراق خارج مي كنند» ، نوشت: مولداوي نيز در اوايل سال ۲۰۰۵ و مجارستان در سال ۲۰۰۴ ميلادي نيروهاي خود را از عراق خارج كردند. لهستان يكي از متحدان مهم آمريكا هشدار داده است، در صورتي كه آمريكا منافع اقتصادي كافي به اين كشور پيشنهاد ندهد، نيروهاي خود را از عراق خارج خواهد كرد. همچنين توني بلر نخست وزير انگليس از امكان بازگشت نيروهاي انگليسي مستقر در عراق به كشورشان در صورت توانمندي مطلوب نيروهاي عراقي خبر داد اما زمان عقب نشيني را مشخص نكرد.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از بغداد بلر كه روز پنجشنبه براي ديدار با نيروهاي انگليسي مستقر در عراق غير منتظره وارد عراق شد تأكيدكرد عقب نشيني نيروهاي كشورش از عراق زماني صورت خواهد گرفت كه ماموريت مطلوب به پايان برسد.
در همين حال منابع امنيتي عراق از كشته شدن ۱۸ نفر در حملات مختلف در بغداد سامرا و موصل خبر دادند.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره به گفته اين منابع در حمله افراد مسلح به ايست و بازرسي در منطقه الدوره در جنوب بغداد چهار نيروي پليس عراقي كشته شدند.
|
|
|
مأموريت آخر عنان ؛ اصلاح سازمان ملل و مبارزه با فقر
|
|
ايرنا: دبيركل سازمان ملل مي گويد كه تداوم اجراي اصلاحات سازمان ملل با هدف ترويج صلح ، امنيت و مبارزه با فقر و بيماري ، از اولويت هاي نخست او در سال آتي ميلادي خواهد بود.
كوفي عنان در سخنراني ويژه پايان سال ميلادي خود گفت : اگر تنها يك مساله وجود داشته باشد كه من بخواهم سال آينده پس از پايان دوره دبيركلي خود آن را به جانشينم تحويل دهم ، آن مساله بايد سازمان مللي باشد كه براي مقابله با چالش ها و ماموريت هاي مختلفي كه امروزه با آن مواجه است ، آماده باشد.
وي ادامه داد: اين مساله پيش از اين در اجلاس سران مجمع عمومي كه درماه سپتامبر برگزار شد از سوي كشورهاي عضو پذيرفته شده و برنامه هايي جدي براي انجام اين اصلاحات انجام شده است .دبيركل سازمان ملل با اشاره به كمبود بودجه اين سازمان براي انجام اصلاحات افزود: از تمامي كشورهاي عضو مي خواهم اختلافات خود را سريعا حل كرده و درمورد بودجه به توافق برسند.
عنان همچنين گفت : سال ۲۰۰۵ ميلادي سالي سخت براي جهانيان و از جمله او بوده است .
وي از وقوع بلاياي طبيعي در كنار وقوع بحران هايي از جمله دارفور به عنوان نمونه هاي سخت و دشوار سال ۲۰۰۵ ميلادي نام برد.
حوادث پيرامون برنامه نفت در برابر غذا و سوءاستفاده هاي مرتبط با آن نيز به گفته عنان ، موارد دشوار براي او در سال جاري ميلادي بوده است .
|
|
|
در نظرسنجي دانشگاه آمريكايي مريلند معلوم شد
مخالفت گسترده اعراب با حضور نظامي آمريكا
در عراق و فشار بر برنامه هسته اي ايران
مهر: دانشگاه مريلند با همكاري موسسه جهاني زغبي در ماه اكتبر سال جاري اقدام به يك نظرسنجي در ۶ كشور عرب، يعني اردن، لبنان، مغرب، عربستان، مصر و امارات درباره آمريكا و سياست هاي آن در منطقه و برنامه هسته اي جمهوري اسلامي ايران كرده است كه نتايج آن قابل توجه است.
از جمله اينكه ۷۸ درصد جامعه آماري اشغال عراق توسط آمريكا را موجب افزايش تروريسم دانسته و تنها ۲۱ درصد افراد با فشار بر ايران براي توقف برنامه هاي هسته اي اش موافق بوده اند.به گزارش خبرگزاري مهر، جامعه آماري اين نظرسنجي شامل ۸۰۰ نفر در هر يك از كشورهاي مصر، مغرب و عربستان، ۵۰۰ نفر در هر يك از كشورهاي اردن و لبنان و ۲۱۷ نفر در امارات بوده است. حاشيه خطاي اين نظرسنجي نيز بين ۵/۳ تا ۵/۴ درصد در اين كشورها اعلام شده است. برخي از نتايج نهايي استخراج شده از اين نظرسنجي به شرح زير است:
- ۶۹ درصد از جامعه آماري در اينكه هدف آمريكا گسترش دمكراسي است، شك دارند و معتقدند كه اهداف آمريكا رسيدن به نفت، حمايت از اسرائيل، تسلط بر منطقه و تضعيف جهان اسلام است.
