|
|
|
|
|
|
|
|
|
سيداحمد خاتمي در خطبه هاي نماز جمعه تهران:
غربي ها در پرونده اتمي با همه ملت ايران طرف هستند
|
|
ايرنا: سيداحمد خاتمي امام جمعه موقت تهران گفت : غربي ها بدانند كه در پرونده انرژي هسته اي ايران با يك حزب و جناح طرف نيستند، آنها با يك ملت بپاخاسته طرف هستند كه تا آخرين قطره خونش از حقوق حقه خود دفاع مي كند.
وي در خطبه دوم نماز جمعه در جمع نمازگزاران در دانشگاه تهران به آغاز دور جديد مذاكرات ايران با كشورهاي اروپايي اشاره كرد و افزود: منطق جمهوري اسلامي در همه عرصه ها منطق «لاتظلموا و لاتظلمون» است ، ما نه ظلم مي كنيم و نه امتياز ويژه مي خواهيم ، زير بار ظلم نيز نمي رويم .وي با بيان اينكه «ايران در پروتكل ان. پي. تي تعهدات و حقوقي دارد» ، تصريح كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي معترف است ايران به تعهدات خود عمل كرده است .وي اظهار داشت : ايران در ان .پي . تي داراي حقوقي است كه سر سوزني از حقوق خود كوتاه نمي آيد.
خاتمي تأكيد كرد: غربي ها بايد نگران اسرائيل باشند كه داراي ۲۰۰ كلاهك هسته اي است .
خطيب اين هفته نماز جمعه تهران با بيان اينكه ايران در مورد فلسطين حرف منطقي دنيا پسند دارد، گفت : حرف جمهوري اسلامي ايران اين است كه هر فلسطيني داراي حق راي است ، آنها بايد پاي صندوق هاي راي سرنوشت خود را رقم بزنند، چرا يك گروه اشغالگر بر سرزمين مسلمانان حاكم باشد؟ خاتمي در بخشي ديگر از نماز جمعه تهران همچنين به ادعاي غربي ها مبني بر نقض حقوق بشر در ايران اشاره كرد و گفت : در آستانه مذاكرات جديد هسته اي بار ديگر غربي ها اتهام قديمي نقض حقوق بشر را به ايران اسلامي نسبت مي دهند.وي با بيان اينكه «اين اتهام از سوي آنهايي مطرح مي شود كه تبعيض در كشورشان موجب شد تا مردم شورش كنند» ، خطاب به كشورهاي غربي گفت : شما در خط مقدم نقض حقوق بشر هستيد و ايران را متهم مي كنيد.امام جمعه موقت تهران تلاش هاي محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري را مثبت ارزيابي كرد و گفت : پنج رويكرد مثبت و ارزشي در اين دولت مي بينم كه وظيفه خود مي دانم كه از اين رويكردها تجليل و تقدير كنم .
وي رويكرد اول را رويكرد اسلام خواهي و ارزش مداري در اين دولت دانست .
خاتمي عدالت محوري ، تلاش در جهت عدالت گستري ، حمايت از محرومان به ويژه سفرهاي ارزشمند به مناطق محروم ، سياست فعال و با نشاط شخص رئيس جمهوري و دولت وي را از ديگر رويكردهاي مثبت احمدي نژاد عنوان كرد.
وي ديگر رويكردهاي مثبت رئيس جمهوري را موضع شجاعانه در برابر دنياي استكبار خواند و اظهار داشت : دليلي ندارد كه با اين همه نقاط ضعف كه دنياي استكبار دارد، دايما طلبكار ما باشند.
خاتمي اظهار اميدواري كرد كه دولت ثابت قدم و استوار باشد و مردم شاهد بركت رويكردهاي دولت احمدي نژاد باشند.وي در بخشي ديگر از اين خطبه به انتخابات اخير مجلس نمايندگان عراق اشاره كرد و گفت : اين روزها مردم عراق شاهد يك پيروزي بزرگ هستند، حق اين ملت رشيد است كه شيريني اين پيروزي بزرگ به كام شان ريخته شود.
|
|
|
ديدار معاون رئيس جمهوري ايران با دبيركل حزب الله
ايرنا: محمد حسين دهقان معاون رئيس جمهوري و رئيس بنياد شهيد انقلاب اسلامي ايران با سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان ديدار و گفت و گوكرد.در اين ديدار كه با حضور سفير جمهوري اسلامي ايران در لبنان انجام شد دو طرف تحولات كنوني منطقه به خصوص در لبنان ، فلسطين ، عراق و راههاي رويارويي با سياست هاي مداخله جويانه آمريكا در منطقه را بررسي كردند.
