دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۱۷ - Feb 6, 2006
اجتماعي
Front Page

ستاد مبارزه با دخانيات
در آموزش و پرورش تشكيل مي شود
002895.jpg
گروه علمي فرهنگي- علي اصغر محمدي: ۵/۹۹ درصد دانش آموزان كشور حتي تجربه يك بار مصرف مواد مخدر را ندارند. فرهنگيان ايران نيز سالم ترين، زحمت كش ترين، امين ترين و مورد اعتمادترين قشر جامعه هستند.
به گزارش همشهري محسن فريدي، مدير دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مواجهه با بلاياي طبيعي وزارت آموزش و پرورش ديروز در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: سال گذشته حدود ۸ ميليارد ريال به برنامه هاي پيشگيرانه از آسيب هاي اجتماعي و بلاياي طبيعي وزارت آموزش و پرورش اختصاص يافت كه ۲۰ برابر كمتر از ميزان مورد نياز براي اجراي برنامه هاي مد نظر است.
به گفته فريدي، براي اجراي مطلوب برنامه هاي درسي مربوط به پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مواجهه با بلاياي طبيعي به حدود يكصد هزار ريال سرانه براي هر دانش آموز در سال نياز است تا بتوان همه دانش آموزان را تحت پوشش برنامه ها قرار داد.
وي بودجه سرانه پيشگيري از اعتياد را در كشورهاي ديگر حدود ۱۲ دلار اعلام كرد و اظهار داشت: بودجه پيشگيري اين وزارتخانه از طريق ستاد مبارزه با مواد مخدر تأمين مي شود.
مدير دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مواجهه با بلاياي طبيعي وزارت آموزش و پرورش هدف اصلي اين دفتر را حفظ و ارتقاي سطح سلامت جسمي، اجتماعي و رواني و معنوي در بين دانش آموزان، كاركنان و والدين عنوان كرد و گفت: مخاطب بودجه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مواجهه با بلاياي طبيعي، فقط دانش آموزان نيستند، بلكه معلمان و اولياء دانش آموزان نيز هستند.
وي با اشاره به اصول چهارگانه اين دفتر گفت: برنامه هاي مديريت پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مواجهه با بلاياي طبيعي بايد در جهت اصول چهارگانه «عدالت گستري، مهرورزي،  خدمت رساني و حركت به سوي پيشرفت و تعالي باشد.»
فريدي افزود: برنامه هاي پيشگيري اين دفتر مبتني بر ارزش هاي بومي و ديني، فعاليت هاي منسجم و يكپارچه و فعاليت پايدار و مستمر است كه در طول چهار سال اجرا مي شود.
وي گفت: سياست هاي اين دفتر در پيشگيري نيز بر پايه تأكيد بر رويكرد سلامت نگر، ايجاد بسيج ملي و همبستگي فراگير، تأكيد بر الگوهاي آموزشي و اطلاع رساني، توجه به مناطق آسيب پذير و محروم، توجه به بلاياي طبيعي شايع در ايران و توجه به تفاوت هاي فردي و دوره هاي تحصيلي ويژگي هاي اقليمي است.
فريدي محورهاي برنامه ريزي دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را اولويت دادن به آموزش و پژوهش، برقراري ارتباط برون سازماني و درون سازماني، شناسايي اولويت هاي اجتماعي، اطلاع رساني به مخاطبان، ارائه خدمات حمايتي و مشاوره اي و كمك به تشكل هاي دانش آموزي و جلب حمايت تشكل هاي مردمي اعلام كرد و گفت: بي ثباتي مديريتي، استفاده نكردن از فناوري هاي نوين و نداشتن بازوان پرتوان استاني، منطقه اي و حتي مدرسه اي از جمله مواضع و مشكلات اجرايي برنامه هاي مطلوب اين دفتر است.
وي با اعلام اين كه ابلاغيه هاي تشكيل كميته استراتژيك علمي - راهبردي به عنوان يكي از برنامه هاي كوتاه مدت ۶ ماهه صادر شده است گفت: ستاد مبارزه با دخانيات با حضور مقام عالي وزارت، معاون تربيت بدني و تندرستي و دبير كل جمعيت مبارزه با دخانيات نيز در آموزش و پرورش تشكيل خواهد شد.
فريدي تداوم و تقويت اجراي طرح مدرسه مروج سلامت در دوره متوسطه، اجراي برنامه مهارتهاي زندگي در حوزه راهنمايي و برنامه پيشگيري مدرسه محور را از برنامه هاي چهارساله دفتر بيان و تصريح كرد: ارائه خدمات حمايتي به كاركنان و دانش آموزان در معرض خطر، زمينه يابي و انجام نياز سنجي از دانش آموزان، اوليا و مربيان، تشكيل كميته علمي در سطح مديريت به منظور ارائه برنامه هاي پايدار، طراحي برنامه هاي پيشگيرانه در قالب تشكلها و فعاليتهاي دانش آموزي، تدارك تاسيس صندوق حمايت از دانش آموزان در معرض خطر، توسعه طرح مراكز خدمات حمايتي و مشاوره اي تلفني و حضوري نيز از ساير برنامه هاي ميان و بلند مدت در سال جاري است.
به گفته وي تاسيس باشگاه دوستي و خلاقيت، طراحي مركز داده پردازي مشكلات و آسيب هاي اجتماعي و رواني، تهيه طرح جامع شناسايي و اولويت بندي آسيب هاي اجتماعي در آموزش و پرورش، طرح همه گير شناسي ادواري سوء مصرف مواد مخدر در دانش آموزان و كاركنان،  گنجاندن مطالب مربوط به پيشگيري در كتابهاي درسي، تلفيق برنامه هاي پيشگيرانه در زمينه آسيب هاي اجتماعي و سوء مصرف مواد مخدر، طرح توانمند سازي و مصون سازي مدارس از طريق تشكيل شوراي پيشگيري در مدارس، تهيه گزارش ملي پيرامون وضعيت ايمني مدارس در زمينه بلاياي طبيعي و ... ساير برنامه ها و فعاليتهاي دفتر در ۴ سال آينده است