- در مورد عراق ۵۸ درصد از اين افراد معتقدند كه در عراق دمكراسي از قبل ضعيف تر شده است و از هر ۴ نفر ۳ نفر مي گويند كه وضعيت بدتر شده است.
- ۷۸ درصد از جامعه آماري معتقدند كه به خاطر اشغال عراق توسط آمريكا در سال ۲۰۰۳ تروريسم افزايش يافته و ۴ نفر از هر ۵ نفر نيز معتقدند كه جنگ موجب تضعيف صلح در منطقه شده است.
- اكثريت جامعه آماري بزرگترين تهديد را براي كشور خود اسرائيل و آمريكا مي دانند.
- همچنين در پاسخ به اين سئوال كه دوست داريد كدام كشور ابرقدرت جهان باشد، ۲۱ درصد فرانسه، ۱۳ درصد چين، ۱۰ درصد آلمان، ۱۰ درصد پاكستان، ۷ درصد انگلستان، ۶ درصد آمريكا و ۵ درصد روسيه را انتخاب كرده اند.
در رابطه با ايران هم، اكثر جامعه آماري گفته اند كه ايران حق دارد برنامه هسته اي داشته باشد و بايد فشارهاي بين المللي بر اين كشور متوقف شود و فقط ۲۱ درصد جامعه آماري خواستار ادامه فشار بر ايران براي متوقف كردن برنامه هاي هسته اي ايران هستند و به عبارتي ۷۹ درصد اين رويكرد را نتيجه بخش نمي دانند.
بدين ترتيب نتايج اين نظرسنجي با توجه به گستردگي سطح آن در ميان كشورهاي عربي بيانگر اين است كه مردم كشورهاي مسلمان بويژه عرب از دريچه سياست هايي كه آمريكا در قبال عراق و رژيم صهيونيستي اعمال مي كنند، به دولتمردان ايالات متحده آمريكا در خارج مي نگرند و عليرغم تمام تلاشهايي كه آمريكايي ها به عمل آورده اند كه چهره آمريكا در خارج، بويژه در جهان اسلام را بهبود بخشند و حتي با تعيين نماينده ويژه از سوي وزارت خارجه براي اين كار، همچنان آمريكا نزد افكار عمومي منفور است. اين در حالي است كه اين روزها در جامعه آمريكا از دولتمردان اين كشور به خاطر اشغال عراق و سياست اين كشور انتقادهاي شديدي به عمل مي آيد و اقدامات اين كشور به شدت زير سؤال رفته است.
|
|
|
كوفي عنان :
زمان مذاكراه با قبرس هنوز فرا نرسيده است
ايرنا: كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد تأكيد كرد زمان مذاكره با قبرس هنوز فرا نرسيده است .يك منبع اينترنتي به نقل از آسوشيتدپرس اعلام كرد: مذاكرات جزيره تقسيم شده قبرس به بن بست رسيده است .
اين منبع خبري گفت: در قبرس كه از زمان حمله ارتش تركيه به اين كشور در سال ۱۹۷۴ تقسيم شد، هنوز ۴ هزار سرباز ترك مستقر هستند.حكومت بخش ترك نشين قبرس همچنان ازجانب تركيه به رسميت شناخته مي شود.
|
|
|
تركيه و اسرائيل بازهم اطلاعات امنيتي مبادله مي كنند
ايرنا: روزنامه حريت نوشت :در ديدار دان هالوتز رئيس ستاد ارتش اسرائيل با ژنرال حلمي اوزكوك رئيس ستاد ارتش تركيه ، موضوع مبادله اطلاعات بين آنكارا و تل آويو مورد بحث قرار گرفت .
رئيس ستاد ارتش رژيم صهيونيستي پنجشنبه براي ديدار رسمي وارد آنكارا شد و با رئيس جمهوري و رئيس ستاد ارتش تركيه بطور جداگانه ديدار كرد.