معاون رئيس جمهوري اسلامي ايران با اشاره به نقش حزب الله و مقاومت در بيرون راندن اشغالگران اسرائيلي از بخش بزرگي از خاك لبنان ، بر موضع ثابت ايران در حمايت از مقاومت تأكيد كرد و گفت : نقش حزب الله و مقاومت مورد احترام و تحسين جهان اسلام است .
سيد حسن نصرالله نيز از جمهوري اسلامي ايران به خاطر پشتيباني از ملت لبنان در رويارويي با مسايل مختلف قدرداني كرد.
|
|
|
دستاورد پايداري در مواضع
مجتبي قائمي مهر
دور جديد مذاكرات هسته اي پنج ساعته ايران و اتحاديه اروپا در وين با توافق طرفين براي ادامه مذاكرات در دي ماه (ماه ژانويه) به پايان رسيد. مذاكرات ۳۰ آذر بازتاب گسترده اي در رسانه هاي غربي داشت اما آنچه كه در اين خصوص مهم مي نمود گزارش راديو آمريكا از اين دور مذاكرات بود. اين راديو گزارش داد: انتظار مي رود مذاكرات ژانويه بر مصالحه اي متمركز شود كه به ايران اجازه مي دهد تحت نوعي نظارت بين المللي به غني سازي در خاك خود بپردازد. اين موضع جديد درحالي بيان مي شود كه قبلا تأكيد رسانه هاي غربي بر عدم غني سازي در ايران و نهايتا در خاك روسيه براساس طرح مسكو بود اما اصرار ايران بر موضع خود مبني بر غني سازي در خاك ايران به عنوان يك حق باعث شد اين عقب نشيني در گزارش رسانه هاي غربي مطرح شود.
هرچند ايران هيچگونه نظارتي خارج از محدوده تعريف شده در پادمان را نخواهد پذيرفت. از سويي توافق بر سر مذاكرات با وجود تأكيد طرفين در اظهارنظرهاي رسانه اي بر مواضع خود بيانگر اين است كه ايران و اروپا بر تداوم مذاكرات به عنوان راه حل مناسب اشتراك نظر دارند و اين محور دومي بود كه مورد توجه رسانه ها قرار داشت. محور سوم تأييد اين موضوع بود كه طرفين در مذاكره از مواضع خود دفاع كردند در اين رابطه مدير سياسي وزارت خارجه فرانسه مي گويد: در مذاكرات وين ما موضعمان را تكرار كرديم و ايراني ها هم بر مواضعشان تأكيد داشتند با اين وجود ادامه مذاكرات در ژانويه مورد توافق قرار گرفت.
با وجود اين كه ادامه مذاكرات نتيجه مذاكرات پنج ساعته وين بوده است اما خبرگزاري فرانسه گزارش مي دهد كه سه كشور اروپايي به ايران هشدار داده اند كه تا دور بعدي مذاكرات هيچ گامي كه تلقي غني سازي اورانيوم باشد اتخاذ ننمايد حتي سانتريفيوژهاي تحقيقاتي هم در همين قالب مورد نظر اروپا بوده است.
گزارش مذكور كه به نقل از مقامات اروپايي مذاكره كننده از سوي خبرگزاري فرانسه عنوان شده است با واكنش يك ديپلمات ايراني در وين ادامه مي يابد. خبرگزاري فرانسه به نقل از اين ديپلمات ايراني در ادامه گزارش اعلام مي نمايد كه ايران تحقيق با كار سانتريفيوژ را به عنوان موضوعي براي مذاكره تلقي نمي كند.
بازتاب مذاكرات ايران و سه كشور اروپايي علاوه بر روزنامه هاي كشورهاي اروپايي و آمريكا در ديگرمطبوعات جهان انعكاس گسترده اي داشته است.
روزنامه هاي نيوزيلند، استراليا و كشورهاي عربي نيز در اين خصوص گزارش هايي را منتشر كرده اند.