مراكز دريافت شماره ملي تهراني ها اعلام شد
گروه اجتماعي: اداره كل ثبت احوال استان تهران اعلام كرد: با تدابير اتخاذ شده به منظور رفاه حال تهراني ها در كليه مناطق و دوائر ثبت احوال تهران بزرگ امكانات اعلام شماره ملي فراهم شده لذا متقاضيان در صورت ضرورت مي توانند به يكي از مراكز يا دوائر منطقه ثبت احوال شرق تهران واقع در خيابان نبرد، منطقه شمال تهران واقع در خيابان شريعتي قبل از بهار شيراز، منطقه غرب تهران واقع در خيابان حبيب الله، منطقه جنوب تهران واقع در شهرري جنب ايستگاه مترو، منطقه مركزي تهران واقع در چهار راه ابوسعيد، اداره ثبت احوال شميران واقع در خيابان مقدس اردبيلي، دفتر ابلاغ شماره ملي مستقر در سازمان بورس اوراق بهادار خيابان حافظ، دفتر ابلاغ شماره ملي مستقر در دفتر پست منطقه چهار راه لشكر مراجعه و شماره ملي خود را دريافت كنند.
ضمناً كليه مناطق و دفاتر پستي نيز همانند گذشته تقاضاي كارت شناسايي ملي هموطنان را دريافت مي كنند.

آغاز صدور رايانه اي شناسنامه اي از امروز در تهران
فارس: مدير كل ثبت احوال استان تهران گفت: صدورشناسنامه رايانه اي از امروز (۱۷ بهمن ماه) در كل استان تهران آغاز مي شود.
سيد احمد قشمي افزود: سيستم هاي صدور شناسنامه رايانه اي در كليه واحدهاي استان تهران نصب شده است و با آموزش پرسنل و نصب سخت افزارها و نرم افزارهاي لازم ، امكان صدور شناسنامه رايانه اي از امروزبراي همه شهروندان فراهم مي شود.
مدير كل ثبت احوال استان تهران اظهار داشت: شناسنامه هاي رايانه اي داراي روكش ايمني هستند كه با اين روكش امكان جعل آنها اصلاً وجود ندارد. وي در پايان خاطر نشان كرد: همچنين وب سايت مربوط به اطلاعات سازمان ثبت احوال استان تهران نيز امروزدر تهران افتتاح خواهد شد.

پرداخت۲ميليون تومان سهام عدالت به معلولان
ايلنا: رئيس انجمن حمايت از حقوق معلولان، اعلام كرد: به هر يك از اعضاي خانواده معلولان ۲ ميليون تومان سهام عدالت پرداخت مي  شود.علي  همت محمودنژاد گفت: اسامي تمامي معلولان براي براي ارائه سهام عدالت جمع  آوري و به هيات دولت گزارش شده است.بازپرداخت اين سهام  ها به اين شكل است كه بخشي از پول سهام  ها به عنوان قسط برداشت مي  شود و بقيه آن به حساب معلولان واريز مي  شود.وي تصريح كرد: اين كار اولين عيدي دولت به معلولان است كه اميدواريم باز هم از اين تسهيلات به معلولان ارائه شود.وي يادآور شد: ارائه سهام عدالت به خانواده معلولان، راه موثري براي حمايت از اين قشر است.