به نوشته حريت در اين ديدارها مقرر شد كه اسرائيل اطلاعات خود در مورد فعاليتهاي القاعده ، پ .ك .ك . و سازمانهاي تندرو ديني را كه از طريق ماهواره هاي اطلاعاتي به دست آورده است ، در اختيار تركيه قرار دهد.
به نوشته اين روزنامه تركيه نيز در مقابل اطلاعات امنيتي خود در مورد فعاليتهاي گروههاي تندرو ديني را در اختيار اسرائيل قرار خواهد داد.
حريت اضافه كرد: كسب اطلاع شد اخيرا فاروق جمرت فرمانده نيروي هوايي تركيه در راس يك هيات پنج نفري در سفري مخفيانه به اسرائيل با همتاي خود ديدار و گفتگو كرده است .
طلاب محلي شمال پاكستان اجساد غارتگران را براي عبرت آويزان كردند
بر اثر درگيري بين گروهي غارتگر و طلبه هاي مدارس ديني ( طلاب محلي ) در وزيرستان شمالي در استان سرحد پاكستان هفت نفر كشته شدند.
به گزارش ايرنا از پيشاور، در اين درگيري خونين كه پنجشنبه شب در منطقه شوال نزديك مرز افغانستان رخ داد، پنج نفر از افراد گروه غارتگر و دو طلبه كشته شدند.از دو هفته گذشته در برخي مناطق استان سرحد شمالي پاكستان طلبه هاي مدارس ديني ( طلاب محلي ) تشكلي با نام نهضت اصلاح جامعه براي مبارزه با فساد، فحشا، قاچاق مواد مخدر، دزدي ، آدم ربايي و قمار با حمايت برخي ازرهبران ديني راه اندازي كرده اند. اين گزارش حاكي است ، طلاب محلي اجساد غارتگران را قطعه قطعه و براي عبرت ديگران به درختان و تيرهاي برق آويزان كردند.
|
|
|
اعتراض ۳ ميليون سوري به مليس
واحد مركزي خبر: بيش از سه ميليون سوري با امضاي طوماري كه به مقام هاي سازمان ملل متحد تحويل خواهد شد نتايج تحقيق كميته بين المللي تحقيق در مورد ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان و فشارهاي آمريكا بر سوريه را محكوم كردند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از دمشق ، به گفته عدنان القواص يكي از برگزاركنندگان ارشد برنامه امضاي ميليوني برخي از برگزاركنندگان به تمام سوريه سفر كردند و در اين سفر از سه ميليون نفر سوري براي رد گزارش هاي اول و دوم دتلف مليس رئيس كميسيون تحقيق درمورد ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان امضا جمع آوري كرده اند.
امضاكنندگان همچنين فشارهاي آمريكا و اسراييل را بر سوريه محكوم و از بشار اسد اعلام حمايت كرده اند.
|
|
|
مصالحه انتخاباتي در جنبش فتح
واحد مركزي خبر: پس از هفته ها اختلاف بر سر گزينش نامزدهاي شركت كننده در انتخابات پارلماني فلسطين ، راديو فلسطين صبح ديروز از توافق و مصالحه ميان اعضاي جنبش فتح بر سر فهرست نامزدهاي اين حزب براي شركت در انتخابات آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آلمان از رام الله ، در جريان نشست كميته مركزي جنبش فتح بر اساس پيشنهاد محمودعباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني مقرر گرديد، مروان برغوثي يكي از رهبران فتح كه در زندان اسرائيل در حبس بسر مي برد، در راس فهرست متحد انتخاباتي جنبش فتح قرار داشته باشد.
برغوثي پيشتر در اوايل ماه جاري به نشانه اعتراض به فهرست رسمي پيشنهادي محمود عباس ، با انتشار فهرستي متفاوت از بدنه اصلي جنبش فتح فاصله گرفت .فهرست توافقي اخير بسيار مشابه فهرست برغوثي است و چهره هاي جوانتر را دربر مي گيرد.
بر اساس مصالحه صورت گرفته ، اغلب چهره هاي قديمي تر جنبش فتح از جمله احمد قريع كه در فهرست نخستين پيشنهادي محمود عباس در رده دوم قرار داشت ، در فهرست جديد جايي ندارند و در چارچوب منطقه خود در انتخابات پارلماني شركت مي كنند.
انتخابات پارلماني فلسطين قرار است ۲۵ ژانويه (۵ بهمن) برگزار شود.
|
|
|
انتقاد صليب سرخ از قانون جديد پناهندگي در سوئيس
ايرنا: سازمان صليب سرخ سوئيس قانون جديد پناهندگي دولت اين كشور را غيرانساني و ناقض حقوق بشر خواند و از آن انتقاد كرد.