آنچه كه در همه اين بازتاب ها مشترك است نكاتي است كه شرح داده شد يعني ادامه مذاكره، تأكيد بر مواضع و عدم پذيرش پيش شرط خارج از تعهدات قانوني پادمان كه دستاورد پايداري در مواضع مي باشد.
|
|
|
متكي : راهبرد «رسيدن به حقوق كشور
از طريق مذاكره» تغيير نكرده است
ايسنا: وزير امور خارجه كشورمان با بيان اين كه جلسه مذاكرات ۳۰ آذر را شروع مثبتي براي از سرگيري گفت وگوهاي هسته اي ميان ايران و سه كشور اروپايي مي داند، اظهار داشت: دولت جديد برندگي شمشير تهديد شوراي امنيت از سوي اروپا را بي اثر كرده است.
منوچهر متكي در برنامه جهان سياست اظهار داشت كه دور آتي مذاكرات هسته اي ميان ايران و سه كشور اروپايي «مي تواند كاربردي تر و جدي تر باشد» و افزود: قرار شد دور بعدي مذاكرات اواخر دي ماه صورت بگيرد.وي با تصريح اين كه محل برگزاري مذاكرات از نظر ايران موضوع خاصي نيست و اين گفت وگوها حتي مي تواند در پايتخت هر يك از كشورهاي طرف مساله صورت بگيرد، در عين حال با اظهار اين كه پايتخت اتريش محل برگزاري دور آتي مذاكرات خواهد بود، گفت: وين محل معناداري است، چرا كه هم محل استقرار آژانس بين المللي انرژي است و هم محل اقامت سفير سه كشور.
متكي با دشوار توصيف كردن مذاكرات ديپلماتيك تأكيد كرد: راهبرد سابق مبني بر اين كه بايد از طريق مذاكرات به حق خود برسيم، تغيير نكرده است.
وزير خارجه كشورمان با اظهار اين كه نبايد از زحمات ديپلمات ها در گذشته چشم پوشي كرد، گفت: به اروپايي ها اين گونه القا شده بود كه ما فن آوري هسته اي را از اروپا مي خواهيم و بدون اذن آنها كاري نمي كنيم.
وي در ادامه، از سرگيري كار تاسيسات فرآوري اورانيوم را آغاز روندي جديد در مساله هسته اي ايران توصيف كرد و گفت: دولت جديد تهديدي را كه اروپا در گذشته از آن استفاده مي كرد يعني شوراي امنيت بي اثر كرده است و اين تهديد براي جمهوري اسلامي برندگي ندارد. وقتي مي خواهيم مذاكره كنيم تهديد معنا ندارد.
وزير خارجه كشورمان همچنين ابراز داشت كه ايران اين رويكرد را در قبال همان راهبرد سابق دنبال كرده است و در بخش ديگري از اظهاراتش از موضع گيري منفي آمريكا نسبت به مساله هسته اي ايران انتقاد كرد و گفت: آمريكايي ها تلاش خود را مي كنند.
وزير امور خارجه كشورمان در بيان دكترين سياست خارجي كشورمان در دولت جديد گفت: تعامل مبتني بر نقد وضعيت موجود و سازنده، از جايگاه برابر در روابط خارجي با ديگران مدنظر جمهوري اسلامي ايران است.
متكي در پاسخ به اين كه منظور از حركت از موضع مدعي از سوي ايران چيست؟ ابراز داشت: يعني مواردي را كه غرب به معناي اروپا و آمريكا به طور قطعي نسبت به حقوق بشر گرفته اند، مورد قبول ما نيست. به اعتقاد ما آمريكا بي ترديد نمي تواند مدعي حقوق بشر باشد.وي افزود: متاسفانه هيچ دولت و سازماني مردابي را كه آمريكا از معنا و مفهوم حقوق بشر در دنيا ساخته است، نمي خواهد برهم زند تا متوجه شود كه تا چه اندازه نظام بين الملل مبتني بر غرب متعفن است.
|
|
|
سيستم دفاعي «تور.ام.يك» در سال ۲۰۰۶
به طور كامل به ايران تحويل مي شود
ايرنا: يك مقام عاليرتبه وزارت دفاع روسيه اعلام كرد: اين كشور قرارداد تحويل سيستم هاي دفاع ضدهوايي تور.ام. يك به ايران را در سال ۲۰۰۶به طور كامل اجرا خواهد كرد.اين مقام كه مايل به افشاي نامش نبود ديروز گفت: به رغم مخالفت آمريكا، تحويل اين سلاح در ماه ژانويه (نيمه دوم دي) آغاز مي شود.