كمبود يك و نيم ميليون متر مربع بناي خوابگاهي
گروه علمي فرهنگي: مدير كل طرح هاي عمراني وزارت علوم گفت: دانشگاه هاي كشور با آمار دانشجويي موجود نيازمند يك و نيم ميليون متر مربع زير بناي خوابگاهي هستند. محمد تقي نظرپور در گفت وگو با خبرگزاري فارس با اشاره به اينكه در سال جاري حدود يك ميليون و ۳۷۷ هزار متر مربع فضاي آموزشي و كمك آموزشي در سطح دانشگاه هاي كشور احداث مي شود، افزود: ساخت هر متر مربع فضاي خوابگاهي نيازمند ۳ ميليون ريال اعتبار است. وي با اشاره به اينكه ساليانه حدود ۱۰ درصد از اعتبارات ساخت به تعميرات اساسي فضاهاي آموزشي و كمك آموزشي اختصاص مي يابد، گفت: در حال حاضر با توجه به فضاهاي موجود، سرپا نگه داشتن فضاهاي آموزشي و كمك آموزشي اهميت بيشتري نسبت به احداث فضاها دارد.

بازتاب
نبض سلامت در تصميم مجلس
شهناز علي محمدي
مجلس شوراي اسلامي مشغول رسيدگي به بودجه سال ۸۵ است و طبق روال سالهاي گذشته، هر وزارتخانه و سازماني سعي دارد با رايزني و چانه زني تا حد ممكن، سهم خود را از بودجه افزايش دهد ولي آنچه مسلم است با توجه به سقف مشخص و محدود بودجه، چاره اي جز اولويت سنجي وجود ندارد، در اين ميان به نظر مي رسد نسبت به اولويت و اهميت مقوله «سلامتي» اجماع كلي وجود دارد.
طبق قانون اساسي، برخورداري از يك زندگي سالم، مولد و با كيفيت، توأم با طول عمر قابل قبول و عاري از بيماري و ناتواني، حقي است همگاني كه مسئوليت آن برعهده دولت است. بر همين اساس در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي نيز، ارتقاء سلامت و بهبود كيفيت زندگي از جمله وظايف دولت ذكر شده است به نحوي كه براساس ماده ۸۵ فصل هفتم اين قانون، دولت موظف است كه با ارائه لايحه حفظ و ارتقاء سلامت آحاد جامعه و تصويب آن در مجلس، نسبت به ساماندهي و تكميل شبكه فوريت هاي پزشكي پيش بيمارستاني و بيمارستاني و كاهش مرگ و مير ناشي از حوادث حمل و نقل به ميزان ۵۰ درصد تا پايان برنامه چهارم توسعه اقدام كند.
متأسفانه اكنون در شرايطي به سر مي بريم كه به گفته مسئولان نيروي انتظامي يك چهارم تصادفات دنيا در كشورمان رخ مي دهد و اين در حالي است كه ايران، يك صدم جمعيت دنيا را دارد. طبق آمار رسمي موجود، در سال گذشته ۲۷ هزار نفر در كشور بر اثر تصادفات، جان خود را از دست دادند و بيشتر جان باختگان، جزو گروه هاي جوان و مولد جامعه محسوب مي شدند.
واقعيت اين است كه آمار تلفات و مرگ و ميرهاي ناشي از تصادفات رانندگي در كشورمان بسيار بالاست و به همين منظور چندي پيش رئيس جمهور، چهار وزارتخانه را مسئول پيشگيري از مرگ ومير حوادث جاده اي كرد. آنچه مسلم است يكي از متغيرها و شاخص هاي تأثيرگذار در پيشگيري از حوادث، هزينه هاي مالي است كه در اين خصوص، هيچ بودجه اي براي پيشگيري از حوادث غيرمترقبه اي در سال ۸۵ در نظر گرفته نشده است.
به گفته رئيس مركز حوادث و فوريت هاي پزشكي كشور، با توجه به آمار بالاي تلفات جاده اي در كشور، بايد اعتبارات قابل توجهي براي دپوي دارو، خريد تجهيزات پزشكي و بيمارستانهاي صحرايي براي افزايش آمادگي در مقابله با اين حوادث و پيشگيري از خسارتهاي بيشتر در نظر گرفته شود كه در بودجه سال ۸۵ هيچ اعتباري براي اين بخش در نظر گرفته نشده است.علاوه بر فوريت هاي پزشكي، ساير بخش هاي درماني از جمله زمينه هاي مربوط به درمان بيماري هاي خاص، سوختگي ها و امور درماني مربوط به بيماران رواني در كشور كه در حال حاضر درصدي از جمعيت كشور به نوعي از بيماريهاي رواني رنج مي برند، از جمله اولويت هايي است كه پرداختن به آنها ضروري است.
به گفته يكي از اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس، اگر همه بودجه هاي وزارت بهداشت و بخش سلامت هم در سال ۸۵ محقق شود، نظام سلامت كشور حداقل با ۲ هزار ميليارد تومان كسري اعتبار مواجه مي شود. وزارت بهداشت همين الان با كسري اعتباري معادل ۷۲۰ ميليارد تومان مواجه است كه براساس قانون متمم بودجه امسال، فقط ۲۵۰ ميليارد تومان از اين كسري تامين اعتبار شده است و حدود ۴۷۰ ميليارد تومان از كسري هاي معوقه وزارت بهداشت به سال ۸۵ منتقل مي شود، از طرف ديگر سرانه درمان براساس مصوبه شوراي عالي بيمه براي سال آينده ۷ هزار تومان تعيين شده است و تعرفه هاي خدمات درماني در بخش دولتي نيز براساس همين سرانه تعيين شده است در حالي كه در قانون بودجه سال آينده، سرانه درمان براي شهرنشينان حدود ۳ هزار تومان و براي روستاييان ۱۶۶۰ تومان تعيين شده است، بنابراين فقط در بخش درمان با كسري اعتباري معادل هزار ميليارد تومان در سال آينده مواجه مي شويم.(۱) حال با توجه به مجموعه شرايط موجود وضعيت سلامتي در كشورمان و نيز تأكيد رئيس جمهور محترم بر تأمين سلامت مردم كه در اكثر سفرهاي استاني اخير خود به آن اشاره مي كند، شايسته است كه نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي با نگاهي عميق تر بودجه بخش بهداشت، درمان را مورد مداقه قرار دهند و توجه داشته باشند كه توسعه پايدار كشورمان، درگرو داشتن انسانهاي سالم است و هزينه كردن براي سلامت عين سرمايه گذاري براي سعادت است.
(۱) سيد علي باغبانيان، صاحب قلم ۱۹/۱۱/۸۴