به نوشته مطبوعات ديروز سوئيس ، صليب سرخ اين كشور به ويژه بند تعميم قطع كمك هاي اجتماعي به متقاضيان پناهندگي كه درخواست آنها رد شده و در انتظار اخراج هستند را مورد انتقاد قرار داده است .
اين سازمان افزوده است : اين امر باعث خواهد شد تا اين افراد به خاطرمشكلات معيشتي مجبور به ارتكاب جرم و ديگر انحرافات اجتماعي شوند.سازمان مذكور همچنين رسيدگي نكردن به درخواست پناهندگي افراد بدون سند هويت را نيز خلاف مفاد كنوانسيون پناهندگي سازمان ملل متحد عنوان كرده است .
صليب سرخ تأكيد كرده است : به خاطر سر و كار داشتن با اينگونه افراد اطمينان دارد كه اسناد هويتي بسياري از آنها به خاطر وضعيت بد حقوق بشر در كشورهايشان از سوي مسئولان از آنها گرفته شده است .
|
|
|
مخالفت كنگره آمريكا با دائمي شدن قانون ضدتروريسم
مجلس نمايندگان آمريكا به لايحه پيشنهادي جورج بوش براي دائمي كردن قانون مبارزه با تروريسم موسوم به قانون پاتريوت (قانون ميهن پرستانه) راي نداد و تنها با تمديد يك ماهه آن موافقت كرد. پيشتر، سناي آمريكا نيز با رد پيشنهاد دائمي كردن اين قانون با تمديد شش ماهه آن موافقت كرده بود.
به گزارش رويتر اين قانون كه پس از حملات ۱۱ سپتامبر تصويب شد، دولت فدرال را مجاز مي سازد تا به يك رشته تفتيش هاي مخفيانه، شنود تلفني، دستيابي به سوابق شخصي افراد و ساير اقدامات ديگر دست بزند.
اجراي قانون ميهن پرستانه درپي فاش شدن آن از سوي يك روزنامه آمريكايي، اعتراض هاي گسترده اي را در ميان مقامات و مردم اين كشور و نيز گروه هاي حقوق بشري، برانگيخت.
تحليلگران آمريكايي مخالفت سنا و مجلس نمايندگان را با لايحه پيشنهادي بوش، نوعي شكست براي دولت نومحافظه كاران آمريكا خوانده اند.
|
|
|
۲۶ سال زندان براي شريك قتل قاضي اسپانيايي
دادگاه ملي اسپانيا، يك عضو ۲۲ ساله سازمان جدايي طلبان باسك (اتا) را به جرم مشاركت در قتل يك قاضي به ۲۶ سال زندان محكوم كرد.
به گزارش ايرنا از مادريد روزنامه ال پاييس چاپ مادريد ديروز گزارش داد: اوركاتز گاياستگي در سال ۲۰۰۱ ميلادي ، اطلاعات ضروري را در مورد خوسه ماريا ليندون قاضي مقتول ديوان قضايي شهرستان بيزكايا در ايالت باسك در اختيار گروه اتا قرار داده بود. با دستيابي به اين اطلاعات ، دو عضو ديگر اتا آبان ماه ۱۳۸۰ قاضي ليندون را هنگامي كه با همسرش از خانه خارج مي شد، با شليك گلوله ازپاي درآوردند.
|
|
|
اعلام وضع فوق العاده در پرو
ايرنا: رئيس جمهوري پرو در منطقه هوالاگاي عليا كه در آن هشت پليس توسط چريكهاي مائوئيست «راه درخشان» كشته شدند، وضعيت فوق العاده اعلام كرد.به گزارش پايگاه اينترنتي نيوز اينترنشنال ، يك مقام پليس ملي پرو گفته است ، پليس هاي مذكور روز سه شنبه در آئوكاياكو در مركز استان هائونوكو مورد حمله قرار گرفته و كشته شدند.
اين منبع خبري ادامه داد: عاملان قتل اين افراد، اعضاي گروه شورشي راه درخشان هستند كه در اوايل دهه ۱۹۹۰ از سوي پليس بطور گسترده اي سركوب شدند.اين شورشان كه به جنلگهاي دورافتاده متواري شدند به مبارزه خود عليه دولت پرو بصورت حملات پراكنده ادامه مي دهند.
|
|
|