وي افزود: اين سيستم ضدهوايي، مراكز مهم دولتي و نظامي واقع در اصفهان، بوشهر، تهران و شرق اين كشور را پوشش دفاعي خواهد داد.اين مقام ارزش قرارداد نظامي با ايران را يك ميليارد و ۴۰۰ميليون دلار خواند و گفت: اين بزرگترين معامله سلاح روسيه با ايران است.وزير امور خارجه روسيه اخيرا اعلام كرد: فروش سيستم هاي دفاع ضدهوايي «تور.ام.يك» به ايران موازنه قوا در منطقه را برهم نمي زند.دفاع ضد هوايي «تور.ام.يك» از سيستم هاي نسل پنجم بشمار مي رود كه با ميزان دقت بالا توانايي هدف قرار دادن انواع هواپيماها، بالگردها، موشك هاي بالدار و كلاهك ها را دارد.
|
|
|
دستگيري دو تبعه آلمان و فرانسه
به دليل ورود غيرقانوني به آبهاي ايران
فارس: دو تبعه كشورهاي آلمان و فرانسه به دليل ورود غيرقانوني به آبهاي ايران دستگير شدند.اين دو نفر در هنگام دستگيري در حال عكاسي از بخشهاي مختلف تاسيسات دفاعي در اطراف جزيره ابوموسي بودند.تاكنون آلمان و فرانسه حاضر به اعلام اسامي اين افراد نشده اند.
در همين حال خبرگزاري آلماني د.د.پ به نقل از منابعي در وزارت خارجه آلمان گزارش داد كه گردشگر آلماني با سفارت آلمان در تهران تماس گرفته و اعلام كرده كه در بازداشتگاه برخورد مناسبي با او صورت مي گيرد و در بازجويي اعمال زوري عليه او صورت نگرفته است.خبرگزاري فرانسه نيز به نقل از ژان باپتيست ماتي سخنگوي وزارت خارجه فرانسه نقل كرده كه يكي از اعضاي سفارت اين كشور در تهران از گردشگر فرانسوي بازداشت شده ديدار و تأييد كرده كه او در شرايط مناسبي به سر مي برد.قرار است اين دو نفر به دليل ورود غيرقانوني به حريم ايران و عكاسي غيرمجاز از تاسيسات ايراني محاكمه شوند.
|
|
|
تحقيق و تفحص از علل سقوط
هواپيماي C-۱۳۰ در دستور كار كميسيون امنيت ملي
ايسنا: طرح تحقيق و تفحص از فاجعه سقوط هواپيماي C-۱۳۰ كه منجر به شهادت جمعي از اهالي رسانه ها و پرسنل ارتش جمهوري اسلامي ايران شد، پس از اعلام وصول در صحن علني مجلس به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ارجاع شد كه پس از تعطيلات يك هفته اي مجلس در دستور كار اين كميسيون قرار مي گيرد.
كاظم جلالي، مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به اينكه به همراه افروغ و نادران از پاسخ وزير دفاع و سئوالات شان قانع نشده اند، خاطر نشان كرد: پس از تعطيلات يك هفته اي مجلس در كنار طرح تحقيق و تفحص از فاجعه سقوط هواپيماي c _ ۱۳۰ اين سئوال را نيز پيگيري خواهيم كرد.
وي يادآور شد كه طرح استيضاح از وزير دفاع از دستور كار مجلس خارج شده است و چنانچه تدوينگران اين طرح هم چنان بر استيضاح از وزير دفاع اصرار داشته باشند، بايد بار ديگر اين طرح را ارايه دهند.
|
|
|
تاكيد رئيس جمهور بر پي گيري سرنوشت
چهار ديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان
ايسنا- احمدي نژاد در ديدار با خانواده چهار ديپلمات ربوده شده ايراني در لبنان بر لزوم پي گيري پرونده آنها تا مشخص شدن سرنوشت اين عزيزان تاكيد كرد. رئيس جمهور با اشاره به اين كه كميته ويژه اي تحت نظر معاون حقوقي و امور مجلس خود و عضويت معاون وزير امور خارجه را مامور پي گيري اين پرونده كرده است، گفت: دولت و دستگاه سياست خارجي كشور همه مساعي و تلاش خود را در پي گيري ماجرا به كار خواهد بست. رئيس جمهور هم چنين با تاكيد بر عضويت نماينده خانواده ديپلمات هاي ربوده شده در كميته پي گيري، آن را موجب آگاهي آنان از ريز اقدامات انجام شده دانست.
|
|
|