واحدهاي پليس ضربت در تمامي كلانتري ها مستقر شد
002889.jpg
فارس: فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ گفت: همزمان با دهه مباركه فجر ۱۰۰ واحد پليس ضربت كه از ماموران ويژه پليس هستند جهت مقابله با ناامني در تمامي كلانتري هاي تهران مستقر شدند.
سردار مرتضي طلايي در حاشيه تجديد ميثاق ماموران پليس ضربت فرماندهي انتظامي تهران بزرگ با امام خميني (ره) در جمع خبرنگاران افزود: اين نيروها از افراد آموزش ديده فنون رزمي و موتورسواري پليس هستند كه جهت مقابله با ناامني و شرارت در سطح كلانتري هاي تهران مستقر مي شوند.
وي اضافه كرد: اين افراد ماموريت هاي ويژه پليس ۱۱۰ را انجام خواهند داد.
همچنين در اين همايش معاون تربيت بدني نيروي انتظامي تهران بزرگ در جمع خبرنگاران، افراد پليس ضربت را نيروهاي آموزش ديده به فنون رزمي توصيف كرد و گفت: نيروهاي گشت ضربت از قدرت بالايي برخوردار هستند و جهت انجام عمليات هاي خود كه با استفاده از موتورسيكلت انجام مي شود طي ۵ ماه دوره هاي موتورسواري را در فدراسيون موتورسواري پشت سر گذاشته اند.
صدوقي خاطر نشان كرد: اين نيروها در كلانتري هاي سطح شهر تهران مستقر شده و تهديدي براي قانون شكنان و افرادي كه قانون را در سطح شهر رعايت نكنند خواهند بود.
وي با اشاره به آموزش اين افراد با فنون رزمي گفت: سعي شده است تا با تربيت نيروهاي ضربت پليس كه آموزش هاي رزمي را طي كرد ه اند در درگيري با مجرمان كمتر از سلاح گرم استفاده شود و هر پليس بتواند با ۵ مجرم برخورد كند.

دستورالعمل نحوه احتساب سابقه
خدمت كاركنان نيروي انتظامي ابلاغ شد
ايسنا: معاون اول رييس جمهور دستورالعمل نحوه احتساب سابقه خدمت كاركنان نيروي انتظامي را براي اجرا ابلاغ كرد.
بر اساس اين مصوبه كه پس از تصويب هيات دولت و به استناد ماده ۲۰۵ قانون استخدام نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران به وزارت كشور و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ابلاغ شده است، كاركناني كه قبل از استخدام داراي سابقه خدمت در وزارتخانه ها و موسسات دولتي يا وابسته به دولت و يا نهادهاي انقلاب اسلامي باشند و سوابق خدمتي آنان بر اساس درخواست ذينفع به نيروي انتظامي منتقل شود، سابقه خدمت آنان براي ضوابط و مقررات اين دستورالعمل بررسي و در سنوات بازنشستگي و ترفيعاتي آنان لحاظ مي شود. مرجع تشخيص دولتي بودن سازمانهاي مذكور در اين ماده در صورت ابهام سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور خواهد بود.
همچنين سابقه خدمت قابل قبول از لحاظ مفاد اين دستورالعمل مدت زماني است كه كاركنان با دريافت حقوق، مزايا و پرداخت كسور بازنشستگي در سازمان هاي دولتي به صورت دايم يا موقت به طور تمام وقت اشتغال داشته و سوابق مذكور به موجب مقررات مربوط به ناجا منتقل شده يا مي شود. بر اساس ماده ۸ اين دستورالعمل نيز، صرفا سوابق خدمت دولتي كاركنان كه حق بيمه يا كسور بازنشستگي آنان طبق مقررات و ضوابط فوق الاشاره منتقل شده يا مي شود، جزو سنوات خدمت دولتي آنان از لحاظ بازنشستگي قابل احتساب است.
حق بيمه كسور بازنشستگي مربوط به سابقه خدمت قبلي بر اساس ماده واحده قانون نقل و انتقال حق بيمه و يا بازنشستگي مصوب ۱۳۶۵ و اصلاحات بعدي آن به صندوق بازنشستگي ناجا منتقل و مابه التفاوت آن توسط ذينفع تأديه خواهد شد. همچنين سوابق خدمت دولتي كاركنان در ساير دستگاه ها كه حق بيمه يا كسور بازنشستگي آن طبق قوانين و مقررات مربوط منتقل شده يا مي شود از جهت بازنشستگي و ساير جهات ( به ترتيبي كه قوانين و مقررات مربوط تعيين شده) جزو سنوات خدمت دولتي قابل احتساب است اما سنوات خدمت موضوع قانون نحوه تاثير سوابق خدمت غير دولتي در احتساب حقوق بازنشستگي و وظيفه و مستمري كاركنان دولت مصوب ۱۳۷۲ در محاسبه خدمت لازم براي بازنشستگي، اعطاي پايه، درجه با نظاير آن منظور نخواهد شد.
بر اساس ماده ۱۲ آيين نامه حداقل مدت تحصيل و آموزش هاي عمومي بدو خدمت قبلي كاركنان در موسسات آموزشي نيروهاي مسلح و كليه سازمانهاي دولتي در صورتي كه منجر به فارغ التحصيلي شده باشد با پرداخت كسور بازنشستگي مربوط ، صرفا در سنوات خدمتي مؤثر در بازنشستگي آنان محسوب مي شود. بر اساس تبصره اين ماده نيز مدت خدمت وظيفه عمومي كاركنان پايور، صرفا جزو سنوات خدمتي مؤثر در بازنشستگي آنان محسوب شده و آن دسته از اعضاي هيات علمي كه دوره خدمت ضرورت خود را در دانشگاهها و موسسات آموزش عالي و پژوهشي گذرانده اند، تابع قانون خاص خود خواهند بود.
طبق بخش ديگري از اين آيين نامه تشخيص سابقه خدمت قبلي كاركنان در سازمانهاي دولتي در مقايسه با وظايف و ماموريتهاي سازماني آنها در ناجا بر عهده كميسيوني توسط معاونت نيروي انساني ناجا و مركب از رييس مركز عمليات نيروي انساني يا جانشين وي، مدير كل كارگزيني و خدمات يا جانشين و مدير كل اداره قوانين و مقررات نيروي انساني يا جانشين وي خواهد بود كه به طور عادي ماهانه تشكيل و در صورت ضرورت جلسات فوق العاده را اعلام قبلي برگزار مي شود.

قابليت رديابي خون ايرانيان در سراسر جهان
گروه اجتماعي: مدير فني و مهندسي سازمان انتقال خون كشور از وقوع انقلابي عظيم در صنعت پلاسما در سازمان انتقال خون كشور خبر داد و گفت: بزودي سيستم ها و دستگاههاي خودكار جايگزين سيستم هاي دستي قديمي مي شود كه قدرت كارآيي آن ۵/۱ برابر ظرفيت فعلي است و بهره وري آن تا چند برابر افزايش مي يابد.
دكتر سعيد رضا رحم دار در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين  كه فاز اول اين تغييرات در پايگاه هاي انتقال خون تهران به وقوع مي پيوندد، اظهار كرد: از آنجايي كه بيش از يك چهارم خون كشور در پايگاه هاي انتقال خون تهران تأمين مي شود لذا اين طرح در سال اول در پايگاه هاي انتقال خون تهران عملياتي مي شود.
دكتر رحم دار گفت: دستگاه هاي «اليزا ريدر» كه از اسفند ماه سال ۸۴ كار خود را آغاز مي كند قابليت انجام ۶ تست خوني HTLV و HIV، سيفليس، HBC و HBS آنتي ژن و آنتي بادي بر روي ۱۵۰۰ نمونه خون در يك پريود زماني (شيفت كاري ۷ ساعته) بدون دخالت دست را دارد.
دكتر رحم دار در ادامه از تغيير كيسه  خونها از CPDA1 به سمت SAGM خبر داد و گفت: با كيسه خونهاي جديد مدت زمان نگهداري خون افزايش مي يابد و به لحاظ مواد نگهدارنده موجود در اين كيسه خونها ميزان پرت (تلف شدن) پلاسماي خون ۲۰ تا ۳۰ درصد كاهش مي يابد بدين ترتيب ما قادر خواهيم بود تا از اين پلاسماي تهيه شده در صنعت پلاسما به خوبي استفاده كنيم.
مدير فني و مهندسي سازمان انتقال خون كشور توضيح داد: هم اكنون پلاكت تزريق شده به بيماران از چند فرد گرفته مي شود در حالي كه با كمك دستگاه جديد، پلاكت فقط از يك داوطلب اهداي پلاكت گرفته مي شود كه در صورت كمك سازمانهاي بيمه گر بابت پرداخت هزينه هاي پلاكت فرزيس طول مدت بستري بيماران به ويژه بيماران سرطاني به كمتر از يك پنجم مدت فعلي كاهش مي يابد.
وي موفقيت در اجراي اين امر را منوط به كمك سازمانهاي بيمه گر و هيأت امناهاي ارزي دانست و گفت: در راستاي كاهش هزينه هاي تلف شده، سازمان انتقال خون به سمت خريد كيسه خونهاي فيلتردار حركت كرده تا خون فرد اهدايي در سازمان انتقال خون كشور فيلتر شود و ديگر نيازمند استفاده از ست هاي فيلتردار با ميليونها تومان هزينه نباشيم.
وي افزود: از ديگر اقدامات سودمند به عمل آمده، باركدينگ خونهاي اهدايي ايرانيان است كه به موجب آن همه كيسه خونهاي اهدايي واجد مشخصات مي شود كه در صورت ارسال آن به ساير كشورها به راحتي قابل رديابي است.

وضعيت درياچه اروميه بحراني است
گروه علمي فرهنگي : نماينده مردم اروميه در مجلس در خصوص آخرين وضعيت درياچه اروميه گفت: وضعيت درياچه اروميه به لحاظ غلظت بيش از حد نمك، بحراني است. محمد عباسپور در گفت وگو با خبرگزاري فارس افزود: ميزان شوري آب درياچه اروميه به حد اشباع ۲۹۰ گرم در يك ليتر آب رسيده كه اين حد از نمك، باعث مرگ ومير پرندگان منطقه شده، به طوري كه در اثر رسوب نمك روي بال و پر آنها، قدرت جابه جايي براي آنها از بين رفته و باعث مرگ و مير پرندگان در اين درياچه شده است. وي در ادامه گفت:
بر اساس آمارهاي موجود در سال ۷۴ حداكثر سطح تراز آب ۱۲۷۸ متر بوده كه به شدت صدمه ديده و اكنون به پايين ترين حد خود يعني ۱۲۷۳ متر رسيده است، يعني از سال ۷۴ تا ۸۴ ،پنج متر كاهش تراز آب در وسعت ۵ هزار كيلومتر مربع به وجود آمده است و غلظت نمك بسيار زياد شده است. عباسپور گفت: بروز پديده خشكسالي در سال هاي ۷۵ و ۷۶ در سطح استان آذربايجان غربي باعث شد آب اكثر رودخانه ها و تالاب ها خشك شود و در نتيجه اين درياچه نيز تحت تأثير شديد اين تغييرات شديد زيست محيطي قرار گيرد.

بيماران خاص مجوز تردد در محدوده طرح ترافيك مي گيرند
مهر: فرمانده پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ اعلام كرد: چنانچه قرار باشد طرح تردد نوبتي خودروها در سال جديد نيز ادامه داشته باشد براي صدور مجوز طرح ترافيك بيماران خاص تدابير ويژه اي انديشيده خواهد شد.
سردار حسين ساجدي نيا در خصوص مشكلات بيماران خاص و به ويژه دياليزي ها براي رسيدن به محل بيمارستانهاي واقع درطرح ترافيك گفت: از آنجا كه تعداد مراكز درماني واقع در محدوده طرح زياد نيست بيماران مي توانند براي رفت و آمد از سرويس هاي عمومي استفاده كنند.
وي در پاسخ به اينكه اغلب اين مردم از افراد فرو دست جامعه هستند و مجبورند در هفته حداقل سه مرتبه به چنين مراكزي مراجعه كنند اما اين طرح دست و پاي آنان را براي رسيدن به مقصد بسته است و به همين دليل آنان ناچار هستند تنها هفته اي يك روز به چنين مراكزي بروند، اظهار داشت: معمولاً مستضعفان جامعه از اتومبيل شخصي استفاده نمي كنند بنابراين استفاده ازسيستم حمل و نقل عمومي منطقي تر از لغو كل طرح تردد نوبتي خواهد بود.
ساجدي نيا به جعل تعدادي از كارتهايي كه توسط انجمن حمايت از بيماران كليوي به بيماران واقعي داده شده بود اشاره كرد و افزود: گرچه تعداد زيادي از جاعلان چنين كارتهايي به وسيله پليس دستگير شده اند اما نه تنها به دياليزي ها بلكه به تمام بيماران خاص شخصاً قول مي دهم كه در صورت ادامه اين طرح پليس براي آنان كارتهاي خاص و غير قابل جعل عبور از طرح ترافيك صادر خواهد كرد.

۸ بار سرماخوردگي كودكان در سال طبيعي است
002892.jpg
ايسنا: متخصصان معتقدند خانواده هايي كه كودكان كمتر از هفت سالشان، سالانه به طور ميانگين ۶ تا ۸ بار دچار سرماخوردگي مي شوند نگران نباشند، چرا كه دستگاه ايمني آنها در حال كامل شدن است. با توجه به اينكه كودكان تا سن ۷ سالگي نسبت به عوامل و ويروس سرماخوردگي حساس تر بوده و بيشتر مستعد ابتلا به اين بيماري اند، بنابر اين خانواده ها بايد مراقبت بيشتري از آنها در برابر سرما به عمل آورند. در صورت عدم رعايت نكات مراقبتي، ميزان ابتلا به سرماخوردگي در كودكان بيش از يك مورد در ماه و با علائم شديد همچون التهاب حلق، حنجره و برونشيت خواهد بود كه مي تواند مشكل ساز شود.

بانداژ معده
ايسنا: روش «جراحي معده» يا به اصطلاح بانداژ معده، چندي است در جوامع علمي دنيا به عنوان روشي نوين جهت درمان چاقي مطرح شده و بسياري از افرادي كه مايلند بدون رژيم گرفتن لاغر شوند به دنبال انجام اين روش هستند.
با روش بانداژ معده مي توان احساس گرسنگي و تمايل به غذاخوردن در افراد چاق را تا حد زيادي كاهش داد.
چاقي با چاقي مرضي تفاوت دارد. لفظ چاقي مرضي در حقيقت به معناي افزايش شاخص توده بدن به بيشتر از ۳۵ كيلوگرم بر متر مربع است و به درمان و توجه فوري نياز دارد اما اضافه وزن هاي معمول تنها با رژيم و ورزش برطرف شده و نيازي به انجام يك روش تهاجمي مثل جراحي معده ندارد. روش بانداژ معده نيز در بيماراني كاربرد دارد كه بنا به صلاحديد پزشك، با روش ديگري قادر به كاهش وزن نيستند و تجويز رژيم غذايي و ورزش براي آنها مؤثر نيست.

سوپ پاي مرغ براي نرمي استخوان
ايسنا: يك متخصص تغذيه معتقد است مصرف سوپ پاي مرغ بهترين دارو و منبع كلسيم و ويتامين D براي كودكان مبتلا به نرمي استخوان ( راشيتيسم) است.
مادران مي توانند در كنار داروهاي تجويز شده توسط پزشك، از سوپ پاي مرغ نيز براي بهبودي سريع تر فرزندانشان استفاده كنند. حتي در بزرگسالان مبتلا به اين بيماري نيز، مصرف عصاره پاي مرغ بسيار سودمند است. عصاره پاي مرغ، مملو از ويتامين D، ويتامين A، كلسيم، فسفر و اسيدهاي چرب است. به همين جهت افرادي كه از داروهاي پايين آورنده چربي خون مثل استاتين استفاده نمي كنند نبايد اين غذا را مصرف كنند.

۹۲ درصد افزايش جمعيت متعلق
به كشورهاي درحال توسعه است
ايسنا: ۹۲ درصد افزايش جمعيت متعلق به كشورهاي در حال توسعه و جهان سوم و ۸ درصد بقيه به كشورهاي توسعه يافته تعلق دارد. جمعيت ايران طي ۳۰ سال، حدود ۶ برابر شده است. امروزه بحران جمعيت نه تنها در ايران بلكه در اكثر كشورهاي در حال توسعه بلاي جان منابع شده است. حدود ۷۰ درصد از جمعيت ايران زير ۲۸ سال است و اين امر نشان دهنده نياز كشور به مسكن، اشتغال، آموزش و پرورش، تسهيلات رفاهي، بهداشت و درمان است.

زنان باردار نبايد مصرف داروهاي ضدافسردگي را قطع كنند
ايسنا: تغييرات هورموني ايجاد شده طي بارداري، تأثيري در بهبودي افسردگي ندارد؛ به همين جهت متخصصان به زنان باردار كه پيش از حاملگي از داروهاي ضدافسردگي استفاده مي كرده اند، توصيه مي كنند مصرف داروها را قطع نكنند. زناني كه طي بارداري مصرف داروهاي ضدافسردگي را قطع مي كنند، ۵ برابر بيشتر از سايرين دچار عود بيماري و علائم شديد آن مي شوند. پزشكان معتقدند نبايد تنها به علت آسيب رسيدن به جنين، از مصرف اين داروها خودداري كرد، زيرا فرمول شيميايي آنها طوري طراحي شده كه به ندرت خطري متوجه جنين مي شود و در حقيقت تأثير سوء چشمگيري ندارد.

جانبازان بالاي ۵۰ درصد تا پايان امسال
خودروهاي خود را دريافت مي كنند
فارس: رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: تمام جانبازان ۵۰ درصد به بالا تا پايان امسال خودروهاي خود را دريافت خواهند كرد.
حسين دهقان افزود: از سال ۱۳۷۹ طرح ارائه خودرو به جانبازان بالاي ۵۰ درصد آغاز شده است و اميدواريم تا پايان امسال تمام اين جانبازان از اين طرح بهره مند شوند. وي در خصوص بانك اطلاعات درماني جانبازان نيز گفت: اين طرح از امسال آغاز شده است و در مرحله اول، جانبازان بالاي ۷۰ درصد تحت پوشش قرار مي گيرند. دهقان ادامه داد: در ابتداي امر، جانبازان در معرض خطر بالاتر شامل جانبازان نخاعي، جانبازان شيميايي شديد، جانبازان ضربه مغزي و جانبازان داراي بيماري داخلي شديد و غيره تحت پوشش طرح پايش سطح سلامت جانبازان قرار گرفتند. وي ادامه داد: به تدريج تمام جانبازان تحت پوشش طرح پايش سطح سلامت قرار خواهند گرفت و از اين طريق اطلاعات درماني آنها در بانك اطلاعات درماني بنياد شهيد و امور ايثارگران به طور دقيق ثبت مي شود.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |
|   خارجي    |    سخنگاه    |    سياسي    |    داخلي    |    شهرستان ها    |    شهري    |
|   ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |